Hazudott a kormánysajtó, amikor óvodai „LBMTQ-propagandával” vádolta a Hintalovon Alapítványt

Hazudott a kormánysajtó, amikor óvodai „LBMTQ-propagandával” vádolta a Hintalovon Alapítványt
© Technológia: 444.hu

Jogerősen pert nyert a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a kormánysajtó ellen, aminek kiadványaiban 2020 októberében egymás után jelentek meg valótlan híresztelések a szervezetről. Azt állították róluk, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott „LMBTQ- propagandát” végeztek óvodákban. „A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy a gyermekvédelemben dolgozóknak és a 3. kerületi óvodákban dolgozó óvodapedagógusoknak szerveztünk átfogó képzést a gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi irányelvek gyakorlati megvalósítási lehetőségeiről az Óbudai Önkormányzat felkérésére egy konkrét szexuális visszaélési eset, egy óvodás gyerek bántalmazása kapcsán elindult folyamat részeként” – írja az alapítvány az oldalán.

A III. kerület önkormányzata 2020 szeptemberében azzal kereste meg az alapítványt, hogy szakmai támogatást nyújtson egy olyan komplex program kidolgozásában, ami a gyerekekkel szembeni bántalmazásesetek megelőzését és hatékony kezelését szolgálja. A megkeresés közvetlen előzménye egy szexuális visszaélés bűncselekmény volt, amiben 2015 és 2016 között a kerület egyik óvodájába járó gyermekek is érintettek voltak, és egy óvónő követte el.

  • Ezután a kormánylapot többek között azt állították róluk, hogy azzal keresték meg az önkormányzatot, hogy óvodákban érzékenyítsenek LBMTQ témákban. Ezzel szemben a Hintalovon Alapítványt kereste meg az önkormányzat egy gyereket érintő bűntény kapcsán, ahol egy óvónő bántalmazott gyerekeket, szexuális visszaélés történt.
  • De abban is hazudott a kormánysajtó, hogy LGBTQ-propagandán dolgoztak volna, mert a valóságban gyermekvédelmi irányelveken dolgoztak a bántalmazások megelőzése érdekében.
  • Ráadásul nem is óvodásoknak tartottak előadásokat, hanem gyermekvédelmi szakembereknek és óvodapedagógusoknak tartottak szakmai képzést a gyermekvédelmi jelzőrendszer és a gyermekvédelmi irányelvek működéséről.
  • Ahogy az sem volt igaz, hogy az alapítvány a Háttér Társasággal és a Melegekért szervezettel vidéki iskolákban terjeszkedik.

Hazudott a kormánysajtó, amikor óvodai „LBMTQ-propagandával” vádolta a Hintalovon Alapítványt
© Technológia: 444.hu

A hamis hírek terjesztése miatt sajtóhelyreigazítási-pert indítottak a pestisracok.hu, a Magyar Nemzet.hu, a mandiner.hu, a vasarnap.hu és az origo.hu oldalak ellen. A pereket mind jogerősen megnyerték, és a kiadványokat arra kötelezte a bíróság, hogy a valótlan állítások helyreigazítását közzétegyék a felületeiken. Ennek az origo.hu a mai napig nem tett eleget.

News Related

OTHER NEWS

GTA Szentendrén: egy furgon sofőrje nagy sebességgel, flipperként előzött (videó)

© Motor1.com Magyarország Szentendre előzések A felvételt elnézve elsőre azt gondolhatnánk, hogy ez egy jelenet a népszerű videójátékból. Minden egyes napra jut egy szabálytalan autós videó a magyar utakról, s ... Read more »

Egykori F1-es: A Formula E-ben nehezebb vezetni az autókat

jó néhány évvel ezelőtt a Forma-1-ben is megfordult, ahol Manor és a Sauber színeiben versenyzett. Mivel a teljesítményét a csapatok nem találták elegendőnek a sorozathoz, így a német kénytelen volt ... Read more »

Dániában eltörölték az összes járványügyi korlátozást február elsejével

© dinamarca Európában a kormányok egymás után oldják fel a járvány miatt tavaly év végén elrendelt korlátozó intézkedéseiket. Az előző járványhullámhoz hasonlóan megint Dániában normalizálódik az élet elsőként a kontinensen. ... Read more »

5 farmertrend, ami már nem lesz divatos 2022-ben - Mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Az új év friss ötletei között biztosan találsz majd olyat, amiben te is szívesen kipróbálnád magad. © Technológia: Joy A trendek változása bár nem sok vizet szokott zavarni a farmerok ... Read more »

Dugó az M0-son, nehéz az átkelés a Tiszán – itt vannak a közlekedési tudnivalók

Összefoglalta csütörtök reggel a fontosabb közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat az Útinform.  Eszerint: az M2-es autóúton a Budapest felé vezető oldalon, Fót térségében az M0-s autóút csomópontjánál baleset történt. A 18-as km-nél csak lépésben ... Read more »

"Soha nem lehetsz elég jó" - Imposztor-szindrómás hírességek

Vannak emberek, akik hiába érnek el látványos sikereket, hiába kapják meg a legrangosabb díjakat és elismeréseket, folyamatosan kételkednek önmagukban. Ők az imposztor-szindrómások, akik egész életükben attól rettegnek, leleplezik őket és ... Read more »

De Vries nem követi Verstappen példáját

Számos remek tehetség számára nem nyílik lehetőség a Forma-1-be kerülni, és kétség kívül közéjük tartozik , aki a tavalyi év során a Formula E végelszámolásában győzedelmeskedett. De vajon a holland ... Read more »

A nyilvánosságot kerülő Kulcsár Edina és új párja a Story magazin címlapsztorijában beszélnek kapcsolatukról

© Technológia: 444.hu Nehéz megérteni, miért érdekel mindenkit ennyire ez a sztori, de tény, hogy hetek óta mindenki egy egykori szépségkirálynő és egy menő autókkal járó, dizájnermackóban feszítő rapper szerelméről ... Read more »

Hamarosan stoptáblák fogadnak minket a boltokban

© Technológia: Index.hu Február 1-jétől a tavaly októberi szinten rögzíti hét alapvető élelmiszer árát a kormány, az üzletek bejáratánál pedig az erről szóló információs táblák fogadják majd a vevőket. A ... Read more »

Ókovács Szilveszter: Miért teszünk úgy, mintha valami diktátor lennék?

© Technológia: Index.hu „Úgy fogok leülni január 27-én, hogy mondják el, mit szeretnének, és az lesz” – mondja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház (újabban OPERA) főigazgatója a vidéki színházakkal ... Read more »

Orosz Anna: Erre a rendszerre rámegy az életünk, így nehéz azt mondani, hogy csinálja más

© Technológia: 444.hu Marad a politikában akkor is, ha nem veri meg a fideszes Simicskó Istvánt Újbudán. Fekete-Győr Andrást le kellett váltani látványos bukása után. Donáth Anna erőskezű elnök, de ... Read more »

Kutyákat castingol a rendőrség

© Technológia: Index.hu Szolgálati kutyáinak utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tart 2022. február 8-án a rendőrség. 2022. február 8-án 9 és 12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi telephelyén ... Read more »

Kémfotókon és videón is megjelent a szériaérett Tesla Cybertruck

© Motor1.com Magyarország Tesla Cybertruck Prototype Az első szállítmányokat ugyan csak jövőre indítja útnak a Tesla, mégis egyre több információ derül ki a sci-fi filmekbe illő pickupról. Legközelebb márciusban tartanak ... Read more »

Napi horoszkóp január 27.: a Szüzek végre minőségi időt szánhatnak magukra, a Mérlegek fontos célért küzdenek

A hét második felére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Pexels by Andrea Piacquadio NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 27.   KOS (március 21-április 20) Busás ... Read more »

Libanon, Szíria és Jordánia megállapodást kötöttek, Libanon kap áramot

© Technológia: Index.hu Libanon hosszú évek óta gazdasági válságot él és ennek egyik legkellemetlenebb következménye az, hogy az állam nem képes elegendő energiát biztosítani a nap nagy részében a polgárok ... Read more »

Továbbra is az Apple a legértékesebb márka a világon

© Technológia: Index.hu Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2022-es Global 500 ranglistája ... Read more »

Egy szlovén egyházmegye irodát állított fel a szexuális visszaélések bejelentésére

© Technológia: Index.hu Az egyháziak által elkövetett szexuális zaklatások bejelentésére szolgáló irodát állított fel a celjei püspök, Maksimilijan Matjaz – közölte szerdán a szlovén celjei egyházmegye a honlapján. Az intézkedés célja, hogy ... Read more »

Miért lett hirtelen fontos Kazahsztán az egész világnak, és marad is az?

© AP Photo A rejtőfólia nem lesz elég a rendszer átszervezéséhez Gyorsan kiszorultak a híradások éléről a Kazahsztánnal kapcsolatos események, de visszatérhetnek, és az ország továbbra is figyelmet érdemel. Közép-Ázsia ... Read more »

Figyelmeztetést adtak ki, de mindenki élvezni fogja a mai napot

© Technológia: Index.hu Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint megnövekszik az ország felett a felhőzet, napközben néhány órás szűrt napsütés valószínű – kivétel a keleti vidékeken, ahol viszont zárt maradhat ... Read more »

Elon Musk szemetel, hamarosan a Holdba csapódik a SpaceX rakétája

A Föld égi kísérőjébe most először csapódik irányíthatatlan űrszemét, amely jókora krátert hoz majd létre. De segíthet is a Hold felszínén található víz és a mélyebb rétegek ásványi összetételének megismerésében. ... Read more »

Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára

A jobboldali holdudvarhoz tartozó vállalkozóként ismert Vitézy Tamás csaknem tizenöt hónapja áll büntetőeljárás és kényszerintézkedés alatt egy olyan hitel felvételével összefüggésben, amit évekkel ezelőtt visszafizetett. Ugyanakkor az általa korábban tett ... Read more »

Angliában szinte az összes járványszabályt megszüntették

© Technológia: 444.hu A brit kormány döntése szerint január 27-től már nem kell oltási igazolást bemutatni belépéskor azokban a helyeken, ahol ezt eddig kormányzati rendelkezés írta elő: például szórakozóhelyeken és ... Read more »

Taktikáznak az olasz pártok, ki legyen az új államfő

© Technológia: Index.hu Rághatják a körmüket az olasz állampolgárok, s bizonyára nyugtalan lesz az álmuk is. Nem tudni még ugyanis, ki lesz Itália első embere az elkövetkezendő években. Még nem ... Read more »

Használt német prémiumtól a tervezett magyar Kamaz-gyárig

A Toyota Amerikában a legnagyobb típusát mutatta be, nálunk viszont az egyik legkisebb járt teszten. Hibrid is, összkerekes is, ennyiben osztozik az Oshkosh által bemutatott terepjáróval, igaz, semmi másban, hisz ... Read more »

A halál torkából táncoltak vissza a franciák a kézi-Eb-n

Bőven maradtak izgalmak a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság utolsó középdöntős napjára, amelynek végén a magyarokat búcsúztató Izland szomorkodhatott, mivel hiába győzte le Montenegrót, az olimpiai bajnoki címvédő franciák ... Read more »

Széklet, vizelet, fürdővíz: mind vírust juttat a csatornába

© Technológia: Index.hu Ismét nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – tettük közzé legutóbb hétfőn, hiszen szennyvizeink virológiai állapotáról a koronavírus-járvány kitörése óta rendszeresen beszámolunk. Ezúttal azonban nem kimondottan ... Read more »

Katalin hercegné bebizonyította: sportcipőhöz ilyen nadrág illik leginkább

Ez a darab ráadásul mindenki gardróbjában ott lapul. © Getty Images/ Edward Berthelot / Contributor A szűk szárú farmerek már évekkel ezelőtt meghódították a piacot, most viszont nagyon úgy tűnik, ... Read more »

2022 egyik kedvenc farmerje bármilyen alakon tökéletesen mutat

Az új év friss ötletei között biztosan találsz majd olyat, amiben te is szívesen kipróbálnád magad. © Technológia: InStyle A trendek változása bár nem sok vizet szokott zavarni a farmerok ... Read more »

Ettől a hatóanyagtól olyan lesz az arcbőröd, mintha kicserélték volna

Máris érkezik a hideg idő miatt szenvedő bőr megmentője! © Getty Images Mielőtt rátérünk arra a csodás hatóanyagra, amit ezek után valószínűleg a kedvenceid közé fogadsz, még gyorsan át kell ... Read more »

Egykor minden férfit megigézett: 50 évesen így néz ki A múmia filmek dögös színésznője

Íme néhány friss fotó Patricia Velásquezről! © UIP-Duna Film Patricia Velásquez venezuelai színésznő és modell neve elsőre talán sokaknak nem cseng ismerősen, ám ha azt mondjuk, hogy ő alakította a ... Read more »

A csillagjegy, akinek 2022 mindent megváltoztat: neki semmi se lesz ugyanolyan

Van, akire kifejezetten nagy átalakulások várnak idén. © Getty Images 2022 mindannyiunknak új dolgokat tartogat, függetlenül a csillagjegyünktől. De ha szeretnéd egy kicsit előre sejteni, körülbelül mire számíthatsz, bizony érdemes ... Read more »

Fővárosi bizottság vizsgálja, hogyan került Schadl György birtokába egy sor önkormányzati lakás

© Technológia: 444.hu Döntött a Fővárosi Közgyűlés: vizsgálóbizottságot állítunk fel, hogy utánajárjunk, hogyan juthatott Schadl György áron alul több értékes 5. és 7. kerületi ingatlanhoz – jelentette be Karácsony Gergely. ... Read more »

Blinken: teljesíthetetlen több orosz követelés

© AP Photo/Yves Herman/Pool Antony Blinken és Jens Stoltenberg egy brüsszeli egyeztetésen – archív felvétel – 2021 A NATO elküldte írásbeli válaszát Oroszország biztonsági garanciaigényeire – közölte a védelmi szövetség ... Read more »

Április 3-i népszavazást követel az ellenzéki összefogás

© Technológia: Index.hu Blokkolással vádolják a Fideszt és a Nemzeti Választási Irodát, szerintük utóbbi lassan is számol. Január 21-én reggel adta le a hatpárti ellenzék a Fudan Egyetemre és az ... Read more »

Eldőlhet, hogy marad-e kormányfő Boris Johnson

© Jessica Taylor/AP A következő két napban eldőlhet Boris Johnson brit kormányfő sorsa, mivel hamarosan elkészül a bulibotrányáról készült jelentés, melyet a kabinetiroda másodtitkára készít. Kedden rendőrségi vizsgálat is indult ... Read more »

Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ

© Technológia: Index.hu Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Mandinernek adott interjújában bejelentette, hogy a szervezet felfüggeszti mindkét alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót. A Fidesz frakcióvezetője összetett problémáról ... Read more »

Orbán Viktor lesz a fő szónok a republikánusok konferenciáján

© Technológia: Index.hu Március 25-én és 26-án rendezik meg az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciáját Budapesten, a Várkert Bazárban – jelentette be Szánthó Miklós, az Alapjogokért ... Read more »

Rogán Antal rendeletben írta elő az üzleteknek, milyen táblákon kell hirdetniük a kormány árbefagyasztását

© Technológia: 444.hu Rogán Antal propagandaminiszter írta alá azt a rendeletet, ami alapján februártól az üzletek összes bejáratánál ki kell tenni egy táblát arról, hogy a kormány 90 napra befagyasztotta ... Read more »

Annyira kikészült Johnny Depp egy forgatáson, hogy abba kellett hagynia majdnem

Nem sokon múlt, hogy ezek a színészek félbehagyják a forgatást, és hátat fordítsanak a filmnek, amin épp dolgoztak! © Getty Images Megesik, hogy egy film, ami hatalmas bevételt és hírnevet ... Read more »

Vadászgépeket vezényelt a Baltikumba az Egyesült Államok

© Technológia: Index.hu Hat amerikai F-15E Strike Eagle vadászgép szállt le szerdán egy észtországi légitámaszponton, a gépek a jövő hét végéig a Baltikumban maradnak. A NATO hétfőn közölte, hogy készenlétbe ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic