Har kalt inn til gjenåpnings-møte med alle kommuner fredag

© Foto: Ali Zare SJEF: Helseminister Bent Høie leder møtet med kommunene.

Fredag morgen, før regjeringens corona-pressekonferanse, har helsemyndighetene innkalt til møte om gjenåpningen med blant annet alle landets kommuner.

Publisert: 16.09.21 kl. 17:21 Oppdatert: 16.09.21 kl. 17:52

– Jeg antar at hensikten er å informere kommunene om vurderinger og beslutninger som senere vil bli formidlet i en pressekonferanse. Å prøve å beskrive hva den hverdagen med økt beredskap vi skal inn i innebærer i praksis, sier fungerende fylkesberedskapssjef Jan Ruud i Vestfold og Telemark til VG.

En rekke kommuner bekrefter også til VG at de har fått innkallelsen til møtet, som det står at skal holdes fra 09.30 til 10.30 fredag morgen. Temaet er dialog om innholdet i «normal hverdag med økt beredskap» – altså begrepet regjeringen bruker for gjenåpningen av Norge.

I tillegg til kommunene skal statsforvaltere, kommunesektorens organisasjon (KS), FHI og Helsedirektoratet delta. Helseminister Bent Høie skal delta og lede møtet, ifølge innkallelsen.

Ifølge VGs opplysninger kommer regjeringen på morgendagens pressekonferanse til å snakke om hvordan de vil jobbe med gjenåpningen videre, men det ligger ikke an til at de skal presentere en fullstendig plan med dato.

Les også: Høie om gjenåpningsdato: Kommer like før det skjer

– Viktig at det er relativt konkret

Ruud tror møtet vil dreier seg om en del tiltak som skal avvikles. Han sier det er bra at kommunene blir informert om hva som kommer før pressekonferanser:

– Selv om et sånt møte ikke kommer med de store «breaking news», er det noe med å være i informasjonskjeden og vite at man får greie på ting før det er allmenn informasjon.

Blant annet er det viktig for kommunene å vite om de skal fortsette å leie inn personell, om smittesporerne og de som jobber på fergekaia med testing – og alle de andre i kommunene som på ulikt vis har bidratt – har en jobb videre, legger han til.

Kommuneoverlege Frode Berg i Rana, sier til VG at han er spent på morgendagen:

– Jeg forstår at dette er vanskelig, men der er viktig for oss at det er relativt konkret hva man kommer med, så vi kan planlegge og være klare til det vi foreløpig ikke vet hva er.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er helseministeren som har kalt inn til møtet og at møtet har som hensikt å informere kommunene før pressekonferansen.

– Kommuner får raskt mange henvendelser fra innbyggere med en gang. Det er viktig at de er forberedt og har fått mest mulig info på forhånd, det er slik jeg forstår det planen for det møtet, sier Nakstad til VGTV.

VG har også kontaktet Helsedepartementet for en kommentar torsdag ettermiddag, men har foreløpig ikke fått svar.

Forvirring rundt gjenåpning

Torsdag avkreftet Helsedepartementet at de kommer til å varsle en dato for gjenåpningen av landet fredag, etter at DN først meldte at de var klare til å varsle full gjenåpning på pressekonferansen.

Men det er ikke bare når gjenåpningen skal skje som er uavklart: Regjeringen har ikke enda kommet med en en plan for hvordan gjenåpningen vil se ut i detalj, og hva kommunene må forberede seg på.

Helseminister Bent Høie sa tidligere torsdag til VG at regjeringen vil legge opp til mer informasjon om hva som skal være kommunes rolle videre, men han ønsket ikke si når en plan for gjenåpningen i detalj kan komme.

Den viktigste milepælen for gjenåpningen er at 90 prosent av de over 18 har fått andre dose – men Høie har også sagt at regjeringen ikke har låst seg til akkurat 90 prosent.

Publisert: 16.09.21 kl. 17:21 Oppdatert: 16.09.21 kl. 17:52

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

BBC-avsløring: - Flaut at Norge er en del av dette

© (NTB scanpix) FLAUT: Leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, mener det er flaut at Norge prøver å påvirke innholdet i FNs klimarapport. BBC-avsløring: – Flaut at Norge er en del ... Read more »

Mener psykisk syke får for lite hjelp: – Politikerne setter oss i spagaten

© Foto: Frøy Lode Wiik, Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (NKROP) PSYKIATRI-SJEF: Lars Lien, leder i Norsk psykiatrisk forening. Mener psykisk syke får for lite hjelp: − Politikerne ... Read more »

Finn Remen fra Unit Five er død

© Leveres av ABC Nyheter Bassist Finn Remen og resten av Unit Five gjorde comeback i 2004. Foto: Knut Falch / NTB Det var iFinnmark som først omtalte saken. Finn ... Read more »

Varsler prissjokk på flybilletter neste sommer

© Leveres av ABC Nyheter Stadig flere av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn har åpnet eller er i ferd med å åpne. Samtidig har nordmenn spart opp kapital i ... Read more »

Nya hotet mot bilindustrin: Magnesiumbrist

© auto motor & sport Arkivfoto: Produktionslinan för Volvo XC90 på Torslandafabriken. Ännu ett kritiskt ämne, som bilindustrin använder till allt från motorer till karosser och fälgar, håller på att ... Read more »

IS-kvinnorna kommer misstänkas för krigsbrott

De tre IS-kvinnor som landar i Sverige under torsdagen kommer att delges misstanke om krigsbrott. Det bekräftar polisen för SVT Nyheter. Kvinnorna kommer att mötas av bland annat polis, socialtjänst ... Read more »

Saab-arvtakeren er til salgs. Fabrikkutstyr havner på nettauksjon

© Leveres av Teknisk Ukeblad Fra lanseringen av NEVS 9-3 i desember 2017. (Foto: NEVS) NEVS er til salgs, og du har nå mulighet til å kjøpe din helt egen ... Read more »

Sony A7 IV arver det beste fra toppmodellen A1 og koster bare rundt en tredjedel

Nye Sony A7 IV er fullt av nye funksjoner, og flere av dem er hentet fra det langt dyrere flaggskipet A1. Se alle nyhetene og les dommen vår allerede nå. ... Read more »

Ny ledelse på plass i næringsministerens familiebedrift

© (NTB scanpix) Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er på plass som næringsminister, og nå er også ny leder på plass i familiebedriften Vestre. Foto: Fredrik Hagen / NTB Ny ... Read more »

Fratatt lappen for cannabisbruk – Høyesterett uenig

Fratatt lappen for cannabisbruk – Høyesterett uenig Høyesterett har kommet med en avgjørelse i en sak der en 25 år gammel mann ble fratatt førerkortet på grunn av manglende edruelighet. Publisert: 21.10.21 ... Read more »

Ingebrigtsen og Warholm på gjev liste – kan bli årets utøver

© (NTB scanpix) Jakob Ingebrigtsen (t.v.) og Karsten Warholm (t.h.) kan vinne årets mannlige utøver i friidrett senere i år. Her under idrettsgallaen i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB ... Read more »

Boasson Hagen fikk ny toårskontrakt

© (NTB scanpix) Edvald Boasson Hagen vet hvor han skal sykle de neste årene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Boasson Hagen fikk ny toårskontrakt Allerede forrige måned ble det ... Read more »

Moskva stenger ned neste uke

© (NTB scanpix) En koronapasient flyttes på et sykehus i Moskva. Smitten stiger kraftig både i Russland og Ukraina. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Moskva stenger ned neste ... Read more »

Vil dempe engelsk i høyere utdanning

© Foto: Naina Helén Jåma / VG Den nye studentministeren Ola Borten Moe (Sp) vil ta tak i disse sakene i sin nye jobb: Mindre engelsk – og klapp på ... Read more »

Ingen brottsmisstänkt efter dödlig krock med elsparkcykel

© Magnus Andersson/TT och Johan Nilsson/TT I slutet av september omkom en äldre man i Västerås efter att ha kört in i en stillastående elsparkcykel. Nu har polisen hört personen ... Read more »

Utredare i Järva larmar – hinner inte med alla mord

© Tillhandahålls av Omni Mordutredare i Järva i nordvästra Stockholm slår larm om att de inte längre hinner med den stora mängden mord i området, rapporterar SVT Nyheter. De vill ... Read more »

Gryningspyromanen uppges utredas för ny brand

© Tillhandahålls av Omni Ulf Borgström, även känd som Gryningspyromanen, misstänks ligga bakom en brand i Köping tidigt på torsdagsmorgonen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Borgström är villkorligt frigiven, men är ... Read more »

Bråthen sikker på at hans nye sjef velges internt: – Noe annet vil overraske meg

© (NTB scanpix) Clas Brede Bråthen er fornøyd med den nye avtalen med skiforbundet. Foto: Javad Parsa / NTB Bråthen sikker på at hans nye sjef velges internt: – Noe ... Read more »

Johnsen forlenget med Venezia til 2025

© (NTB scanpix) Dennis Johnsen i aksjon for Venezia i Serie A. Foto: Tocco Alessandro / LaPresse / AP / NTB Johnsen forlenget med Venezia til 2025 Det opplyser Venezia ... Read more »

Stöckl og Lundby glad for at Bråthen blir i forbundet

© (NTB scanpix) Alexander Stöckl er glad for at Clas Brede Bråthen skal være landslagssjef for hopp de neste fire årene. Foto: Annika Byrde / NTB Stöckl og Lundby glad ... Read more »

King klar for spill igjen

© (NTB scanpix) Joshua King er klar for kamp igjen. Her fra VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar i september. Foto: Ali Zare / NTB King klar for spill igjen – Det er ... Read more »

"Gryningspyromanen" har klippt fotbojan

© Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT Mannen har kallats gryningspyromanen sedan tidigt 2000-tal, då han misstänktes för en rad anlagda bränder under morgontimmarna, framför allt i Skåne. Arkivbild. Mannen som brukar kallas ... Read more »

Färre nyinskrivna som arbetslösa i USA

© Nam Y. Huh AP/TT Färre nyanmälda som arbetslösa i USA förra veckan. Arkivbild Antalet nyinskrivna som arbetslösa i USA sjönk till 290 000 personer under veckan som avslutades den 16 ... Read more »

Fortfarande mycket allvarligt för påkörd pojke

© Johan Nilsson/TT Polisen söker filmer som kan avslöja vem som körde på pojken på Kustvägen i Söderhamns kommun. Arkivbild. Tillståndet är fortfarande mycket allvarligt för den tonårspojke som blev ... Read more »

Damberg: Malmö har lyckats – fler borde ta efter

© Tillhandahålls av Omni I Malmö har antalet skjutningar minskat rejält på senare år, bland annat tack vare projektet Sluta skjut. Nu vill inrikesminister Mikael Damberg (S) att metoden, som ... Read more »

Analys: Plan finns – är inte alls säkert att den införs

© Tillhandahålls av Omni Det finns flera skäl till att den brittiska regeringen ännu inte infört ”plan B” mot coronaviruset, skriver The Guardians politikredaktör Heather Stewart i en analys. Det ... Read more »

Tyskland kan få ny regjering i starten av desember

© (NTB scanpix) Fra venstre: Robert Habeck og Annalena Baerbock fra De grønne, Volker Wissing og Christian Lindner fra Fridemokratene kommer til et forhandlingsmøte i Berlin. Foto: AP / NTB ... Read more »

"Att förneka Förintelsen är antisemitism"

© Fredrik Sandberg/TT Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att det ska vara straffbart att förneka Förintelsen. Arkivbild. Regeringen vill göra det straffbart att förneka Förintelsen. Nu tillsätts en ... Read more »

John Arne Riise og Ronny Johnsen på hver sin trenerbenk: - Vi skal ødelegge

© null John Arne Riise og Ronny Johnsen på hver sin trenerbenk: – Vi skal ødelegge Hva har skjedd innen breddefotball den siste uken? De beste øyeblikkene får du av ... Read more »

Knalltilbud på løpesko fra verdenskjente Hoka

© null Dette er modellen for deg som ønsker en god treningssko på korte eller lange løpeturer på fastere underlag. Knalltilbud på løpesko fra verdenskjente Hoka De innovative modellene fra ... Read more »

Rön på tvärs med råd för apatiska barn

© Martina Holmberg/TT En studie sätter frågetecken för de rekommendationer för vård av apatiska barn som Socialstyrelsen nyligen skrotade. Arkivbild. En ny studie sätter frågetecken kring de råd som länge ... Read more »

Polisen: Majoritet av offren dödades i sina egna hem

© Tillhandahålls av Omni Merparten av dödsoffren vid attacken i norska Kongsberg för en vecka sedan dödades i sina hem. Det säger den norska polisen vid en pressträff, enligt flera ... Read more »

Frykter mangel på norske juletrær

© Leveres av ABC Nyheter Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB – Det er ingen hemmelighet at en stor del av medlemsmassen vår er aldrende. Når flere dyrkere gir seg, er ... Read more »

24 avrättade för att ha anlagt skogsbränder

© Al-Manar Television/AP/TT Syriens president Bashar al-Assads hemstad drabbades hårt av bränderna i fjol. Arkivbild. Syriens regering har avrättat 24 personer som anklagats för att ha varit delaktiga i att ... Read more »

Norska skidbråket över – omtyckte chefen kvar

© Javad Parsa/NTB/TT Clas Brede Bråthen får behålla sitt jobb. Det uppmärksammade och långdragna bråket i det norska skidförbundet är över. Profilen Clas Brede Bråthen får behålla sitt jobb som ... Read more »

Erdogan hotar utvisa Sveriges ambassadör

© Tillhandahålls av TT Nyhetsbyrån Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar att utvisa Sveriges och nio andra länders ambassadörer. Arkivbild. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hotar att utvisa Sveriges och ... Read more »

Löfven och EU-nämnden på tvärs om kärnkraft

© Adam Ihse/TT Frågan om Kärnkraftens vara eller inte vara är politiskt känslig. Arkivbild från Oskarshamns kärnkraftverk. Statsminister Stefan Löfven (S) håller fast vid att han inte tänker lyfta kärnkraft ... Read more »

Gryningspyromanen har rymt – klippte upp fotboja

© Tillhandahålls av Omni Den så kallade ”gryningspyromanen” Ulf Borgström, som är villkorligt frigiven, har rymt, rapporterar Sydsvenskan. Borgström ska ha klippt upp sin fotboja och gått under jorden. Frivården ... Read more »

Hovet får böter efter arbetsplatsolycka på slott

© Tillhandahålls av Omni En anställd vid Strömsholms slott i Hallstahammar skadade sig förra året i en olycka med en terränghjuling och fick bland annat skallskador och en blödning i ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic