Hanif Bali anmäld av den inblandade flickan

© Tomas Oneborg/SvD/TT Hanif Bali, riksdagspolitiker för Moderaterna. Arkivbild.

Moderaterna pausar sin utredning gällande anklagelser om olämpligt beteende från riksdagsledamoten Hanif Bali.

Ord står mot ord och fallet bör prövas rättsligt, enligt M:s partisekreterare Gunnar Strömmer.

Flickan har polisanmält Bali, enligt M.

”Utredningen bygger på samtal med de inblandade personerna. Dessa har lämnat delvis olika uppgifter om vad som har hänt, och på flera väsentliga punkter står ord mot ord”, skriver Strömmer i ett uttalande till TT.

Riksdagsledamoten Hanif Bali har polisanmälts av flera personer för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, vilket bekräftades under torsdagen.

Senare på torsdagskvällen uppgav Moderaternas presschef Niklas Gillström att även flickan har polisanmält Hanif Bali, rapporterar TV4.

Bakgrunden är Expressens uppgifter om att Hanif Bali ska ha uppmanat en flicka i partiets ungdomsförbund att skicka bilder av sexuell karaktär till honom. Han förnekar detta bestämt.

“Bör prövas rättsligt”

Moderaternas utredning om Bali har inte prövat om några brott begåtts. Däremot rekommenderas att fallet tas vidare rättsligt.

“Vi har som rutin att lyfta frågan om polisanmälan i fall där det kan vara aktuellt, och det har gjorts här. Eftersom personen i fråga är under 18 år har också kontakt tagits med hennes vårdnadshavare”, skriver Gunnar Strömmer och fortsätter:

“I det nu aktuella fallet är flera uppgifter – oavsett vad som är sant eller inte – av det slaget att de bör prövas rättsligt, snarare än i en intern utredning. Moderaterna har därför uppmanat den berörda personen och hennes vårdnadshavare att göra en polisanmälan. Givetvis kommer vi att bistå med vad vi kan om polis och åklagare vill det. Nu avvaktar vi den rättsliga processen innan vi vidtar ytterligare åtgärder.”

Fallet hanteras redan av särskilda åklagarkammaren.

Maria Sterup, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren, har inte beslutat om det ska inledas en förundersökning och än är det inte heller aktuellt att hålla förhör.

– Beslut angående förundersökning blir inte i dag, det kan jag säga, inte i någon riktning.

“Jag är oskyldig”

Hanif Bali har skrivit på Facebook att flickan kontaktade honom för två år sedan och att de då diskuterade politik. Senare ska hon ha velat ha hjälp med studier och privata angelägenheter.

“När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell”, skriver han.

“Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”.

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Hayden Christensen spelar Darth Vader igen

© Chris Young/AP Hayden Christensen ska fortsätta att spela Anakin Skywalker. Arkivbild. Hayden Christensen kommer tillbaka till “Star wars”-universum för att spela Anakin Skywalker, även känd som Darth Vader, i ... Read more »

Förnuft & Känsla: 120 vintermil och däcktest med Porsche Taycan Turbo

© auto motor & sport Alrik & Peder testar Porsche Taycans egenskaper som vinterbil. Dessutom blir det däcktest – vilken typ ska man ha på vintern? Inte är det sommardäck ... Read more »

Lever med svår smärta i pandemins vårdköer

© Privat Peter Christensen väntar på sin andra höftledsoperation. Han drömmer om ett liv utan smärta och att kunna komma ut i skidspår och skidbacken igen. Operationsavdelningarna i landet är ... Read more »

Glasgow tuffare än Paris: ”Slutet på en examination”

© Tillhandahålls av Omni Det blir svårare att enas kring klimatmål vid toppmötet i Glasgow än det var inför Parismötet 2015. Det säger den brittiske politikern Alok Sharma, chef för ... Read more »

Hot om skolskjutning på skola i Bohuslän

© Erik Nylander/TT, Håkon Mosvold Larsen/TT Larm om eventuell skolskjutning. På sociala medier har en elev hotat med att utföra en skolskjutning på sin skola i Strömstad. Polis och socialtjänst ... Read more »

Lagerlöf vill ha VAR - tycker inte som Djurgårdens medlemmar

© Bildbyrån Medlemmarna i Djurgården fotboll har via ett årsmötesbeslut fått klubben att gå med på att jobba för att inte implementera VAR i allsvensk fotboll.  En som dock inte ... Read more »

''Allt fler blir överens om att AIK:s spel inte håller hög kvalitet''

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Vår expert, den dubble mästartränaren med Djurgården, Zoran Lukic, har visat sig vara en svingande tippare och kryddar detta med lika svingande analyser. Inför varje allsvensk ... Read more »

Måns Carlsson anmäls till disciplinnämnden för filmning

© Foto: Bildbyrån & C More Måns Carlsson anmäls för filmning. Måns Carlsson fick med sig en utvisning i gårdagens möte med AIK. Nu ha Moraforwarden anmälts till disciplinnämnden för ... Read more »

”Talang” med ”sköna bars” – så minns fansen Einár

© Tillhandahålls av Omni En ung man med en framtid och en stor förebild med ”sköna bars”. Så beskriver fansen den prisade rapartisten Einár. – Han har varit en stor ... Read more »

Rekordmannen om Carljohans rekordchans: "Synd med en så taskig vår''

© Bildbyrån Håkan Svensson håller det allsvenska rekordet i hållen nolla i allsvenskan med 808 minuter.  På söndagen kan han bli av med det till Carljohan Eriksson som behöver 44 ... Read more »

Nervösa sekunder med Adegbenro - det där höll på att sluta illa

© Bildbyrån 14 mål i allsvenskan och en av lagets absoluta nyckelspelare.  Men liggandes på gräset i plågor i samband med fredagens träning. IFK Norrköpings skyttekung Samuel Adegbenro skapade några ... Read more »

Polisavspärrningar hävda – ännu ingen gripen

© Tillhandahålls av Omni Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet på 19-årige Nils ”Einár” Grönberg. – Vi jobbar vidare med ärendet men det finns inget nytt att ... Read more »

Drew Doughty utgick skadad efter knätackling

© Tillhandahålls av Hockeysverige Los Angeles Kings kan tvingas klara sig utan sin stjärnback Drew Doughty. Detta efter att han knätacklats av Dallasbacken Jani Hakanpää när Kings övertidsförlorade med 2–3. ... Read more »

FN ställer in flyg till Tigray

© Johan Hallnäs/TT FN ställer in sina personalflyg till Tigray efter Etiopiens flygbombning i regionen på fredagen, där elva människor skadades. Ett FN-plan som var på väg till Mekele på ... Read more »

Ledare: Gängvåldet kan inte debatteras för mycket

© Tillhandahålls av Omni Mordet på artisten Einár får utrymme på landets ledarsidor idag. Expressen skriver att gängvåldet känns verkligare när det är en offentlig person som drabbas och våldet ... Read more »

Analyser: Riskspel när M samarbetar med SD – men inte släpper in i regering

© Tillhandahålls av Omni Moderaternas stämma pågår i Helsingborg. Brott och straff samt samarbetet med SD är heta frågor, enligt de politiska analytikerna. SR Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg säger ... Read more »

Troligt att fler lever med gendefekten

© Staffan Löwstedt/SvD/TT De två bröderna i 30-årsåldern som båda blev svårt sjuka i covid-19 är de första i Sverige som identifierats med en gendefekt som gör att deras immunförsvar ... Read more »

Svävade mellan liv och död i covid – saknade gen

© Tommy Pedersen / TT Bröderna Robin och Denny Trtak från Karlstad vårdades på intensiven för livshotande covid-19, trots att de är unga och inte hade underliggande sjukdom. Bröderna Trtak ... Read more »

Ny visselblåsare angriper Facebook för hat och hot

© Tillhandahålls av Omni Bara några veckor efter att den tidigare Facebook-chefen Francis Haugen vittnat inför kongressen, träder ytterligare en visselblåsare fram och anklagar sociala medier-jätten för att bland annat ... Read more »

Regiassistent ska ha gett Baldwin vapnet ovetandes

© Tillhandahålls av Omni Det ska ha varit en regiassistent som gav skådespelaren Alec Baldwin ett vapen på inspelningen av filmen ”Rust”. Assistenten ska ha använt benämningen ”cold gun”, det ... Read more »

Quiz: Hur mycket kan du om Volvo?

© auto motor & sport Kolla om du har bättre koll på Volvo än dina kompisar!     Quiz: Vad kan du om Volvo? Quiz: Vad kan du egentligen om ... Read more »

"Det var en utomkroppslig upplevelse"

© Tillhandahålls av Hockeysverige Buffalo hade inlett säsongen med tre raka segrar. Då såg Linus Ullmark, som förra säsongen spelade i just Sabres, att bryta den sviten.  Svenskmålvakten räddade 35 ... Read more »

Patrice Evra öppnar upp om sexövergreppen som barn

© Tillhandahålls av Omni Den tidigare Manchester United-stjärnan Patrice Evra utsattes som 13-åring för sexuella övergrepp av en lärare. Det berättar fransmannen i en intervju med The Times inför publiceringen av ... Read more »

Provkörning: Kia EV6 – ”Fräckare än ID4 – skönare än Model Y”

Ett enormt kliv för Kia och en modell som ska etablera märket i en ny klass. EV6 har prestanda, räckvidd och numera även ett pris som ligger över konkurrenterna. Ny ... Read more »

Analyser: M kan förlora på samarbete med SD

© Tillhandahålls av Omni Moderaternas stämma pågår i Helsingborg. Brott och straff samt samarbetet med SD är heta frågor, enligt de politiska analytikerna. SR Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg säger ... Read more »

Veterinär först ”livrädd” – möter nu kokainflodhästar

© Tillhandahålls av Omni Veterinären Gina Paola Serna var ”livrädd” första gången hon arbetade med en flodhäst – nu är hon en av personerna som jobbar med att sterilisera ett ... Read more »

Nytt mål av Dahlén – Sharks förlängde sviten

© Foto: NHL.com Jonathan Dahlén hittade rätt på nytt. Jonathan Dahlén har fått en bra start på sin NHL-karriär. Efter sina dubbla fullträffar tidigare i veckan stod den tidigare Timråstjärnan ... Read more »

Göteborgs stadsteater utrymd efter röklarm

© Erik Svensson/TT Flera föreställningar fick avbrytas när larmet gick. Arkivbild. Göteborgs stadsteater fick utrymmas under fredagskvällen efter att ett automatiskt brandlarm gått, rapporterar Göteborgs-Posten. Tre föreställningar fick avbrytas, i ... Read more »

Ännu ingen gripen för mordet på Einár

© Henrik Montgomery/TT Rapparen Einár sköts till döds med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm sen torsdag kväll. Polisen har ännu inte lyckats gripa någon misstänkt ... Read more »

Peru passerar 200 000 döda med covid-19

© Guadalupe Pardo/AP/TT En vaccinationsstation i stadsdelen Cantagallo i Perus huvudstad Lima. Peru har världens högsta dödstal i covid-19 sett till befolkningens storlek. Nu har landet som det sjätte i ... Read more »

Region Stockholm vill ha cementkvot till tunnelbanan

© Tillhandahålls av Omni Region Stockholm kräver att regeringen prioriterar tunnelbaneprojektet i huvudstadsregionen i cementkrisen, skriver DI. Enligt trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) har regeringen skapat problemen och måste därför agera. ... Read more »

Dahlén målskytt när San Jose besegrade Toronto

© Tillhandahålls av Omni Två svenskar blev målskyttar när San Jose Sharks besegrade Toronto Maple Leafs på bortaplan med 5–3 i nattens NHL. Backen Erik Karlsson stod för San Joses ... Read more »

Återvändande IS-kvinna nekar till anklagelser

© Tillhandahålls av Omni En av de kvinnor som anslutit sig till IS och som kom till Sverige på torsdagen har förhörts av polis och nekar till brott. Det säger ... Read more »

Stefan Löfven siktar på internationell karriär

© Tillhandahålls av Omni Stefan Löfven vill satsa på en internationell karriär efter att han slutar som partiledare för Socialdemokraterna. – Jag tror att det är bäst att inte vara ... Read more »

Efter Tirops död – vill stoppa giriga makar

© Fredrik Sandberg/TT Agnes Tirop. Arkivbild. Agnes Tirops död har blivit en väckarklocka i Kenya, där kvinnliga löparstjärnor utnyttjas som kassakor. Det finns så många vargar där ute som ser ... Read more »

Återvändande IS-kvinna förnekar brott

© Fredrik Sandberg/TT Kvinnorna landade på Arlanda i torsdags. De är misstänkta för krigsförbrytelser efter att ha rest till Syrien för att ansluta till terrororganisationen IS. En av de tre ... Read more »

Houston till final i World Series

© David J. Phillip/AP/TT Houston Astros Yuli Gurriel lyfter segerbucklan i American League. Houston Astros är vidare till World Series, finalturneringen i den nordamerikanska basebolligan MLB, efter att ha besegrat ... Read more »

5 hälsofördelar med att sova på rygg

© Kurera Tidskrift AB Kvinna sover på rygg Sover du på sidan, mage eller rygg? Din sovställning kan faktiskt påverka såväl hälsa som sömnkvalitet. Att sova på rygg är inte lika ... Read more »

Ny visselblåsare anmäler Facebook

© Richard Drew/AP/TT Nya anklagelser riktas mot Facebook. Arkivbild. Ännu en före detta anställd på Facebook anklagar nu sociala medie-jätten för att prioritera ekonomisk vinning framför att stoppa problematiskt innehåll. ... Read more »

Hot om skolskjutning i Strömstad

© Richard Drew/AP/TT En elev har uttryckt hot om en skolskjutning på sociala medier. Arkivbild. En elev har i en sluten grupp på sociala medier hotat att utföra en skolskjutning ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic