Hallituksen mukaan useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia

Asia's Tech News Daily

Hallituksen mukaan useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia
© Lehtikuva Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo, että hallituksella on vahva tahtotila toimia nopeasti koronatilanteen suhteen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Saila Kiuttu, Sanna Raita-aho, Tuomas Savonen

Hallituksen mukaan useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia. Alueita ohjataan ottamaan käyttöön tarvittavia rajoituksia myös niin sanotun kohtalaisen riskin tilaisuuksissa, tiloissa ja toiminnoissa. Aiemmin rajoituksia on voinut kohdistaa merkittävän riskin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, joissa kontakteja on enemmän.

Tämä tarkoittaa sitä, että rajoituksia voisi tulla muun muassa ulkona järjestettäviin yleisötilaisuuksiin, ryhmäliikuntaan, joukkueurheiluun sekä kaukoliikenteen juna- ja bussiliikenteeseen. Koronapassilla näistä toimista voisi vapautua.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) aikoo ohjeistaa ohjauskirjeellä alueita asiasta.

14 sairaanhoitopiiriä sekä Ahvenanmaan maakunta ja Rovaniemen kaupunki ovat koronaviruksen leviämisalueita. Hallituksen mukaan erityisesti epidemian leviämisalueilla on otettava entistä laajemmin eri keinoja tartuntojen leviämisen estämiseksi.

– Näitä keinoja on jo otettu käyttöön muun muassa kiristämällä alueellista ja valtakunnallista maskisuositusta ja ravitsemisliikkeiden rajoituksia. Lisäksi tarvitaan nykyistä laajemmin tilaisuuksien, tilojen ja toimintojen rajoituksia epidemian leviämisalueilla, kerrottiin tiedotteessa hallituksen neuvottelujen jälkeen.

Marin osallistui flunssan takia etänä

Hallitus kokoontui useaksi tunniksi neuvottelemaan pahentuneesta koronatilanteesta ja omikronmuunnoksesta Säätytaloon. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi hallituksen neuvotteluista toimittajille iltakahdeksan jälkeen.

Kiuru sanoi olevansa huolissaan Etelä-Afrikasta kantautuneista tiedoista uudesta omikronmuunnoksesta. Kiurun mukaan uutiset ovat huolestuttavia, sillä uusi virusmuunnos voi mahdollisesti levitä tällä hetkellä vallalla olevaa deltavirusta nopeammin ja se voi osata myös väistää nykyistä rokotesuojaa.

– Tällä hetkellä meillä on vielä aika vähän tietoa siitä, minkälaisesta viruksesta on kysymys, mutta tuo tieto karttuu tulevien päivien aikana, Kiuru sanoi.

– Näihin epävarmoihin kysymyksiin saadaan seuraavien päivien aikana vastaus, mutta hallitus ei voi jäädä odottamaan, vaan meidän on varauduttava myös pahempiin skenaarioihin, Kiuru jatkoi.

Sosiaali- ja terveysministeriö on Kiurun mukaan varautunut torstaina esittelemään sote-ministeriryhmälle lisätoimia uuden virusmuunnosuhan voittamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistui neuvotteluihin etäyhteydellä, sillä kärsi lievistä flunssaoireista. Hän ei antanut julkisuuteen kommentteja.

Etätyösuositus leviämisalueille

Hallitus linjasi, että valtakunnallinen etätyösuositus otetaan uudelleen käyttöön. Se koskee koronaepidemian leviämisalueita.

Suosituksena on, että julkisen sektorin työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti silloin, kun työtehtävät sen mahdollistavat. Vastaavaa laajaa etätyötä suositellaan myös yksityisille työnantajille.

Asia vaatii valtioneuvoston periaatepäätöksen, joka on tarkoitus hyväksyä torstaina.

Hallitus käsitteli myös tartuntatautilain uutta pykälää, jolla voidaan edellyttää sosiaali- ja terveysalan työnantajalta velvollisuutta huolehtia siitä, että henkilöstö ei aiheuta hoidettaville tartuntavaaraa. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi viikolla. Siirtymäajaksi esitetään kuukautta.

Hallitus päätti Kiurun mukaan myös testaus- ja jäljitysstrategian päivittämisestä.

– Testaus- ja jäljitystoimintaa on saatava tehostettua.

Kiurun mukaan pitää varmistaa, että rokotetut ihmiset pääsevät jatkossa testiin ja lapset pääsevät nykyistä paremmin testiin.

– Kotitestien laajentaminen ja antigeenitestien hyödyntäminen on osa tätä kokonaisuutta.

Kirje kolmosrokotteista terveyskomissaarilta

Suomi on saanut Kiurun mukaan EU:n terveyskomissaarilta kirjeen, jossa kannustetaan kolmansien rokotusten etenemisessä. Kiurun mukaan Suomi on verrokkimaita osittain jo jäljessä rokottamisessa.

Kiurun mukaan Suomella on tällä hetkellä puolitoista miljoonaa rokotusta varastossa ja miljoona rokotusta tulee maahan ennen joulua, joten rokotteiden saatavuus ei ole ongelma.

– Pikemminkin olisin tällä hetkellä huolissani siitä, että meidän rokotekapasiteettimme on osittain tyhjäkäynnillä, Kiuru sanoi.

– Meillä on tällä hetkellä mahdollisuus rokottaa satojatuhansia ihmisiä viikossa ja kapasiteetti on laahannut pahimmillaan 80 000 annoksen antovauhtia per viikko, joten kyllä meillä on mahdollisuuksia rokottaa nopeamminkin.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

6 Hairstyle Trends That Are Sparking Joy In 2022

If you’re feeling that January burnout, we’re right there with you. The thing about this time of year is that there are a lot of feelings — both reflective and ... Read more »

This Big-Box Shoe Shop Is A Untapped Resource For Classic Sneakers

© Provided by Refinery29 From running around breathless playing tag during recess to scurrying through huge crowds of people for your first grown-up job, one thing has remained the same ... Read more »

Capitolin mellakkaa tutkiva komitea haluaa Ivanka Trumpin todistajaksi

© AFP / Lehtikuva Ivanka Trumpin on kerrottu pyytäneen isäänsä vetoamaan kongressitalon valtaajiin mellakan lopettamiseksi. Lehtikuva/AFP AFP Yhdysvaltain kongressitalon viime vuoden hyökkäystä tutkiva komitea on pyytänyt Ivanka Trumpia todistajaksi. Ex-presidentti ... Read more »

Melkoinen paukku oli lähellä! Suomi kairasi tasapelin Italiaa vastaan historiallisesta EM-avauksesta

© Toimittanut Sport Content Suomen maajoukkue pelasi torstaina ensi kertaa futsalin EM-kisoissa, kun se kohtasi Italian. Historiallinen EM-avaus meni Suomelta lähes täysin nappiin, sillä se pelasi suosikkina otteluun lähteneen Italian ... Read more »

EK2: Konkarit näyttivät mallia muille Monten MM-rallin avauksessa, Kalle Rovanperällä sysimustaa

© Toimittanut Sport Content Uusi MM-rallikausi alkoi torstai-iltana, kun Monte Carlon MM-ralli avattiin kahdella erikoiskokeella. Konkarit näyttivät mallia ja muut katselivat sivusta. Toyotan Sebastien Ogier lähtee yötauolle rallin kärjestä. Ranskalaiskonkari ... Read more »

Panu Autiolle sadas maaottelumaali: Suomelta hieno arvokisadebyytti Italiaa vastaan – maajoukkueen kuopuksen hurja vasuri aiheutti tuhoa

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi torstaina arvokisahistoriansa ensimmäisen ottelun. Hurjan kovassa lohkossa ensimmäisenä vastaan asettui Italia. Slovenia ja Kazakstan pelasivat aiemmin päivällä 4-4-tasapelin. Hollannin EM-kisojen avauksessaan Suomi taisteli hienon 3-3-tasapelin yhdestä ... Read more »

Nestemäistä LSD:tä ja huumesieniä – räppäri pidätettiin psykedeelejä laukussaan

© AOP Nestemäistä LSD:tä ja huumesieniä – räppäri pidätettiin psykedeelejä laukussaan Vic Mensan kotimatka katkesi tulliin. Vic Mensa vieraili Chance the Rapperin kanssa Ghanassa, ja kaksikko tapasi reissunsa aikana muun ... Read more »

Kalle Rovanperä suurissa vaikeuksissa - alku on ollut sysimusta

© Toimittanut Sport Content Toyotan Kalle Rovanperä on saanut todella surkean alun kaudelleen. Rovanperä on jäänyt kärjestä jo todella selvästi Monte Carlossa. Rovanperä teki ensimmäisellä erikoiskokeella ison virheen ja spinnasi. ... Read more »

Suomen kansallissankari Mörkö toista kertaa olympialaisiin – ”Syksyllä oli aika kaukainen haave”

© Toimittanut Sport Content Leijonien 2019 MM-kultajoukkueen ratkaisijana suomalaisten kansallissankariksi noussut Marko Anttila valittiin Pekingin olympiajoukkueeseen. Jos “Mörkö” vain koronakriteerit selättää, matkaa hän helmikuussa toisiin olympialaisiinsa oltuaan mukana aiemmin olympiatasolla ... Read more »

Craft The Winter Days Away A DIY Kit From Etsy

Remember the carefree days of sleepaway-camp-style crafts where the vibes were ultra-creative, experimental, and full of delight? Not that those days ever went away, of course, but thanks to the ... Read more »

Suomi ja Italia tasatilanteessa tauolle – Alamikkotervo iski historiallisen osuman

© Lehtikuva Suomen joukkue juhli Henri Alamikkotervon 1-0-maalia futsal-ottelussa Italiaa vastaan. LEHTIKUVA / GERRIT VAN COLOGNE Suomen miesten futsalmaajoukkue sai loistoalun historiansa ensimmäiseen arvoturnaukseen, kun Henri Alamikkotervo iski EM-avausottelussa Italiaa ... Read more »

Huipputoimittajalta kova arvio 17-vuotiaasta Joakim Kemellistä: "Hänet nähdään yhä taitavana maalintekijänä"

© Vesa Pöppönen / All Over Press Jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie listaa Joakim Kemellin NHL-draftin kolmanneksi. Kanadalaisen TSN-sivuston kokenut jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie esitteli torstaina kiekkokauden keskivaiheen rankinginsa ensi vuoden NHL-draftin kärkinimien ... Read more »

Kärpät sai tuskaansa helpotusta, Pelicansin vuoden avausvoitto odotuttaa yhä itseään – "Saatiin sydäntä ja sielua näkyviin"

Kari Linna Miesten jääkiekkoliigan torstain ainoassa kamppailussa Kärpät nappasi vuoden ensimmäisen kotivoiton kukistamalla kuntopuntarin häntäpään jäsentenvälisessä Lahden Pelicansin 2-0. Oululaisjoukkue hallitsi täysin kaksijakoisen pelin ensimmäistä puoliskoa suvereenisti onnistumatta maalinteossa. Lukemat ... Read more »

53 sekuntia! Suomi sai upean alun historialliselle EM-urakalle

© Toimittanut Sport Content Suomen maajoukkue pelaa torstaina ensi kertaa futsalin EM-kisoissa, kun se kohtaa Italian. Suomi sai historialliseen EM-turnaukseen todella upean alun ja siirtyi ottelussa hyvin nopeasti johtoon. Pelikello ... Read more »

Eden Hazard nousi sankariksi – Elche oli pudottaa Real Madridin

© Kuva: Getty Images Copa del Reyn neljännesvälierät jatkuivat torstaina. Jatkoon ovat tiensä selvittäneet toistaiseksi Valenca, Rayo Vallecano, Cádiz, Real Sociedad, Real Betis ja Mallorca. Torstaina Real Madrid kohtasi vieraissa ... Read more »

Aston Villa kiinnitti topparinsa pitkällä sopimuksella

© Tiedotekuva Kortney Hause on allekirjoittanut vuoteen 2025 asti ulottuvan jatkosopimuksen Aston Villan kanssa. Hause, 26, siirtyi Villa-paitaan tammikuussa 2019. Hän pelasi ensimmäiset puoli vuotta lainasopimuksella, mutta kesällä 2019 Villa ... Read more »

Record Store Dayn lähettiläs on täysin tolkuttoman määrän vinyylilevyjä myynyt Taylor Swift

© Soundi.fi Black_Top_G.tiff HAND OUT PRESS PHOTOGRAPH. PROVIDED BY Kate Head Levykauppapäivää vietetään jälleen keväällä. Taylor Swift on nimetty Record Store Dayn ensimmäiseksi globaaliksi lähettilääksi. Tämä tarkoittaa ainakin joitakin erikoisjulkaisuja ... Read more »

LP Salo jaksoi kiusata kovaa turkkilaisjoukkuetta naisten Mestarien liigan kahdessa viimeisessä erässä

LP Salo vertyi torstaina lentopallon naisten Mestarien liigassa kahdessa viimeisessä erässä tiukkaan vastarintaan turkkilaista kotijoukkue Vakifbank Istanbulia vastaan. Vierasjoukkueelle ei herunut vaivan palkaksi erävoittoa, vaan Vakifbank jyräsi lopulta 3-0 (25-9, ... Read more »

EK1: Sebastien Ogier heti huimassa vauhdissa, Kalle Rovanperä muni

© Toimittanut Sport Content Uusi MM-rallikausi on alkanut torstai-iltana, kun Monte Carlossa ajettiin kauden ensimmäinen erikoiskoe. Sebastien Ogier oli heti huimassa vauhdissa ja tykitti pohja-ajan pilkkopimeässä ajetulla avauspätkällä. Konkarit olivat ... Read more »

Pasi Mustonen tarjosi Noora Rädylle omituista roolia – outoja selityksiä ”parhaasta kakkosmaalivahdista”

© Toimittanut Sport Content Naisten jääkiekko ylitti julkisuusarvon osalta miesten jääkiekon, kun olympiajoukkueet julkistettiin Pekingin kisoihin torstaina. Kohu oli jo ennen valintaprosessia valmis, kun tähtimaalivahti Noora Räty ei kelvannutkaan joukkueeseen. ... Read more »

Tässäkö liigakauden tyylipuhtain oma maali – jäi lopulta Kärppien voitto-osumaksi

© Elmeri Elo / All Over Press Kärpät kaatoi Pelicansin 2-0-lukemin torstain ainoassa liigakamppailussa. Miesten jääkiekkoliigan torstain ainoassa kamppailussa Kärpät nappasi vuoden ensimmäisen kotivoiton kukistamalla kuntopuntarin häntäpään jäsentenvälisessä Lahden Pelicansin ... Read more »

WRC: Ogier ja Loeb aloittivat parhaiten Montessa — Rovanperä pyörähti

© Sebastien Ogier. Kuva: TGR. Vuoden 2022 MM-rallikausi polkaistiin illalla käyntiin Monte Carlossa. Ensimmäisen erikoiskokeen nopein oli Toyotan Sébastien Ogier ja toiseksi nopein Fordin konkarikuljettaja Sébastien Loeb. Kolmanneksi nopein oli ... Read more »

Yhden nimen puuttuminen olympiajoukkueesta herätti keskustelua – mielipiteitä puolesta sekä vastaan

© Tiedotekuva Leijonat julkaisi torstaina joukkueensa Pekingin olympialaisiin. Joukkue koostuu pääasiassa KHL:ssä pelaavista huippunimistä, minkä lisäksi mukaan mahtuu viisi pelaajaa Sveitsin pääsarjasta sekä kaksi Liiga-pelaajaa. Ennen kaikkea yhden puolustajan puuttuminen ... Read more »

Miksi Noora Räty ei ole olympiajoukkueessa? Näin Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen kommentoi

© Tiedotekuva Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue julkaistiin olympialaisiin torstai-iltana (katso koko joukkue täältä). Suurimmaksi puheenaiheeksi nousi tähtimaalivahdin Noora Rädyn puuttuminen listoilta. Päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi, että Rädylle on kuitenkin tarjottu ykkösmaalivahdin ... Read more »

Naisleijonien pelaaja Noora Rädystä – ”Ei ole koskaan helppoa, kun tilanne on vaikea”

© Toimittanut Sport Content Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympialaisiin ilmoitettiin torstaina. Kuten tiedossa oli, ei tähtimaalivahti Noora Räty kelvannut joukkueeseen. Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen antoi Rädyn poisjättämisestä selityksen, ettei Räty ... Read more »

Frank Seravalli: Chicagossa alkoi tyhjennysmyynti – vain nämä kolme pelaajaa suojassa kauppaamiselta!

© Tiedotekuva Chicago Blackhawks ollaan valmiita laittamaan joukkue aivan uuden näköiseksi. The DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli raportoi torstaina SN650-radiokanavalla, että lähes Blackhawksin pelaajat ovat kaupan oikeaa hintaa vastaan. Seravallin mukaan ... Read more »

Itävallan parlamentti hyväksyi pakollisen koronarokotuksen – rokotuksesta kieltäytyviä voi odottaa tuhansien eurojen sakot

© Lehtikuva Säännös ei kuitenkaan koske muun muassa sellaisia ihmisiä, jotka eivät voi esimerkiksi lääketieteellisistä syistä ottaa rokotetta, kertoo Politico. Lehtikuva / Jussi Nukari AFP Itävallan parlamentti on hyväksynyt lain, ... Read more »

'DWTS' Fans Reach Out to Tyra Banks After Seeing Her Instagram Tribute to André Leon Talley

Before she introduced celebrity contestants and their pro partners on Dancing With the Stars, Tyra Banks passed down her knowledge of the fashion industry to hopefuls on America’s Next Top ... Read more »

Pasi Mustonen selvensi olympiaryhmän valintaprosessia: "Äärimmäisen harvoin kolme parasta maalivahtia lähtee minkään palloilumaajoukkueen mukaan"

© Andre Ringuette Pasi Mustosen luotsaama olympiaryhmä julkistettiin torstaina. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue nimettiin torstaina. Ryhmässä ei ollut mukana Noora Rätyä, mutta olympiapelit ovat silti mahdollisia, jos ykkösvahdiksi nimetty Anni Keisala ... Read more »

Lähde: Chelsea tarjoutui jopa maksamaan miljoonia omasta pelaajastaan - eipä onnistunut

© Toimittanut Sport Content Chelsea on yrittänyt ja yrittää hankkia tammikuun siirtoikkunassa korvaajaa laitapuolustaja Ben Chilwellin tontille. Chilwell loukkaantui marraskuussa pahasti ja hänen kautensa on ohi. Chelsea yritti turvautua hädässä ... Read more »

Kalle Rovanperällä umpisurkea avaus MM-rallikauteen - "Ajan vain"

© Toimittanut Sport Content Toyotan Kalle Rovanperä sai torstai-iltana surkean alun MM-rallikauteen Monte Carlossa. Heti ensimmäinen erikoiskoe meni suomalaiselta penkin alle. Rovanperä jäi heti ensimmäisellä pätkällä hämmentävän paljon kärjestä ja ... Read more »

The first planes carrying aid made it to Tonga several days after it was devastated by a tsunami

© Tonga Geological Services/via REUTERS Eruption of the underwater volcano Hunga Tonga-Hunga Ha’apai off Tonga. Tonga Geological Services/via REUTERS Military planes filled with aid arrived at Tonga’s airport on Thursday. ... Read more »

Näkökulma: Valtteri Filppulalle siunaantui uskomaton tilaisuus – nouseeko ensimmäinen suomalaisnimi kolmen kullan kerhoon?

© Tiedotekuva Leijonat julkisti torstaina joukkueensa Pekingin talviolympialaisiin, jotka pelataan helmikuussa. Suomen joukkue koostuu lähinnä KHL:n huippunimistä. Lisäksi mukana on viisi pelaajaa Sveitsin pääsarjasta ja kaksi pelaajaa kotimaisesta Liigasta. Yksi ... Read more »

Jukka Jalonen olympiajoukkueesta – ”Kolmisenkymmentä pelaajaa varalla”

© Toimittanut Sport Content Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue Pekingin olympialaisiin torstaina. NHL-pelaajat eivät Pekingiin matkaa, joten joukkue koottiin Euroopan sarjojen ammattilaisista. – Pekingiin lähtee niin hyvä joukkue kuin pystyttiin rakentamaan. Kilpailukykyinen ... Read more »

Lentopallon Suomen cupin koko loppuhuipennus pelataan koronavarotoimena ilman yleisöä

Tampereella viikonloppuna pelattava lentopallon Suomen cupin lopputurnaus pelataan ilman yleisöä. Aiemman päätöksen mukaan perjantai oli koronan varotoimena suunniteltu pelattavaksi ilman yleisöä, mutta nyt myös lauantain ja sunnuntain ottelut pelataan tyhjille ... Read more »

Naisleijonat luottaa MM-kilpailuissa loistaneeseen maalivahtiin – "Keisala valittiin elokuussa maailman parhaaksi"

© Lehtikuva Räty oli ykkösmaalivahtina muun muassa edellisissä olympialaisissa 2018, jolloin Suomi saavutti pronssia Pyeongchangissa. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa Petteri Ikonen Maalivahti Noora Räty ei ole Pekingiin matkaavassa Suomen naisten ... Read more »

Paljastus: Leijonien olympiaehdokkaissa oli rokottamaton pelaaja

© Toimittanut Sport Content Suomen jääkiekkomaajoukkueet Pekingin olympialaisiin julkistettiin torstaina. Sekä miesten että naisten joukkueissa kaikki pelaajat ovat saaneet koronarokotteita, joita Pekingissä kisajärjestäjien vaatimusten perusteella pitäisi olla kaksi kappaletta. Miesten ... Read more »

McDonald's expanding test of McPlant burger in US stores

McDonald’s increases minimum wage by 10% The restaurants will begin paying workers between $11 and $17 an hour, depending on the location. The company is hoping to hire 10,000 more ... Read more »

Chelsea yritti hankkia oman pelaajansa 5 miljoonalla eurolla – ei onnistunut

© Tiedotekuva Chelsean ykkösprioriteetti tammikuun siirtoikkunassa on ollut hankkia korvaaja laitapuolustaja Ben Chilwellille. Kun joulukuun lopussa varmistui, että Chilwell joutuu polvileikkaukseen ja on sivussa jopa koko loppukauden, käänsi Chelsean manageri ... Read more »

Kansainvälinen olympiakomitea julkaisi upean koostevideon! – Katso tästä Matti Nykäsen kaikki olympialaisten kultamitalihypyt

© Tiedotekuva Kansainvälinen olympiakomitea on julkaissut Youtube-kanavallaan koostevideon Matti Nykäsen olympialaisten voittohypyistä. Talviurheilun historiaan Matti Nykänen ikuisti nimensä Calgaryn olympiakisoissa 1988 voittamalla ensimmäisenä mäkihyppääjänä kolme kultamitalia samoissa kisoissa: normaalimäen ja ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic