Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ska rulla mellan Frihamnen och Lindholmen.

– Det är en stor dag för Göteborg, säger Louise Jeppsson (V), ordförande i infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen, till SVT.

Sträckan ska vara klar vid årsskiftet 2025/2026 och kostnaden bedöms bli 700 miljoner kronor.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

Åklagare stängs av – släkt med en ur Foxtrotnätverket

Åklagare stängs av – släkt med en ur Foxtrotnätverket En åklagare som har utrett gängrelaterade dåd kopplade till det kriminella nätverket Foxtrot, visar sig ha släktband med en av de ... Read more »

Nya bilden på Steffo Törnquists barnbarn tar alla med storm – stolta orden om lyckan: ”Får farfar att smälta”

Steffo Törnquist hade för en tid sedan den stora glädjen att få bli farfar till en liten flicka. Nu delar han med sig av en ny bild på barnbarnet, som ... Read more »

EU skärper kraven för E-bränsle: kräver nollutsläpp

EU skärper kraven för E-bränsle: kräver nollutsläpp EU skärper reglerna för så kallade e-bränslebilar. Det skriver Reuters som har tagit del av ett kommande lagförslag. Enligt det ska bilar som ... Read more »

Polisen: Dubbelmord kan vara lokal konflikt

Temo Allenbäck, lokalpolisområdeschef i Gästrikland, Catarina Bowall, chef i polisområde Gävleborg, och utredaren Karin Wessén på fredagens pressträff i Gävle. Polisen tror att torsdagskvällens krogskjutning i centrala Sandviken rör sig ... Read more »

18-åring förberedde bomb i pojkrummet – döms till fängelse

En 18-åring i nordvästra Skåne döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. Svartkrut, sprängpatroner och sprängkapslar. De explosiva fynden vid en husrannsakan ... Read more »

Familjens resa blev en mardröm – Elliot nära att dö efter dolda sjukdomstecknet: ”Skrämmande”

Elliot var nära att dö av sepsis – nu varnar mamman för dolda tecknet Mitt under familjens semester drabbades den tio veckor gamla Elliot av sepsis och vara nära att ... Read more »

Svenska skidstjärnans pojkvän stoppas – vädjar om hjälp efter chockbeskedet: ”Vi fattar ingenting”

Maja Dahlqvists pojkvän stoppas. Skidparet Maja Dahlqvist och den amerikanska pojkvännen Kevin Bolger är i chock. Han stoppas nu och får inte återvända till Europa. – Vi fattar ingenting, säger ... Read more »

Idiotisk turist stör gigantisk bisonoxe – men titta nu när bjässen reser sig upp

För de allra flesta av oss är det en självklarhet att alltid respektera djur, särskilt om man befinner sig i naturen som ju är deras naturliga habitat. Därför smärtar det ... Read more »

Hedvig Lindahls hjärtskärande ord om framtiden – nära till tårar av starka bekännelsen: ”Handlar om respekt”

Hedvig Lindahl har länge varit en av de främsta målvakterna på damsidan. Men senaste året har varit tufft för den svenske veteranen. Och hon får hålla tillbaka tårarna när hon ... Read more »

Taika Waititi försvarar sig mot Thor: Love and Thunder-kritiken

Taika Waititi försvarar sig mot Thor: Love and Thunder-kritiken Redan när Taika Waititi regisserade Thor: Ragnarok var det tydligt att humor skulle få ännu större utrymme än någonsin förr när ... Read more »

Ölprovningen får Nyhetsmorgon-programledarna att tappa det: "Klockan är kvart i nio"

Under fredagsförmiddagen firades Oktoberfest i TV4:s studio när Nyhetsmorgon-programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite skulle smaka olika ölsorter. Det blev minst sagt en skrattfest. Varje höst firas Oktoberfest, den årliga ... Read more »

Nya bilderna på Benjamin Ingrosso får hjärtan att smälta – här är detaljen som alla älskar: ”Herregud”

Benjamin Ingrosso är redan oerhört populär och älskad i Sverige – någonting han bevisat på senare tid då han både vunnit Årets manliga artist på Rockbjörnen och fått två priser ... Read more »

FN till Iran: Slopa sträng skrivning om slöja

Allt fler kvinnor i Iran har struntat i att bära slöja, något landets konservativa styre vill ändra på med det nya lagförslaget. Arkivbild. Ravina Shamdasani, talesperson för FN:s människorättsorgan OHCHR, ... Read more »

Två döda efter skjutning – polis: Bara en var måltavla

Två döda efter skjutning – polis: Bara en var måltavla Två personer har avlidit efter skottlossningen på en krog i Sandviken på torsdagskvällen, bekräftar polisen. Det rör sig om en ... Read more »

Polisen rapporterar om narkotikabrott, Luleå

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Innerstaden, polisen stoppar ett fordon”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Norrbotten rapporterar detta: Föraren misstänks för ringa narkotikainnehav. Ärendet hanteras enligt arbetsmetoden “snabbare ... Read more »

Polisen: Skjutningen kan vara lokal konflikt

Polisen håller en presskonferens i Gävle efter krogskjutningen i Sandviken. Två män mördades, och ytterligare två personer skadades, i torsdagskvällens hänsynslösa krogskjutning i centrala Sandviken. Enligt polisens misstankar var gärningspersonen ... Read more »

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med Så mycket bättre 2023 kommer att innehålla musikaliska framträdanden från tolv deltagare. Men vilka artister är det egentligen som ... Read more »

Amazon lägger till reklam i Prime Video

Amazon lägger till reklam i Prime Video Nu blir det mer reklam, i varje fall om du är prenumerant på Prime Video. För nu har Amazon meddelat att de kommer ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự