Godt nyt til flere hundrede tusinde danskere: Stiger med 3,5 procent

godt nyt til flere hundrede tusinde danskere: stiger med 3,5 procent

Foto: Shutterstock

Hvis du har haft problemer med at få pengene til at række på grund af høj inflation, vilde energipriser og stigende renter, er der gode nyheder på vej til folkepensionisterne.

Den årlige regulering af folkepensionen lover en betydelig stigning fra det kommende år.

Danica Pension har taget et grundigt kig på de nye satser for folkepensionen, og der er udsigt til en opjustering, der kan glæde enhver pensionist.

En enlig folkepensionist uden supplerende indkomst kan se frem til 179.328 kroner årligt før skat.

Med ældrechecken kan beløbet stige til 199.228 kroner.

3,5 procent mere

Sammenlignet med dette års beløb svarer det til en stigning på 6060 kroner eller 6760 kroner, hvilket udgør en vækst på 3,5 procent.

Ifølge Danica Pension er det den største stigning i folkepensionen siden 2010.

Årsagen til stigningen ligger i den automatiske regulering, der årligt justerer de offentlige ydelser, inklusive folkepensionen. Det bygger på udviklingen i lønninger to år tidligere.

Ikke nok

Men selv med denne positive regulering kan pensionisterne stadig mærke økonomisk stramhed.

Mads Moberg Reumert, cheføkonom hos Danica Pension, påpeger over for Ritzau Fokus, at de stigende priser i 2022 og 2023 har presset økonomien for landets mange pensionister.

For mange pensionister vil den øgede folkepension derfor ikke kunne opveje de generelle prisstigninger.

Skattefar tager sin del

Selvom stigningen i indkomsten er velkommen, skal den også tages med et forbehold.

Dels vil skat blive fratrukket stigningen, og dels er omkostningerne til dagliglivets opretholdelse steget yderligere.

Så selvom indkomsten stiger, vil luksusvarer som dyre bøffer og rødvin stadig være uden for rækkevidde for folkepensionisterne.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World