Gode nyheder til kaffedrikkere: Så meget nedsætter det risikoen for diabetes

gode nyheder til kaffedrikkere: så meget nedsætter det risikoen for diabetes

Foto: Shutterstock.com

Der er lavet et væld af undersøgelser, der har til formål at undersøge, hvad kaffe gør ved kroppen. Flere af disse undersøgelser har vist, at det kan have positiv indflydelse på dit helbred og din krop.

Ifølge Washington Post slår nye undersøgelser fast, at personer, der drikker kaffe, har mindre risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Læs også

Her lyder det, at hvis du drikker tre til fire kopper kaffe om dagen, vil du have omkring 25 procent mindre sandsynlighed for at udvikle diabetes i forhold til dem, der drikker færre eller ingen kopper kaffe.

Desuden lyder det, at du kan sænke sandsynligheden for at få diabetes med op til seks procent for hver kop kaffe, du drikker. Det er dog vigtigt at påpege, at det kun gælder for de første seks kopper kaffe om dagen.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om en undersøgelse, hvor der er blevet arbejdet med korrelation og ikke kausalitet. Derfor kan der være faktorer, der gør, at dét at drikke mere kaffe ikke direkte er årsagen til den mindre risiko for diabetes.

Det er dog også værd at nævne, at det ikke er den første undersøgelse, der er blevet lavet på dette område. Derfor er der også tidligere undersøgelser, der bakker op om den positive effekt ved at drikke kaffe, når det kommer til at sænke risikoen for at få diabetes.

Ifølge Washington Post er der flere dusin undersøgelser, hvor der er taget udgangspunkt i både mænd og kvinder i forskellige aldre i flere verdensdele, hvor effekten har været meget markant.

Selvom det kan virke som en god idé, så betyder det ikke, at du skal begynde at hælde adskillige kander kaffe ned gennem halsen hver dag.

Når du drikker kaffe, stimulerer det også et højere adrenalinniveau, øger dit blodtryk og blodsukker samt reducerer din insulin-følsomhed. Derfor er det fortsat vigtigt, at du sørger for at drikke kaffe med måde. Det kan nemlig sagtens blive for meget af det gode.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World