Gift vid första ögonkastet-Arvid var nära att hoppa av programmet: "Osäkerhet"

Arvid Stark, 34, är en av deltagarna i “Gift vid första ögonkastet” 2023, och kemin med Ida Lind, 35, var påtaglig redan när han kom inridande på den vita hästen. Men det fanns faktiskt en tidpunkt under processens gång som Arvid var nära att avbryta.

SVT:s succéprogram “Gift vid första ögonkastet” är inne på sin nionde säsong, och fortsätter engagera tittarna vecka efter vecka.

Alla deltagare i “Gift vid första ögonkastet” 2023 

I 2023 års upplaga får vi följa paren Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35.

De sistnämnda turturduvorna tycks gå från klarhet till klarhet i programmet, och tittarna har fått följa med paret på diverse olika upptåg – där de ägnat sig åt allt från kanotpaddling till klättring.

Arvid och Ida tycks gå från klarhet till klarhet. Foto: “Gift vid första ögonkastet”/SVT

Därför sökte Arvid Stark till “Gift vid första ögonkastet” 2023

De som matchar ihop paren, och guidar dem under experimentets gång, är experterna Fredrik Bohm, Maria Farm och Kalle Norwald. Och det är en minst sagt gedigen process som ligger bakom det hela.

För Nyheter24 berättar Arvid att han i sin ansökningsfilm till programmet fick besvara just frågan om varför han sökte till “Gift vid första ögonkastet”.

– Jag sa i filmen att jag har uppnått många av mina stora drömmar. Men nu längtar jag efter att göra det tillsammans med någon, säger Arvid.

“Jag hade också hade sökt året innan”

Arvid förklarar att det han har upplevt som mest lärorikt under hela resan är att vara öppen för att det du vill ha hos din partner kanske inte är det du behöver. 

– Den idén jag gick runt med, som jag trodde och tänkte om min drömpartner, är det verkligen sant eller är jag möjligen lite fel ute där? Är jag villig att ompröva idén om hur min partner ska vara? Och våga göra det där som känns läskigt.

Arvid gjorde en storstilad entré. Foto: “Gift vid första ögonkastet”/SVT

I Arvid och Idas första möte går det inte att ta miste på den enorma kemi som direkt infann sig mellan paret. Men läget hade kunnat se totalt annorlunda ut. Arvid var nämligen nära att gifta sig med någon helt annan, året innan.

– Faktum var att jag hade också sökt året innan, och hoppat av i slutskedet. Så produktionen var ju svinnervös för att jag skulle hoppa av igen. Och jag var nära att göra det.

Under matchningsprocessen inför 2023 års säsong av “Gift vid första ögonkastet”, innan Arvids bröllop med Ida, så var han faktiskt nära att avbryta experimentet.

– Jag var faktiskt på väg att hoppa av under våren innan det blev aktuellt med bröllop. Och då sa Maria: “Kan det inte vara så att det här handlar om att du börjar känna dig otrygg? Eftersom det är så himla mycket osäkerhet i det här, och du försöker ta kontroll över det du inte kan kontrollera. Du behöver ställa dig frågan kring hur du kan skapa trygghet i den här otrygga situationen”.

Arvid och Idas kemi går inte att missa i programmet. Foto: “Gift vid första ögonkastet”/SVT

Arvid Stark: “Det händer mycket saker på insidan”

Arvid förklarar att om han inte hade haft det där samtalet med Maria Farm, så hade han troligtvis sagt nej och hoppat av processen.

– Jag är ju också mänsklig och jag får ju också alla de här känslorna. Så även om jag kanske upplevs som lugn eller kontrollerad så händer det mycket saker på insidan av mig också.

Arvid berättar att han fick lära sig att Ida faktiskt befann sig i exakt samma situation, och att de kunde luta sig mot varandra i det här. I processen har han därmed utvecklat sin förmåga att våga kommunicera sina känslor.

– För mig handlade det om att våga vara sårbar och säga att jag inte känner mig trygg i den här situationen.

Det här var något som märktes redan i parets första möte, förklarar Arvid. Vid hans omtalade entré, när han kom ridande på den vackra vita hästen, presenterade han sig nämligen för Ida två gånger. Detta till följd av den enorma nervositet han kände.

– Jag sa till henne att jag är så nervös att kroppen skakar. Då tog hon mina händer och sa: “Det är ingen fara, jag finns här”. Och för mig var det väldigt sårbart att sätta ord på de sakerna.

Hur det går för Arvid och Ida, och de andra tre paren, återstår att se. Men här kan du läsa om vilka av paren i “Gift vid första ögonkastet” 2023 som följer varandra på Instagram.

LÄS MER:

News Related

OTHER NEWS

Sanningen om Pernilla Wahlgrens frånvaro i Efter fem – stora oron för Theo: ”Avvikelser på hjärtat”

Sanningen om Pernilla Wahlgrens frånvaro i Efter fem – stora oron för Theo: ”Avvikelser på hjärtat” Under tisdagseftermiddagen skulle Pernilla Wahlgren gästa Efter fem men fick i sista sekund ställa ... Read more »

Jonas Gardell talar ut – därför tog han ut skilsmässa med Mark Levengood: ”Otroligt smärtsamt”

Jonas Gardell, 59, och Mark Levengood, 59, gick för en tid sedan ut med att de valt att gå skilda vägar. Detta efter över tre decennier som ett av Sveriges ... Read more »

Stockholmsbörsen kring nollan

Börsklockan på Stockholmsbörsen. Arkivbild. Efter den senaste tidens dystra börsklimat förväntas Stockholmsbörsen öppna omkring nollan. Efter gårdagens nedgång är nu nästan hela årets uppgång avseende OMXS-index utraderad. En avgörande faktor ... Read more »

Domare: Trump skyldig, tillstånd dras in

USA:s förre president Donald Trump. Bild från i måndags. USA:s förre president Donald Trump är skyldig till bedrägeri, slår en domare i ett civilrättsligt mål fast. Domaren beordrar att tillstånden ... Read more »

Bröllopsparet dog i branden – dansade när lågor slog upp

Bröllopsparet dog i branden – dansade när lågor slog upp Både bruden och brudgummen omkom i branden på ett bröllop i Hamdaniya-distriktet i Irak i går kväll, uppger myndigheterna enligt BBC. ... Read more »

Historiskt klimatmål tas upp i Europadomstolen

Det skrivs historia i Europadomstolen när den största klimatstämningen i dag prövas i den stora kammaren. Sverige och 31 andra länder i Europa anklagas av unga portugiser för att göra ... Read more »

Banishers: Ghosts of New Eden försenat till februari

Banishers: Ghosts of New Eden försenat till februari Remedy var en av de första studiorna att säga rakt ut att de inte ville slåss direkt mot andra efterlängtade spel när ... Read more »

Vildsvin inne på sopstationer i 20 kommuner: "En riskfaktor"

Vildsvin på avfallsanläggningar ökar risken för spridning av afrikansk svinpest. Arkivbild. Minst 20 av landets kommuner har haft vildsvin bökandes inne på avfallsanläggningar det senaste året. Ytterligare elva kommuner har ... Read more »

Väderomslag i sikte: Från sensommarvärme till höstkyla

Foto: Shutterstock Efter en period av ovanligt varmt väder för september, förbereder sig Sverige för en övergång till höstens kyligare temperaturer. Vädersajten Klart.se rapporterar att det kommer att vara soligt ... Read more »

Handeln: "Tuffaste hösten och vintern på länge"

Genrebild. Framtidsförväntningarna sjunker, det är kontentan av Svensk Handels Handelsbarometer för september. “Vi ser framför oss den tuffaste hösten och vintern på länge”, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel ... Read more »

Vildsvin inne på sopstationer i 20 kommuner

Vildsvin på avfallsanläggningar ökar risken för spridning av afrikansk svinpest. Arkivbild. Minst 20 av landets kommuner har haft vildsvin bökandes inne på avfallsanläggningar det senaste året. Ytterligare elva kommuner har ... Read more »

Kristdemokraterna förlorar mark: Tuff period för Ebba Busch

Kristdemokraterna förlorar mark: Tuff period för Ebba Busch Partiet, som tidigare hade 5,3% av rösterna i riksdagsvalet, har nu sjunkit under spärren och står på 3%. Läs också Sverige har ... Read more »

Polisen rapporterar om mord / dråp, Österåker

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Polis och ambulans kallas till en villa i Åkersberga med uppgifter om att en man skottskadats.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Stockholms län ... Read more »

Theo Wahlgren akut till sjukhus – Pernilla tvingades avbryta "Efter fem"

Theo Wahlgren akut till sjukhus – Pernilla tvingades avbryta “Efter fem” Det var under tisdagen som Pernilla Wahlgren snabbt tvingades avboka sin medverkan i Efter fem då hon fick ett ... Read more »

Högernationalistisk profil bakom Paludans bränning

Högernationalistisk profil bakom Paludans bränning Den högernationalistiska profilen Christian Peterson bad Rasmus Paludan att bränna koranen utanför Turkiets ambassad i januari – en aktion som blev startskottet för årets våg ... Read more »

Danska regeringen öppnar för att höja abortgränsen

Danska regeringen öppnar för att höja abortgränsen Den danska regeringen kommer att bjuda in till samtal om landets abortgränser. Det säger hälsominister Sophie Løhde till DR. – Den nuvarande 12-veckorsgränsen ... Read more »

Polisen i Helsingborg rapporterar om mord / dråp

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Polis larmas till en adress i centrala Helsingborg med anledning av ett bråk.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: När polis ... Read more »

Unga portugiser tar 32 länder till Europadomstolen

Unga portugiser tar 32 länder till Europadomstolen I dag ska Europadomstolen bedöma sex unga portugisers anklagelse om att 32 europeiska länder, däribland Sverige, gjort för lite för att skydda dem från ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự