Gevangenen in New York naar rechter om missen zonsverduistering

gevangenen in new york naar rechter om missen zonsverduistering

In New York worden al eclipsbrillen uitgedeeld om de zonsverduistering mee te bekijken.

Een groep Amerikaanse gedetineerden is naar de rechter gestapt omdat zij volgende week de zonsverduistering in New York willen zien. De gevangenis waar zij vastzitten, heeft uit veiligheidsoverwegingen juist een lockdown afgekondigd tijdens het natuurfenomeen.

Zes mannen die in een gevangenis in Woodbourne in de Amerikaanse staat New York zitten, stappen samen naar de rechter. Zij vinden dat ze het recht hebben om de zonsverduistering te mogen zien, omdat dit voor hen een ‘religieus belangrijke gebeurtenis’ is.

Andere achtergronden

De mannen hebben allemaal een andere achtergrond. Een is moslim, een ander baptist, een man is christelijk, twee zijn aanhangers van de Afrikaanse religie Santeria en een is atheïstisch. Toch komt de zonsverduistering in al hun religies voor en is het natuurfenomeen voor hen allemaal ‘van enorme waarde’, schrijven ze in hun aanklacht.

De zonsverduistering is maandag in een deel van de Verenigde Staten te zien. Het is een zeldzaam natuurfenomeen, want de laatste keer dat Amerikanen de maan de zonnestralen tegen zagen houden was in 2017. Pas in 2044 is in de Verenigde Staten de volgende zonsverduistering te zien.

‘Dichter bij God’

De zes mannen hopen dat de rechtbank nog voor het weekend uitspraak doet. “Met mensen die ik hier ken naar de zonsverduistering kijken, brengt me dichter bij God”, zegt een van de mannen tegen Amerikaanse media.

De gevangenis waar ze vastzitten, liet eerder weten in lockdown te gaan op de dag van het natuurfenomeen. Dat betekent dat gevangenen tussen 14.00 en 17.00 uur niet naar buiten mogen. De zonsverduistering is rond 15.15 uur in New York te zien.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World