Gambias præsident sikrer valgsejr - rivaler afviser resultat

Asia's Tech News Daily

Gambias præsident sikrer valgsejr - rivaler afviser resultat
© Zohra Bensemra/Reuters Valgsted i Gambia, hvor marmorkugler repræsenterer en stemme på den siddende præsident, Adama Barrow. Præsidentvalget i det lille vestafrikanske land med 1,7 millioner indbyggere er en test af et ungt demokrati.

Gambias præsident, 56-årige Adama Barrow, har taget en sikker sejr ved landets præsidentvalg og dermed sikret sig en ny periode på posten.

Det oplyser Gambias valgkommission søndag aften.

Barrow har fået omkring 53 procent af stemmerne. Det er et godt stykke mere end sin nærmeste konkurrent, den politiske veteran Ousainou Darboe, der har fået omkring 28 procent af stemmerne.

Tre af Barrows rivaler – herunder 73-årige Darboe – har søndag dog afvist det foreløbige resultat. Det fremgår af en fælles udtalelse. Årsagen er, at der ifølge dem har været en usædvanlig forsinkelse i optællingen af stemmer.

I Gambia stemmer man ved at smide en lille marmorkugle i en beholder, der repræsenterer ens foretrukne kandidat. Kuglerne erstatter klassiske stemmesedler og bruges blandt andet på grund af udbredt analfabetisme.

Præsidentvalget opfattes som en test af Gambias unge demokrati. Fem partier deltaget i valget. Dertil kommer en uafhængig kandidat.

Lørdagens valg var det første i det lille vestafrikanske land med 1,7 millioner indbyggere i årtier uden den magtfulde Yahya Jammeh som kandidat.

Jammeh styrede Gambia med hård hånd i 22 år og anklages blandt andet for at have sendt dødspatruljer ud efter politiske modstandere. Han tabte præsidentvalget i 2016 til Barrow og lever i dag i eksil i Ækvatorialguinea.

Jammeh forsøgte at blive ved magten efter sit valgnederlag i 2016, men omfattende pres fra lande i regionen tvang ham 2017 til at overlade magten.

Barrow og hans to koner stemte lørdag i et valglokale i hovedstaden Banjul. Præsidenten erklærede sig sikker på at blive genvalgt.

73-årige Darboe, Barrows nærmeste rival, anklager den siddende præsident for at være mere optaget af sin egen magt end af befolkningens ve og vel.

– Vi kommer alle til at være vindere, hvis valget forløber fredeligt, sagde Darboe lørdag efter at have afgivet sin stemme i Bakau.

Ifølge Darboe har Barrow også har svigtet et løfte om at gå af efter tre år.

Gambia er omgivet af Senegal ved den vestafrikanske kyst og er et af Afrikas fattigste lande. Halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen

/ritzau/Reuters

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Hver tredje coronapatient på sygehusene er der nu for noget andet

Smittetallene buldrer i øjeblikket op og passerede torsdag 40.000 smittetilfælde på et døgn. Den udbredte smitte i samfundet har medført et fald i andelen af personer, som er indlagt på ... Read more »

Breivik kan årligt søge om løsladelse: Stop det siger topadvokat

© Ntb/Reuters Anders Behring Breivik er idømt 21 år i forvaring med en mindstetid på 10 års fængsel. Ifølge norsk lov kan han efter 10 år i forvaring hvert år ... Read more »

Kronprinsessens 50-års fødselsdag fejres med nyt anlæg i ZOO

Den storslåede fejring af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag den 5. februar blev tidligere på måneden aflyst på grund af coronasituationen. Men kronprinsessen bliver fejret. Det sker blandt andet den 2. ... Read more »

24-årig stjal en kvart million fra ældre kvinder

© domstol.dk/Per Johansen/free En 24-årig mand erkendte i Retten i Sønderborg, at han i løbet af godt to år stjal dankort fra 25 kvinder over hele landet, efter at have ... Read more »

Terrortiltalt kvinde sendte penge til terrordømte

© Philip Davali/Scanpix En 40-årig terrortiltalt kvinde overførte flere tusinde kroner til syrienkrigere. Det er torsdag kommet frem under et retsmøde i Københavns Byret, hvor to 23-årige mænd og en ... Read more »

Støttepartier: Grønne fly er en bunden opgave

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Statsminister Mette Frederiksen (S), partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) og politisk ordfører Mai Villadsen (EL) besøger torsdag Københavns Lufthavn for at høre mere om mulighederne for ... Read more »

Anklager: Bedragere oprettede call center for at snyde ældre

Tillid er et ord, som anklageren brugte adskillige gange, da hun torsdag kræver to unge mænd straffet for omfattende bedrageri målrettet ældre kvinder. I Københavns Byret har to mænd først ... Read more »

FCM henter brasiliansk stjerneangriber

© Pavel Mikheyev/Reuters Vagner Love – her i Conference League – optrådte senest for Kairat Almaty i Kasakhstan. (Arkivfoto) FC Midtjylland forstærker sig i den forreste kæde forud for forårssæsonen. ... Read more »

Ny bog om Mary i anledning af hendes 50 år: Nu er den smukke forside afsløret

I anledning af kronprinsessens fødselsdag vil en ny bog med hidtil usete fotografer blive udgivet. Der er masser at fejre i det danske kongehus for tiden. Faktisk har de seneste ... Read more »

Myndigheder ændrer snart anbefalingerne for coronaisolation

Der kan være nye anbefalinger for coronaisolation på vej. Det fremgår af en skriftlig kommentar fra Sundhedsstyrelsen torsdag eftermiddag. – Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for ... Read more »

Tour-delegation er i Danmark for at snuse til luften

© Thomas Sjørup/Scanpix Christian Prudhomme tager her en selfie ude foran Københavns Rådhus, efter at han har været til møde med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S). Tour de France er ... Read more »

Politiinspektør går i rette med advokatundersøgelse om actioncard

Et af de mest centrale kritikpunkter i den advokatundersøgelse, der blev foretaget for Folketinget af advokat Claus Guldager, om politiets actioncard i minksagen er forkert ifølge politiinspektør Uffe Stormly. I ... Read more »

Støttepartier: Grønne fly er bunden opgave

Statsminister Mette Frederiksen (S) går opløftet og optimistisk fra et møde i Københavns Lufthavn om mulighederne for grønne indenrigsfly i Danmark. – Så er det klart, at der er noget ... Read more »

Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Der er registreret rekordhøje 40.626 coronatilfælde, viser torsdagens tal fra SSI. Antal indlagte stiger med 4 til 825. 15 smittede er døde. Read more »

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

© Philip Davali/Scanpix Formandskandidaterne Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, da der trækkes lod om rækkefølgen før tv-debat om formandsposten. Landbrugsordfører Lise Bech (DF) peger på Martin Henriksen ... Read more »

Rapport: Ekspave Benedikt svigtede i fire overgrebssager

© Sven Hoppe/AFP Bøgerne med rapporten om overgreb i den katolske kirke i München og Freising. Rapporten fastslår, at Benedikt svigtede med manglende indgriben i fire sager om overgreb mod ... Read more »

Dansk studie: Lavere risiko for indlæggelse ved omikron

Udenlandske studier har tidligere indikeret det, og nu ser en danske analyse ud til at bekræfte det. Risikoen for indlæggelse er mindre, hvis man er smittet med omikronvarianten end for ... Read more »

Ny Kia Niro bliver endnu mere rummelig

© biltorvet.dk Kia Niro er tilbage – mere rummelig og lækker end nogensinde før, og tilmed mere støjdæmpet. Der er stadig frit valg mellem både plugin-hybrid og elbil, men de ... Read more »

Dronningens nytårstale ramte plet hos Tour de France-boss

© Thomas Sjørup/Scanpix Christian Prudhomme er torsdag på besøg i København, og her nævnte Tour-direktøren, at han var begejstret for dronning Margrethes nytårstale. Her sagde dronningen følgende: “Til sommer vil ... Read more »

Unge bedragere gik efter Else, Esther, Herdis og andre kvinder

I telefonen sagde han, at han var Peter Jacobsen fra Skattestyrelsen. Budskabet var enkelt og positivt: Borgeren skulle have penge tilbage. Den 22-årige svindler fortæller torsdag i Københavns Byret, hvordan ... Read more »

Forsvarer i terrorsag fokuserer på bombemanualer

© Liselotte Sabroe/Scanpix Det kan ikke med sikkerhed siges, at en 23-årige terrortiltalt mand aktivt downloadede bombemanualer, siger et vidne torsdag i Københavns Byret. Her sidder to mænd og en ... Read more »

Island ramt af mere corona: Pálmarsson er smittet

© Bernadett Szabo/Reuters Island må undvære en af sine største stjerner mod Danmark, da Aron Palmarsson er blevet smittet. Yderligere to islændinge er blevet smittet med coronavirus op til torsdagens ... Read more »

Medvedev holder hovedet koldt og sender Kyrgios ud

© Morgan Sette/Reuters Daniil Medvedev var presset undervejs, men han er videre ved Australian Open. US Open-vinderen Danill Medvedev er den nok største favorit ved Australian Open i fraværet af ... Read more »

FAKTA: Island har før drillet Danmark ved slutrunder

© Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark røg tidligt ud af EM for to år siden. Nedturen begyndte med et nederlag til Island. Et coronaramt islandsk mandskab skal torsdag aften forsøge at hente ... Read more »

Ishockeystjerne og curlingskipper bliver OL-fanebærere

© Nils Meilvang/Scanpix Frans Nielsen bliver en af de to danske fanebærere ved vinter-OL i Beijing. (Arkivfoto) Det bliver to sportsstjerner fra isens underlag, der skal føre den danske delegation ... Read more »

Toppolitifolk: Actioncard stemte overens med politisk udmelding

Indholdet af et actioncard, der skulle bruges ved samtaler med minkavlere, har fået kritik for “urigtigt indhold”. Men det var ifølge topfolk i Rigspolitiet i overensstemmelse med de politiske udmeldinger ... Read more »

Hollandsk narkokurer kørte stoffer til Danmark og Sverige

I et større kompleks om heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller er en 49-årig hollandsk statsborger blevet idømt syv års fængsel. Det skete onsdag ved Retten i Aarhus. Her erkendte hollænderen ... Read more »

OL-sølvmedaljevindere er årets kvindelige cykelryttere

© Greg Baker/AFP Amalie Dideriksen og Julie Leth vinder prisen som “Årets Kvindelige Cykelrytter 2021” på baggrund af deres sølvmedalje i parløb ved OL i Tokyo. (Arkivfoto) Amalie Dideriksen og ... Read more »

Aalborgs borgmester er sygemeldt med stress

© Henning Bagger/Ritzau Scanpix Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), er sygemeldt med stress. Det oplyser Aalborg Kommune til Nordjyske. Viceborgmester Helle Frederiksen overtager de nødvendige funktioner, mens han er væk. ... Read more »

Advokat kalder sag om Breiviks prøveløsladelse et PR-stunt

© Ole Berg-Rusten/Scanpix Statsadvokat Hulda Karlsdottir argumenterer for, at Breivik ikke skal prøveløslades. Retssagen om prøveløsladelse af den norske massemorder Anders Behring Breivik er intet andet end et PR-stunt. Det ... Read more »

Barcelona vil sælge Dembélé med det samme

© Pau Barrena/AFP Ousmane Dembélé har ifølge Barcelonas ledelse afvist flere tilbud om kontraktforlængelse, så nu vil klubben af med ham øjeblikkeligt. (Arkivfoto) Den franske offensivspiller Ousmane Dembélé har kontraktudløb ... Read more »

Drabssigtet mand løsladt efter halvanden måned bag tremmer

I en drabssag i Randers er en mand, der har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af december, blevet løsladt. Der er tale om en 39-årig mand, der dog fortsat er sigtet ... Read more »

SF har et særligt krav hvis nyuddannedes dagpengesats skal ned

Ingen modregning i folkepensionen til de seniorer, der arbejder og en besparelse på unge, nyuddannedes dagpenge. Det er noget af det, som er på bordet i forhandlingerne om regeringens reformpakke ... Read more »

Braithwaite er klar igen efter næsten fem måneder ude

© Siu Wu/Scanpix Martin Braithwaite har været ude med en skade længe, men han er nu klar til kamp igen. (Arkivfoto) Når FC Barcelona torsdag aften gæster Athletic Bilbao i ... Read more »

Trods corona: Lars Larsens imperium tjener milliarder

© Henning Bagger/Scanpix Siden Lars Larsens død i 2019, har hans familie ejet og kontrolleret selskabet Lars Larsen Group, der tjener milliarder. (Arkivfoto) Selv om der har været restriktioner for ... Read more »

OVERBLIK: Udbyttesagen drejer sig om milliard-bedrageri

© Niels Christian Vilmann/Scanpix Skattestyrelsen blev snydt for milliarder i udbyttesagen. Ifølge anklagemyndigheden fik forretningsmænd uberettiget refusion af udbytteskat. I alt blev statskassen bedraget for 12,7 milliarder kroner, som blev ... Read more »

Mark O. Madsens UFC-kamp er udsat: Det blev for presset

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Mark O. Madsen – her i kamp mod Thibaud Larchet i 2019 – skal 9. april møde Vinc Pichel. (Arkivfoto) MMA-kæmperen Mark O. Madsens næste UFC-fight ... Read more »

Kinesere genopliver ide om batteriskift på elbiler - skiftestationer på vej i Europa

Det er nu snart 10 år siden at det stort anlagte batteriskifte-projekt Better Place, kollapsede og efterlod en kæmpe gæld til investorerne – blandt andet den danske stat. Siden har ... Read more »

Biden bekræfter parløb med vicepræsident Harris igen i 2024

© Patrick Semansky/Scanpix 57-årige Kamala Harris er den første kvindelige vicepræsident i USA’s historie. (Arkiv). USA’s præsident, Joe Biden, vil fortsætte med vicepræsident Kamala Harris ved sin side ved præsidentvalget ... Read more »

Tongansk mand overlever 27 timer på havet efter tsunami

© Handout/AFP Billedet her viser byen Kanokupolu på hovedøen Tongatapu dagen efter tsunamien. Tsunamien var forårsaget af et større vulkanudbrud nær Tonga, som har 105.000 indbyggere. (Arkiv). En spektakulær historie ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic