Frankrigs Trump ventes at meddele præsidentkandidatur tirsdag

Frankrigs Trump ventes at meddele præsidentkandidatur tirsdag
© Nicolas Tucat/AFP I weekenden blev Eric Zemmour fotograferet i Marseille, mens han gav en kvindelig demonstrant, som havde fornærmet ham, fingeren.

Den franske ultranationalistiske tv-kommentator Eric Zemmour vil tirsdag meddele, at han stiller op til præsidentvalget i Frankrig næste år.

Det fortæller en af hans medarbejdere mandag.

Den 63-årige Zemmour, der flere gange er blevet beskrevet som “Frankrigs Donald Trump”, har tidligere antydet, at han vil stille op, men han har endnu ikke bekræftet det.

Den ventede annoncering tirsdag kommer i kølvandet på meningsmålinger, der viser, at Zemmour har opbakning nok til at udfordre den siddende præsident, Emmanuel Macron, samt højrefløjslederen Marine Le Pen ved valget 10. april næste år.

– En meddelelse til det franske folk vil blive sendt ud på vores sociale netværk omkring tirsdag middag, fortæller medarbejderen.

Det er planen, at Eric Zemmour stiller op til interview med tv-kanalen TF1 omkring det tidspunkt tirsdag.

Desuden er adskillige medlemmer af Zemmours indercirkel begyndt at bruge hashtagget #Zemmourcandidat (Zemmour kandidat, red.) på Twitter.

Eric Zemmour, som har to domme for hadefulde ytringer bag sig, håber, at hans budskab om at bremse immigration og islam i Frankrig vil appellere til konservative i et land, der er præget af racemæssige og religiøse spændinger.

Han er en af Frankrigs mest kendte og kontroversielle kommentatorer. Han har blandt andet slået sit navn fast ved at advare om muslimernes “kolonisering” af landet.

Zemmour mener, at islam er “uforenelig” med franske værdier.

Marine Le Pen lader dog ikke til at føle sig truet af sin højreradikale rival.

– Jeg tror, at han ender under ti procent, sagde hun i forrige uge.

– Med den vold og brutalitet, han udtrykker, får han mit projekt til at fremstå endnu mere fornuftigt og gennemførligt.

Præsident Emmanuel Macron har endnu ikke bekræftet, om han går efter en anden femårsperiode, omend det i vid udstrækning ventes, at han gør.

I midten af oktober blev Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, nomineret som præsidentkandidat for det franske socialistparti ved valget til april.

/ritzau/AFP

News Related

OTHER NEWS

Bramsen efter møde: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter samråd i udenrigsudvalget på Christiansborg. Det er måske ikke kun danske specialstyrker, der trækkes ud af ... Read more »

Banebrydende elbil får dødsstødet

© Leveret af FDM Produktionen af BMW i3 stopper i sommeren 2022. En af de mest unikke og langlivede elbiler går på pension. Fremstillingen af BMW i3 stopper til sommer. ... Read more »

FDM med i nyt videncenter - skal forbedre lademuligheder

© Leveret af FDM Ladestander Kommuner, der ønsker bedre og flere lademuligheder, kan nu få en hjælpende hånd hos et nyoprettet videncenter for ladeinfrastruktur. Den nuværende kommunalfuldmagt og kommende AFI-lov, ... Read more »

Endnu en smitterekord - 53.655 smittede på 24 timer

Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, oplyser SSI. Antallet af indlagte stiger med 12 til 967. Yderligere 26 er døde med corona. Read more »

Minister vil tvinge mediebranche til at sikre arbejdsforhold

© Olafur Steinar Gestsson/Scanpix Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) åbner en lille smule for, hvad regeringen ønsker sig af et kommende medieforlig. Et krav om ordentlige arbejds- og lønforhold er en ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation accepterer bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Afpressere brændte bygning til 25 millioner kroner ned

I en sag om flere tilfælde af grov afpresning mod en virksomhedsejer og mod ejerne af en kiosk i Ikast har Retten i Herning fredag idømt tre mænd fængsel. Desuden ... Read more »

24-årig dødsbillist idømt knap fire års fængsel

Fængsel i tre år og ni måneder. Det er straffen til 24-årige Jakob Dominik Breinholt, som kørte en 19-årig kvinde ihjel en sommernat i 2021. Det har Københavns Byret fredag ... Read more »

Ophidset russer overlever nedbrud på vej mod finalen

© Michael Errey/AFP Daniil Medvedev var tydeligt irriteret over, at dommeren tillod Stefanos Tsitsipas’ far at råbe ind på banen. (Arkivfoto). Den russiske tennisspiller Daniil Medvedev er for andet år ... Read more »

Rigspolitichef: Vi væltede ikke ud og aflivede mink uden lovgrundlag

© Martin Sylvest/Scanpix Rigspolitichef Thorkild Fogde har fredag afgivet sin forklaring for Minkkommissionen. Dansk politiet har i forbindelse med aflivningen af mink fået en urimelig anklage hængende over hovedet. Det ... Read more »

Bramsen: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

Det er måske ikke kun danske soldater, der trækkes ud af Mali. I løbet af de næste 14 dage vil de øvrige lande, som bidrager til at bekæmpe terrorisme i ... Read more »

Tysk sportsleder frygter coronatest-snyderi til vinter-OL

© Peter Kneffel/Scanpix Michael Hölz tvivler på, at konkurrencerne ved vinter-OL i Beijing vil foregå på fair vis. (Arkivfoto). Flere deltagere ved det forestående vinter-OL risikerer at blive manipuleret ud ... Read more »

Badehotellet-stjerner deler hemmeligheder fra settet

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Amalie Dollerup har spillet Amanda i “Badehotellet” i otte sæsoner. Den 7. februar får niende sæson af publikumssuccesen premiere på TV 2. © Ida Marie Odgaard/Scanpix ... Read more »

Trist nyt: Kong Harald er sygemeldt

I dag kom nyheden om, at kong Harald er sygemeldt de næste par dage som følge af forkølelsessymptomer. Nyheden kommer dagen efter, at kongen havde audiens hos den norske politiker ... Read more »

Helikopter og hunde bruges for at finde ung mand

Med en helikopter og hunde forsøger politiet fredag at finde en 19-årig mand fra Skagen. Det oplyser Nordjyllands Politi kort før middag. Han blev meldt savnet tidligt torsdag aften. Familien ... Read more »

Anklager borer i tiltalt politichefs kurser og kuglepenne-køb

I en lille retssal med kort afstand mellem bordene og stole til tilhørere langs væggen er fokus endnu en gang rettet mod Bettina Jensen. Hun var tidligere afdelingschef i Rigspolitiet ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation ventes at acceptere bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Beredskabet har forberedt mandskab og materialer inden storm

En storm, der har fået navnet Malik, ankommer til Danmark i weekenden og kan give vindstød af orkanstyrke i dele af landet. Skulle det medføre forhøjet vandstand, væltede træer eller ... Read more »

Burt Reynolds Pontiac Firebird fra Smokey and the Bandit kan nu blive din

Read more »

Klimaminister fejer blåt krav om afgiftslettelser af bordet

Efter fredagens forhandlinger om hjælp til de danskere, som lige nu er ramt af høje varmeregninger, har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ifølge ham selv en god og ... Read more »

OVERBLIK: Staten har haft fingre i forfatters dagbøger i 40 år

© Nils Rosenvold/Scanpix I 1981 blev forfatteren Arne Herløv Petersen mistænkt for at have bistået Sovjetunionen på strafbar vis. Der blev dog aldrig rejst en straffesag mod forfatteren. (Arkivfoto) 40 ... Read more »

DR-vært får sin første tatovering i Aftenshowet

© Simon Læssøe/Scanpix Som det kan ses på dette sommerlige billede, har podcaster og musikeren Mattias Hundebøll masser af tusser. (Arkivfoto). I den gode sags tjeneste fik Nola Grace Gaardmand ... Read more »

Opgør om forfatters dagbøger ruller videre i landsret

© Nils Rosenvold/Scanpix Det var tilbage i 1981, at PET rykkede til Tryggelev på Langeland for at rejse en opsigtsvækkende sigtelse mod forfatteren Arne Herløv Petersen. Der blev aldrig en ... Read more »

Fedt, Ring Fit (Episode 1)

© Gamereactor Fedt, Ring Fit (Episode 1) Madam Mim hader solskin, og jeg hader træning. Jeg har som sådan ikke noget imod motion, hvis altså jeg i forvejen laver noget ... Read more »

Frank Hvam bliver DR-vært

© Niels Christian Vilmann/Scanpix Frank Hvam brugte timevis af sin barndom og ungdom på en badmintonbane, der resulterede i flere mesterskabstitler, inden han kastede sig over komikken. Nu vender han ... Read more »

Knap 400 danskere fik udskrevet coronapiller i december

390 danskere fik udskrevet lægemidlet Lagevrio i løbet af december sidste år. Det viser tal, der dækker over uge 50, 51 og 52, fra Sundhedsdatastyrelsen. Siden 16. december har det ... Read more »

Kinas overhoved får Putin på besøg til OL-åbning

© Alexander Zemlianichenko/Scanpix Xi Jinping og Vladimir Putin får tid til en snak, når de i næste uge mødes i forbindelse med åbningen af vinter-OL i Beijing. (Arkivfoto). Ruslands præsident, ... Read more »

Japaner i nød får fransk førstehjælp

© Leveret af FDM Den kommende Mitsubishi ASX er baseret på Renault Captur. Det er sløje tider for Mitsubishi i Danmark og Europa som helhed. Hos os har mærket kun ... Read more »

Mere nethandel sender H&M's salg tilbage til tiden før corona

© Andrew Boyers/Reuters Den svenske tøjkoncern H&M øgede sidste år salget med 6,4 procent til 142 milliarder kroner. (Arkivfoto) Selv om coronapandemien har presset salget i butikkerne, har H&M øget ... Read more »

Mere nethandel sender H & M's salg tilbage til tiden før corona

© Andrew Boyers/Reuters Den svenske tøjkoncern H&M øgede sidste år salget med 6,4 procent til 142 milliarder kroner. (Arkivfoto) Selv om coronapandemien har presset salget i butikkerne, har H & ... Read more »

Død næbhval i Kolding Fjord bliver dissekeret fredag

© Søren Gylling/Scanpix Onsdag formiddag lød det, at man forventede, at næbhvalen i Kolding Fjord var død. Fredag skal den dissekeres og obduceres. Den næbhval, der i løbet af ugen ... Read more »

Ungarns Orban rejser til Rusland for at bede Putin om mere gas

© Laszlo Balogh/Scanpix Ungarns premierminister, Viktor Orban, rejser i næste uge til Moskva. Her skal han møde præsident Vladimir Putin. (Arkivfoto) Ungarns premierminister, Viktor Orban, vil i næste uge under ... Read more »

Sønderjyske henter amerikansk offensivspiller

© Bahram Mark Sobhani/Scanpix Jose Gallegos har scoret 10 mål i 59 kampe for San Antonio FC. Den nedrykningstruede superligaklub Sønderjyske fortsætter oprustningen forud for forårssæsonen. Sønderjyderne har skrevet en ... Read more »

Karsten Ree træt af ‘Forsidefruer': ‘Han vil simpelthen ikke være en del af det'

Milliardæren er ikke interesseret i at følge med i realityprogrammet, som han synes er et ‘tissekoneshow’. I Viaplay-programmet ‘Forsidefruer’ følger seererne en række kendte danske kvinder både i deres hverdag ... Read more »

Digitale læsere og reklamer sender resultat op hos JP/Politiken

© Liselotte Sabroe/Scanpix Den store mediekoncern JP/Politikens Hus står blandt andet bag Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Watch Medier, Politikens Forlag og Saxo. (Arkivfoto) 2021 har budt på fremgang hos mediekoncernen ... Read more »

Frankrig vil overveje operation i Mali efter dansk marchordre

Frankrig vil rådføre sig med sine partnere for at finde ud af, hvordan man kan tilpasse sin militære operation i Mali. Det sker, efter at Malis militærjunta har givet de ... Read more »

Forsikringsselskab øger pengestrøm i dansk kvindefodbold

© Lars Møller/Scanpix Forsikringsselskabet Gjensidige fortsætter som hovedsponsor for dansk klubfodbold for kvinder. Danmarks bedste række i kvindefodbold kommer også i de kommende tre år til at bære navnet Gjensidige ... Read more »

Manglen på arbejdskraft i dansk industri når nye højder

Manglen på arbejdskraft i industrien i Danmark nåede i januar det højeste niveau nogensinde. Det viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for januar. Barometeret er baseret på svar fra virksomheder. I januar ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic