Frankrig suspenderer 3000 uvaccinerede sundhedsansatte

© Eric Gaillard/Reuters En brandsikkerhedsansvarlig på et hospital i Nice har med store røde bogstaver skrevet “Sultestrejke” på et banner i protest mod vaccinekrav.

Omkring 3000 ansatte i den franske sundhedssektor er blevet suspenderet uden løn for ikke at lade sig vaccinere.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Præsident Emmanuel Macron gav i juli hospitalsansatte, plejehjemspersonale og brandfolk indtil onsdag 15. september til at få mindst et stik.

Det har langt de fleste gjort. Men nogle har undladt at få en coronavaccine.

– Cirka 3000 suspenderinger blev i går meddelt til ansatte i sundhedssektoren, som ikke er blevet vaccineret, siger sundhedsminister Olivier Véran til den franske radiostation RTL torsdag.

Ifølge AFP anslog franske sundhedsmyndigheder sidste uge, at omkring 12 procent af hospitalsansatte og seks procent af privatpraktiserende læger endnu ikke er blevet vaccineret.

Der er omkring 2,7 millioner ansatte i den franske sundhedssektor i alt, oplyser Véran.

– De fleste af suspenderingerne er kun midlertidige. Mange har besluttet at blive vaccineret, da de kan se, at vaccinekravet er en realitet, siger Véran til RTL.

En brandsikkerhedsansvarlig på et hospital i Nice har imidlertid tilsyneladende begyndt en sultestrejke på grund af vaccinekravet.

Han har slået et telt op foran Saint-Pons-klosteret i den sydfranske by. På et stort banner står der “Sultestrejke” med røde bogstaver.

– Vi vil gå så langt, som vi kan, siger den strejkende brandsikkerhedsansvarlige, Thierry Paysant, til Reuters.

Paysant har dog også sat et lille stormkøkken op.

Han fortæller, at han ikke er imod vacciner. Men Paysant bryder sig ikke om, at ansatte skal vælge mellem at lade sig vaccinere eller risikere at miste deres job.

– Den er svær at sluge, siger han.

– Det er blevet påtvunget os på en voldsom måde.

Med udelukkelserne ønsker den franske regering at øge vaccinationstilslutningen.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) er 80,7 procent af voksne franskmænd blevet færdigvaccineret. 93,8 procent har fået mindst ét stik.

I Danmark er tallet for færdigvaccinerede voksne 87,6 procent ifølge ECDC.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

OVERBLIK: Frie Grønnes vej til stemmesedlen

Frie Grønne har mandag aften rundet de 20.182 vælgererklæringer, der skal til, for at et parti kan komme på stemmesedlen til næste valg til Folketinget. Her kan du læse, hvordan ... Read more »

BLÅ BOG: Fra alternativist til leder af Frie Grønne

© Emil Helms/Scanpix Sikandar Siddique forlod Alternativet sidste år. Hans nye parti, Frie Grønne, har nu indsamlet nok vælgererklæringer til at kunne blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, som finder sted ... Read more »

Medie: Solskjærs fremtid er på dagsordenen mandag aften

© Phil Noble/Reuters Ole Gunnar Solskjær hænger ifølge flere engelske medier i en meget tynd tråd i Manchester United efter afklapsningen mod Liverpool. En i forvejen sløj periode krydret med ... Read more »

Kilder: Erdogan byder nyt tweet i diplomatisk strid velkommen

© Adem Altan/AFP Medlemmer af Ungdomsunionen i Tyrkiet (TGB) demonstrerer mandag i Ankara med opbakning til præsident Erdogans beslutning om at erklære ti landes ambassadører – heriblandt Danmarks ambassadør – ... Read more »

FAKTA: Der er stadig langt til en Oscar for dansk film

Den danske oscarkomité har mandag meddelt, hvilken dansk film der er blevet indstillet til at blive nomineret til en Oscar. Valget er faldet på “Flugt” af Jonas Poher Rasmussen. Filmen ... Read more »

FAKTA: Filminstituttets bud på oscarnomineringer siden 2011

Den animerede dokumentarfilm “Flugt” er valgt som Danmarks bud på en oscarnominering i kategorien Bedste Internatíonale Film. Gennem de seneste ti år har seks af de danske indstillinger rent faktisk ... Read more »

Krisesnak skærer halvanden milliard af SAS' markedsværdi

© Philip Davali/Scanpix Markedsværdien af flyselskabet SAS faldt mandag med 1,5 milliarder kroner til 8,4 milliarder kroner. (Arkivfoto) Mandag var en hård dag for flyselskabet SAS på aktiemarkedet, da aktien ... Read more »

Filmen Flugt er indstillet som dansk oscarkandidat

Det Danske Filminstitut har valgt filmen “Flugt” af Jonas Poher Rasmussen som det danske bud på en oscarnominering i kategorien Bedste Internationale Film. Det oplyser Det Danske Filminstitut i en ... Read more »

Organisation håber stort set alle hjemløse kan hjælpes med udspil

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har mandag præsenteret et nyt udspil, som skal afskaffe hjemløshed. Det rummer blandt andet forslag om flere billige boliger, nytænkning ... Read more »

Milan-træner: For tidligt at snakke om mesterskaber

© Marco Bertorello/AFP Stefano Pioli har været træner for AC Milan i lidt over to år. I sidste sæson lykkedes det for træneren at lede holdet til en andenplads i ... Read more »

Partier om hjemløseudspil: Regeringen skal gøre mere

© Liselotte Sabroe/Scanpix Social- og ældreminister Astrid Krag (S) præsenterede mandag formiddag regeringens udspil, der skal nedbringe antallet af hjemløse. I 2019 blev det opgjort, at der er knap 6500 ... Read more »

FN advarer: Sultkatastrofe truer Afghanistan

© Jorge Silva/Reuters Kvinde sidder ved seng med to børn på intensivafdeling på hospital i Kabul. Afghanistan er på randen af en af verdens værste humanitære katastrofer, advarer flere store ... Read more »

Politi får 61 sager om vold mod betjente efter fodboldoptøjer

Københavns Vestegns Politi undersøger 61 anmeldelser om vold mod politifolk i forbindelse med optøjer ved et lokalopgør mellem superligaklubberne Brøndby og FC København, som blev spillet søndag. Det oplyser politikredsen ... Read more »

Merkel deltager i FN's klimatopmøde i Glasgow

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, rejser til Glasgow på søndag for at deltage i FN-klimatopmødet COP26, oplyser regeringstalsmanden Steffen Seibert i Berlin. Han tilføjer, at den tyske miljøminister også vil ... Read more »

Der er 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

© Niels Christian Vilmann/Scanpix Der er registreret 1411 nye smittede med coronavirus siden søndag. De positive svar er fundet blandt knap 67.000 PCR-test. (Arkivfoto). Det seneste døgn er yderligere 1411 ... Read more »

Statsministeren deltager i to dage af klimatopmøde i Glasgow

© Pool/Reuters Statsminister Mette Frederiksen deltager i næste uge i et klimatopmøde i Skotland. Her ses Mette Frederiksen ved EU-topmødet i sidste uge i Bruxelles i Belgien. Olivier Matthys/Pool via ... Read more »

Tauson slår sig overlegent videre i Italien

© Jerry Lai/Scanpix Clara Tauson er sikkert videre i Italien. (Arkivfoto) Tennisspilleren Clara Tauson fik mandag en god start på WTA 250-turneringen i italienske Courmayeur. Den femteseedede dansker vandt med ... Read more »

Landstræner om fodboldkvinder: Vi skal bestå i modgang

© Bo Amstrup/Scanpix Danmark vandt senest 8-0 over Bosnien. I kampen scorede angriberen Signe Bruun (i midten) fem mål og slog rekorden for flest mål scoret i en kamp for ... Read more »

Kommuner nøler ifølge minister med at beskytte drikkevand

Indsatsen for at beskytte drikkevandet går for langsomt ude i kommunerne, lyder kritikken fra miljøminister Lea Wermelin (S). – Vores drikkevand skal være rent – nu og i fremtiden. Men ... Read more »

Kinesisk sikkerhedslov får Amnesty til at lukke kontor i Hongkong

Amnesty International lukker fra nytår sit kontor i Hongkong med henvisning til Kinas nye hårde sikkerhedslov i området. Loven, som er blevet presset igennem af det kommunistiske styre i Beijing, ... Read more »

Jeff Winther i giganthop: Fik bizar optakt til triumf

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther strøg søndag til tops i Mallorca Golf Open. (Arkivfoto) Den danske golfspiller Jeff Winther tager et gigantspring frem på den opdaterede verdensrangliste efter søndagens triumf ... Read more »

FAKTA: Boliger og nyt partnerskab skal bekæmpe hjemløshed

Regeringen vil med nyt udspil reducere antallet af hjemløse i Danmark og samtidig fjerne langvarig hjemløshed. Det skal ske gennem en række forslag, som overordnet inddeles i tre indsatser. 1) ... Read more »

S vil hjemløshed til livs med billige boliger og personlig støtte

© Bjarke ørsted/Scanpix Regeringen vil bringe antallet af hjemløse ned og afskaffe langvarig hjemløshed. Det skal blandt andet ske ved at sikre flere billige boliger, individuelt tilpasset bostøtte og omlægning ... Read more »

400 liter syre løber ud i kælder hos medicinalvirksomhed

© Linda Kastrup/Scanpix Et udslip af salpetersyre hos Novo Nordisk i Hillerød har mandag betydet, at veje i området omkring Brennum Park har været spærret. (Arkivfoto) Der er mandag morgen ... Read more »

Svømmeunion snupper sportschef fra kano- og kajakforbund

Lars Robl skifter fra jobbet som sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund til det tilsvarende job i Dansk Svømmeunion. Det oplyser svømmeunionen i en pressemeddelelse. I Dansk Svømmeunion er ... Read more »

Tysk kvinde idømt ti år for IS-drab på yazidipige

© Sven Hoppe/Scanpix Den dømte kvinde ved ankomsten til mandages retsmøde i München, hvor hun blev idømt ti års fængsel for at slutte sig til IS og for at lade ... Read more »

Tina Lund udsat for voldsom indbrud: Efterlyser sin vielsesring

Noget af det mest uhyggelige og ubehagelige er sket for stjernerytteren, Tina Lund, og hendes familie. Den lille familie på fire har været udsat for indbrud i deres hjem, og ... Read more »

Overvejer du plugin eller elbil? Så kom med til elbilmessen eCarExpo

© biltorvet.dk På fredag 29. oktober åbner elbilmessen eCarExpo, og i løbet af weekenden kan publikum opleve flere Danmarks premiere af el- og plugin-hybridbiler. Det er første gang, der afholdes ... Read more »

Coronaudbrud overskygger forberedelser til vinter-OL

© Noel Celis/AFP Den olympiske flamme kom i sidste uge til Beijing forud for vinter-OL i den kinesiske hovedstad. Onsdag er der 100 dage til åbningsceremonien for vinter-OL i Beijing, ... Read more »

Oprydning efter PFOS bliver ifølge ekspert dyr og besværlig

© Henning Bagger/Scanpix Selv om der hele tiden kommer nye teknologier på banen, er det en meget vanskelig og bekostelig opgave at fjerne stoffer som PFOS fra naturen. Det vurderer ... Read more »

29-årig mand dør i soloulykke nær Kjellerup

En 29-årig mand er mandag morgen afgået ved døden efter en trafikulykke nord for Kjellerup i Midtjylland. Det oplyser indsatsleder Allan Baltzer-Aaes fra Midt- og Vestjyllands Politi til Midtjyllands Avis. ... Read more »

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Politiet efterforsker på nuværende tidspunkt et drab på en 55-årig kvinde, der er død efter knivstik i Tisvildeleje. Det oplyser Nordsjællands Politi på det sociale ... Read more »

Remee og Mathilde afslører kønnet på deres andet barn

© Søren Bidstrup/Scanpix Remee Jackman og Mathilde Gøhler er i forvejen forældre til datteren Kenya, som ofte optræder i parrets realityprogram “Remee og Mathilde” og på deres respektive Instagram-profiler. (Arkivfoto). ... Read more »

Ingen digital post fra det offentlige fire dage i november

© Liselotte Sabroe/Scanpix Fra 26. til 29. november vil det ikke være muligt at modtage eller besvare beskeder i Digital Post. (Arkivfoto) I slutningen af november vil borgere ikke med ... Read more »

Kofod vil diskutere migration ved topmøde i Rwanda

© Philip Davali/Scanpix Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) vil også diskutere migration og de danske aftaler med Rwanda, der kan føre til modtagecentre i landet for asylansøgere. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ... Read more »

‘Venner'-stjerne er død

Den populære ‘Venner’-karakter James Michael Tyler er afgået ved døden. James Michael Tyler, der i mange år spillede ‘Gunther’ i serien ‘Venner’, har mistet livet til kræft. Han blev 59 ... Read more »

Støttepartier vil have ryddet op efter PFOS-forurening i Forsvaret

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Det er ikke alene brug for en fysisk oprydning, men også en politisk oprydning, lyder det fra Enhedslistens Eva Flyvholm. Hun vil have besked om, hvad ... Read more »

Afgørende Mikkel Hansen-missil skaber jubel

© Ina Fassbender/AFP Mikkel Hansen scorede PSG’s sejrsmål i sidste sekund. (Arkivfoto) Mikkel Hansen viste søndag, hvorfor han er regnet som en af verdens bedste håndboldspillere. Således scorede Paris Saint-Germain-stjernen ... Read more »

To personer sigtes for vold mod politi efter fodboldoptøjer

Fem politibetjente kom søndag på skadestuen i forbindelse med optøjer ved et lokalopgør mellem superligaklubberne Brøndby og FC København. Det oplyser Københavns Vestegns Politi mandag morgen. Betjentene blev ramt af ... Read more »

Militær i Sudan stormer premierministers hjem - regering fængslet

© Hannibal Hanschke/Reuters Sudans midlertidige premierminister, Abdalla Hamdok, er natten til mandag angiveligt sat i husarrest, efter at en gruppe militærfolk stormede hans bolig. (Arkivfoto). USA og EU udtrykker mandag ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic