Föräldrarna låter småbarnen gå till stranden och bada – helt själva: ”Litar på dem”

föräldrarna låter småbarnen gå till stranden och bada – helt själva: ”litar på dem”

Föräldrarna låter småbarnen gå till stranden själva: ”Litar på dem”.

De flesta föräldrar vill ha stenkoll på sina barn på stranden.

Sammy och Jason låter däremot sina fyra ungar, i åldrarna 2-10 år, gå själva ner till havet om de vill.

Nu får paret kritik från andra föräldrar för att de ger sina barn för mycket frihet.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Australierna Sammy (Samantha) och Jason tror stenhårt på den pedagogik som på engelska kallas ”Lighthouse Parenting” – det handlar om att föräldrarna skapar en balans mellan att sätta gränser för sina barn och att ge dem så mycket kärlek att de känner sig trygga och älskade. Föräldrarna ska vara som ett fyrtorn och bara vägleda och stötta.

Tanken är att barnen ska ha respekt för sina föräldrar och se dem som viktiga stöttepelare i livet men samtidigt känna sig fria att göra saker på egen hand.

Sammy och Jason har delat med sig av sina åsikter om föräldraskap i realityprogrammet Parental Guidance och då får tittarna även se hur livet ser ut för parets fyra barn Pepper, 10, Jude, 6, Rory, 3, och Lottie, 2.

Vill inte skrämma upp sina barn

De äldsta barnen får i mångt och mycket se efter sig själva och deltar ofta i aktiviteter som annars oftast kräver en förälders uppsikt – det kan till exempel handla om att gå själv till stranden i närheten av familjens hus.

– Det är en möjlighet för dem att visa hur självständiga de kan vara och för oss att visa att vi litar på dem, säger mamman Sammy enligt The Sun.

Sammy säger att de använder sig av den här pedagogiken för att undvika att skrämma sina barn. Hon och pappan vill inte övervaka ungarna eller få dem att känna att saker är farliga. Hon berättar att hon och Jason alltid gör en riskbedömning innan de låter barnen delta i en aktivitet, men oavsett är det svårt att hålla koll på fyra barn samtidigt.

– Vilket betyder att man tvingas ge de andra barnen deras frihet och deras egna utrymme, säger hon.

Kritiken: ”Jag mår illa”

Andra föräldrar häpnar över det faktum att Sammy och Jason låter sina barn gå och simma utan några vuxna i närheten. En kvinna som heter Leanne, som är med i samma tv-program, är upprörd.

– Jag mår illa. Barn som är själv på stranden i den åldern får mig att må fysiskt dåligt. Vattnet kan förändras på ett ögonblick och om man ser till var barnen är och var du befinner dig så är det kört, säger hon.

Sammy förstår att deras föräldrametod inte är för alla, men hon säger att det funkar för dem.

– Saken är den att vi försöker få våra barn att inse sina egna begränsningar, säger hon.

FOTO: Nine News

Läs mer

News Related

OTHER NEWS

Ernst Kirchsteiger om att lägga ner – berättar om beslutet: ”Hållit på i 24 år”

ernst Ernst Kirchsteiger är tillbaka i tv-rutan efter ett långt uppehåll. Nu avslöjar han sin vägran och tankarna på att sluta. – Vill jag eller vill jag inte? Ska jag ... Read more »

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

Sköldpaddan plockades upp av polisen i Södertälje. En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida. Sköldpaddan är runt 30 cm lång ... Read more »

Musovic sågar gräsmattan: ”Jag får åka till stranden”

Musovic sågar gräsmattan: ”Jag får åka till stranden” Landslagsmålvakten Zecira Musovic imponerades inte av gräsmattan på Gamla Ullevi i gårdagens Nations League-förlust mot Spanien. Musovic stod för en tavla när ... Read more »

Debutanten sprang hem segern i Lidingöloppet

Carolina Johnson vann damernas lopp i Lidingöloppet under lördagen. Det blev debutanten Carolina Johnson som kammade hem segern i damernas lopp i Lidingöloppet under lördagen. 27-åringen tog en tidig ledning ... Read more »

Psykpatienternas konst låg steget före

En del mentalpatienter fick skapa i skymundan – för andra blev konsten en del av terapin. När Kulturen i Lund visar upp de bortglömda patientverken från Sankt Lars står det ... Read more »

Döms för bombförberedelse i pojkrum

En 18-åring i nordvästra Skåne döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. Svartkrut, sprängpatroner och sprängkapslar. De explosiva fynden vid en husrannsakan ... Read more »

Åklagare utreds på grund av gängkoppling: "Ser allvarligt på de här uppgifterna"

Arkivbild. En åklagare som har jobbat med flera fall som rör grova brott och gängkriminalitet i Stockholm har släktband till en person i ett kriminellt nätverk. Enligt SVT och Expressen ... Read more »

Militära spänningar mellan Israel och Libanon

Militära spänningar mellan Israel och Libanon Libanons armé har skjutit tårgas mot israeliska styrkor som ett svar på att Israel avfyrat rökbomber mot ett område i södra Libanon. Israels agerande ... Read more »

Just nu: Raketattack mot ryska flottans högkvarter på Krim

Sex personer har rapporterats skadade, enligt tidningen Meduza. Tio ambulanser har skickats till platsen, och raketsplitter har spridits över ett stort område. Läs också Förra veckan förstördes två ryska krigsfartyg ... Read more »

EXKLUSIVT: Hävdar att Chilufya missförståtts om Djurgården

EXKLUSIVT: Hävdar att Chilufya missförståtts om Djurgården Hävdar att Chilufya missförståtts om Djurgården.  Har nu talat ut och han är ledsen över hur hans ord om Djurgården uppfattades: ”Det var ... Read more »

Mamman gav dottern abortpiller – döms till fängelse

En 42-årig kvinna döms till två års fängelse för att ha införskaffat abortpiller till sin dotter. Arkivbild. En kvinna i den amerikanska delstaten Nebraska har dömts till två års fängelse ... Read more »

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: “Utkastad med huvudet före” Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet “Stugfixarna Norge”. Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev ... Read more »

Skred oroar åkerier: ”Merjobb och större kostnader”

Skred oroar åkerier: ”Merjobb och större kostnader” Sveriges åkeribransch oroas av jordskredet som förstört E6:an utanför Stenungsund. Thomas Hammarström, regionchef för Sveriges åkeriföretag i Halland, Småland och Öland, säger till ... Read more »

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västernorrland rapporterar detta: Natten till i dag, lördag, har en man gripits i ... Read more »

Uppgifter: Buffalo Sabres ger sig in i jakten på Patrick Kane

Patrick Kane. Patrick Kane har tidigare kopplats samman med Colorado och Dallas. Nu ger sig även Buffalo Sabres in i jakten på 34-åringen, rapporterar TSN. TSN:s insider Darren Dreger rapporterar ... Read more »

Tonåring häktas för planerat bombattentat

Pojken misstänks ha haft en hemmagjord rörbomb i en väska. Arkivbild. En 17-årig pojke häktas misstänkt för att ha förberett ett sprängattentat, rapporterar Upsala Nya Tidning. Utredarnas teori är att ... Read more »

Därför känner du igen Karolina Tilander i Robinson 2023

Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin ... Read more »

Sollentuna: Polisen rapporterar om bedrägeri

Envato.com. Bilden är en genrebild. “En okänd gärningsperson har stulit värdeföremål och inloggningsuppgifter till banken från en kvinna i 90-årsåldern.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Stockholms län rapporterar ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự