For få danskere er opmærksomme på dette ved Skat: Kan koste dig tusindvis af kroner

for få danskere er opmærksomme på dette ved skat: kan koste dig tusindvis af kroner

Foto: Shutterstock

Manglende opmærksomhed på ratepensionsindbetalinger truer med at fordoble skattebyrden for mange danskere, ifølge en ny Epinion-undersøgelse. Overraskende viser resultaterne, at halvdelen af danskerne risikerer at blive dobbeltbeskattet på deres pensioner, da de ikke er klar over, om deres indbetalinger til ratepension i 2023 vil overstige fradragsgrænsen på 60.900 kroner. Det skriver Avisen Danmark.

Ratepensionsindbetalinger er fradragsberettigede, men udbetalinger skal beskattes. Dette åbner for risikoen for dobbeltbeskatning, hvis danskere ikke har styr på fradragsgrænserne.

Læs også

Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension, påpeger, at “det er givetvis de færreste, som ønsker at betale mere i skat end nødvendigt.” Hun advarer om, at mange danskere går glip af tusindvis af kroner på grund af overskydende indbetalinger til ratepension.

Problemets rod ligger ofte ved jobskifte, hvor danskerne ender med at indbetale til flere ratepensioner samtidig. Lindkvist påpeger, at dette kan ske ved skift af job eller oprettelse af en yderligere ratepension i banken.

For dem, der har overskredet fradragsgrænsen i år, er der stadig en mulighed for at undgå dobbeltbeskatning. Ved at være opmærksom på årsopgørelsen, der udsendes i marts, kan man identificere overskydende indbetalinger og kontakte sin bank eller pensionsselskab for at få refunderet beløbet eller overført det til en livsvarig pensionsordning.

Undersøgelsen afslører, at det især er de unge danskere, der ikke er opmærksomme på ratepensionsgrænserne. Hele 65 procent af de 18-34-årige har ikke tjekket, om de overskrider fradragsloftet, mens det samme gælder for 58 procent af de 35-55-årige og 46 procent af de 56-65-årige.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World