Fly: Stadig flere betaler ekstra for miljø-drivstoff

Siden sist sommer har det vært en jevn økning i andelen flypassasjerer som betaler ekstra for bærekraftig drivstoff hos flyselskapet KLM. De ser ikke bort fra at sommersesongens mye fokus på ekstremvær, varmerekorder og flom økt interessen for å fly mer bærekraftig.

– Salgskurven for SAF (Sustainable Aviation Fuel) peker oppover, og vi ser ikke bort fra en økning på over 200 prosent. Men det står fortsatt for en utrolig liten del av salget vårt, sier markedssjef Maria Hagelberg i Air France / KLM.

Les også:Fly: SAS mistenkt for å bruke russisk drivstoff

Artikkelen fortsetter under bildet

fly: stadig flere betaler ekstra for miljø-drivstoff

Flypassasjerer, KLM

Flypassasjerer, KLM

Stadig flere flypassasjerer letter på samvittigheten og betaler for litt ekstra SAF i tankene når de er ute og flyr med KLM.

KLM

Ønsker å bidra

En Novus-undersøkelse som KLM bestilte i 2023 viser at et flertall av de nordiske reisende ønsker å bidra til en mer bærekraftig flyreise, men også at de synes det er vanskelig å ta bærekraftige valg når de bestiller en reise.

– Det er noe vi har tatt til oss. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre det enklere for kunden å bidra til å ta bærekraftige valg når de flyr. Dette inkluderer opplæring for bedriftskunder, synlighet i bestillingsprosessen og å skape insentiver gjennom vårt lojalitetsprogram Flying Blue, sier Maria Hagelberg.

Foreløpig er biodrivstoffet SAF drivstoff-alternativet som er tilgjengelig for å redusere luftfartens klimapåvirkning. Elektriske fly og hydrogen venter rundt hjørnet, men i første omgang vil disse først og fremst være et alternativ for kortere avstander.

Les også:Fly måtte gjøre vendereis da det falt larver på passasjerer

Artikkelen fortsetter under bildet

fly: stadig flere betaler ekstra for miljø-drivstoff

Sustainable Flight Challenge 2022 KLM and SAF_

Sustainable Flight Challenge 2022 KLM and SAF_

Foreløpig er det fortsatt såkalt SAF, i tillegg til vanlig JET a-1 flydrivstoff som gjelder i tankene hos KLM – i påvente av mer bærekraftige alternativer som hydrogen og elektrisitet.

KLM

Blir dyrere å fly

En av utfordringene med SAF er imidlertid at det er betydelig dyrere enn fossilt brensel.

– Det vil uunngåelig bli dyrere å fly ettersom hele bransjen går over til en mer bærekraftig virksomhet. Fra 2022 inkluderte vi noe SAF på alle billetter. For øyeblikket inneholder hver billett opptil 1 % SAF. Selv om vi og mange andre flyselskaper investerer milliarder i innovasjon og kjøp av SAF, må vi få forbrukerne om bord. Å tilby ulike SAF-alternativer gjør det lettere for kundene å velge det alternativet som passer dem best. Vi har også skreddersydde løsninger for små og store bedrifter, sier Maria Hagelberg.

Les også:Fly-stopp etter «røyke-tabbe»

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »
Top List in the World