Fire mænd er tiltalt for drab på tilfældig i Vollsmose

Fire mænd er tiltalt for drab på tilfældig i Vollsmose
© Tim Kildeborg Jensen/Scanpix Politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S) afholdt pressemøde efter skudepisoden sidste år. (Arkivfoto).

Der er nu rejst tiltale mod fire mænd for drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der sidste sommer blev uskyldigt offer i en skudepisode i Odense-bydelen Vollsmose.

De fire mænd er i alderen 19-26 år og er alle tiltalt for drab. En femte mand er også tiltalt i sagen, men ikke for drab.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

– Tiltalerejsningen er sket på baggrund af en meget kompleks og intensiv efterforskning, lyder det fra politiet om efterforskningen, der har taget over et år.

Den dræbte kom tilfældigt i skudlinjen 24. juni sidste år, efter at de to stridende bander fra Korsløkkeparken og Bøgetorvet på en parkeringsplads ved boligblokken Egeparken kom i konflikt.

I en af banderne blev en 32-årig mand ramt af fire skud, men overlevede. Han er selv tiltalt i sagen.

Banden, der afgav skuddene, forsøgte at flygte fra parkeringspladsen, men blev jagtet af den anden bande, som afgav fire skud.

Det ene ramte Abdinur Mohamed Ismail i hovedet. Han var blot på vej hjem til sin bopæl i Egeparken og var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Under skudepisoden blev omkringliggende bygninger og biler også ramt.

– Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser, udtalte politidirektør Arne Gram i april.

Anklageskriftet indeholder i alt ti forhold. To af mændene på 22 år er blandt andet også tiltalt for at have stjålet to rifler og tre geværer med ammunition fra en bolig i Martofte på Nordfyn.

Sammen med en anden af de tiltalte, en 19-årig mand, mener politiet også, at de under en køretur i maj sidste år truede et offer med kniv og lod en hund bide ham. De ville slå ham ihjel, hvis han ikke kunne fremskaffe 35.000 kroner, lyder det i anklageskriftet.

Fire af de fem tiltalte sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Retssagen ventes at begynde ved Retten i Odense i august 2022.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Spansk anklager undersøger Barcelonas tidligere ledelse

Den tidligere ledelse i FC Barcelona med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen bliver undersøgt af den spanske statsanklager. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Det sker, efter at den nuværende ledelse ... Read more »

Minister om overvågning: EU-Domstolen er på forbrydernes side

EU-Domstolen er “aktivistisk” og “politisk”, og i spørgsmålet om overvågning af borgernes teledata står den på forbrydernes side. Det sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på et samråd på Christiansborg, ... Read more »

Andrea Rudolph med vigtig opfordring et år efter kræftdiagnose: ‘Hold øje med din krop'

I februar 2021 fik Andrea Rudolph en besked, der ændrede hele hendes liv. Efter hun fandt en knude i sin venstre armhule, gik det hele stærkt, og hun fik konstateret ... Read more »

Dobbelt smitterekord: Indlagte med corona topper igen

Der blev sat to nye rekorder med fredags smittetal fra Statens Serum Institut (SSI). Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, hvilket er en ny top oven ... Read more »

Politiet: Kvinde blev voldtaget gennem næsten tre måneder

Fra 1. november og frem til 27. januar blev en kvinde dagligt udsat for voldtægter af en mand, der desuden var voldelig og spærrede hende inde. Disse sigtelser er en ... Read more »

Tiltalt for at bestikke politichef: Jeg var pengene værd

Der var gode penge at tjene som konsulent for Rigspolitiet over nogle år fra 2011 til 2015. Faktisk mange millioner som følge af en ny organisering og en lang række ... Read more »

21-årig mand dømt - kvalte kvinde på psykiatrisk hospital

© Simon Læssøe/Scanpix En 21-årig mand erkendte torsdag i Retten i Nykøbing Falster, at han i februar sidste år dræbte den 39-årige Stine Kitt Jørgensen. (Arkivfoto) En 21-årig mand skal ... Read more »

Juraprofessorer: Skjulte klimatal er brud på ministeransvarsloven

© Claus Bech Juraprofessorer: Skjulte klimatal er brud på ministeransvarsloven Det er et direkte brud på ministeransvarsloven, hvis oppositionspartierne har ret i, at transportministeren under forhandlingerne om infrastrukturpakkens oplyste, at ... Read more »

Siden omikrons indtog er over en million blevet smittet

© Henning Bagger/Scanpix De seneste to måneder er 1,16 millioner personer i Danmark blevet testet positive for coronavirus. (Arkivfoto) Siden omikronvarianten gjorde sit indtog i Danmark 28. november sidste år, ... Read more »

Minister bekræfter: Holdt klimatal hemmelige for politikere og borgere

© Lars Refn Infratrukturkommissionens forslag om nye vejbyggerier er baseret på en oliepris på 55 dollar pr. tønde. Hvis prisen runder 200, som investeringsbanken Goldman Sachs forudser, forsvinder næsten hver ... Read more »

Christian Degn med i stort TV 2-eksperiment: Mistede sexlysten

Tv-værten oplevede en ubehagelig bivirkning ved at være med i eksperimentet, som har fokus på sammenhængen mellem kost og helbred. Der er mange ting, der kører på skinner for tiden ... Read more »

To coronaramte spaniere ude mod Danmark

© Vladimir Simicek/AFP Ferran Sole spiller ikke, når Spanien fredag møder Danmark i EM-semifinalen. Højrefløjen Ferrán Solé og reservemålmanden Sergey Hernández misser fredagens EM-semifinale mod Danmark. Det Spanske Håndboldforbund oplyser, ... Read more »

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren

© biltorvet.dk Elbiler og kulde kan være en kedelig kombination, men her har vi samlet de elbiler, der har den højeste rækkevidde om vinteren – og der er håb. Højdespringeren ... Read more »

Minister bekræfter: Skjulte klimatal for politikere og borgere

Read more »

Kronprinsesse Mary dykker ned i DR's arkiver

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix De temaer, som klippene og samtalen i portrætprogrammet “Mary 50 år – Man kan kun være sig selv” især dvæler ved, er mødet med kronprins Frederik ... Read more »

Bramsen efter møde: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter samråd i udenrigsudvalget på Christiansborg. Det er måske ikke kun danske specialstyrker, der trækkes ud af ... Read more »

Banebrydende elbil får dødsstødet

© Leveret af FDM Produktionen af BMW i3 stopper i sommeren 2022. En af de mest unikke og langlivede elbiler går på pension. Fremstillingen af BMW i3 stopper til sommer. ... Read more »

FDM med i nyt videncenter - skal forbedre lademuligheder

© Leveret af FDM Ladestander Kommuner, der ønsker bedre og flere lademuligheder, kan nu få en hjælpende hånd hos et nyoprettet videncenter for ladeinfrastruktur. Den nuværende kommunalfuldmagt og kommende AFI-lov, ... Read more »

Endnu en smitterekord - 53.655 smittede på 24 timer

Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, oplyser SSI. Antallet af indlagte stiger med 12 til 967. Yderligere 26 er døde med corona. Read more »

Minister vil tvinge mediebranche til at sikre arbejdsforhold

© Olafur Steinar Gestsson/Scanpix Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) åbner en lille smule for, hvad regeringen ønsker sig af et kommende medieforlig. Et krav om ordentlige arbejds- og lønforhold er en ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation accepterer bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Afpressere brændte bygning til 25 millioner kroner ned

I en sag om flere tilfælde af grov afpresning mod en virksomhedsejer og mod ejerne af en kiosk i Ikast har Retten i Herning fredag idømt tre mænd fængsel. Desuden ... Read more »

24-årig dødsbillist idømt knap fire års fængsel

Fængsel i tre år og ni måneder. Det er straffen til 24-årige Jakob Dominik Breinholt, som kørte en 19-årig kvinde ihjel en sommernat i 2021. Det har Københavns Byret fredag ... Read more »

Ophidset russer overlever nedbrud på vej mod finalen

© Michael Errey/AFP Daniil Medvedev var tydeligt irriteret over, at dommeren tillod Stefanos Tsitsipas’ far at råbe ind på banen. (Arkivfoto). Den russiske tennisspiller Daniil Medvedev er for andet år ... Read more »

Rigspolitichef: Vi væltede ikke ud og aflivede mink uden lovgrundlag

© Martin Sylvest/Scanpix Rigspolitichef Thorkild Fogde har fredag afgivet sin forklaring for Minkkommissionen. Dansk politiet har i forbindelse med aflivningen af mink fået en urimelig anklage hængende over hovedet. Det ... Read more »

Bramsen: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

Det er måske ikke kun danske soldater, der trækkes ud af Mali. I løbet af de næste 14 dage vil de øvrige lande, som bidrager til at bekæmpe terrorisme i ... Read more »

Tysk sportsleder frygter coronatest-snyderi til vinter-OL

© Peter Kneffel/Scanpix Michael Hölz tvivler på, at konkurrencerne ved vinter-OL i Beijing vil foregå på fair vis. (Arkivfoto). Flere deltagere ved det forestående vinter-OL risikerer at blive manipuleret ud ... Read more »

Badehotellet-stjerner deler hemmeligheder fra settet

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Amalie Dollerup har spillet Amanda i “Badehotellet” i otte sæsoner. Den 7. februar får niende sæson af publikumssuccesen premiere på TV 2. © Ida Marie Odgaard/Scanpix ... Read more »

Trist nyt: Kong Harald er sygemeldt

I dag kom nyheden om, at kong Harald er sygemeldt de næste par dage som følge af forkølelsessymptomer. Nyheden kommer dagen efter, at kongen havde audiens hos den norske politiker ... Read more »

Helikopter og hunde bruges for at finde ung mand

Med en helikopter og hunde forsøger politiet fredag at finde en 19-årig mand fra Skagen. Det oplyser Nordjyllands Politi kort før middag. Han blev meldt savnet tidligt torsdag aften. Familien ... Read more »

Anklager borer i tiltalt politichefs kurser og kuglepenne-køb

I en lille retssal med kort afstand mellem bordene og stole til tilhørere langs væggen er fokus endnu en gang rettet mod Bettina Jensen. Hun var tidligere afdelingschef i Rigspolitiet ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation ventes at acceptere bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Beredskabet har forberedt mandskab og materialer inden storm

En storm, der har fået navnet Malik, ankommer til Danmark i weekenden og kan give vindstød af orkanstyrke i dele af landet. Skulle det medføre forhøjet vandstand, væltede træer eller ... Read more »

Burt Reynolds Pontiac Firebird fra Smokey and the Bandit kan nu blive din

Read more »

Klimaminister fejer blåt krav om afgiftslettelser af bordet

Efter fredagens forhandlinger om hjælp til de danskere, som lige nu er ramt af høje varmeregninger, har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ifølge ham selv en god og ... Read more »

OVERBLIK: Staten har haft fingre i forfatters dagbøger i 40 år

© Nils Rosenvold/Scanpix I 1981 blev forfatteren Arne Herløv Petersen mistænkt for at have bistået Sovjetunionen på strafbar vis. Der blev dog aldrig rejst en straffesag mod forfatteren. (Arkivfoto) 40 ... Read more »

DR-vært får sin første tatovering i Aftenshowet

© Simon Læssøe/Scanpix Som det kan ses på dette sommerlige billede, har podcaster og musikeren Mattias Hundebøll masser af tusser. (Arkivfoto). I den gode sags tjeneste fik Nola Grace Gaardmand ... Read more »

Opgør om forfatters dagbøger ruller videre i landsret

© Nils Rosenvold/Scanpix Det var tilbage i 1981, at PET rykkede til Tryggelev på Langeland for at rejse en opsigtsvækkende sigtelse mod forfatteren Arne Herløv Petersen. Der blev aldrig en ... Read more »

Fedt, Ring Fit (Episode 1)

© Gamereactor Fedt, Ring Fit (Episode 1) Madam Mim hader solskin, og jeg hader træning. Jeg har som sådan ikke noget imod motion, hvis altså jeg i forvejen laver noget ... Read more »

Frank Hvam bliver DR-vært

© Niels Christian Vilmann/Scanpix Frank Hvam brugte timevis af sin barndom og ungdom på en badmintonbane, der resulterede i flere mesterskabstitler, inden han kastede sig over komikken. Nu vender han ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic