Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

© Philip Davali/Scanpix En filmmand er sigtet for adskillige tilfælde af vold og voldtægter mod kvindelig forfatter. (Arkivfoto)

En filmmand er i Dommervagten i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i 13 dage for vold.

Det oplyser hans forsvarer, Kåre Pihlmann, torsdag aften klokken 22.00 efter et mere end seks timer langt grundlovsforhør.

Klokken 15.00 blev manden præsenteret for en sigtelse om adskillige tilfælde af vold og voldtægt mod en kendt forfatter.

Dommeren har imidlertid ikke fundet begrundet mistanke om, at manden skulle have voldtaget forfatteren. Sigtelsen er dog opretholdt.

Episoderne har ifølge anklagen fundet sted i København og på den spanske ferieø Tenerife.

Ifølge sigtelsen har filmmanden voldtaget og forulempet kvinden flere gange og udsat hende for vold, blandt andet ved at spytte hende i ansigtet, slå hende med et kamera og rive hende i håret.

Manden nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden forlangte dørlukning og navneforbud, da efterforskningen stadig er i gang.

Forsvareren var imod dørlukningen. Han henviste til offentlighedens interesse og ytringsfriheden for hans klient.

Den anklagede mener, at anklagen er et forsøg på at stoppe en kritisk dokumentar om kvinden, der anklager ham.

Dommeren var enig med anklageren, og dørene blev lukket, hvilket betyder, at det ikke har været muligt at høre mandens forklaring.

Det var mediet Frihedsbrevet, der tidligere torsdag offentliggjorde, at voldtægtssagen skulle dreje sig om voldtægt af en navngiven kvindelig forfatter.

Ritzau har været i kontakt med den person, der på forfatterens hjemmeside er angivet som pressekontakt.

Det er nemlig i udgangspunktet ulovligt at røbe identiteten på ofre i sædelighedssager, og det vil kræve, at forfatteren selv står frem, hvis navnet skal nævnes.

Pressekontakten har videreformidlet Ritzaus henvendelse, men forfatteren er ikke vendt tilbage.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Nato tager afstand fra Norges flirt med atomvåbenforbud

© Jung Yeon-Je/AFP Når Nordkorea, Kina, Rusland og andre lande har atomvåben, så skal Nato også have atomvåben, lyder logikken blandt de allierede i den transatlantiske forsvarsalliance. Nordkorea, på tv-billedet, ... Read more »

Jesper Vollmer på ferie i syden efter blodpropper: ‘Jeg lovede jo at slappe helt af'

Under den sydende sol får tv-kokken nu mulighed for at slappe helt af. Det er vigtigt, at tv-kokken slapper helt af og passer på sit helbred, efter at det i ... Read more »

Nu kan du bygge huset fra Alene Hjemme i LEGO

© Leveret af Connery Alene Hjemme aka Home Alone er vel nok en af verdens bedste julefilm, sammen med Die Hard – og Kevin McCallister er altså let at sidestille ... Read more »

Tog genindsat mellem Jylland og Fyn efter store forsinkelser

Togdriften mellem Fyn og Jylland blev fredag kort før middag stoppet. Det skyldtes, at en køreledning var revet ned, oplyste DSB. Det var på strækningen mellem Odense og Fredericia, at ... Read more »

Elbil til under 100.000 kroner – vi finder fem solide bud

© biltorvet.dk Vil du køre grønt – eller bare billigt, så finder vi her fem bud på solide elbiler til under 100.000 kroner. Der er nemlig mange penge at spare ... Read more »

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

© Nils Meilvang/Scanpix En dommer i Københavns Byret har fredag fulgt anklagemyndighedens krav om konfiskation af en taxa, fordi en chauffør gjorde sig skyldig i såkaldt vanvidskørsel. (Arkivfoto) En taxavognmand ... Read more »

Store forsinkelser i trafikken - ingen tog mellem Jylland og Fyn

Togdriften mellem Fyn og Jylland er fredag kort før middag blevet stoppet. Det skyldes, at en køreledning er revet ned, oplyser DSB. Det er på strækningen mellem Odense og Fredericia, ... Read more »

Ny skade koster norsk Dortmund-bomber uger på tribunen

© Anke Waelischmiller/Sven Simon/Scanpix Erling Haaland må for anden gang i sæsonen holde pause. (Arkivfoto) Han var lige kommet tilbage fra en skade, men nu må Erling Haaland igen holde ... Read more »

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

© Bo Amstrup/Scanpix Der er blevet fundet tilfælde af fugleinfluenza blandt vilde fugle i Vadehavet, skriver Fødevarestyrelsen. (Arkivfoto) Vilde fugle i både den danske og tyske del af Vadehavet er ... Read more »

Taxavognmand mister bil efter chaufførs alt for høje fart

En taxavognmand får konfiskeret sin bil efter en ansat chaufførs alt for høje hastighed. Det er resultatet af en dom, som Københavns Byret fredag har afsagt om såkaldt vanvidskørsel. Den ... Read more »

Nicklas Bendtner kæmper for sin Porsche i landsretten

Østre Landsret kommer til at afgøre, om Nicklas Bendtner må af med sin Porsche eller ej. Den tidligere landsholdsspiller har anket en dom afsagt af Københavns Byret, hvorefter hans Taycan ... Read more »

19-årig svensk rapper er dræbt af skud i Stockholm

© 10430 Christine Olsson/Tt/Scanpix Den svensk rapper Einár er blevet dræbt af skud i Stockholm torsdag aften. Han blev erklæret død, kort efter at politi og ambulance kom frem til ... Read more »

10 minutters tjek blev til tvivl om mink-hjemmel

Da regeringen havde besluttet at aflive alle mink, opstod der i et døgns tid en tvivl om, hvorvidt der måske var lovhjemmel til at aflive alle minkene. Fredag kom det ... Read more »

Intern mail: Statsministeriet overvejede minkoffensiv i september

Allerede 30. september sidste år var embedsmænd i Finansministeriet af den opfattelse, at man i Statsministeriet havde tanker om at aflive alle mink i Danmark. Det fremgår af en intern ... Read more »

‘Gift fra første blik'-par afslører køn på baby: ‘Vi venter en pige'

Michael og Kathrine mødte hinanden under optagelserne til det populære DR-program ‘Gift ved første blik’ og venter sig nu deres første barn sammen. I et opslag på Instagram afslører de, ... Read more »

Årgang 0-mor i stor operation: Har fået fjernet sin livmoder

Hun kæmper stadig med komplikationerne efter den omfattende operation. Christina Siguenza, der er kendt fra ‘Årgang 0’ og er mor til Stephanie, har det meste af sit voksenliv kæmpet med ... Read more »

Narkotika blev smuglet til fods over grænsen til Tyskland

© Claus Fisker/Scanpix Der blev benyttet flere forskellige grænseovergange, da der blev indsmuglet amfetaminolie, MDMA, hash og kokain til Danmark, hævder anklagemyndigheden i en stor sag, som helt usædvanligt skal ... Read more »

Kommunikationen mellem Formel 1-rivaler er minimal

© Hoch Zwei/Scanpix Lewis Hamilton (tv.) og Max Verstappen hilser pænt på hinanden i paddocken, men heller ikke mere end det, afslører førstnævnte. (Arkivfoto) De kæmper en indædt kamp om ... Read more »

Stop for tog mellem Jylland og Fyn

Togdriften mellem Fyn og Jylland er fredag kort før middag blevet stoppet. Det skyldes, at en køreledning er revet ned, oplyser DSB. Det er på strækningen mellem Odense og Fredericia, ... Read more »

Merkels sidste topmøde: Hun greb ind i kritiske øjeblikke

© John Thys/Scanpix Angela Merkel ankommer til EU-topmødet fredag, som efter alt at dømme bliver hendes sidste. EU-topmødet fredag er efter al sandsynlighed den tyske forbundskansler Angela Merkels sidste. For ... Read more »

Litauen ser ekstremt behov for hegn ved EU's ydre grænser

© Johanna Geron/Reuters Belgiens premierminister, Alexander De Croo, mener, at solidaritet er vejen frem i håndteringen af stigende pres på EU’s ydre grænser. Der er brug for solidaritet i EU ... Read more »

Amerikansk skuespiller skyder og dræber kvinde under filmoptagelser

Hollywood-stjernen Alec Baldwin har dræbt og skudt en kvinde, mens en 48-årig mand er hårdt såret efter ulykken. – To mennesker blev skudt under indspilningen af en scene i westernfilmen ... Read more »

FAKTA: Træn din trailerkørsel

© gabort71/Getty * Det er en vanskelig opgave at køre med trailer, hvis man ikke har rutinen. * Betragt dig selv som en lastbilchauffør i den forstand, at du kører ... Read more »

Kroatien ser ekstremt behov for hegn ved EU's ydre grænser

© Johanna Geron/Reuters Belgiens premierminister, Alexander De Croo, mener, at solidaritet er vejen frem i håndteringen af stigende pres på EU’s ydre grænser. Der er brug for solidaritet i EU ... Read more »

Joe Biden slår fast: Vi er klar til at forsvare Taiwan

© Evan Vucci/Scanpix USA’s præsident, Joe Biden, blev spurgt ind til en række forskellige emner under et tv-interview med CNN torsdag. USA er klar til at forsvare Taiwan, hvis den ... Read more »

Flere ulykker med trailer: Forebyg ulykkerne allerede på p-pladsen

Mange laster traileren forkert, og det skaber kludder i tyngdepunktet. Vægten skal fordeles jævnt, og hvis det ikke er muligt, skal et tungt objekt placeres oven på akslerne og hjulene ... Read more »

10 af de mest inspirerende landskabsfotografer på Instagram

På Instagram ligger der mange millioner billeder taget af dygtige og dedikerede fotografer. Vi har fundet de 10 mest inspirerende landskabsfotografer. Se, om du er enig her. © Leveret af ... Read more »

Få styr på programhjulet i dit kamera

Det mest iøjnefaldende indstillingshjul på kameraet er programhjulet, som sidder øverst på kameraet. Dette hjul dikterer ganske enkelt, hvordan kameraet skal opføre sig. Her kan du læse, hvor du bruger ... Read more »

Danske Bank gør det dyrere at have opsparinger stående

© Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters Danske Bank sænker renten på indlån for sine kunder i Danmark som følge af, at Nationalbanken nedsatte rentesatserne 1. oktober. (Arkivfoto) Den seneste tid har flere banker ... Read more »

Rekordmange danskere booker overnatninger i feriehuse

Indtil videre har 2021 budt på den ene rekord efter den anden for antallet af danske gæster i udlejede feriehuse. September er ingen undtagelse, hvor der også er sat rekord. ... Read more »

Vild med dans-stjerne: Jeg har taget min krop tilbage

© Martin Sylvest/Scanpix I juli oplyste Michelle Kristensen på sin Instagram-profil, at hun og kæresten Pernille Wass havde været i fertilitetsbehandling siden sidste vinter, men at drømmen om at give ... Read more »

Sydkorea affyrer landets første rumraket med blandet succes

© Yonhap News Agency/Reuters Den 47,2 meter lange rumraket “Nuri” blev torsdag sendt af sted fra Sydkoreas sydkyst. Det blev en blandet fornøjelse, da Sydkorea torsdag affyrede sin første rumraket ... Read more »

Lørdag vender solen tilbage til efterårsferien

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Scanpix Ifølge vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil der for de fleste komme “masser af sol” lørdag. (Arkivfoto). Den sidste hverdag i efterårsferien vil til ... Read more »

Mourinho påtager sig fuldt ansvar efter afklapsning i Norge

© Ntb/Reuters Seks gange måtte José Mourinho (tv.) se Bodø/Glimt juble over en scoring. Bodø/Glimt viste ingen nåde, da den italienske storklub Roma var på visit i Conference League torsdag ... Read more »

Tauson bliver overdynget med hadbeskeder efter nederlag

© Jerry Lai/Scanpix Clara Tauson blev bombarderet med hadbeskeder efter sit nederlag torsdag. (Arkivfoto) Humøret var ikke i top hos Clara Tauson efter torsdagens nederlag til Saisai Zheng, og det ... Read more »

Berlusconi frikendt i retssag om bestikkelse af vidne

© Flavio Lo Scalzo/Reuters Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en ... Read more »

Melbourne er genåbnet efter verdens længste nedlukning

© William West/AFP/Ritzau Scanpix/AFP Genåbningen i den australske storby Melbourne blev blandt andet fejret på en af byens barer. © Sandra Sanders/Reuters/Ritzau Scanpix/Reuters Melbourne har haft næsten ni måneder – ... Read more »

WHO: Corona har kostet verdens sundhedsarbejdere dyrt

© Inquam Photos/Reuters Op mod 180.000 af verdens sundhedsarbejdere kan være døde med covid-19 fra januar 2020 frem til maj i år. Det siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Mellem 80.000 og 180.000 ... Read more »

Storbritannien har højeste smittetal siden midten af juli

© Ulf Mauder/Scanpix Gadefejere spreder desinfektion mod covid-19 i Moskva, som nu igen lukkes ned på grund af tiltagende smitte. En ny EU-rapport kritiserer torsdag Rusland for “systematisk misinformation” omkring ... Read more »

Ligdele fundet i Florida tilhører mistænkt forlovet i drabssag

© Florida Police/Reuters Både 22-årige Gabby Petito og 23-årige Brian Laundrie er nu bekræftet døde. (Arkivfoto) Ligdele, som onsdag blev fundet i vildmarken i den amerikanske delstat Florida, stammer som ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic