Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek

Most egész Németország az Ewald családnak szurkol: alig egy év leforgása alatt az öttagú családból hármuknál állapítottak meg rákot, most pedig hétéves kislányuk életéért küzdenek, akinél agydaganatot diagnosztizálták és az orvosok szerint már csak hetei vannak hátra.

Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
© GettyImages

Vannak tragikus emberi sorsok. A 35 éves Stefanie Ewald-é tagadhatatlanul ilyen, a háromgyermekes édesanya élete alig egy év leforgása alatt omlott össze. 2019 decemberében tízéves kisfiától, Jonastól kellett búcsút vennie, aki gyógyíthatatlan, genetikai eredetű agydaganat miatt vesztette életét, majd három hónappal később a férjétől, akinél utolsó stádiumú tüdőrákot diagnosztizáltak.

„A mai napig nem vagyok képes kipakolni Jonas és a férjem kórházból hazahozott holmijait, és a dzsekijük is ott lóg a fogason, mert úgy érzem, ezzel is itt tarthatok belőlük egy darabkát.”

Az édesanyának még gyászolni sem volt ideje: férje halála napján kapta kézhez a saját diagnózisát, hogy mellrákja van.

Kemoterápiát kapott, de a melleit nem sikerült megmenteni, mindkettőt el kellett távolítani.

„Nem bántam, mert az életem volt a tét és jól döntöttem, mert a melleim árán ugyan, de meggyógyultam.”- meséli.

Miután gyógyultnak nyilvánították, Stefanie úgy gondolta, túl vannak a nehezén, egy kicsit végre fellélegezhetnek.

„Eltemettem a férjemet és a fiamat, túléltem a rákot és csak egy kis nyugalomra vágytam. A temetésre a testvérem hazalátogatott Amerikából és emlékszem, a kislányaimmal fagyizni mentünk, meg állatkertbe. De mindössze hét nap boldogság jutott. A nyolcadik nap reggelén Neele, a nagyobbik lányom arra ébredt, nem tudja mozgatni a bal kezét és a lábát. Rohantunk az orvoshoz, aki Jonast is kezelte és miközben közölte a kislányom diagnózisát, velem együtt folytak a könnyei.”

A hét éves Neele-nél ugyanolyan operálhatatlan agydaganatot diagnosztizáltak, mint tízéves bátyjánál.

„Amikor kiderült, hogy a kislányunknak ugyanolyan genetikai eredetű agydaganata van, mint ami miatt a bátyját elveszítettük és nem tudni, mennyi ideje van hátra, csak arra tudtam gondolni, hogy ez nem történhet meg velünk még egyszer, hiszen annyi tervünk és álmunk van még.”

Sokszor éreztem úgy, mintha ez az egész nem is az én életem lenne, hanem valaki másé és én csak kívülről szemlélném ezt a sok borzalmat.

Stefanie és férje mindössze 23 évesek voltak, amikor összeházasodtak. Tudták, hogy összetartoznak és mindennél jobban vágytak arra, hogy gyermekük szülessen. Erre nem is kellett sokat várniuk, hiszen 2009-ben megszületett Jonas, majd három évvel később, 2012-ben Neele és 2017-ben a harmadik gyermekük, Lenja. Boldogságban és harmóniában éltek mindaddig, amíg Jonasnál ki nem derült a gyógyíthatatlan betegsége, majd az édesapa végstádiumú tüdőrákja. 2019 végén Jonast, pár hónappal később Sebastiant, a gyerekek édesapját temette el Stefanie és két kislánya.

„Sokan kérdezik, hogy bírok így élni. Erre a kérdésre én magam sem tudom a választ. Vannak napok, amikor gépiesen teszem a dolgomat, kiviszem a szemetet, elmegyek bevásárolni, játszok a lányokkal. Talán pont a napi rutin az, ami segít. Tudom, hogy a kislányaimnak szüksége van rám. De vannak napok, amikor úgy érzem, szétszakít a fájdalom.”

Stefanie azokba a pillanatokba kapaszkodik, amikor a kislányának fájdalommentes napja van. Olyankor úgy érzi, mintha csak álmodta volna a betegséget, hiszen Neele, mint bármelyik vele egyidős gyerek, boldogan öltözteti a Barbie babákat, és vicces TikTok videókat forgatnak együtt.

„Az életünk felett azonban mindig ott lebeg egy sötét felhő, a félelem folyamatosan bennem van, hogy vajon mit hoz a következő nap: még egy kis boldogságot vagy újra rosszulléteket, elviselhetetlen fejfájást és fáradtságot. Kikészít, amikor látom, hogyan emészti fel a daganat napról napra a kislányomat.”

Stefanie azonban nem adja fel, minden nap abban reménykedik, hogy csoda történik és felszívódik a daganat vagy találnak Neele betegségére valamilyen gyógymódot.

Hiába mondják az orvosok, hogy Neele-nek legfeljebb két hónapja van hátra, az anyai szívem soha nem adja fel a reményt.

„Bár megállíthatnám az időt vagy éveket sűríthetnék egy napba, hogy lássam felnőni, boldognak, szerelmesnek! De tudom, hogy ez képtelenség és minél jobban lassítanék, az idő annál gyorsabban telik.”

Neele tudja, hogy ugyanaz a daganat támadta meg a szervezetét, mint amibe a bátyja belehalt, de hisz benne, hogy meggyógyulhat.

„Neele-t a betegsége megfosztotta a gondtalan kisgyermekkortól, a kortársainál sokkal érettebb, a lelke öregebb. De a betegsége ellenére is nagyon szeret élni, és mint mondja, a haláltól sem fél, hiszen az apukája és a bátyja várja őt odaát. De mindig hozzáteszi, hogy ha választani lehet, inkább marad velem még nagyon sokáig.”

A nyugalmas napoknak azonban egyre többször vetnek véget a betegség súlyosbodását jelző tünetek. A kislány gyakran panaszkodik elviselhetetlen fejfájásra, elveszíti az egyensúlyérzékét, lépten-nyomon elesik.

„Olyankor úgy próbál megnyugtatni, hogy azt mondja: ’Anya, csak túl gyorsan futottam, nincs semmi baj’, de bennem sajnos nem tudja elhallgattatni a baljós előérzetet, mivel a bátyjával ugyanezt már végigcsináltuk. Pontosan tudom, ezután mi következik.”

A család legfiatalabb tagja, a kétéves Lenja az egyetlen, aki nem örökölte a betegséget okozó génmutációt. Stefanie-t ez boldogsággal tölti el, ugyanakkor aggódik is. Mert lehet, hogy a kislánya egészséges, mint a makk, de hogy ennyi tragédia láttán a lelke mennyire maradhat ép, azt nem tudja.

„Fogalmam sincs, hogyan fogok megküzdeni az újabb veszteséggel, az üresség-érzéssel, a fájdalommal és mennyire tudok jó édesanyja lenni Lenjának.”

Úgy érzem, lassan elfogy a lelkem, annyi darabot téptek már ki belőle. De meg fogom próbálni, hogy a kislányomnak boldog gyermekkort adjak.

Stefanie-t a testvére Amerikába hívta, hogy ott nevelje fel Lenját, mert azt reméli, ha hátrahagyja azt a környezetet, ahová oly sok fájdalmas emlék köti, talán szép lassan ő is megtalálja a lelki békéjét.

„Olyan jó lenne néha gyengének lenni, és még ha csak egy kis időre is, de letenni a terhet, amit cipelek. De tudom, most megint nagyon erősnek kell lennem és újra végig kell csinálnom, amibe egyszer már majdnem belehaltam. Az elmúlt években sokszor feltettem magamnak a kérdést, miért én maradtam életben és nem a fiam vagy a férjem és mi az oka, hogy most a kislányomat is lehet, hogy elveszítem. Nem akarok a jövőre gondolni, Neele-vel és Lenjával a mostban élünk és minden percét ki akarjuk élvezni, amíg még lehet.”

A betegség nem válogat, nézd meg, mely hírességeknek kellett megküzdenie vele:

Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek
Férjét és fiát már elvitte a rák - most a lánya daganata ellen küzdenek

Sarah Michelle Gellar

A színésznő gyerekkorában mindig csak az egyik vállán hordta az iskolatáskát, ami nagyon súlyos gerincferdüléshez vezetett nála. Sarah viszont nagyon igyekezett, hogy ezen javítson, pilatesre járt, és folyamatosan gyógytornázott. Bár ez mai napig látszik rajta, mégis előszeretettel visel olyan ruhát, amiben megvillanthatja hátát.

Lady Gaga

Az énekesnő 2013-ban beszélt először arról, hogy krónikus fájdalmakkal küzd a testének minden pontján, és az orvosok sem tudják, mi váltja ki ezeket a hirtelen jelentkező fájdalmakat. Tavaly végül elárulta, hogy pontosan fibromyalgia a betegség neve, és olyan mellékhatásokkal jár, mint az izomfájdalom, alvási nehézség, szédülés, memóriavesztés és nehéz koncentráció. Volt, hogy emiatt koncerteket kellett lemondania, hiszen megmozdulni sem volt ereje Lady Gagának.

Bella Hadid

2015-ben Bella Hadidnál komoly betegséget diagnosztizáltak: a modell Lyme-kóros lett (ezzel küzdött egyébként testvére és édesanyja is). A kullancs csípés okozta súlyos betegség olyan tünetekkel jár, mint a fejfájás, izomfájdalom, gyengeség, láz, bénulás, álmatlanság és depresszió. Bella Hadid rengeteg kezelésen esett át, és emiatt a munkáját is fel kellett függesztenie egy időre.

Selena Gomez

Az énekesnő betegségéről valószínűleg te is hallottál már, hiszen Selena Gomez mindig is nyíltan beszélt a lupusról. Ez egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség. Ilyenkor az immunrendszer a saját szövetei és szervei ellen fordul, ami többek között a szív, a vese, a tüdő és a vérsejtek folyamatos romlásához vezethet. Az énekesnő állapota olyan rossz lett tavaly, hogy életmentő veseátültetésre szorult, amire önként jelentkezett legjobb barátnője.

Sia

Sia nem szeret magánéletéről beszélni, de nagy ritkán nyilatkozott arról, min ment keresztül. Az énekesnő ugyanis Graves-Basedow-kórral küzd, ami a pajzsmirigy autoimmun betegsége: eleinte fáradtság jelentkezik, majd megemelkedik a vérnyomás, súlyos szívpanaszok jelentkezhetnek, és a légzőrendszert is érinti a kór.

Gerard Butler

Mindössze tíz éves volt a színész, amikor fertőzés miatt meg kellett műteni a fülét. Akkoriban viszont olyan súlyos volt az állapota, hogy részleges halláskárosodást szenvedett, és mai napig fülzúgással küzd mindkét fülében. Ennek ellenére viszont sikerült híres színésszé válnia!

Marilyn Monroe

A világ egyik leghíresebb színésznője több problémával is küzdött. Egyes infók szerint jellegzetes járását annak ‘köszönhette’, hogy egyik lába rövidebb volt a másiknál, ezért a csipője egyedi módon mozgott, amikor sétált. Mások szerint viszont arról volt szó, hogy cipőjének egyik sarkát mindig rövidebbre csináltatta. Azonban a színésznő mentális problémákkal is küzdött. Bipoláris személyiségzavara volt, ami álmatlanságot, és szélsőséges hangulatingadozásokat okozott nála. Ez a karrierjét is negatívan befolyásolta.

Norman Reedus

A The Walking Dead sztárjának kis híján derékba tört karrierje, amikor 2005-ben autóbalesetet szenvedett. A színész ugyanis nagyon komoly sérüléseket szerzett, és konkrétan majdnem elvesztette bal szemét, valamint a csontjai is apró darabokra törtek. Komoly műtétekre volt szükség, hogy rendbe tegyék az arcát: például négy fémdarabot kellett a bal oldalára helyezni, valamint a szemgödrét is titánból formázták újra; csak így tudták megmenteni látását.

News Related

OTHER NEWS

Szombaton kinyit a Magyar Zene Háza a Városligetben

A magyar kultúra napja alkalmából szombaton megnyílik a Magyar Zene Háza a Városligetben – közölte Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebookon. Azt írta: ... Read more »

Ló, kecske és disznó tetemeket talált a rendőrség egy ház udvarán

Több halott és haldokló állatot talált a rendőrség egy csepeli ház kertjében. A felelősöket a rendőrség előállította. A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei egy bejelentést követően, állatkínzás gyanújával mentek ki egy csepeli ... Read more »

Ilyen lesz Tiborcz és Mészáros egykori cégének aligai szállodája

© Technológia: 444.hu A különböző engedélyezési eljárásokért felelős Somogy Megyei Kormányhivatalnak köszönhetően kiderült, milyen lesz majd a Club Aliga területén épülő szálloda. Ilyen: © Technológia: 444.hu A terület most az ... Read more »

Giovinazzi továbbra is úgy gondolja: nem a teljesítménye miatt veszítette el az ülését az F1-ben

Antonio Giovinazzi nem robbantotta fel az F1 világát az elmúlt 3 szezonban, és miután még az Alfa Romeón belül is kételkedtek abban, hogy Kimi Räikkönen visszavonulása után a csapat vezérévé ... Read more »

V8-ast kaphat a következő generációs Ford Mustang GT Burbly

© Motor1.com Copyright Ford Mustang GT On-Road Spy Shots első sarok Néhány napon belül másodszor is megörökítettek kémfotósok egy erősen álcázott, hetedik generációs Ford Mustang prototípust. Egy hosszú kémvideó készült ... Read more »

Akármikor szeretkeznénk a férjemmel, megjelenik a kutyánk, hogy tönkretegye az együttlétet

A kutyusokat imádjuk, de néha tényleg túlságosan közel merészkednek hozzánk. © getty images Annyi előnye van annak, ha van egy négylábú barátod. Biztos, hogy nem leszel magányos, van kiről gondoskodni, ... Read more »

Kulka János tanítja beszélni Lang Györgyit a sztrókja után

© Technológia: Index.hu Kulka János tanítja beszélni Lang Györgyit, akit tavaly novemberben kellett kórházba szállítani agyérgörccsel. A Kossuth-díjas színész és a Pa-Dö-Dő énekesnője már gyerekkoruk óta ismerik egymást, korábban együtt ... Read more »

Így borította el az országot a hó

Mint megírtuk, a hétvége a havazásról fog szólni és szombat hajnalban már meg is kezdődött a hóesés. Összegyűjtöttük a legjobb felvételeket erről. A Dunántúlon, Mosonszolnokon már péntek este megkezdődött a ... Read more »

Antonio Guterres: hiszem, hogy nem kerül sor katonai beavatkozásra Ukrajnában

© AP/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved Kelet-Ukrajna lakossága és a katonák is bíznak abban, hogy – bár a konfliktus veszélye szörnyű és ijesztő – az ország felkészült ... Read more »

Olyan komoly környezeti változásokat okozna a Club Aliga beépítése, hogy vizsgálat szükséges

© Technológia: Index.hu A Club Aliga beépítése ellen sokan tiltakoztak, ezért a Somogy Megyei Kormányhivatal határozatában megerősítette, hogy ki kell vizsgálni a beruházás környezeti hatásait. Bár a határozat szerint nem volt ... Read more »

Még a magyar hatóság szerint sem titkolhatnák el, hogy ki és hogyan intézte a vakcinákat

© Technológia: 444.hu 2021 első hónapjaiban a magyar kormány járványt érintő kommunikációjának egyik fő állítása volt, hogy “Brüsszel” mindent elrontott, alig érkezik néhány adag az EU-val közösen beszerzett vakcinákból. Úgyhogy ... Read more »

Marko szerint Sainz esélyes lehet a bajnoki címre

  2015-ben a Toro Rossónál debütált a Forma–1-ben, Max Verstappennel egy időben. Amikor azonban a következő év májusában felmerült a lehetőség, hogy Daniil Kvyat helyére a Red Bull csapatához kerüljön, a ... Read more »

Newcastle: ha nincs Lingard, akkor Alli is jó

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x)   Kiderült, hogy a Newcastle nem tudja ... Read more »

Összeütközött két metrószerelvény az M3-as vonalon

© Technológia: 444.hu Az M3 vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán, utasok által nem használt területen az éjjel két metrószerelvény ütközött – írja közleményében a BKV Zrt. Értelemszerűen ekkor utasok nem voltak ... Read more »

Neked alap, neki luxus - Még 1 hétig tart a Nem luxus táska kampány!

Kezd az évet egy jó tettel! Csatlakozz a #nemuxustáska kampányhoz, ahol egy táskányi boldogságot adhatsz át! © Technológia: Éva A #nemluxustáska kampány már évek óta (2018-ban volt az első) megy ... Read more »

Az Ikrek ígéretesnek tűnő dologban hisznek, az Oroszlánoknak rossz előérzetük van

A csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Pexels by Yan Krukov NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 22. KOS (március 21-április 20) A nagy bizonytalanság után úgy ... Read more »

Audi A4 Avant: az utolsó generációs belsőégésű motoros autó

© Motor1.com Copyright 2023 Audi A4 Avant téli kém fotó Hamarosan már nem fog piacra dobni az Audi belsőégésű motoros autót. 2025 lesz az az év, amikor az Audi piacra dobja ... Read more »

10 Instagram-felhasználó, akit azonnal törölj az ismerőseid közül

Jó szortírozást! © HBO Megadjuk neked az utolsó lökést, hogy megtedd. Rendet akarsz tenni az életedben? Eleged van a fölösleges körökből, az idegesítő ismerősökből, a még idegesítőbb exekből és a ... Read more »

Óceánt rejt a Halálcsillag mélye

Újabb lakható világgal bővült a Naprendszer. A Naprendszer tele van jeges vagy vizet rejtő holdakkal és a legfrissebb eredmények alapján tovább bővülhet a lista a Szaturnusz kisérőjével a Mimasszal.  A ... Read more »

Meghalt egy fiatal férfi, miután fának ütközött autójával a ferihegyi repülőtérre vezető úton

© Technológia: Index.hu Egy férfi meghalt, egy másikat meg életveszélyes állapotban szállították kórházba egy XVIII. kerületi autóbaleset következtében. Egy 23 éves fiatal férfi életét vesztette, 24 éves társát pedig életveszélyes ... Read more »

Meghalt a világhírű buddhista zen mester

© Technológia: Index.hu 95 éves korában meghalt a követői által Thay néven ismert Thich Nhat Hanh vietnámi buddhista szerzetes, zen mester. Az Associated Press tudósítása szerint a zen mesternek nagy szerepe volt ... Read more »

A magyarok sem a kormányban, sem a médiában nem bíznak

© Technológia: Index.hu A magyar emberek rendkívül bizalmatlanok, főleg, ha a kormányról vagy a médiáról van szó – derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. A 200 oldalas tanulmányban 29 országot vettek ... Read more »

Több épület is összeomlott a japán földrengésben

Összesen 13-an sérültek meg egy 6,6 erősségű japán földrengésben. Épületek, vízvezetékek és utak is károsodtak, azonban a hatóság szerint nem hibásodott meg egyik közeli atomerőmű sem. Újra közbeszólt a természet Japánban: ... Read more »

Tizenhét meccs lesz ma a tévében

11.30: Süper Lig, Malatyaspor–Besiktas (Sport2)13.10: Premier League, Everton–Aston Villa (Digisport 1)13.55: Primera Division, Levante–Cádiz (Spíler 2)14.00: Süper Lig, Sivasspor–Fenerbahce (Sport1)15.00: Serie A, Genoa–Udinese (Sport2)15.15: Bundesliga, Freiburg–Stuttgart (Arena4)15.40: Premier League, Manchester ... Read more »

Az átlagember és a kortárs művészet viszonya nem túl rózsás – Erős István, az MKE új rektora a Mandinernek

150 éves a Magyar Képzőművészeti Egyetem. Mi ennek a másfél évszázadnak a mérlege? Valahányszor kimegyek a folyosóra, elképesztő hangulat fogad, önök is láthatták, gyönyörű terekben folyik a képzés, ám ez ... Read more »

Egy egész falut elpusztított egy robbanóanyagokat szállító teherautó és egy motoros karambolja

© Technológia: 444.hu Éppen Apiate falut keresztezte az a teherautó, ami bányászathoz használt aknákat szállított, amikor összeütközött egy motorossal. A karambol miatt lángra kapott mindkét jármű, végül a teherautó rakománya ... Read more »

Napi horoszkóp január 22.: az Ikrek ígéretesnek tűnő dologban hisznek, az Oroszlánoknak rossz előérzetük van

A csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat! © Pexels by Yan Krukov NAPI HOROSZKÓP JANUÁR 22. KOS (március 21-április 20) A nagy bizonytalanság után úgy ... Read more »

Ezen ruhák árán tilos spórolni: ha meglátod, megérted, miért

Spórolni mindenki szeret, de főleg a leárazások során könnyedén elcsábulunk olyan dolgok felé is, amikre igazából semmi szükségünk. © Getty Images Bár a téli időjárás a főszerepet nem éppen a ... Read more »

Halálközeli élményéről is beszélt a 19 éves pilóta

© Technológia: Index.hu Zara Rutherford nem egy szokványos 19 éves lány: 52 000 kilométert utazva ő az első nő, aki egymagában megkerülte a bolygót – mindezt egy mikrokönnyű repülőgéppel. A ... Read more »

Majmok szabadultak ki egy kamionból, helikopterrel üldözik őket

Balesetet szenvedett egy kamion az Egyesült Államokban, amely körülbelül 100 majmot szállított egy laboratóriumba. A jármű egy másik kamionnal ütközött össze helyi idő szerint péntek délután Pennsylvaniában. A főemlősöket szállító kamionból ... Read more »

Nagyobb földrengés rázta meg Kjúsú szigetét Japánban

© Technológia: 444.hu A Japán Meteorológiai Hivatal mérései szerint 6.6-os erősségű földrengés volt az éjszaka, amely károkat okozott Kjúsú-szerte. Az epicentrum a sziget partjainál, 45 kilométer mélyen volt. A leginkább ... Read more »

Maszk nélkül tolta le nadrágját a stewardess előtt, 20 évet kaphat

© Technológia: Index.hu Akár 20 év börtönbüntetést is kaphat az az ír férfi, aki a Delta Airlines január 7-ei, New Yorkba tartó járatán nem bírt magával. Az illető felszólításra sem ... Read more »

Rakétákat küldenek a balti államok Ukrajnának

© Technológia: Index.hu Lettország, Litvánia és Észtország Stinger légvédelmi rakétákat és Javelin páncéltörő rakétákat küldenek Ukrajnának  – közölte pénteken az ukrán védelmi minisztérium. Közleményük szerint a balti államok úgy döntöttek, ... Read more »

Európán átszáguld a koronavírus omikron variánsa

© Dmitri Lovetsky/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved. Oroszországban a viágjárvány kezdete óta nem regisztráltak annyi új fertőzöttet, 50 ezret, mint pénteken. Romániában is rekordot döntött a napi ... Read more »

„Minél idősebb leszek, annál kevésbé akarok az F1-ben versenyezni”

Newgarden pedig korábban szintén F1-es álmokat dédelgetett, hiszen részt vett a brit Formula Fordban, majd pedig a GP3-ban (mai F3) is eltöltött egy évet, de aztán nem talált magának ülést. ... Read more »

Hatalmasat kaszálnak a futárcégek a járvány alatt

Elsősorban az e-kereskedelem fejlődése miatt egyre csak bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca. Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára elmondta, hogy mivel a piacról nem készült önálló ... Read more »

Már megint az ajtón kopogtat a Demszky-éra: megtudtuk, mennyivel csökkent a jegyautomaták száma

Jegyértékesítés automatákból: 55-58 százalék; mobiljegyes értékesítési csatorna: 12 százalék. A 2019-es adatokhoz hasonlítva ma már tartósan hetven százalék fölött van a jegyek- és bérletek értékesítése, tavaly év végén már a ... Read more »

Felismered, ha kamuznak a koronavírusról?

© Technológia: 444.hu Lassan két éve, a 2020-as év eleje óta határozza meg mindennapjainkat a COVID-19 járvány. Az ezzel kapcsolatos hírek, kifjezetten az egyes járványhullámok felfutása idején, a közbeszéd fontos ... Read more »

Több autó balesetezett az M0-son, több kilométeres a torlódás

Négy jármű ütközött össze az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé, a Diósdi csomópontnál. A 10-es km-nél csak egy sáv járható, emiatt araszolva halad a forgalom, több kilométeres a torlódás. A Dunántúl ... Read more »

A Barca rémálma a Liverpool legendájával érhet újra csúcsra

Bár a téli átigazolási szezonból még bő 10 nap hátravan, egyelőre nem igazán történt olyan klubváltás, amely betörte volna a transzferablakot. A legnagyobb nevet eddig nem meglepő módon egy Premier ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic