Fedt, Ring Fit (Episode 1)

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Fedt, Ring Fit (Episode 1)
© Gamereactor Fedt, Ring Fit (Episode 1)

Madam Mim hader solskin, og jeg hader træning. Jeg har som sådan ikke noget imod motion, hvis altså jeg i forvejen laver noget jeg godt kan lide, som at vandre… eller… okay, jeg har ikke andre umiddelbare eksempler. Jo, ski – jeg elsker at stå på ski. Det tæller da, gør det ikke? Som James May siger i starten af Top Gears kapløb til Nordpolen; “I hate outdoor pursuits, I hate the idea that I have to “push my body to find the limit”. Jeg hader træningsbukser, jeg hader den der mobilholderstrop man skal spænde om overarmen. Jeg hader dem der har deres børn i løbevogne.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Og når jeg så endelig bliver postkasserød i ansigtet, og presser mig selv, så nej, jeg finder intet “runner’s high”, jeg finder ingen tilfredsstillelse i at bruge min krop, eller at udvikle mig selv fysisk. Jeg er kun glad, når jeg er færdig, så jeg kan lave mig en cappuccino på min Nespresso-maskino, snuppe en kanelgifflo og se Robinsono. Mums.

Problemet er bare, at det i længden ikke er noget synderligt konstruktivt udgangspunkt, og min kæreste Klara og jeg besluttede derfor henover nytåret, at her i januar (døbt “januklar”), der skulle der altså ske noget. Men med en lille opmærksomhedskrævende gut på halvandet, og en udsigt til en kun mere tætpakket hverdag, så var der ingen af os der, uden at skraldgrine i afmagt, kunne påstå at et årsabonnement i Fitness World ikke ville være fuldstændig komplet spild af tid og penge. At kunne forlade husstanden flere gange ugentligt, og komme senere hjem, for “bare” at træne? Next, please. Vi prøvede det det 5K Challenge, men gud hvor er det kedeligt at løbe.

Global Tech News Daily

Fedt, Ring Fit (Episode 1)
© Gamereactor Fedt, Ring Fit (Episode 1)

Queue Ring Fit Adventure, som man siger. Nintendos fitness-spil har, ligesom Wii Sports før, taget verden med storm, og særligt grundet den globale pandemi har det fået ekstra vind i sejlene, og meldte faktisk udsolgt i løbet af de første par måneder, hvor vi alle var tvunget indendøre. Klara og jeg var dog ikke med på bølgen, særligt fordi at vi der blev ramt af det godstog der er en fødsel, en flytning og de spæde første måneder, hvor man hverken sover, spiser eller… ja, nærmest eksisterer.

Global Tech News Daily

Men i disse dage putter vi lille Sigurd kl. 19, og har derefter fantastiske tre timer i fred, så frem fra gemmerne kom den karakteristiske plastikring, og den dertilhørende velkrostrop, og så gav vi Ring Fit Adventure et skud – og sikke en forskel.

Lad mig dog starte med at sige, at selvom Klara nu påstår at hun direkte har det “godt” når hun træner, så nærer jeg dyb mistillid til hendes udtalelse, ja, jeg tror faktisk hun lyver. For mit eget vedkommende er det stadig det samme; jeg ser ikke frem til at spille Ring Fit Adventure – det er ikke en gulerod der venter for enden af en lang dag, og bare konceptet om at det er det for nogle er direkte absurd. “Det bliver en hård dag i dag, men i det mindste kan jeg give mig selv lidt træning senere”. Hvis det er noget du siger til dig selv, så skal vi ikke ud og spise sammen. Men jeg vil dog sige at hele ideen om “gamefication”, som fitness-industrien har talt om i årevis, til dels virker på en der i forvejen godt kan lide interaktiv underholdning. At danne en ramme omkring din træning er med til at holde dig mere direkte til ilden, og her kan jeg ærligt sige at det virker.

Og det virker kun endnu bedre, fordi Ring Fit Adventure ikke bare giver dig struktur, du får nemlig et helt gedigent spil hvis mekanikker er opbygget omkring fysisk bevægelse. Nej, noget godt spil er det ikke, men igen snakker vi om en tilbøjelighed der opstår gennem strømlinet respons. Jeg stiger i level når jeg spiller, og jeg skal fysisk bevæge mig og træne for at spille, og disse levels giver adgang til skills, baner og flere muligheder – det er et adfærdsmønster vi kender fra andre spilgenrer, men som denne gang bare er bundet op på fitness som drivkraft. Spillet lokker med samme kontinuerlige udviklingsmønster, og det er nærmest uhyggeligt at se hvor effektivt det er i praksis. “Ej, jeg kan godt lige spille lidt mere, for så får jeg X, Y, Z” – du kender det.

Ring Fit Adventure er opdelt i baner, og hver bane involverer løb, idet du løber fra start til slut, og når du bremser op, så er det for at kæmpe. At kæmpe fungerer således, at du selv sammensætter et udvalg af træningsøvelser, som lader dig give skade til de fjender der er foran dig. Der er farvekoordinering, så du kan vælge øvelser ud fra hvad der vil skade mest, ligesom i eksempelvis Pokémon, og du er også tvunget til at tænke halvstrategisk i forhold til hvilken fjende du vil angribe hvornår, og hvilken øvelse der eksempelvis skader flest på én gang. Nej, dybt ville man ikke kunne kalde det, men disse systemer gør at du aktivt tilvælger nye træningsøvelser.

Et eksempel er at du sprinter, for så at løbe ind i tre fjender – to blå og en gul. I dit repetoire har du Squat-øvelsen, der kan ramme flere, og er særligt effektiv imod blå fjender – godt så. Efter det er du nødsaget til at drikke en smoothie for at få noget liv, og derefter laver du Knee-to-Chest, da denne har høj skade imod en enkelt fjende, og er effektiv imod gul.

Der er sågar items, som de førnævnte smoothies, du skal drikke for at genvinde afgørende livspoint i kampens hede, og det er faktisk muligt at tabe, og skulle starte en given bane forfra igen. Der er ligesom alle de klassiske RPG “trappings”, og det er nu ret skægt at se de her veletablerede størrelser klistre sig til din hjerne, og sætte gang i den præcis samme slags analytiske spilleradfærd, som et rigtigt rollespil kan.

Selvfølgelig er Ring Fit Adventure også skideirriterende. Den påklistrede historie er hverken spændende, eller sjov, og man bruger ofte mere tid på at bladre igennem helbredsmæssige opsange end man gør på at svede. “Er det tid til at strække?”, “Skal vi lige checke din puls?”, “Vil du se en oversigt over dit fremskridt? – nej, tak. Jeg vil have det her overstået så jeg kan se gamle Would I Lie to You-klip på Youtube og brokke mig over ting og sager. Det er hvad jeg vil.

Madam Mim siger; “jeg hader solskin”, og jeg siger; “jeg hader træning”. Det gør jeg stadig, selv efter jeg bruger tre gange 30 minutter ugentligt på at få pulsen op. Tabt mig, det har jeg, lige omtrent et kilo. Fået det bedre? Nej, det ville jeg ikke sige, og mine lår er nu kronisk ømme, men det skyldes nok også mest af alt at jeg hånligt afviser hver eneste gang spillet spørger om jeg vil strække ud. Pointen er at jeg faktisk er kommet mere i form af Ring Fit Adventure, noget som et utal af andre træningsformer før har fejlet med. Det er et kæmpe skridt for mig, så bare fordi jeg ikke nyder det, er det ikke fordi at jeg ikke sætter pris på det.

News Related

OTHER NEWS

Karsten Dybvad stopper som bestyrelsesformand i Danske Bank

© Liselotte Sabroe/Scanpix Karsten Dybvad har været bestyrelsesformand i Danske Bank siden 2018. Nu stopper han snart. (Arkivfoto) Danske Banks bestyrelsesformand ønsker at trække sig fra posten. Karsten Dybvad, der ... Read more »

Antallet af svin i de danske stalde falder

© Henning Bagger/Scanpix Der er blevet længere mellem grisene i de danske svinestalde. Tal fra Danmarks Statistik viser, at svinebestanden faldt med 1,8 procent i 2021. (Arkivfoto) Der er blevet ... Read more »

Flere passagerindtægter er med til at fordoble DFDS' overskud

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix DFDS har forbedret resultaterne i 2021 på trods af modvind fra flere sider. (Arkivfoto) Det danske rederi DFDS har løftet resultaterne i 2021, selv om der ... Read more »

Naturfond finder plastik i selv de mest uberørte havområder

© Munir Uz Zaman/AFP WWF Verdensnaturfonden erkender, at det vil være “ekstremt svært og ekstremt dyrt” at forsøge at rense havene for plastik. (Arkivfoto) Plastaffald har infiltreret alle hjørner af ... Read more »

Ros fra Putin til Macron kan pege i en fredeligere retning

© Pool/Reuters Emmanuel Macron og Vladimir Putin talte søndag længe om mulige løsninger på uenighederne mellem Nato og Rusland i spørgsmålet om Ukraine. Mere end fem timer brugte Frankrigs præsident ... Read more »

Biden: Hvis Rusland angriber Ukraine så lukker Nord Stream 2

© Kay Nietfeld/Scanpix Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, på besøg mandag i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus hos præsident Joe Biden. Hvis Rusland invaderer Ukraine, vil der ikke længere ... Read more »

Østrigsk skiløber skriver historie med OL-guld i Kina

© Joe Klamar/AFP Matthias Mayer triumferede tirsdag i super-G ved OL i Beijing. Dermed skrev han olympisk historie. Som den første mandlige skiløber vandt Matthias Mayer guld for tredje olympiske ... Read more »

Piger har næsten dobbelt så ofte senfølger efter corona som drenge

© Tim Kildeborg Jensen/Scanpix Et nyt dansk studie om senfølger efter coronasmitte hos unge viser, at piger næsten dobbelt så ofte som drenge har længerevarende symptomer. (Arkivfoto) Der er forskel ... Read more »

DIF-formand: Isolerede OL-atleter flyttes til nyt hotel

© Gints Ivuskans/AFP Nick Olesen har sammen med Matthias Asperup været isoleret på et særligt hotel siden ankomsten til Beijing tirsdag i sidste uge. Der er bedre forhold på vej ... Read more »

Politi modtager op til 100 opkald om 22-årig kvindes forsvinden

© Nordjyllands Politi/Free 22-årige Mia Skadhauge Stevn har ikke givet lyd fra sig, efter at hun natten til søndag var i byen i Aalborg. Overvågning viser, at hun satte sig ... Read more »

Amerikansk medie fremhæver dansk film som stærkt oscarbud

© Valerie Macon/AFP Tirsdag eftermiddag dansk tid bliver det afsløret, hvilke film der er nomineret til dette års oscaruddeling. (Arkivfoto) Når nomineringerne til dette års oscaruddeling afsløres tirsdag eftermiddag dansk ... Read more »

Dyrlæger på barrikaderne i frustration over medicinregler

© Henning Bagger/Scanpix Dyrlæge Karina Hou Larsen forudser, at den nye EU-forordning om veterinærmedicin kan øge udskrivelsen af antibiotika til for eksempel svin, selv om hensigten er at sænke forbruget. ... Read more »

Skrækskade sender ung amerikaner hjem fra vinter-OL

© Luca Bruno/Scanpix Nina O’Brien brækkede mandag benet i sit andet gennemløb i kvindernes storslalom ved vinter-OL i Beijing. Den amerikanske alpinskiløber Nina O’Brien er ude af vinter-OL i Beijing, ... Read more »

Medie: FC Barcelona indgår milliardaftale med Spotify

Fodboldklubben FC Barcelona er angiveligt tæt på at kunne annoncere en sponsoraftale i milliardklassen med musikstreamingtjenesten Spotify. Det melder den catalanske radiostation Rac1 mandag. Ifølge mediet er den spanske storklub ... Read more »

Quarterback-stjerneskud har is i maven op til Super Bowl

© Jay Biggerstaff/Scanpix Joe Burrow fejrer sejren mod Kansas City Chiefs 30. januar. (Arkivfoto) Mange ville nok tilgive Cincinnati Bengals for en smule neglebideri op til Super Bowl-opgøret mod Los ... Read more »

Bernal efter hospitalsudskrivelse: Jeg føler mig genfødt

© Handout/AFP Den colombianske cykelstjerne Egan Bernal hylder de læger, der reddede hans liv efter cykelstyrt, så han søndag kunne udskrives fra Sabana Universitetshospital i Bogota. Den colombianske cykelstjerne Egan ... Read more »

Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP

© Gamereactor Manden bag Psychonauts 2 vil helst kaste sig over en ny IP Den legendariske spildesigner Tim Schafer og hans studie Double Fine leverede et af sidste årets største ... Read more »

Eriksen ser frem til at lægge hjertestop bag sig hos Brentford

Christian Eriksen ser frem til at kunne lægge fortællingen om sit hjertestop bag sig og vende fokus tilbage på fodbolden, når han forhåbentlig snart får comeback for sin nye klub ... Read more »

Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine

© Liselotte Sabroe/Scanpix Forsvarsminister Morten Bødskov vil drøfte dansk våbensending til Ukraine med forsvarsforligskredsen i Forsvarsministeriet onsdag morgen. (Arkivfoto) Forsvarsminister Morten Bødskov (S) kalder situationen omkring Ukraine for “meget, meget ... Read more »

Efter knap to år åbner Australien for udenlandske turister

© Stringer/Reuters På et pressemøde mandag meddelte den australske premierminister, Scott Morrison, at landets grænser åbner for turister fra den 21. februar. Foto: Stringer Australien åbner sine grænser for færdigvaccinerede ... Read more »

3,9 millioner bor i områder der kan blive omfattet af logning

Hvis regeringens forslag om logning af borgernes teledata bliver til virkelighed, kan 3,9 millioner danskere komme til at bo i områder, hvor teledata kan blive indsamlet. Det svarer til 67 ... Read more »

Politiet beder om privat videoovervågning i søgen efter 22-årig

© /Free Søndag morgen klokken 06.09 blev 22-årig Mia Skadhauge Stevn samlet op af denne bil. I et forsøg på at spore bilens færden beder politiet nu alle med privat ... Read more »

Højgaard suser op på verdensranglisten og øjner top-50

© Andrew Medichini/Scanpix Nicolai Højgaard kysser trofæet efter sin sejr i Italian Open i september 2021. Det var hans første sejr på DP World Tour. Søndag vandt han sin anden, ... Read more »

Hasbro øger salget takket være velkendte fantasy-brands

Et større salg af spillekort og brætspil har i 2021 været med til at give vækst hos den amerikanske legetøjsvirksomhed Hasbro. Det viser selskabets årsregnskab, der er offentliggjort mandag. Samlet ... Read more »

Storbritannien opgiver VM: Vil jagte EM i 2028

Storbritannien og Irland opgiver planerne om at byde på værtskabet til VM i 2030. De vil i stedet forsøge at jagte EM-værtskabet i 2028. Det meddeler de fem involverede fodboldforbund ... Read more »

Nike skrotter aftale med voldtægtsanklaget Greenwood

© Paul Ellis/AFP Mason Greenwoods sponsoraftale med Nike er revet over, meddeler det amerikanske tøjmærke mandag. Det amerikanske tøjmærke Nike vil ikke længere associeres med den engelske fodboldspiller Mason Greenwood. ... Read more »

Politi frygter at 22-årige Mia er offer for forbrydelse

Politiet frygter, at den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt i Aalborg søndag morgen efter en bytur, har været udsat for en forbrydelse. Det skriver Nordjyllands Politi mandag aften i ... Read more »

Politiet anholder mand i forbindelse med mistænkeligt dødsfald

I forbindelse med efterforskningen af et mistænkeligt dødsfald i Nr. Felding har politiet anholdt en mand, der skal afhøres i forbindelse med dødsfaldet. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i ... Read more »

Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+

© Gamereactor Spider-Man: No Way Home kommer hverken til Netflix eller Disney+ Spider-Man: No Way Home befinder sig et lidt mærkeligt sted i forhold til placering på en streamingtjeneste. Selvom ... Read more »

Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet

© Leveret af Mandekogebogen Foto: Pexels – Øl-ordbog: Guide til de forskellige øl og øltyper på markedet Foto: Pexels Har du også nogen gange lidt svært ved at overskue de ... Read more »

Peng Shuais udtalelser ændrer intet for stålsat forbund

© Unknown/Scanpix Peng Shuai har vist sig offentligt ved vinter-OL i Beijing og har senest afvist, at hun har anklaget nogen for seksuelle overgreb. Kvindernes internationale tennisforbund, WTA, har mandag ... Read more »

Smitteopsporing skærer en tredjedel af medarbejderne fra

© Martin Sylvest/Scanpix Fra 1. februar stoppede coronavirus med at være betegnet som en samfundskritisk sygdom. Samme dag stoppede smitteopsporingen med at ringe uopfordret til nyligt smittede borgere. (Arkiv). Der ... Read more »

Evakueret afghaner brød indrejseforbud: Straf bortfalder

© Nils Meilvang/Scanpix – Hvordan kan I ikke tage situationen i Afghanistan mere alvorligt, når det handler om liv eller død. Jeg kan ikke forstå, at anklageren er så uforstående ... Read more »

Aggressive Aalborg Pirates fortsætter flyvende form

Aalborg Pirates er nyt førerhold i Metal Ligaen. Det er en realitet, efter at holdet mandag vandt topkampen på udebane mod Sønderjyske med 3-2. Sejren er Aalborgs femte i ordinær ... Read more »

Sundhedsvæsnet forlader februar med pukkel på 100.000 operationer

© Getty Når februar er ovre, vil der ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) være en pukkel på 100.000 operationer, der er blevet udskudt og mangler at blive udført. Det oplyser ... Read more »

Dortmund kaprer landsholdsspiller i Bayern München

© Martin Meissner/Scanpix Niklas Süle forlader Bayern München, hvor han har været siden 2017. (Arkivfoto) Dortmund har været på rov hos ærkerivalen Bayern München. Klubben har således skrevet kontrakt med ... Read more »

Kasper Asgreen misser sæsonåbner efter positiv coronatest

© David Stockman/AFP Kasper Asgreen må vente med at få gang i sin sæson efter en positiv coronatest. (Arkivfoto) Kasper Asgreen er et af de store danske håb i et ... Read more »

Ny teknologi gør lammede i stand til at gå og svømme igen

© Getty En banebrydende ny teknologi har givet bevægeligheden tilbage hos tre patienter, som var lammet fra benene og nedefter. Det viser et nyt studie, som mandag er blevet offentliggjort ... Read more »

Sverige fjerner alle restriktioner for rejsende fra Danmark

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Den svenske regering har besluttet, at fra og med onsdag ophæves alle coronarestriktioner for rejsende fra Danmark, fra det øvrige Norden og fra EU. Det ... Read more »

Derfor skal du have en Raspberry Pi

Den lille hobbycomputer Raspberry Pi er på få blevet utrolig populær – også i de nordiske lande. Det skyldes blandt andet, at den har utrolig mange formål, og så får ... Read more »