FCM-anfører godkender europæisk indsats trods pointtab

© Henning Bagger/Scanpix Erik Sviatchenko mener, at FC Midtjylland kan være sin indsats i Europa League-opgøret mod Ludogorets bekendt.

FC Midtjyllands anfører, Erik Sviatchenko, er fortrøstningsfuld, selv om midtjyderne sparkede Europa League-gruppespillet i gang med et pointtab mod bulgarske Ludogorets.

Forsvarsspilleren hæftede sig nemlig ved de positive aspekter i torsdagens 1-1-opgør.

– Præstationen i sig selv var et pejlemærke om, at vi er kommet langt i forhold til at spille kampe i Europa. Vi ser stærke ud, og vi skal vinde de her kampe, men det kommer.

– Jeg synes, at det var en god europæisk præstation, ud over at det skulle have været en sejr. Det næstbedste er uafgjort, og på hjemmebane skal vi i hvert fald ikke tabe vores kampe, siger Sviatchenko.

FCM var på forhånd spået fine chancer mod de bulgarske gæster, og midtjyderne dominerede store dele af opgøret hjemme på MCH Arena.

Cheftræner Bo Henriksen er kendt for at få sit mandskab til at spille med power og attitude, og den del af spillet var han tilfreds med torsdag aften.

– Det er meget tydeligt for enhver, at vi gjorde det rigtig fint, og vi havde et fantastisk udtryk. Vi burde også vinde den her fodboldkamp uden problemer.

– Hvis vi havde været heldige med at få et kryds, så ville jeg måske have været irriteret og frustreret, men vi var voldsomt uheldige med ikke at vinde denne fodboldkamp.

– Alt andet end vores udtryk og performance er jo bare indicier og alt muligt andet, så det kan vi ikke bruge til noget, siger træneren.

29-årige Sviatchenko tilskriver ikke det ene point den store betydning for gruppespillets videre forløb, men han mener, at flere præstationer som den mod Ludogorets kan være med til at sende holdet i knockoutfasen.

– Ambitionen er, at vi skal repræsentere FC Midtjylland på den bedste vis, og det synes jeg, vi gjorde.

– Det næste er at gå videre på dansk fodbolds vegne, og vi ved, at det er sådan nogle præstationer, som gør, at vi kan det.

I næste spillerunde skal FCM en tur til Portugal og møde S.C. Braga, som tabte 1-2 til Røde Stjerne.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Coronapandemi holder også Kina ude af Formel 1 i 2022

© Aly Song/Reuters Det kinesiske grandprix blev senest afviklet i 2019. (Arkivfoto) Heller ikke i 2022 kommer Kina til at afvikle et grandprix i VM-serien i Formel 1. Det kinesiske ... Read more »

Sesam-nudler (Ma Jiang Mian)

© Leveret af Mandekogebogen Ligesom italienerne har deres ikoniske, minimalistiske pastaretter, hvor man får stor velsmag ud af få ingredienser – lige så vel har man i det asiatiske køkken ... Read more »

Uefa renser Sparta Prag for racismeanklager

© Michal Cizek/AFP Glen Kamara følte sig udsat for racisme, da Rangers mødte Sparta Prag i Europa League. Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) rensede fredag den tjekkiske klub Sparta Prag for ... Read more »

Efterretningstjeneste så i 2018 risiko for angreb fra drabssigtet

Det norske politis efterretningstjeneste (PST) blev første gang varslet om den drabssigtede Esben Andersen Bråthen i 2015. Det skriver det norske medie NRK. – Vi blev bekendt med ham i ... Read more »

Minkaflivning skabte også overraskelse i Heunickes ministerium

Det var en overraskelse flere steder i embedsværket, da regeringen om aftenen 3. november besluttede at aflive alle mink i Danmark. Det til trods for, at det tilsyneladende tog regeringen ... Read more »

USA åbner dørene for færdigvaccinerede turister 8. november

© Getty USA vil tillade færdigvaccinerede personer at rejse ind i landet både med fly og via landjorden fra den 8. november. Det oplyser Det Hvide Hus. Det bliver enden ... Read more »

Tiltalt i kæmpe narkosag: Længe leve retfærdigheden

En af mændene i en sag om smugleri og handel med flere ton kokain holdt fredag en lidenskabelig tale i Københavns Byret. – Længe leve retfærdigheden, sluttede han sin appel ... Read more »

Mette F. i tale: Socialdemokratiet er eneste brede folkeparti

© Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Socialdemokratiet fejrer fredag 150-året for partiets stiftelse. Det sker blandt andet ved et arrangement på Arbejdermuseet i København, hvor partiets formand, statsminister Mette Frederiksen, er blandt ... Read more »

50-årig kvinde mister livet i trafikulykke i Agerbæk

To biler kørte tidligt fredag eftermiddag frontalt sammen på Debelvej i Agerbæk. Ulykken har kostet en 50-årig kvinde livet. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Kvinden var alene ... Read more »

Danmark kåret til verdens bedste retsstat for syvende år i træk

© Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix Danmark er verdens bedste retsstat, vurderer organisationen World Justice Project i sin årlige rapport. (Arkivfoto) Danmark har verdens bedste retsstat. Det mener den uafhængige organisation World ... Read more »

Taxavognmand kan miste bil efter chaufførs kørsel

© Martin Sylvest/Scanpix Siden de nye regler om såkaldt vanvidskørsel er der beslaglagt 510 køretøjer fra 31. marts og frem til slutningen af september. Det har Rigspolitiet tidligere oplyst. En ... Read more »

69-årig britisk politiker stukket ned og dræbt i kirke

© Richard Townshend/AFP 69-årige David Amess blev stukket ned under et møde. Hans tilstand er umiddelbart ukendt. Det britiske, konservative parlamentsmedlem David Amess er død efter at være blevet stukket ... Read more »

Hækkerup og Fogde kritiserer statsrevisorers kritik af politiet

© Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix Rigspolitichef Thorkild Fogde og justitsminister Nick Hækkerup (S) er ikke helt enige i den kritik, som Statsrevisorerne fredag retter mod politiet. Statsrevisorerne udtrykker kritik af politiets ... Read more »

33-årig mand idømt fængsel: Delte billeder af afdød kvinde

En 33-årig mand er blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel for i Esbjerg at have begået overgreb mod en 24-årig kvinde og for at have set passivt til, mens hun ... Read more »

DBU afviser Fifas forslag om EM hvert andet år

© Marvin Guengoer/Scanpix Italien vandt sommerens EM-slutrunde. Fifa har et forslag, hvor EM kan blive afviklet hver andet år i fremtiden. Det afviser DBU, som kalder det en dårlig idé. ... Read more »

Benzinprisen på himmelflugt - mangel på olie spiller ind

© Horst Galuschka/Scanpix Prisen på benzin er stormet i vejret. Hos Q8 er prisen fredag morgen 14,19 kroner. for en liter 95-benzin. Mangel på olie er skyld i de høje ... Read more »

Tidligere P3-personlighed bliver ny Premiere League-vært

Der er hentet ny spiller ind på holdet til TV3 Sportens dækning af den engelske fodboldliga Premier League. Det bliver den tidligere P3-vært Signe Amtoft, som bliver en del af ... Read more »

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

© Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters Et 30-årigt lån i 2008 blev “kun udstedt for at redde Danske Bank fra konkurs, da banken ikke kunne få adgang til udenlandsk valuta på grund af ... Read more »

Angrebsmand fra Kongsberg er ikke sigtet for terror

© Terje Bendiksby/Scanpix På et pressemøde fredag eftermiddag sagde politiinspektør Per Thomas Omholt, at gerningsmanden i Kongsberg-sagen ikke er sigtet for terror. Om terrorparagraffen skal i anvendelse, må den videre ... Read more »

Norsk politi: Sygdom er stærkeste hypotese i Kongsberg-sag

© Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix Efterforskningen af angrebet i den norske by Kongsberg, som skete onsdag aften, er i fuld gang. Indtil videre er den stærkeste hypotese, at baggrunden for den sigtede ... Read more »

Britisk parlamentariker er stukket ned og dræbt i kirke

© Richard Townshend/AFP 69-årige David Amess blev stukket ned under et møde. Hans tilstand er umiddelbart ukendt. Det britiske, konservative parlamentsmedlem David Amess er død efter at være blevet stukket ... Read more »

Mindst én person har mistet livet i trafikulykke i Agerbæk

Mindst én person er omkommet i en færdselsulykke mellem to biler på Debelvej i Agerbæk fredag eftermiddag. Det fortæller Bjørn Pedersen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til ... Read more »

Voldsomt angreb rammer igen afghansk moské under fredagsbøn

© Abdullah Sahil/Scanpix Voldsomme bombeeksplosioner har rystet Afghanistan under fredagsbønnen de seneste fredage (Arkivfoto). En voldsom bombeeksplosion har fredag ramt en shiamuslimsk moské i byen Kandahar i det sydlige Afghanistan. ... Read more »

Keld og Hilda skal undersøges for sexchikane

Arbejdstilsynet holder et vågent øje med det 75-årige sangerpar, som nu skal undersøges for sexchikane. Keld og Hilda Heick er om nogen kendt som et sødt, venligt ældre ægtepar, og ... Read more »

FAKTA: 75 procent af Danmark er færdigvaccineret

701 har det seneste døgn fået det første vaccinestik, mens 1499 har fået det andet af to og regnes for færdigvaccinerede. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI) ... Read more »

Politiet går ind i sag om mulige overgreb på kostskole

Syd- og Sønderjyllands Politi indleder nu en nærmere undersøgelse af mulige overgreb, afstraffelser og psykisk vold, der skal have fundet sted på Gravenshoved Kostskole. Det fortæller vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen ... Read more »

Selvmordsbomber dræber 62 i afghansk shiamuslimsk moské

© Abdullah Sahil/Scanpix Voldsomme bombeeksplosioner har rystet Afghanistan under fredagsbønnen de seneste fredage (Arkivfoto). En voldsom bombeeksplosion har fredag ramt en shiamuslimsk moské i den afghanske by Kandahar. Ifølge det ... Read more »

700 er testet coronapositive - antal indlagte stiger til over 100

© Angela Weiss/AFP Sundhedsstyrelsen går nu i gang med at give tredje stik til færdigvaccinerede over 65 år. Også særligt udsatte og sundheds- og ældrepersonale bliver tilbudt tredje stik. Timingen ... Read more »

SPD, De Grønne og FDP er klar med skitse til regeringsgrundlag

© Annegret Hilse/Reuters De Grønnes partileder, Annalena Baerbock, og De Frie Demokraters leder, Christian Lindner (th.) lytter til socialdemokraternes partileder og kanslerkandidat, Olaf Scholz. Ledere fra de tre partier har ... Read more »

Selvmordsbomber dræber 33 i afghansk shiamuslimsk moské

© Abdullah Sahil/Scanpix Voldsomme bombeeksplosioner har rystet Afghanistan under fredagsbønnen de seneste fredage. Lokale hospitalskilder siger, at mindst 33 blev dræbt, mens 74 andre blev såret ved et angreb i ... Read more »

Minister er sikker: Tour-start i Danmark er pengene værd

© Thibault Camus/Scanpix Tour de France-direktør Christian Prudhomme (nummer to fra venstre) sammen med en række medlemmer af den danske delegation. Smilene var brede, og snakken med kronprins Frederik og ... Read more »

HBO præsenterer sin første danske serie

Den kommende serie “Kamikaze” er den allerførste danske originalserie hos giganten HBO. I traileren, som offentliggøres fredag, er der lagt op til et stort drama, som foregår på en række ... Read more »

DBU-formand opfordrer til positive budskaber på stadion

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Jesper Møller, formand i DBU, forsøger at skaffe opbakning til en kritisk linje over for Qatar, der er vært for VM i 2022. (Arkivfoto) Det skabte ... Read more »

Statsrevisorer kritiserer politiet for ufokuseret patruljering

© Ernst Van Norde/Scanpix Mere målrettet politipatruljering, som en flerårsaftale fra Folketinget krævede, ville have ført til flere sigtelser, konkluderer Statsrevisorerne i rapport. Altså har Justitsministeriet svigtet sin opgave, hedder ... Read more »

Borgmester i Kongsberg: Vigtigt at vi holder sammen

© Terje Bendiksby/Scanpix Borgmester Kari Anne Sand opfordrer Kongsbergs borgere til at holde ekstra godt sammen. Omkring klokken 11.00 fredag formiddag gik Kongsbergs borgmester, Kari Anne Sand, på talerstolen efter ... Read more »

Fødevarestyrelsen vil teste kød og mælk fra giftige marker

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix PFOS har især været omtalt i Korsør, hvor borgere har spist kød fra kvæg, der har græsset på et forurenet område. (Arkivfoto) Hvis giftstoffet PFOS bliver ... Read more »

Politi overvejer at få efterforsket egen indsats i Kongsberg

© Terje Bendiksby/AFP Folk har lagt blomster og tændt stearinlys på Stortorvet i Kongsberg for at mindes ofrene. Norsk politi har overvejelser om at melde sig selv til en specialenhed ... Read more »

Tre voldtægtsforsøg udløser ubetinget fængsel til 17-årig

En 17-årig dreng er fredag blevet idømt fire og et halvt års ubetinget fængsel for voldtægtsforsøg på tre kvinder i begyndelsen af året. Det fandt Retten i Odense bevist, oplyser ... Read more »

Hurtigere end et Happy Meal – Hyundai Ioniq 5

© biltorvet.dk Hyundai Ioniq 5 lader 315 kilometers rækkevidde hurtigere, end din datter kan fortære et Happy Meal, og det er ikke det bedste. Køreegenskaberne er komfortable, udstyret i overflod ... Read more »

Efterårsferien betyder øget trafik på vejene

© Dennis Lehmann/Scanpix Særligt lørdag forventer Vejdirektoratet, at trafikken vil spidse tid. Det forventes, at der lørdag vil være særlig tæt trafik på E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart, ... Read more »