Fastelavnsbollen er blevet ekstrem populær: Slår alle tidligere rekorder

fastelavnsbollen er blevet ekstrem populær: slår alle tidligere rekorder

Foto: Shutterstock

Fastelavnsboller er blevet en populær tradition over hele Danmark, og i år er ingen undtagelse. Faktisk har salget af disse søde sager nået nye højder, hvilket fremgår af oplysninger fra brancheorganisationen Bager-og Konditormestre i Danmark. “Det stikker jo fuldstændig af med de kager,” udtaler organisationens administrerende direktør, Henrik Mühlendorph, om den stigende efterspørgsel, der har set fastelavnsboller på hylderne siden den 2. januar. Det skriver DR.

Læs også

Interessen for fastelavnsboller har vist en markant stigning siden 2017, hvor kun 37 procent af danskerne fejrede fastelavn ved at spise mindst en fastelavnsbolle. I 2021 var dette tal steget til 50 procent, og sidste år forventede hele 80 procent at indtage denne festlige spise.

I år faldt fastelavn den 11. februar, hvilket gav en lidt kortere sæson for disse boller, men Mühlendorph forsikrer, at efterspørgslen stadig er “virkelig, virkelig intensiv.” Denne intensitet ses tydeligt i detailhandlen og medierne, hvor fastelavnsboller ofte er genstand for smagskonkurrencer og anmeldelser.

Trenden med luksusfastelavnsboller, som først blev populær i Københavns konditorier, har nu bredt sig til resten af landet, inklusiv Jylland og på Sjælland og Fyn. Bageriet Simpel Surdej i Viborg er blot et eksempel på en virksomhed, der har taget hul på denne nye tendens ved at tilbyde fastelavnsboller med ingredienser som den japanske citrusfrugt yuzu.

Samtidig holder traditionelle boller stadig deres plads, især vest for Viborg i Vinderup, hvor Bager Holms kunder foretrækker de klassiske versioner med hindbær, jordbær, og sveskefløde. Prisen på disse traditionelle boller varierer fra ti til 22 kroner.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World