Farmen-deltagaren avslöjar okända regelbrottet – rasar efter händelsen: ”Jätteupprörd”

farmen-deltagaren avslöjar okända regelbrottet – rasar efter händelsen: ”jätteupprörd”

FARMEN 2023

Två Farmen-deltagare ska ha uttryckt sig rasistiskt under inspelningen av årets upplaga av TV4-programmet.

För Hänt berättar Asiatou Touray om händelsen.

– Ingen gick vidare med det, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen 2023 är över och det har varit en spännande säsong som har sänts under vintern. I finalen var det Tora Brandström, 24, och Nebil Davidsson, 39, som gjorde upp om titeln årets farmare och en halv miljon kronor. När vinnaren var korad stod det klart att Nebil vunnit säsongen.

Okända konflikten i Farmen 2023: ”Använde n-ordet”

Även om programmet är över så kommer det nu fram ytterligare detaljer gällande vad som försiggick bakom kulisserna. För Hänt berättar deltagaren Asiatou Touray, 29, att kränkande språkbruk ska ha förekommit under inspelningarna – något som Aftonbladet var först att rapportera om.

– De kallade inte mig för N-ordet, men två deltagare nämnde det ordet som att det var vanligt och de satt och pratade och skämtade om det. Det här var när vi satt vid matbordet och åt.

Hur tänker du kring det? Reagerade ingen?

– Nej, alltså jag sa ju ifrån direkt, men då vägrade den personen som startade det ta till sig och försöka förklara varför han tycker det är okej att han kan säga så. Då var allihopa helt tysta bara, men Eddie och Christoffer sa ifrån och sa att de skulle respektera vad jag säger.

Produktionen agerade alltså inte?

– Nej, ingen agerade. Jag sa ju det till produktionen men ingen gick vidare med det. Jag sa det inte direkt heller för jag tänkte ju liksom att jag inte ville lägga en offerkofta så att någon skulle bli diskvalificerad eller så. Så jag försökte hålla det men sedan så kände jag ändå att jag borde säga någonting eftersom det inte ska vara någonting som borde få fortsätta, säger Asiatou till Hänt.

Till en början ville Asiatou egentligen inte flagga för produktionen, men till slut kände hon att det var ett måste. Hon menar att de då ska ha frågat hur hon kände när ordet sades och hur hon kände nu.

– De frågade bara och så undrade de varför jag inte hade sagt det tidigare. Då förklarade jag varför jag inte ville säga innan och då frågade de hur jag kände då. Då sa jag att jag mår bra, det har inte påverkat mig på det sättet, jag kände bara liksom att det var fel att man kunde känna att man har rätt att säga så. Det är ju absolut inte okej, säger Asiatou.

Hur är det mellan er idag då?

– Nu så är det ju cool. Den ena av de här två kom ju och bad om ursäkt så det är ju cool mellan mig och den personen, berättar Asiatou.

Deltagarnas reaktioner efter händelsen i Farmen: ”Jätteupprörd”

När Hänt når Eddie Gecer, 47, berättar han hur han ser på situationen.

– Det var fel. Det filmades inte. Det började med att en sa något korkat och berättade en historia om det och använde det ordet. Sedan skulle den andra också berätta en historia. Då hade Asiatou redan sagt att det inte är okej, och jag sa också ”det är inte okej”. Men så gick det fem-sex minuter och så berättar en annan en historia och gör samma sak, säger Eddie och fortsätter:

– Det blev en ursäkt där och då och sedan stannade det där.

Men det var inget snack om att de här personerna skulle lämna, för det klassas väl ändå som regelbrott?

– Jag vet bara att hon gick och sa det men jag vet inte mer vad som hände, säger Eddie.

Det har tidigare uppstått liknande situationer i andra TV4-program där deltagare tvingats lämna programmet på grund av att ordvalet i fråga har klassats som ett regelbrott.

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Rekommenderad läsning

News Related

OTHER NEWS

Bråk efter Pernillas "Allsång på Skansen"-video – försvaras av Carina Bergfeldt

Pernilla Wahlgren är ny programledare för “Allsång på Skansen” i SVT och inför premiären har hon delat en video som delat tittarna i två läger. Den 27 juni har “Allsång ... Read more »

Skattesmäll hotar svenska företag: ”En trafikolycka”

Skattesmäll hotar svenska företag: ”En trafikolycka” Den 1 januari 2024 kommer ett komplext skatteregelverk – med en global minimiskatt på 15 procent – börjar gälla och leda till miljardkostnader för ... Read more »

Ludvig Åberg historisk – redan klar för PGA-touren

Ludvig Åberg historisk – redan klar för PGA-touren Den svenske golfaren Ludvig Åberg är den första spelaren någonsin att gå direkt från collegestudier till PGA-touren, skriver PGA Tour University på ... Read more »

Riksrevisionen kritiserar tidigare regering

I en ny rapport riktar Riksrevisionen kritik mot tidigare regering. Arkivbild. De senaste jobbskatteavdragen på omkring 30 miljarder kronor har resulterat i att 20 000 fler människor har kommit i arbete. ... Read more »

Stark svensk ekonomi håller uppe inflationen

Svensk ekonomi går bättre än väntat. Arkivbild. Svensk ekonomi går betydligt starkare än väntat, visar nya BNP-siffror. Det kan förklara varför svensk inflation är så hög, enligt bedömare. Sveriges BNP ... Read more »

Kina planerar bemannad månlandning före 2030

Kina planerar bemannad månlandning före 2030 Kina planerar att göra en bemannad månlandning före år 2030. Därmed ökar rivaliteten i rymden mellan Kina och USA, skriver Washington Post. USA har ... Read more »

Nämndemän slår larm: Vi söks upp av gängkriminella

Nämndemän slår larm: Vi söks upp av gängkriminella Trakasserier och hot från gängkriminella har blivit allt vanligare och är ett allvarligt hot mot rättssäkerheten. Det säger Stefan Blomquist, ordförande för ... Read more »

”Kreml har ett säkerhetsproblem”

”Kreml har ett säkerhetsproblem” President Vladimir Putin ger gärna intrycket att han har läget under kontroll. Men de senaste attackerna på rysk mark är svåra för den ryske ledaren att ... Read more »

Första civila astronauten i Kina på väg ut i rymden

I morse lyfte en bemannad rymdfarkost från Kina med rymdstationen Tiangong som destination. För första gången deltar en civil kinesisk besättningsman, professorn Gui Haichao, i en rymdresa. Hittills har alla ... Read more »

Svenska löner mindre värda

Reallönerna gröps ur allt mer. Arkivbild. I mars ökade genomsnittslönen med 2,9 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Medlingsinstitutet. Reallönen minskade samtidigt med 5,1 procent på ... Read more »

FI: Sårbarheter blottas i räntelyftet

Finansinspektionens generaldirektör Daniel Barr presenterar ny stabilitetsrapport. Arkivbild Finansinspektionen (FI) varnar för att högre räntor och lägre risktagande för med sig en ekonomisk miljö där sårbarheter i det finansiella systemet ... Read more »

Svensk BNP ökade mer än väntat i första kvartalet

Svensk BNP ökade mer än väntat i första kvartalet Sveriges BNP ökade med 0,6 procent under det första kvartalet, jämfört med med föregående kvartal. Ekonomin växte därmed mer än de ... Read more »

Martin Scorsese vill göra film om Jesus

Martin Scorsese vill göra film om Jesus Det hör knappast till vanligheten att få audiens hos påven, men heter man Martin Scorsese och råkar vara en av världens mest bejublade ... Read more »

Analyser: Vet aldrig med Erdogan – kan svänga tvärt

Analyser: Vet aldrig med Erdogan – kan svänga tvärt President Erdogans valseger är en bekräftelse på att en majoritet står bakom den auktoritära väg han slagit in på – men ... Read more »

Nya nattliga attacker mot Kiev

Räddningstjänsten i Kiev släcker en brand som brutit ut i ett fordon under nattens ryska attack mot huvudstaden. Ryssland inledde tidigt på tisdagsmorgonen nya attacker mot Ukrainas huvudstad Kiev. Enligt ... Read more »

Han ger "Diablos" magiker en röst

Han har haft roller i filmer som “The Batman” och “Spectre” och tv-serier som HBO:s “Avenue 5”. Men det är röstjobben i spel som Joseph Balderrama föredrar. Det är verkligen ... Read more »

Milosevic: Supporterkulturen vi har är fantastisk

Milosevic: Supporterkulturen vi har är fantastisk AIK:s lagkapten Alexander Milosevic är tydlig med två saker: Han älskar svenska fotbollssupportrar – men inte skandalscenerna i derbyt mot Djurgården. – Det var ... Read more »

Skogsstyrelsen: 450 miljoner krävs för fjällnära skogar

Skogsstyrelsen: 450 miljoner krävs för fjällnära skogar För att skydda de svenska fjällnära skogarna behövs det 450 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Skogsstyrelsen. Och det redan i år. När ... Read more »

Backstjärnan missar kvartsfinalen

Backstjärnan missar kvartsfinalen Tre Kronors backstjärna Rasmus Sandin missar kvällens VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga. Skadan efter knätacklingen han åkte på mot USA stoppar spel. undefined Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer Ghostrunner 2 visades upp som en av de första titlarna under Sonys ännu pågående Playstation Showcase. Vi fick inte en omfattande titt på spelet, ... Read more »

Ingen specifik kyrka utpekad som terrormål

E-post och chattar visar att bröderna planerade ett dåd mot en kyrka. Arkivbild. Det finns inget konkret mål för det planerade terrorattentatet mot en svensk kyrka, säger chefsåklagare Liddy Oechtering. ... Read more »

Gripen efter folkmordet i Rwanda

Fulgence Kayishema som anklagats för inblandning i folkmordet i Rwanda 1994 har gripits i Paarli Sydafrika efter 20 år på flykt, rapporterar CNN. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i ... Read more »

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt”

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt” Utrikesminister Tobias Billström (M) kommenterar Rysslands beslut att stänga generalkonsulatet i Göteborg: ”Beklagar djupt”, rapporterar TV4 Nyheterna. Texten uppdateras Relaterade länkar: Read more »

Kräver att olje-vd sparkas som klimatmöteschef

Sultan Ahmed al-Jaber är inte okontroversiell som klimatmöteschef. Arkivbild. En oljemagnat som chef för nästa FN-toppmöte om klimatet? En riktigt dålig idé, anser över 100 ledamöter i USA:s kongress och ... Read more »

Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom ... Read more »

Dödshjälpsläkare får inte legitimationen åter

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelar i en dom att dödshjälpsläkarens legitimation även i fortsättningen ska vara återkallad. Arkivbild. Läkaren Staffan Bergström får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Den drogs in i höstas ... Read more »

Beyoncé och Jay-Z har enligt uppgift köpt den dyraste villan i Kalifornien. Bilder från drömvillan

Beyoncé och Jay-Z har varit ett stabilt par i flera år nu och är definitivt bland de mäktigaste i showbusiness. Allt de rör vid förvandlas till guld och det kommer ... Read more »

Jättevändningen: Zlatans avgörande beslut – som nu kan bli hans stora avsked till fotbollen

Alla har varit slående överens om att säsongen är över för Zlatan. Men nu kommer jättevändningen för 41-årige Ibrahimovic. Vilket också kan bli hans stora avsked till spelarkarriären. För drygt ... Read more »

Asllani hoppas på comeback i helgens derby

Asllani hoppas på comeback i helgens derby [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Kosovare Asllani har inte spelat en fotbollsmatch på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự