FAKTA: Udvalgte prioriteter i bred finanslov for 2024

fakta: udvalgte prioriteter i bred finanslov for 2024

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne mandag sammen med ti andre partier præsentere næste års finanslov.

11 partier i Folketinget har mandag præsenteret en finanslovsaftale for 2024 med hovedfokus på velfærd, landdistrikter og miljø.

Her er en række udvalgte prioriteter i aftalen:

* Ældrepleje: Der afsætte penge til udbredelse af faste teams og velfærdsteknologi. 150 millioner kroner i 2024 og 695 kroner i perioden 2024-27.

* Fjernvarmepulje: Partierne er enige om at forlænge fjernvarmepuljen med 150 millioner kroner i 2024, så flere projekter kan gennemføres.

* Akutpakke til vandmiljø og lavbundsjorde: 105 millioner kroner i 2024 til at understøtte aftalte reduktioner i kvælstofudledningen eller andet, som forbedrer vandmiljøet. For perioden 2024-27 afsættes 405 millioner kroner.

* Forhøjelse af bundfradrag på elbiler: Partierne bruger 50 millioner kroner i 2024 på at stoppe et planlagt fald i bundfradraget for elbiler. I 2025 bruges 150 millioner kroner til dette.

* Forhøjelse af akutberedskabet. Der afsættes 50 mio. kroner i 2024 og samlet 275 millioner kroner i 2024-27 til at styrke akutberedskabet med blandt andet akutlægebiler.

* Annullering af besparelse i Center for Undervisningsmidler: 41,8 millioner kroner til at understøtte udvikling og vedligehold af undervisningsmaterialer i grundskolen.

* Udkantstilskud til gymnasier. I perioden 2024 til 2027 afsættes 111 millioner kroner og næste år 31,5 millioner kroner til midlertidigt at forhøje udkantstilskuddet til almene gymnasier.

* Stormflodspulje. Hårdt ramte kommuner kan søge penge af en ekstraordinær anlægspulje på 125 millioner kroner i 2024.

* Flere penge til puljen for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR): Der afsættes 50 millioner kroner i 2024 og samlet 290 millioner kroner for 2024-27 til at understøtte det pædagogiske personale med forebyggelse og øget tilstedeværelse.

Kilder: Finansministeriet.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World