FAKTA: 76,1 procent af befolkningen er færdigvaccinerede

Asia's Tech News Daily

FAKTA: 76,1 procent af befolkningen er færdigvaccinerede
© Getty

Det seneste døgn har 8537 personer fået det første eller andet stik med en coronavaccine.

Desuden har 17.616 personer fået det tredje stik – et såkaldt booster-stik – de seneste 24 timer. Det svarer til, at i alt 16,3 procent har fået stik nummer tre.

Det viser søndagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

76,1 procent af befolkningen er færdigvaccinerede mod covid-19. Det svarer til knap 4,5 millioner mennesker.

Læs her, hvordan det går med vaccinationen af de forskellige grupper:

* Første revaccination:

I en periode er udvalgte grupper i samfundet blevet tilbudt et tredje stik.

Alle over 18 år skal dog tilbydes revaccination, og invitationen kommer seks måneder efter andet stik.

Samlet set har 958.418 personer fået et tredje vaccine stik i forbindelse med revaccination. Det svarer til 16,3 procent af befolkningen.

* Gruppe 1-9:

I vaccinegrupperne 1-9 indgår blandt andre borgere over 65 år, sundhedspersonale, særligt udsatte og deres pårørende.

I denne gruppe har 1.559.073 fået første stik med en vaccine. Det svarer til 97,0 procent af målgruppen. 1.554.194 – svarende til 96,7 procent af målgruppen – er færdigvaccinerede.

* Gruppe 10A: Borgere i alderen 60-64 år.

Påbegyndt: 266.750 personer (94,4 procent).

Færdigvaccinerede: 265.114 (93,8 procent).

* 10B: Borgere i alderen 55-59 år:

Påbegyndt: 324.020 (93,2).

Færdigvaccinerede: 321.2494 (92,4).

* 10C: Borgere i alderen 50-54 år:

Påbegyndt: 312.372 (92,0).

Færdigvaccinerede: 308.876 (90,9).

* 10D1: Borgere i alderen 16-19 år samt 45-49 år:

Påbegyndt: 545.379 (89,2).

Færdigvaccinerede: 532.370 (87,1).

* 10D2: Borgere i alderen 20-24 år samt 40-44 år:

Påbegyndt: 552.637 (84,0).

Færdigvaccinerede: 532.900 (81,0).

* 10D3: Borgere i alderen 25-29 år samt 35-39 år:

Påbegyndt: 538.685 (80,1).

Færdigvaccinerede: 512.405 (76,2).

* 10D4: Borgere i alderen 30-34 år:

Påbegyndt: 271.726 (78,7).

Færdigvaccinerede: 256.447 (74,3).

* Gruppe 11: Borgere i alderen 12-15 år:

Påbegyndt: 203.701 (74,8).

Færdigvaccinerede: 184.380 (67,7).

Opgørelsen medregner kun de vaccinerede borgere, som stadig er i live og har bopæl i Danmark.

Statens Serum Institut (SSI) opgør antallet af vaccinerede i forhold til befolkningen og ikke antallet af personer, der skal vaccineres.

Det gør SSI, fordi instituttet ønsker at vurdere, hvor tæt Danmark er på flokimmunitet.

Bemærk, at antallet af personer, der har fået første stik, også omfatter dem, der har færdiggjort vaccinationen. De, der har fået vaccinen fra Johnson & Johnson, som kun kræver ét stik, er også med i begge tal.

SSI gør opmærksom på, at der kan være en forsinkelse i registreringen af de givne vacciner.

Kilder: Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Myndigheder ændrer snart anbefalingerne for coronaisolation

Der kan være nye anbefalinger for coronaisolation på vej. Det fremgår af en skriftlig kommentar fra Sundhedsstyrelsen torsdag eftermiddag. – Sundhedsstyrelsen er i gang med at se på anbefalingerne for ... Read more »

Tour-delegation er i Danmark for at snuse til luften

© Thomas Sjørup/Scanpix Christian Prudhomme tager her en selfie ude foran Københavns Rådhus, efter at han har været til møde med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S). Tour de France er ... Read more »

Politiinspektør går i rette med advokatundersøgelse om actioncard

Et af de mest centrale kritikpunkter i den advokatundersøgelse, der blev foretaget for Folketinget af advokat Claus Guldager, om politiets actioncard i minksagen er forkert ifølge politiinspektør Uffe Stormly. I ... Read more »

Støttepartier: Grønne fly er bunden opgave

Statsminister Mette Frederiksen (S) går opløftet og optimistisk fra et møde i Københavns Lufthavn om mulighederne for grønne indenrigsfly i Danmark. – Så er det klart, at der er noget ... Read more »

Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Der er registreret rekordhøje 40.626 coronatilfælde, viser torsdagens tal fra SSI. Antal indlagte stiger med 4 til 825. 15 smittede er døde. Read more »

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

© Philip Davali/Scanpix Formandskandidaterne Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen, da der trækkes lod om rækkefølgen før tv-debat om formandsposten. Landbrugsordfører Lise Bech (DF) peger på Martin Henriksen ... Read more »

Rapport: Ekspave Benedikt svigtede i fire overgrebssager

© Sven Hoppe/AFP Bøgerne med rapporten om overgreb i den katolske kirke i München og Freising. Rapporten fastslår, at Benedikt svigtede med manglende indgriben i fire sager om overgreb mod ... Read more »

Dansk studie: Lavere risiko for indlæggelse ved omikron

Udenlandske studier har tidligere indikeret det, og nu ser en danske analyse ud til at bekræfte det. Risikoen for indlæggelse er mindre, hvis man er smittet med omikronvarianten end for ... Read more »

Ny Kia Niro bliver endnu mere rummelig

© biltorvet.dk Kia Niro er tilbage – mere rummelig og lækker end nogensinde før, og tilmed mere støjdæmpet. Der er stadig frit valg mellem både plugin-hybrid og elbil, men de ... Read more »

Dronningens nytårstale ramte plet hos Tour de France-boss

© Thomas Sjørup/Scanpix Christian Prudhomme er torsdag på besøg i København, og her nævnte Tour-direktøren, at han var begejstret for dronning Margrethes nytårstale. Her sagde dronningen følgende: “Til sommer vil ... Read more »

Unge bedragere gik efter Else, Esther, Herdis og andre kvinder

I telefonen sagde han, at han var Peter Jacobsen fra Skattestyrelsen. Budskabet var enkelt og positivt: Borgeren skulle have penge tilbage. Den 22-årige svindler fortæller torsdag i Københavns Byret, hvordan ... Read more »

Forsvarer i terrorsag fokuserer på bombemanualer

© Liselotte Sabroe/Scanpix Det kan ikke med sikkerhed siges, at en 23-årige terrortiltalt mand aktivt downloadede bombemanualer, siger et vidne torsdag i Københavns Byret. Her sidder to mænd og en ... Read more »

Island ramt af mere corona: Pálmarsson er smittet

© Bernadett Szabo/Reuters Island må undvære en af sine største stjerner mod Danmark, da Aron Palmarsson er blevet smittet. Yderligere to islændinge er blevet smittet med coronavirus op til torsdagens ... Read more »

Medvedev holder hovedet koldt og sender Kyrgios ud

© Morgan Sette/Reuters Daniil Medvedev var presset undervejs, men han er videre ved Australian Open. US Open-vinderen Danill Medvedev er den nok største favorit ved Australian Open i fraværet af ... Read more »

FAKTA: Island har før drillet Danmark ved slutrunder

© Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark røg tidligt ud af EM for to år siden. Nedturen begyndte med et nederlag til Island. Et coronaramt islandsk mandskab skal torsdag aften forsøge at hente ... Read more »

Ishockeystjerne og curlingskipper bliver OL-fanebærere

© Nils Meilvang/Scanpix Frans Nielsen bliver en af de to danske fanebærere ved vinter-OL i Beijing. (Arkivfoto) Det bliver to sportsstjerner fra isens underlag, der skal føre den danske delegation ... Read more »

Toppolitifolk: Actioncard stemte overens med politisk udmelding

Indholdet af et actioncard, der skulle bruges ved samtaler med minkavlere, har fået kritik for “urigtigt indhold”. Men det var ifølge topfolk i Rigspolitiet i overensstemmelse med de politiske udmeldinger ... Read more »

Hollandsk narkokurer kørte stoffer til Danmark og Sverige

I et større kompleks om heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller er en 49-årig hollandsk statsborger blevet idømt syv års fængsel. Det skete onsdag ved Retten i Aarhus. Her erkendte hollænderen ... Read more »

OL-sølvmedaljevindere er årets kvindelige cykelryttere

© Greg Baker/AFP Amalie Dideriksen og Julie Leth vinder prisen som “Årets Kvindelige Cykelrytter 2021” på baggrund af deres sølvmedalje i parløb ved OL i Tokyo. (Arkivfoto) Amalie Dideriksen og ... Read more »

Aalborgs borgmester er sygemeldt med stress

© Henning Bagger/Ritzau Scanpix Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), er sygemeldt med stress. Det oplyser Aalborg Kommune til Nordjyske. Viceborgmester Helle Frederiksen overtager de nødvendige funktioner, mens han er væk. ... Read more »

Advokat kalder sag om Breiviks prøveløsladelse et PR-stunt

© Ole Berg-Rusten/Scanpix Statsadvokat Hulda Karlsdottir argumenterer for, at Breivik ikke skal prøveløslades. Retssagen om prøveløsladelse af den norske massemorder Anders Behring Breivik er intet andet end et PR-stunt. Det ... Read more »

Barcelona vil sælge Dembélé med det samme

© Pau Barrena/AFP Ousmane Dembélé har ifølge Barcelonas ledelse afvist flere tilbud om kontraktforlængelse, så nu vil klubben af med ham øjeblikkeligt. (Arkivfoto) Den franske offensivspiller Ousmane Dembélé har kontraktudløb ... Read more »

Drabssigtet mand løsladt efter halvanden måned bag tremmer

I en drabssag i Randers er en mand, der har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af december, blevet løsladt. Der er tale om en 39-årig mand, der dog fortsat er sigtet ... Read more »

SF har et særligt krav hvis nyuddannedes dagpengesats skal ned

Ingen modregning i folkepensionen til de seniorer, der arbejder og en besparelse på unge, nyuddannedes dagpenge. Det er noget af det, som er på bordet i forhandlingerne om regeringens reformpakke ... Read more »

Braithwaite er klar igen efter næsten fem måneder ude

© Siu Wu/Scanpix Martin Braithwaite har været ude med en skade længe, men han er nu klar til kamp igen. (Arkivfoto) Når FC Barcelona torsdag aften gæster Athletic Bilbao i ... Read more »

Trods corona: Lars Larsens imperium tjener milliarder

© Henning Bagger/Scanpix Siden Lars Larsens død i 2019, har hans familie ejet og kontrolleret selskabet Lars Larsen Group, der tjener milliarder. (Arkivfoto) Selv om der har været restriktioner for ... Read more »

OVERBLIK: Udbyttesagen drejer sig om milliard-bedrageri

© Niels Christian Vilmann/Scanpix Skattestyrelsen blev snydt for milliarder i udbyttesagen. Ifølge anklagemyndigheden fik forretningsmænd uberettiget refusion af udbytteskat. I alt blev statskassen bedraget for 12,7 milliarder kroner, som blev ... Read more »

Mark O. Madsens UFC-kamp er udsat: Det blev for presset

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Mark O. Madsen – her i kamp mod Thibaud Larchet i 2019 – skal 9. april møde Vinc Pichel. (Arkivfoto) MMA-kæmperen Mark O. Madsens næste UFC-fight ... Read more »

Kinesere genopliver ide om batteriskift på elbiler - skiftestationer på vej i Europa

Det er nu snart 10 år siden at det stort anlagte batteriskifte-projekt Better Place, kollapsede og efterlod en kæmpe gæld til investorerne – blandt andet den danske stat. Siden har ... Read more »

Biden bekræfter parløb med vicepræsident Harris igen i 2024

© Patrick Semansky/Scanpix 57-årige Kamala Harris er den første kvindelige vicepræsident i USA’s historie. (Arkiv). USA’s præsident, Joe Biden, vil fortsætte med vicepræsident Kamala Harris ved sin side ved præsidentvalget ... Read more »

Tongansk mand overlever 27 timer på havet efter tsunami

© Handout/AFP Billedet her viser byen Kanokupolu på hovedøen Tongatapu dagen efter tsunamien. Tsunamien var forårsaget af et større vulkanudbrud nær Tonga, som har 105.000 indbyggere. (Arkiv). En spektakulær historie ... Read more »

Endnu en brite er sigtet for svindel i udbyttesagen

Der er allerede rejst tiltale mod den britiske forretningsmand Sanjay Shah og syv andre udlændinge i udbyttesagen, der er blevet kaldt danmarkshistoriens største tyveri. Men endnu en mistænkt – den ... Read more »

Janni Ree skal have opereret brysterne halvt så store: ‘Får ondt i ryggen

Janni Ree er kendt for sine smukke former, og især fordi hun slog igennem som “oddset-Janni”, husker mange formentligt hendes forparti. Men nu skal de gøres mindre. “Forsidefruen”-Janni Ree er ... Read more »

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

© Claus Fisker/Scanpix Det giver ikke mening at have et krav om mundbind, når de fleste, der smittes med coronavirus har et mildt forløb, mener Alex Vanopslagh, der er politisk ... Read more »

Pilou Asbæk melder sig ind i politisk parti

© Taylor Jewell/Scanpix Pilou Asbæk spillede rollen som Euron Greyjoy i serien “Game of Thrones”. (Arkivfoto). Han har før blandet sig i politik. Nu melder han sig officielt ind i ... Read more »

Østrig lemper rejseregler: Danskere med tre stik slipper for test

© Karl-Josef Hildenbrand/Scanpix De kommende uger er der højsæson for skiturister i Østrig, som fra mandag lemper indrejsereglerne. (Arkivfoto) Østrig lemper mandag sine indrejserestriktioner, så det bliver nemmere for danskere ... Read more »

Malte blev udsat for identitetstyveri - nu kommer lovændring

© Philip Davali/Scanpix Karina Lorentzen (SF) glæder sig over, at der snart kommer lovændring, som betyder, at det vil være ulovligt at misbruge andres identitet på nettet. I dag er ... Read more »

Lukkede profiler på Snapchat skal bremse salg af lattergas

Der skrues nu op for indsatsen, der skal gøre det sværere for unge under 18 år at få fat i lattergas til beruselse. Reglerne blev strammet i sommeren 2020, men ... Read more »

Peter Ingemann hårdt ramt af corona: ‘Det er sgu en slem omgang'

Den garvede tv-vært slutter sig nu til rækken af kendte, som er blevet smittet med corona. Tv-værten Peter Ingemann er sengeliggende og hårdt ramt af en corona. Det deler han ... Read more »

Tour-detaljerne skal på plads: Prudhomme besøger København

© Gonzalo Fuentes/Reuters Christian Prudhomme er torsdag på besøg i den danske hovedstad. (Arkivfoto) Løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, er torsdag i København for at få de sidste ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic