Få misstänkta insiderbrott leder till åtal

få misstänkta insiderbrott leder till åtal

Få misstänkta insiderbrott leder till åtal. Arkivbild.

De flesta misstänkta insiderbrotten leder aldrig till åtal. Endast tre procent av anmälningarna till Ekobrottsmyndigheten har lett till åtal de senaste tio åren, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Många av anmälningarna om misstänkta brott rör handel som sedan visar sig vara helt laglig, men mörkertalet tros ändå vara stort.

— Jag tror det är fler än tre procent som begått insiderbrott men man ska ju bevisa det i domstol och om det inte går att bevisa det i domstol så är det inte tillräckliga skäl att ta upp det i domstol, säger Peter Hallström, seniorfinansinspektör på Finansinspektionen till Ekot.

Insiderbrott är när någon med hjälp av information som inte är känt av allmänheten handlar med aktier eller värdepapper. Det inkommer hundratals anmälningar om misstänkta insiderbrott varje år till Finansinspektionen och vid misstanke om brott skickas det över till Ekobrottsmyndigheten för utredning.

News Related

OTHER NEWS

Strömavbrott i Norrlands inland

En brand i en transformatorstation har gjort att över 4|000 kunder i Norrlands inland – i Dorotea och Strömsunds kommuner – är utan el. Arkivbild. Ett strömavbrott i Norrlands inland ... Read more »

Analys: Armenien ensamt när Moskva offrade sin vän

Analys: Armenien ensamt när Moskva offrade sin vän Azerbajdzjan tog under förra veckan tillbaka kontrollen över den omstridda regionen Nagorno-Karabach och det armeniska självstyret väntas lämna över makten. DN:s Anna-Lena ... Read more »

Polisen utreder miljöbrott efter jordskredet

Polisens rubricering efter jordskredet vid E6 i Stenungsund har ändrats från grov allmänfarlig ödeläggelse till miljöbrott, skriver myndigheten på sin hemsida. Polisen ger i övrigt ingen information om varför rubriceringen ... Read more »

Två skadade i explosion i trapphus

Polisen har larmats till Hässelby strand. Arkivbild. Två personer har skadats i samband med en explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Hässelby strand i västra Stockholm, uppger polisen ... Read more »

Kraftig explosion i Hässelby – tre personer skadade

Kraftig explosion i Hässelby – tre personer skadade En kraftig explosion har inträffat vid ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm. Tre personer har förts till sjukhus, uppger polisen på ... Read more »

Åtta gripna efter översvämningarna i Libyen

Räddningsarbete i den drabbade staden Darnah. Åtta personer har häktats i Libyen efter att två dammar kollapsade tidigare i september. Tusentals människor miste livet i de översvämningar som följde. De ... Read more »

Mutåklagad senator vägrar avgå: ”Kommer frias”

Mutåklagad senator vägrar avgå: ”Kommer frias” New Jerseys mutåklagade demokratiska senator Bob Menendez vägrar att avgå och han tror dessutom att han helt kommer frias från anklagelserna, rapporterar NBC News. ... Read more »

Handelskammare: Skredet påverkar alla företag

Jordskredet i lördags kapade E6:an i höjd med Stenungsund. Jordskredet som kapade E6:an i Stenungsund kommer att slå mot hårt mot regionens industrier, enligt Johan Trouvé, vd för Västsvenska handelskammaren. ... Read more »

5 Växter som Håller Fästingar Borta från Din Trädgård

Foto: Unsplash Många av oss njuter av att tillbringa tid utomhus i vår trädgård, men fästingarnas oönskade närvaro kan göra dessa stunder mindre trevliga och potentiellt farliga på grund av ... Read more »

Hubble framhäver galaxen känd som ‘Kolibri’

Hubble framhäver galaxen känd som ‘Kolibri’ (NASA, ESA, Hubble, HLA; Bearbetning & Copyright: Basudeb Chakrabarti) NASA har framhävt en fascinerande vy av “Kolibri-galaxen”, som fick sin ikoniska form efter en ... Read more »

Inhoppare frälste Elfsborg som hakar på i guldjakten

Inhoppare frälste Elfsborg som hakar på i guldjakten Elfsborg hänger på Malmö i den allsvenska tabelltoppen efter en ny seger. Men måndagskvällens trepoängare borta mot Halmstad satt långt inne för ... Read more »

Georg Riedel får Alfonspris

Georg Riedel. Arkivbild. Kompositören och musikern Georg Riedel tilldelas barnkulturpriset Alfons-Bokalen för 2023. “För musik utan gränsdragning mellan barnsliga eller vux-liga melodier och för mod att låta varje komponent av ... Read more »

Skyttedal petas av KD: "Bara att respektera"

Europaparlamentarikern Sara Skyttedal. Arkivbild Sara Skyttedal kommer inte att vara Kristdemokraternas kandidat i Europaparlamentsvalet nästa år. Jag hade såklart önskat att det hade sett ut på ett annat sätt, men ... Read more »

Granne: ”Det kändes som att hela huset skulle rasa”

Granne: ”Det kändes som att hela huset skulle rasa” Explosionen vid ett flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm på måndagskvällen kändes av i både Bromma och Rinkeby, enligt uppgifter till ... Read more »

Elfsborg avgjorde sent mot Halmstads BK

Elfsborg avgjorde sent mot Halmstads BK Wolji Jalal Abdulai blev matchhjälte för Elfsborg i vinsten mot Halmstads BK. Senare fick han rött kort. Elfsborg såg länge ut att tappa ytterligare ... Read more »

Över 200 skadade i explosion i Nagorno-Karabach

En vittnesbild som förmedlas av AP:s bildredaktion från en explosion i Nagorno-Karabach. Över 200 personer har skadats i en explosion vid en bränsledepå i Nagorno-Karabach, enligt vittnesuppgifter som flera medier ... Read more »

Kungen: ”Tack och lov var det ingen som omkom”

Kungen: ”Tack och lov var det ingen som omkom” Både kungen och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) besöker Stenungsund för att visa sitt stöd till den jordskredsdrabbade kommunen. – Tack och ... Read more »

Stor polisinsats i Hässelby efter kraftig explosion – två personer skadade

Genrebild. Under måndagskvällen inträffade en kraftig explosion i Hässelby, i västra Stockholm, i ett trapphus. Enligt polisen ska två personer skadats i samband med explosionen. En explosion ägde under måndagskvällen ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự