EU-chef afviser ønske om midler til hegn ved ydre grænser

Asia's Tech News Daily

EU-chef afviser ønske om midler til hegn ved ydre grænser
© Pool/Reuters Flere lande, heriblandt Danmark, mener, at EU-Kommissionen bør finansiere fysiske barrierer for at undgå illegale migranter. Men det bliver der ikke noget af, så længe Ursula von der Leyen er ved roret.

EU vil ikke afsætte penge i budgettet til at finansiere fysiske barrierer ved de ydre grænser.

Det fastslår EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, på et pressemøde efter et EU-topmøde om migration fredag.

EU-midler vil ikke betale for “pigtråd og mure”, siger von der Leyen. Og det har hun påpeget over for medlemslandenes stats- og regeringschefer.

Flere lande, heriblandt Danmark, mener, at EU-Kommissionen bør finansiere fysiske barrierer for at undgå illegale migranter.

Men det bliver der altså ikke noget af, så længe von der Leyen er ved roret.

Hun nævner i stedet, at man skal se på, hvordan Frontex – EU’s kyst- og grænsevagt – bedre kan bruges.

Derudover fremhæver hun, at mere finansiel støtte skal sikre bedre grænsekontrol – men altså ikke i form af fysiske barrierer.

EU’s stats- og regeringschefer er ved topmødet blevet enige om, at der skal være fokus på de ydre grænser. Men fysiske barrierer nævnes ikke specifikt i konklusionerne fra topmødet.

– EU er fortsat fast besluttet på at sikre effektiv kontrol af de ydre grænser, hedder det i konklusionen fra topmødet.

EU-lederne opfordrer også EU-Kommissionen til hurtigt at fremlægge forslag til handling angående migrantruter.

Det gælder også, at der skal findes finansiering til “relevante redskaber”.

Danmark sendte i begyndelsen af oktober sammen med 11 andre medlemslande en opfordring til EU-Kommissionen om at finde flere værktøjer frem til at håndtere situationen ved de ydre grænser.

Her blev fysiske barrierer fremhævet som et effektivt redskab.

Statsminister Mette Frederiksen (S) noterer sig efter mødet, at medlemslandene er enige om at se på, hvordan EU kan bidrage til at styrke de ydre grænser.

– Der er enighed om, at der skal arbejdes videre med dette spørgsmål med henblik på at afdække, hvordan vi som EU kan være med til at finansiere en styrkelse af EU’s ydre grænser, siger statsministeren.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Frankrig og Italien har underskrevet venskabstraktat

© Francesco Fotia/Scanpix De to store EU-landes luftvåben gennemførte et luftshow ved paladset på Quirinalhøjen i Rom, da Frankrig og Italien underskrev fredag indgik en ny traktat, som formaliserer de ... Read more »

Britiske golfspillere trækker sig fra turnering efter forbud

Mindst femten britiske og irske golfspillere har trukket sig fra DP World Tour-åbningsturneringen, Joburg Open i Sydafrika, før fredagens anden runde. Det skyldes et nyt indrejseforbud for rejsende fra Sydafrika ... Read more »

Lige inden finalen: Vild med dans-dommer smittet med corona

Der kommer kun til at sidde fire dommere i panelet, når Vild med dans-finalen i aften finder sted. I aften er der finale i Vild med dans, og selvom dette ... Read more »

Sundhedsstyrelsen vil fortælle om planer for børnevaccinationer

© Nils Meilvang/Ritzau Scanpix Fredag eftermiddag vil Sundhedsstyrelsen fortælle om sine planer for at udvide vaccinationsindsatsen til at omfatte børn i alderen 5-11 år. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. ... Read more »

Politiet har fået råbånd og efterforsker nu plejehjemssag

© Henning Bagger/Scanpix Politiet har fået TV 2’s råbånd fra dokumentar, hvor blandt andet kritisable forhold på Plejecenter Kongsgården blev udstillet. Nu efterforsker man mod journalister og ansatte på plejehjemmet. ... Read more »

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) ligger ansvaret for minksagen klart placeret et sted: Det daværende Miljø- og Fødevareministeriet. Da regeringstoppen på et møde 3. november sidste år besluttede, at alle ... Read more »

Vejles nye landsholdsspiller misser resten af sæsonen

© Bo Amstrup/Scanpix Ali Adnan fik 32 minutter mod Randers FC, men kommer ikke i kamp mere for Vejle Boldklub i denne sæson. 32 minutter. Så lang tid fik Ali ... Read more »

FAKTA: Meget billige boliger skal nedbringe hjemløshed

© Nils Meilvang/Scanpix Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) præsenterede fredag en boligaftale, der blandt andet skal sikre flere meget billige boliger. Regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne har ... Read more »

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Det er lykkedes politiet at genskabe sms’er fra endnu en person i relation til minksagen. Det skriver Ekstra Bladet. Tidligere departementschef i Sundhedsministeriet Per Okkels sms’er er genskabt. De blev ... Read more »

Vinterens første sne er faldet natten til fredag

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Vi skal længere ind i vintermånederne, før sneen bliver liggende, mener Mikael Scharling, som er klimatolog hos DMI. (Arkivfoto). Natten til fredag kom et tydeligt tegn ... Read more »

Danmark er i knivskarp konkurrence om europæiske pladser

© Alexandros Avramidis/Reuters FC København har vundet 9 af sine 11 europæiske kampe i denne sæson og har dermed været med til at spille Danmark op ad koefficientranglisten. De danske ... Read more »

Hækkerup og Bramsen skal forklare sms-sag i lukket samråd

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) er indkaldt i et lukket samråd om genskabelse af sms’er i minksagen. Det har Granskningsudvalget besluttet på et møde fredag. Flere ... Read more »

Mobil skadestue ruller ind i København før julefrokoster

En mobil skadestue holder de næste weekender på Rådhuspladsen i København, hvor den skal hjælpe med at aflaste sundhedsvæsenet. Det skyldes de mange julefrokoster i nattelivet, som i forvejen fylder ... Read more »

Ny aftale skal sikre flere billige boliger i store byer

© Nils Meilvang/Scanpix Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek præsentere boligpakke ved et doorstep i København fredag den 26. november 2021 Der skal være bedre mulighed for at bo i ... Read more »

Snart 50 år på tronen: Se det nye flotte portræt af dronning Margrethe

Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe overtog tronen fra sin far. I forbindelse med den kommende jubilæum har Kongehuset netop offentliggjort et nyt portræt ... Read more »

Elektrisk pionér hurtigt klar til ny runde

© Leveret af FDM Kia Niro er præsenteret i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Kia Niro, en kompakt crossover, var en af de første opnåelige elbiler med lang rækkevidde, da modellen blev ... Read more »

Tysk minister: Coronabølge spredes i hele Tyskland

© Michele Tantussi/Reuters Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, siger, at den igangværende coronabølge i Tyskland vil sprede sig over hele Tyskland. “Det er endnu ikke lykkedes os at nå ud ... Read more »

Toyota lokker kunderne med op til 10 års garanti

© Leveret af FDM Toyota indfører en ny garantiordning, der kan gælde indtil bilen er 10 år gammel. Der skal være mere tryghed i bilejerskabet. I hvert fald hvis man ... Read more »

WHO indkalder eksperter til møde om ny coronavariant

© Denis Balibouse/Reuters Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i Genève indkaldt eksperter til et møde midt på dagen for at diskutere den nye coronavariant, der giver anledning til dyb bekymring internationalt. Verdenssundhedsorganisationen, ... Read more »

Toyota lancerer op til 10 års 'garanti' – også på brugte biler

© Leveret af FDM Toyota indfører en ny garantiordning, der kan gælde indtil bilen er 10 år gammel. Der skal være mere tryghed i bilejerskabet. I hvert fald hvis man ... Read more »

S vil ikke stå i vejen for at lade FE søge slettede sms'er

© Emil Helms/Scanpix Jeppe Bruus (S) siger, at Socialdemokratiet ikke har noget imod, at lade FE forsøge at genskabe slettede sms’er, hvis Minkkommissionen ønsker det. Der tegner sig nu et ... Read more »

Frygt for ny coronavariant giver kursfald til danske aktier

Frygt for en ny coronavariant giver fredag morgen fald til de danske aktier. Få minutter inde i fredagens handel dykker C25-indekset, der består af de 25 største aktier herhjemme, med ... Read more »

Trods varselsskud er dreng ikke sigtet for trusler eller vold

© Henning Bagger/Scanpix En politimand valgte i denne uge at affyre et varselsskud under en anholdelse i København. 16-årig dreng blev anholdt – han gjorde angiveligt udfald mod betjenten. Men ... Read more »

Frankrig vil alligevel ikke mødes med UK om migranter

© Michel Spindler/Scanpix En punkteret gummiflåde på den nordfranske kyst ved Wimereux. Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, har fredag meddelt sin britiske modpart, Priti Patel, at han aflyser et planlagt møde ... Read more »

Lars Høghs hustru om kræftsygdommen: ‘Jeg vil dø med Lars'

For Tine Høgh er det smertefuldt at vide, at hun ikke altid vil kunne være ved sin mands side. Tidligere i november kom det frem, at lægerne havde givet landsholdets ... Read more »

Radikale peger på Venstre-mand som ny KL-formand

De Radikale peger på Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som ny formand for Kommunernes Landsforening (KL). Det oplyser partiet i en pressemeddelelse ifølge Altinget. Han står til at overtage posten ... Read more »

Lykkelige Pernille Blume: Kærlighedsbesøg i finalen

Det er ikke meget, Pernille Blume har set sin franske forlovede, Florent Manaudou, under “Vild med dans”. Han var forbi studiet i program seks og så Pernille Blumes rumba. Til ... Read more »

Udvalg drøfter mulig hjælp fra FE til at gendanne sms'er

Skal private virksomheder eller Center for Cybersikkerhed undersøge, om de slettede sms’er fra minksagen kan genskabes? Det skal Granskningsudvalget i Folketinget fredag drøfte på et møde. Og Dansk Folkeparti er ... Read more »

AGF-chef før skæbnekamp: Vi lader os ikke stresse

© Lars Møller/Scanpix Patrick Mortensen udlignede i overtiden, da AGF senest spillede 1-1 mod FC København. Dramaet er tydeligt. AGF går fredag på vinterpause med enten ét, fire eller syv ... Read more »

Tour de France-vinder kåret som årets cykelrytter

© Anne-Christine Poujoulat/AFP 23-årige Tadej Pogacar har to år i træk vundet Tour de France. Nu er han kåret til årets cykelrytter. (Arkivfoto) Tour de France-vinderen Tadej Pogacar har vundet ... Read more »

Brøndby-træner nedtoner manglende clean sheets

I hele 84 procent af Brøndbys kampe i denne sæson er der blevet scoret mod de danske mestre. Kun i fire af foreløbigt 25 kampe i alle turneringer har Niels ... Read more »

Kunder må se langt efter black friday-tilbud på populære varer

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Flere butikker reklamerer med rabatter i forbindelse med black friday, men en række populære varer er der ikke tilbud på. Her ses et butiksvindue fra Elgiganten. ... Read more »

Mindst 52 mennesker er døde i kulmine i Sibirien

© Handout/AFP Torsdagen igennem var en redningsoperation i gang i Listvyashnaja-kulminen ved byen Belovo i Sibirien. © Alexander Patrin/AFP Ambulancer holder torsdag aften ved den mine i Sibirien, der torsdag ... Read more »

Er du Kongen af Brun Sovs? Guldgrillen åbner dørene for det uofficielle DM i sovsedrikning

© Leveret af M! Er du typen, der kan drikke brun sovs, som vi andre drikker vand? Så er der en konkurrence for dig, der løber af stablen i dag! ... Read more »

Arbejdspladser vil tjekke coronapas efter kørekortsmodel

© Signe Goldmann/Scanpix Folketinget vedtog torsdag en lov, der gør det muligt for arbejdsgivere at kræve af medarbejdere, at de fremviser et gyldigt coronapas på arbejdet. Loven betyder, at en ... Read more »

Frygt for ny variant af coronavirusset rammer Asiens børser

© Bertha Wang/AFP Flyselskabet Cathay Pacific, der er noteret på børsen i Hongkong, er blandt de selskaber, som investorerne i Asien fredag vender ryggen til. Det skyldes bekymring for en ... Read more »

To nederlag i Superligaen bekymrer ikke Bo Henriksen

© Henning Bagger/Scanpix FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, er trods flere nederlag i den hjemlige liga tilfreds med spillernes generelle indstilling. Torsdag vandt FC Midtjylland en uhyre vigtig kamp, der ... Read more »

Conte efter europæisk nederlag: Holdets niveau er ikke højt

© Srdjan Zivulovic/Reuters Antonio Conte var synligt utilfreds med sit holds indsats i 1-2-nederlaget til NS Mura torsdag aften. Det sved i forvejen for Tottenham og Antonio Conte, at man ... Read more »

Mikrochipmangel sender britisk bilproduktion tilbage til 1956

Man skal 65 år tilbage i kalenderen for at finde en så lav produktion af biler i Storbritannien som i oktober i år. Produktionen af biler faldt i oktober til ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic