Ett fiasko ledde till ett annat i VM-missen

ett fiasko ledde till ett annat i vm-missen

Ett fiasko ledde till ett annat i VM-missen

Ännu ett medaljlöst VM – ännu ett misslyckande.

Kvartsfinalförlusten mot Lettland i Riga innebär ett bakslag direkt för nye förbundskaptenen Sam Hallam.

Framför allt fiaskot med William Nylander är en av orsakerna till missen.

undefined

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är tre punkter bakom bakslaget i Riga som gör att landslaget nu missat medalj i fem raka mästerskap sedan guldet 2018 – fyra VM-turneringar och ett OS.

+ Fiaskot med Torontostjärnan William Nylander. Den 27-årige forwarden var intresserad av att komma till VM men på något sätt misslyckades landslagsledningen med de slutliga detaljerna i en process som pågick i en hel vecka. Vad som felade ville ledningen inte berätta då strategin var att inte kommentera spelare som inte tillhörde VM-truppen. En förklaring som svenska supportrar hade förtjänat.

+ Avsaknaden av offensiv spets. Utan William Nylander saknades kvalitén i offensiven. Forwardsuppsättningen, med flera spännande och unga talanger, hade behövt hjälp av en erfaren poängmaskin. Efter gruppspelet fanns bara en svensk forward bland de 15 bästa i VM:s poängliga.

+ Bristen på internationell rutin i lagledningen. Sam Hallam gjorde succé i Växjö med tre SM-guld men är ny på landslagsnivå. Så att kräva guldsuccé direkt är inte riktigt rättvist när dessutom stora delar av staben också är grön på den här nivån. Både assisterande förbundskaptenen Stefan Klockare och inplockade coachen Niklas Rahm från Växjö saknade internationell rutin. Dessutom gjorde landslagschefen Anders Lundberg sitt första herr-VM liksom assisterande general managern Josef Boumedienne, som skötte NHL-kontakterna under turneringen.

Rekommenderad läsning

News Related

OTHER NEWS

Myndighet krigsplacerar anställda

Jordbruksverket ansvarar för livsmedelsproduktionen i händelse av kris eller krig. Arkivbild. Jordbruksverket väljer att krigsplacera alla tillsvidareanställda medarbetare. Enligt myndigheten handlar det om att säkra landets livsmedelsproduktion även vid kris ... Read more »

JUST NU: Bajen fortsatt utan bortaseger - nollades av HBK

JUST NU: Bajen fortsatt utan bortaseger – nollades av HBK Hammarby var på jakt efter sin första bortaseger för säsongen, men efter dagens match borta mot Halmstads BK får man ... Read more »

Klara Elvgren har fått barn – första orden om förlossningen

Klara Elvgren har fått barn – första orden om förlossningen Det var i början av året som influensern Klara Elvgren kunde berätta att hon väntar barn tillsammans med pojkvännen Jhon ... Read more »

Djokovic enkelt vidare i Paris

Djokovic enkelt vidare i Paris [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Novak Djokovic hade som väntat inga större problem med att ... Read more »

Krisande AIK kan inte vinna men räddade poäng

Krisande AIK kan inte vinna men räddade poäng De senaste åtta dagarna ramar in en av de värsta perioderna i klubbens långa historia. Skandaliserade, utskällda – och fortfarande utan seger ... Read more »

Fjärde raka utan seger för "Bajen"

Fjärde raka utan seger för “Bajen” Det vill sig inte riktigt för Hammarby i allsvenskan. I söndagens match borta på Örjans Vall mot Halmstad BK blev det 0–0. undefined Ladda ... Read more »

Rosengård krossade Växjö i Segers frånvaro

Rosengård krossade Växjö i Segers frånvaro Rosengård fortsätter att vara obesegrat under nye huvudtränaren Joel Kjetselberg. Malmöklubben körde över Växjö med 7–1 på hemmaplan och den förlustfria sviten är nu ... Read more »

Navalnyj fyller 47 – tiotals gripna i protester

En polis griper en demonstrant i Moskva med en skylt vars text lyder ‘Frihet för Alexej Navalnyj’. Tiotals personer har gripits under protester i anknytning till den fängslade, ryske oppositionsledaren ... Read more »

Rysk guvernör vill utväxla fångar

Den ryska Belgorodregionens guvernör Vjatjeslav Gladkov. Arkivbild. Det kan vara fångväxling på gång efter att ryska soldater rapporteras ha tagits till fånga i den ryska regionen Belgorod, belägen invid den ... Read more »

Zlatan: "Hej då till fotbollen"

Zlatan: “Hej då till fotbollen” Är Zlatan Ibrahimovics karriär över? Det verkar nog så. – Hej då till fotbollen, sade den svenske stjärnan under den tårfyllda avtackningen från Milan. undefined ... Read more »

Mackmyra överens med bolagets storägare

Mackmyra är överens med huvudägaren Lennart Hero. Arkivbild. Efter missnöje med storägaren valde styrelseledamöterna i whiskytillverkaren Mackmyra nyligen att lämna sina platser till förfogande. Nu meddelar bolaget att man nått ... Read more »

Många skadade i extremvänsterprotest i Leipzig

Protesterna bröt ut efter att fyra aktivister från extremvänstern tidigare i veckan dömts till fängelse för att ha deltagit i en attack mot en nynazist. Bilden är från i lördags. ... Read more »

Zlatan – karriären, titlarna och skadorna

Zlatan – karriären, titlarna och skadorna Zlatan Ibrahimovic avslutar sin långa, framgångsrika karriär som fotbollsspelare. En era är över. Målen, prestationerna, konflikterna, bojkotterna, återkomsterna, uttalandena… Här är några utvalda höjdpunkter, ... Read more »

Nintendo utannonserar Everybody 1-2 Switch

Nintendo utannonserar Everybody 1-2 Switch Nintendo har överraskande presenterat en uppföljare till 1-2-Switch, vilket släpptes tillsammans med Switch-konsolen år 2017. Spelet heter Everybody 1-2 Switch och verkar ha en liknande ... Read more »

Hotade med luftpistol – döms till fängelse

Personen hotade två sjuksköterskor med ett pistolliknande föremål som visade sig vara en luftpistol. Arkivbild. En person döms till ett år och fyra månaders fängelse efter att ha hotat två ... Read more »

Ryssland: Ukraina har inlett stor offensiv

Det ryska försvarsdepartementet uppger att Ukraina har inlett en storskalig militär offensiv, skriver Reuters med hänvisning till ryska statliga nyhetsbyrån Tass. Enligt Ryssland har Ukraina försökt bryta igenom den ryska ... Read more »

Expert: Nu får Ryssland smaka på sin egen medicin

Expert: Nu får Ryssland smaka på sin egen medicin Hittills är det bara ryska regimkritiska miliser som tagit på sig ansvaret för attackerna i den ryska gränsregionen Belgorod och i ... Read more »

JUST NU: "Jag tycker att vi har full kontroll på dem"

JUST NU: “Jag tycker att vi har full kontroll på dem” 0–0 i paus mellan Elfsborg och Djurgården och inget av lagen har hotat speciellt mycket. Haris Radetinac menar dock ... Read more »

Backstjärnan missar kvartsfinalen

Backstjärnan missar kvartsfinalen Tre Kronors backstjärna Rasmus Sandin missar kvällens VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga. Skadan efter knätacklingen han åkte på mot USA stoppar spel. undefined Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer Ghostrunner 2 visades upp som en av de första titlarna under Sonys ännu pågående Playstation Showcase. Vi fick inte en omfattande titt på spelet, ... Read more »

Ingen specifik kyrka utpekad som terrormål

E-post och chattar visar att bröderna planerade ett dåd mot en kyrka. Arkivbild. Det finns inget konkret mål för det planerade terrorattentatet mot en svensk kyrka, säger chefsåklagare Liddy Oechtering. ... Read more »

Gripen efter folkmordet i Rwanda

Fulgence Kayishema som anklagats för inblandning i folkmordet i Rwanda 1994 har gripits i Paarli Sydafrika efter 20 år på flykt, rapporterar CNN. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i ... Read more »

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt”

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt” Utrikesminister Tobias Billström (M) kommenterar Rysslands beslut att stänga generalkonsulatet i Göteborg: ”Beklagar djupt”, rapporterar TV4 Nyheterna. Texten uppdateras Relaterade länkar: Read more »

Kräver att olje-vd sparkas som klimatmöteschef

Sultan Ahmed al-Jaber är inte okontroversiell som klimatmöteschef. Arkivbild. En oljemagnat som chef för nästa FN-toppmöte om klimatet? En riktigt dålig idé, anser över 100 ledamöter i USA:s kongress och ... Read more »

Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom ... Read more »

Dödshjälpsläkare får inte legitimationen åter

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelar i en dom att dödshjälpsläkarens legitimation även i fortsättningen ska vara återkallad. Arkivbild. Läkaren Staffan Bergström får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Den drogs in i höstas ... Read more »

Beyoncé och Jay-Z har enligt uppgift köpt den dyraste villan i Kalifornien. Bilder från drömvillan

Beyoncé och Jay-Z har varit ett stabilt par i flera år nu och är definitivt bland de mäktigaste i showbusiness. Allt de rör vid förvandlas till guld och det kommer ... Read more »

Jättevändningen: Zlatans avgörande beslut – som nu kan bli hans stora avsked till fotbollen

Alla har varit slående överens om att säsongen är över för Zlatan. Men nu kommer jättevändningen för 41-årige Ibrahimovic. Vilket också kan bli hans stora avsked till spelarkarriären. För drygt ... Read more »

Asllani hoppas på comeback i helgens derby

Asllani hoppas på comeback i helgens derby [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Kosovare Asllani har inte spelat en fotbollsmatch på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự