Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Naina Helen Jåma (NTB scanpix) MER FRITID: Nå som hun ikke er statsminister får Solberg mer tid til å være sammen med ektemannen Sindre Finnes.

STORTINGET (Nettavisen): For 100 dager siden var Erna Solbergs tid som statsminister over, etter åtte år som landets leder. Men nå vil hun kjempe seg tilbake til makta.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

– Jeg savner det jo av og til, forteller Solberg.

Nettavisen møter Høyre-lederen på Stortinget, der hun er i full sving med sin nye hverdag som opposisjonsleder.

Global Tech News Daily

– Er det bittert å tenke på at valgseieren glapp?

– Man kan ikke bruke tid på bitterhet i politikken, du må se fremover. Det er vel heller ingen annen regjering som har fått en tredje periode i Norge etter krigen, påpeker hun.

Global Tech News Daily

Les også: Massiv strømsmell for Støre: – Vokser i omfang dag for dag

Statsminister-comeback?

Solberg legger ikke skjul på at hennes store mål er å få Jonas Gahr Støre (Ap) ut av regjeringskontorene igjen. Neste mulighet er i stortingsvalget om fire år.

– Så nå er målet å bli statsminister igjen?

– Det er jo målet, og jeg må planlegge med tanke på det. Er man partileder i Høyre må man ha som mål å bli statsminister, sier hun.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen Oslo 20210913. Statsminister Erna Solberg ankommer Høyres valgvake på Radisson Blu Scandinavia Hotel under stortingsvalget 2021. TAPTE: Erna Solberg tapte stortingsvalget i fjor høst, men sier hun ikke kan bruke tid på bitterhet i politikken. – Du må se fremover, sier hun. Foto: Heiko Junge (NTB)

Nylig varslet Solberg valgkomiteen i Høyre om at hun ønsker gjenvalg som Høyre-leder på partiets landsmøte i april, etter 18 år som partileder.

– Jeg har motivasjon og lysten, og er sulten etter å fortsette, bedyrer Solberg.

– Stiller du som statsministerkandidat i 2025?

– Nå stiller jeg til valg som Høyre-leder for den perioden det skal velges for, i ett eller to år, men i det tenker jeg også at jeg skal stille i 2025 – det er planen, avslører hun.

Les også: Erna Solberg tar gjenvalg som Høyre-leder

– Gresset kan se grønnere ut

Det gikk uansett ikke helt etter planen i stortingsvalget i fjor høst, da Høyre endte med et historisk lavt resultat på 20,4 prosent. Et valgresultatet som står i sterk kontrast til oppslutningen partiet nå får på de nasjonale meningsmålingene.

I Nettavisens ferske januarmåling fra Sentio, får Høyre et resultat på 25,6 prosent, og er dermed igjen landets største parti.

– Jeg tenker at det er veldig hyggelig. Det er sikkert sammensatte årsaker til det, men jeg tror kanskje velgerne klarer å se forskjellen mellom dagens regjering og den forrige regjeringen, og at det gir et positivt bilde av oss, sier Solberg.

Men oppturen kom jo litt for sent?

– Absolutt, men samtidig i en valgkamp kan gresset se grønnere ut på den andre siden. Etter åtte år kan det være enkelt å liste opp alt som er feil, og alt som andre mener de kan gjøre bedre. Men så har de prøvd seg litt, og så blir det kanskje ikke helt som velgerne har forventet, sier hun.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen President Donald Trump speaks during a joint news conference with Norwegian Prime Minister Erna Solberg, Norwegian Prime Minister Erna Solberg, speaks during a joint news conference with President Donald Trump, in the East Room of the White House in Washington, Wednesday, Jan. 10, 2018. HØYDEPUNKT: Som statsminister møtte Erna Solberg USAs president Donald Trump i Det hvite hus i 2018, og nå savner hun alle reisene. Foto: Manuel Balce Ceneta (AP)

– Nytt forslag hver tredje dag

For mens Høyre fosser fram, faller både Arbeiderpartiet og Senterpartiet som en stein i Nettavisens januarmåling. Arbeiderpartiet går mest tilbake, til et resultat på 22,3 prosent – og Senterpartiet får et historisk lavt resultat på 9,3 prosent.

Det skjer samtidig som regjeringen må håndtere både en strømkrise og en koronakrise, i tillegg til striden rundt ansettelsen av ny sentralbanksjef.

– Jeg tror de sliter på grunn av måten de har taklet noen av de vanskelige sakene, sier Solberg, og utdyper:

– Når det gjelder strøm så kommer de med et nytt forslag hver tredje-fjerde dag. Før jul ba vi om løsninger for frivillighet og for små og store bedrifter som hadde ekstraordinære høyre strømutgifter, og først hadde de ingen forslag. Men så har de kommet ett og ett steg etter hvert.

Hun sier samtidig at hun har forståelse for at det er vanskelige og krevende saker.

– Men det virker ikke som om de setter seg ned og gjør en helhetsvurdering. Vi har en finansminister som bruker mer tid på fylkeskommuner enn han egentlig bruker på de store strukturelle utfordringene i norsk økonomi, hevder Solberg.

Les også: Støres 100-dagersplan: Sliter med å innfri løftene

– Jeg gir ikke terningkast

Solberg, som selv ledet Norges pandemihåndtering i halvannet år, er heller ikke fornøyd med den nye regjeringens håndtering av koronakrisen.

– Det blir ikke helhetlig nok, og så kommer de ofte på banen etter et betydelig press. Det kommer litt stykkevis og delt, sier hun.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen OSLO 20211014. Erna Solberg GIR RÅD: For 100 dager siden måtte Solberg overrekke nøkkelen til statsministerens kontor til Jonas Gahr Støre (Ap). Nå kommer hun med klare råd til sin etterkommer. Foto: Cornelius Poppe (NTB)

Hun trekker også fram lærerspesialistordningen, som skulle hjelpe elever med skrive- og lesevansker, men som regjeringen har tatt bort.

– Det er mange sånne strukturelle tingene som jeg synes er største utfordring med regjeringen, fordi at dette går på de langsiktige utfordringene i Norge og som sørger for at flest mulig kommer seg gjennom utdanningsløpet og inn i arbeidslivet.

– Hvis du skulle gi regjeringen et terningkast, hva ville det vært?

– Det deltar ikke jeg i, og gir dem ikke terningkast. Jeg er mest opptatt av at de går i feil retning i en del av politikken, og at vi er uenig i en del av sakene, sier Solberg.

Les også: 100 dager etter valget: Velgerne gir regjeringen knallhard dom

Se video: Dette savner hun mest ved å være statsminister:

Slik vil hun vinne valget

Den tidligere statsministeren legger nå planen for å vinne tilbake regjeringsmakta. Til Nettavisen forteller hun om sakene hun og Høyre vil fokusere på framover for å nå målet.

– Det viktigste er at vi har de riktige svarene på hva folk opplever som utfordringene i 2025. De utfordringene kommer til å være annerledes enn i 2021 og i 2017, så det kommer også til å være andre saker på dagsorden, sier Solberg.

Les også: Torsdag protesterer hele Norge mot strømprisene – Trond har løsningen

Hun tror imidlertid de langsiktige utfordringene vil være de samme framover, og mener de viktigste sakene blir å skape flere arbeidsplasser og inkludere flere.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen Erna Solberg møter Nettavisen til intervju på Stortinget KLAR PLAN: Solberg forteller om sine planer for å vinne tilbake regjeringsmakten i intervjuet med Nettavisen på Stortinget. Foto: Tuva Mathilde Løland (Nettavisen)

– Vi kommer til å måtte jobbe mye med kunnskap og kompetanse, fordi vi skal leve av folks hoder og kompetanse i fremtiden – og hvordan vi foredler våre naturressurser, sier Solberg, og viser til at vi skal gjennom en transformasjon i olje- og gassnæringen.

– Vi skal fortsatt ha aktivitet, men vi skal samtidig ha en grønn omstilling og klare de nye tingene. Men vi kan ikke bare erstatte én jobb i oljenæringen med en annen jobb, men kanskje to for å kunne opprettholde velferdsnivået vårt, sier hun.

Her er Solberg viktigste saker:

  • Skape flere arbeidsplasser
  • Inkludere flere i arbeidslivet
  • Den grønne omstillingen
  • Sikre folks privatøkonomi
  • Kompetanseutvikling

– Helheten er viktig

Solberg mener det grunnleggende blir å sikre folks privatøkonomi, fordi hun tror det vil bli mer privatøkonomiske utfordringer de neste årene.

– Det vil sannsynligvis være litt større rom for de som skjønner at man bør holde litt igjen i offentlig sektor, og som bidrar til at folk kan klare seg økonomisk med litt lavere skatter, sier Solberg, og legger til:

– Helheten er viktig, og det folk i Norge først og fremst trenger er en sikker jobb og en sikker økonomi som gjør at du kan betale dine egne regninger. Og så har vi massevis med annen politikk vi skal jobbe med.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen Erna Solberg møter Nettavisen til intervju på Stortinget KUNNSKAP: – Vi kommer til å måtte jobbe mye med kunnskap og kompetanse, fordi vi skal leve av folks hoder og kompetanse i fremtiden, sier Solberg. Foto: Tuva Mathilde Løland

– Så dere har en god plan for hvordan dere skal få Støre ut av regjeringskontorene?

– Vi har en god plan på hvordan vi skal løse utfordringene, og så må vi jobbe med å få folk med oss på vår historiefortelling om hva som er utfordringen i Norge, sier hun.

Les også: 100 dager siden valget – her er dommen fra rivalene

Vil ha ny borgerlig samling

Solberg øyner nå også håp for en ny borgerlig firepartiregjering, etter at de tidligere regjeringspartnerne manglet bare to mandater i Nettavisens januarmåling.

– Det er ganske tett på et flertall på borgerlig side, og det er lenge siden. Men det er lenge til valget, og det vet jeg veldig godt, sier Solberg, og ler.

– Vil du ha med alle de borgerlige partiene i et nytt regjeringsalternativ om fire år?

– Jeg mener vi må ha med alle de borgerlige partiene for å kunne ha borgerlig politikk. Det betyr at vårt mål er å jobbe med alle de fire partiene, for det er det mest naturlige regjeringsalternativet på borgerlig side. Så må vi på en eller annen måte finne en samarbeidsplattform for å få gjennomført politikk, sier hun.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen Gran 20190102. Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, utenfor Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland hvor regjeringsforhandlingene startet onsdag. Regjeringspartiene høyre, Frp og Venstre innleder forhandlinger med Krf i håp om å danne en borgerlig flertallsregjering. REPRISE?: Solberg samlet de andre borgerlige partilederne, tidligere Frp-leder Siv Jensen, tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande og tidligere KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til regjeringsforhandlinger på Granavolden Gjæstgiveri i 2019. Nå håper hun på ny regjering med de fire partiene. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Les også: Konsulent-boom ved oppløsning av Viken: – Parodien er komplett

– Hva med Frp, det gikk jo ikke så bra sist?

– Det gikk bra lenge, de satt i regjering i 6,5 år før de gikk ut. Jeg håper jo at de ønsker å komme inn igjen i et regjeringssamarbeid. Men det er lite realistisk at Høyre og Frp får rent flertall, så de må regne med å samarbeide med flere, påpeker Solberg.

– Har et klart råd til Støre

Selv om hun ønsker å bli statsminister igjen, er det også noen fordeler å ikke være det, kan hun fortelle:

– Det er jo mye roligere enn da jeg var statsminister. Særlig fordi vi har en pandemi, så gjør vi jo mindre de tingene jeg gjorde da jeg var i opposisjon tidligere. Vi reiser mindre og er mye på teams, sier Solberg.

Ernas plan for å komme tilbake: Starter jakten på Støres jobb
© Leveres av Nettavisen Tidligere statsminister Erna Solberg er i karantene etter at ektemannen Sindre Finnes har testet positivt på koronavirus MER FRITID: Nå som hun ikke er statsminister får Solberg mer tid til å være sammen med ektemannen Sindre Finnes. Foto: Naina Helen Jåma (NTB scanpix)

– Men du har vel fått mer fritid?

– Ja, og jeg kan si ja til flere venner som inviterer. Det måtte du nesten ha åtte ukers varsel på som statsminister om du skulle klare å presse noe inn i boken. Nå har jeg faktisk fri, smiler hun, og legger likevel til:

– Men hvis du måler det opp mot å være statsminister, så ville jeg heller vært det.

– Har du et råd til Støre nå som det stormer så mye rundt ham?

– Få nok søvn, sier Solberg raskt, og ler godt.

– Er du egentlig litt glad for at du slipper å stå i alle disse krisene nå?

– Nei, jeg skule gjerne gjort det. Jeg liker utfordringer.

– Man kan ikke bruke tid på bitterhet, sier den tidligere statsministeren, og kommer med et klart råd til Jonas Gahr Støre.

News Related

OTHER NEWS

Alice Stenlöf stöttas av följarna – efter relationsbeskedet

Det är i sin senaste video som Alice Stenlöf tar bladet från munnen och berättar hur det egentligen ligger till efter alla turer kring hennes kärleksliv. Ja, det finns just ... Read more »

Danmark öppnar för stridsplan på Bornholm

© Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TT Mette Frederiksen i folketinget i Köpenhamn på tisdagen. Danmark skärper sin militära beredskap, vilket bland annat kan innebära att två stridsflygplan placeras på Bornholm, om det ... Read more »

Revansjesugen Klæbo spurtet inn til OL-gull: – En kunstner på ski

© Foto: Bjørn S. Delebekk, VG SUVEREN PÅ OPPLØPET: Johannes Høsflot Klæbo tok sitt andre sprintgull. Revansjesugen Klæbo spurtet inn til OL-gull: − En kunstner på ski ZHANGJIAKOU/OSLO (VG) Etter å ... Read more »

OL-oppreisning for Klæbo – sprintet til gull

Det skjedde i tett duell med italieneren Federico Pellegrino, samme mann som han henviste til sølvplass i OL for fire år siden. Bronsen gikk til Aleksander Terentjev. Forrige gang gikk ... Read more »

Historisk norsk OL-fiasko - svenskene herjet: - Tidenes oppvisning

© Aaron Favila (AP) RØK I SEMIFINALEN: Det ble ingen finaleplass på Maiken Caspersen Falla og de andre norske sprintjentene. Historisk norsk OL-fiasko – svenskene herjet: – Tidenes oppvisning ZHANGJIAKOU/OSLO ... Read more »

Intäktslyft för Pfizer

© TT Pfizer har släppt delårssiffror. Arkivbild. Läkemedelstillverkaren Pfizer redovisar en kraftigt ökad vinst under fjärde kvartalet: 3,38 miljoner dollar, motsvarande 0:59 dollar per aktie, kan jämföras med 0,85 miljoner ... Read more »

Olaola: ”Jag litar inte på folk i ljusblå skjorta”

De finns lite överallt. Det är ofta de som sitter på viktiga positioner runtom i samhället. De som bär dyra, välsittande skjortor i ljusblått. Och jag litar inte på dem, ... Read more »

Svensk OS-sprintsuccé – första dubbeln på 38 år

© Henrik Montgomery/TT Sveriges Jonna Sundling vinner OS-finalen i sprint. I bakgrunden spurtar Maja Dahlqvist till sig silvret. Det blev svensk OS-succé i damernas sprint. En överlägsen Jonna Sundling tog ... Read more »

Gruppe foreslår styrkede rettigheter i utvisningssaker med barn

© Leveres av ABC Nyheter Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl vil nå bruke tid på å avklare hvilke av forslagene i rapporten som eventuelt følges opp. Her er hun ... Read more »

Anders Behring Breivik flyttes fra Telemark fengsel til Ringerike fengsel

© Leveres av NTB Ringerike fengsel ligger på Tyristrand i Viken. Foto: Audun Braastad / NTB Anders Behring Breivik flyttes fra fengselet i Skien til Ringerike fengsel på Tyristrand. Fengselet ... Read more »

40 år efter tragedin - The Who spelar i Cincinnati

© TT The Whos Roger Daltrey och Pete Townshend. Arkivbild. Mer än 40 år efter det att elva människor klämdes ihjäl inför en The Who-konsert ska nu det brittiska rockbandet ... Read more »

Sundling vant sprinten i OL – Ingen norske kvinner i finalen

Sundling var i egen klasse i finalen, noe hun var også i kvalifiseringen og i de øvrige utslagsrundene. Hun sikret gullet 2,88 sekunder foran Maja Dahlqvist på sølvplass, mens Jessie ... Read more »

Putin om Ukraina: Stå ut med det, älskling

© TT Rysslands president Vladimir Putin under presskonferensen med Frankrikes Emmanuel Macron i måndags. Oavsett om du gillar det eller inte får du tolerera det, “älskling”. Det sade Rysslands president ... Read more »

Nasa ett steg närmare att föra hem stenar från Mars

© Tillhandahålls av Omni Amerikanska Lockheed Martin har fått i uppdrag av Nasa att bygga en farkost som ska spela en viktig roll i att transportera sten, grus och atmosfäriska ... Read more »

Sex ryska fartyg på väg mot Svarta havet för övning

© Tillhandahålls av Omni Sex ryska militärfartyg är på väg till Svarta havet för att delta i en övning, rapporterar Reuters. Enligt ryska marinen har övningen varit planerad sedan länge. ... Read more »

EU stryper utbetalningar till Polen som straff

© Tillhandahålls av Omni EU kommer att hålla inne pengar till Polen för att få landet att betala de böter som EU:s domstol dömt ut, skriver AFP med hänvisning till ... Read more »

Tolv år av anmälningar – sedan dömdes pappan för oräkneligt antal våldtäkter

© Tillhandahålls av Omni Trots tolv år av polis- och orosanmälningar dröjde det till hösten 2020 innan polisen till slut grep en man i Småland som sedan dömdes för att ... Read more »

Historisk svensk dubbel: Jonna Sundling överlägsen

© Tillhandahålls av Omni Det blev en historisk fullträff för de svenska damerna i OS-sprinten. Jonna Sundling var överlägsen i finalen och bakom henne tog Maja Dahlqvist silvret efter en ... Read more »

Han producerar spelfilm om Michael Jackson

© TT Spelfilmen om Michael Jacksons liv är under produktion. Arkivbild. Nu står det klart att Graham King kommer att producera spelfilmen om poplegenden Michael Jacksons liv, skriver Variety. Graham ... Read more »

Yrkar fyra års fängelse för dödskrock

© Anders Wiklund/TT En berusad lastbilschaufför som orsakade en dödsolycka på E45 i Värmland bör dömas till fyra och ett halvt års fängelse, anser åklagaren. Arkivbild. Åklagaren vill att lastbilschauffören ... Read more »

OS-guld till Sundling – silver till Dahlqvist

© Aaron Favila/AP/TT Jonna Sundling korsar mållinjen med ett leende. Det blev svensk OS-succé i damernas sprint. En överlägsen Jonna Sundling tog guld och Maja Dahlqvist silver. Det är Sveriges ... Read more »

Bingolottos ursäkt till tittarna – efter ilskan mot inslaget: ”En varning skulle självklart varit på plats”

Efter tittarnas upprivna reaktioner på inslaget i Bingolotto. Nu ger programledaren Stefan Odelberg sin syn på det inträffade. – Förberedelserna för tricken kräver många års träning och utfördes professionellt, säger ... Read more »

Börsnedgång tilltar

© Henrik Montgomery/TT Stockholmsbörsen sjunker. Arkivbild. Stockholmsbörsens nedgång förstärks. Vid 13-tiden är OMXS-index ned 0,8 procent, med blandad utveckling hos OMXS30-bolagen. Banksektorn går mot strömmen. SEB lyfter 1,4 procent medan ... Read more »

Iggy Pop om Polarpriset: ”Ett stort steg för mig”

© Tillhandahålls av Omni Det var en hedrad Iggy Pop som tackade för att ha tilldelats årets Polarpris. I en videohälsning påpekade han att artister som Patti Smith och Metallica ... Read more »

Samuelsson: "Går inte att hoppas på mirakel"

© Pontus Lundahl/TT Sebastian Samuelsson söker OS-formen. Är de medaljtippade svenska skidskyttarna på väg mot en OS-flopp? Eller väntar en ketchupeffekt redan till helgen? Det är inte kris på något ... Read more »

Klæbo eneste nordmann i sprintfinalen i OL

© (NTB scanpix) Pål Golberg fikk OL-sprinten ødelagt av et sammenstøt i kvartfinalen. Foto: Heiko Junge / NTB Klæbo eneste nordmann i sprintfinalen i OL Trønderen ble nummer to i ... Read more »

Største norske OL-fiasko på 16 år - svenskene herjet: - Tidenes oppvisning

© Aaron Favila (AP) RØK I SEMIFINALEN: Det ble ingen finaleplass på Maiken Caspersen Falla og de andre norske sprintjentene. Største norske OL-fiasko på 16 år – svenskene herjet: – ... Read more »

Johannes Høsflot Klæbo forsvarte OL-gullet

På oppløpet i Beijing var Johannes Høsflot Klæbo raskest av alle, og trønderen spurtet inn til et nytt OL-gull. Dette var Klæbos fjerde OL-gull. Det skjedde i tett duell med ... Read more »

Klæbos revansch: Försvarade OS-guldet i sprint

© Tillhandahålls av Omni Johannes Høsflot Klæbo skakade av sig fiaskot i skiathlonen och försvarade sitt guld i sprint från Pyeonchang. Norrmannen vann finalen före italienaren Federico Pellegrino och ryssen ... Read more »

Guld till Klæbo – Svensson sist i sprintfinalen

© Henrik Montgomery/TT Oskar Svensson. Varken Johan Häggström, Marcus Grate eller Anton Persson lyckades ta sig vidare till semifinalen i sprinten i OS-skidåkningen i Zhangjiakou. Det gjorde däremot Oskar Svensson ... Read more »

13 terrorgripna i Belgien

© Thierry Monasse/AP/TT Belgisk polis har de senaste åren gjort ett flertal insatser mot misstänkta terrorister. Arkivfoto. Belgisk polis har gripit 13 personer efter omfattande tillslag mot misstänkta terrorister i ... Read more »

Sju års fängelse för mordförsök i Kalmar

© Mikael Fritzon/TT Sju års fängelse blir straffet för en 25-årig man som döms av Kalmar tingsrätt för mordförsök på en man i 30-årsåldern. Arkivbild. En 25-årig man döms till ... Read more »

Macron: – Det blir ingen russisk eskalering

© Leveres av ABC Nyheter Frankrikes president Emmanuel Macron sier at Russland ikke kommer til å eskalere Ukraina-konflikten etter at han mandag møtte sin russiske motpart, Vladimir Putin. Her er ... Read more »

Anders Behring Breivik flyttes til fengsel like ved Utøya

© Foto: Ole Berg-Rusten / NTB FLYTTES HERFRA: Breivik skal overføres fra Skien fengsel til Ringerike fengsel. Kriminalomsorgen flytter terroristen Anders Behring Breivik til Ringerike fengsel, et steinkast unna Utøya. ... Read more »

Medaljchans för Svensson – vidare till sprintfinal

© Henrik Montgomery/TT Oskar Svensson. Varken Johan Häggström, Marcus Grate eller Anton Persson lyckades ta sig vidare till semifinalen i sprinten i OS-skidåkningen i Zhangjiakou. Det gjorde däremot Oskar Svensson ... Read more »

Just nu: Guld för Sundling och silver för Dahlqvist

© Tillhandahålls av Omni Jonna Sundling tar OS-guld i sprinten – Maja Dahlqvist tar silvret i en historisk svensk dubbel. Relaterade länkar: Discovery (kräver inlogg) (www.discoveryplus.com) Radiosporten (Sveriges Radio) Expressen ... Read more »

Ingen norske kvinner til sprintfinalen i OL

Falla var på seierspallen på sprinten i OL både i 2014 og 2018, men blir ikke å finne der i Beijing-OL i 2022. Det ble klart da Falla røk ut ... Read more »

Nuis forsvarte OL-tittelen 1500 meter – Kongshaug på fjerdeplass

© (NTB scanpix) Nederlandske Kjeld Nuis forsvarte OL-tittelen sin på 1500 meter i Beijing. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Nuis forsvarte OL-tittelen 1500 meter – Kongshaug på fjerdeplass ... Read more »

Just nu: Vilken rysare det blir – tre svenskor i final

© Tillhandahålls av Omni Tre svenska åkare är klara för final i OS-sprinten och finalen ser ut att bli en riktig rysare. Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Emma Ribom är ... Read more »

Macron: Målet att förhindra upptrappning har lyckats

© Tillhandahålls av Omni Den franske presidenten Emmanuel Macron säger sig vara övertygad om att Ryssland inte kommer att trappa upp konflikten vid gränsen mot Ukraina. Det säger han inför ... Read more »