Elvesztette két lakóját, gyászba borult a budapesti állatkert

© Technológia: Index.hu

A Fővárosi Állatkert két lakója is elpusztult az utóbbi napokban.

Sören, a 29 éves borjúfóka már viszonylag idős volt, így az ő elpusztulása nem lepte meg a gondozókat. Az állat1992. június 28-án született a Zürichi Állatkertben, ahonnan féltestvérével, a nála csupán néhány nappal fiatalabb Sweennel együtt érkezett Budapestre 1993 augusztusában. A korabeli újságok jó része be is számolt a két fiatal borjúfóka bemutatkozásáról, annál is inkább, mert akkoriban néhány éve már egyáltalán nem voltak fókák az Állatkertben, kifejezetten ezt a fajt, a borjúfókát pedig a második világháború óta nem láthatta a közönség – írták az állatkert honlapján.

 A két fiatal állat előbb a régi, még 1912-ben épült fókamedencébe került, majd, amikor 1997 és 1999 között, a Kissszikla rekonstrukciója során elkészült a Norvégház melletti medence is, Sören és Sween oda költöztek át, társbérletben a pingvinekkel, akik ugyancsak itt kaptak helyet. Az azóta eltelt csaknem negyedszázadban már ebben a medencében, illetve kifutóban lehetett megtekinteni őket.

Az állatnál az utóbbi időben már nem volt túl jó állapotban, több egészségügyi problémával döntött. Ezek miatt döntöttek úgy az állatorvosok, hogy elaltatják, mivel már nem tudtak volna segíteni rajta. Az ő halálára tehát számítottuk ugyan, de 

A tavaly született orángutánkölyök, Buda pusztulása viszont mindenkit meglepett.

Ő hétfőn pusztult el, minden előzetes jel vagy tünet nélkül. Arra a vizsgálatok deríthetnek majd fényt, hogy mi okozta a 11 hónapos orangután kölyök halálát. Annyi bizonyos, hogy a természetben a megszületett orangutánok 3-10 %-a (a nemüktől is függően) nem éri meg az egyéves kort. Az Állatkertekben, ahol az állatok egyébként lényegesen tovább élnek, mint vadonbeli fajtársaik, sajnos ugyancsak előfordulnak ilyen szomorú esetek – közölte a Fővárosi Állatkert. 

Kapcsolódó Facebook-bejegyzés

Megosztva a Facebookról

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

3 csillagjegy-pár, akik között nonstop dráma van: veszélyesek együtt

Velük aztán soha nem unalmas az élet! © Szerelmünk lapjai című film A szerelem megmagyarázhatatlan és bonyolult, ám érdekes módon hihetetlenül sok minden kiderül már a legelején a kapcsolatról az ... Read more »

Stílusos készülődés a karácsonyra: Fashion Shopping Week divathét November 2-6-ig a Designer Outlet Parndorf-ban

Egy hetes élménybevásárlás extra hosszú nyitvatartási időkkel hétköznaponként 9-21 óráig Top ajánlatok akár 70 százalék árengedménnyel az Adidas, Furla, Pandora és még sok más márka outlet árából Stresszmentes utazás a ... Read more »

16 év kormányzás után a konzervatív CDU ellenzékbe vonul

© Technológia: 444.hu A CDU minden idők legrosszabb eredményét érte el a németországi választásokon, és bár így is másodikok lettek a szociáldemokraták mögött, nem számolnak velük koalíciós partnerként. A konzervatívok ... Read more »

Alec Baldwin halált okozó balesete: Magyarországon nem fordulhat elő ilyen tragédia

© Technológia: Mandiner.hu Ahogy azt a napokban megírtuk, a Rust című film forgatásán Alec Baldwin kezében elsült egy kellékfegyver, amely kioltotta a 42 éves operatőr, Halyna Hutchins életét, valamint életveszélyesen megsebesítette a ... Read more »

Gazdag örökség helyett váratlan banki tartozás

© Technológia: Index.hu Mit tehet az örökös, ha évekkel a hagyaték megszerzését követően kap egy fizetési felszólítást egy olyan tartozásról, amiről esetleg nem is tudott? Vagy ha a tartozás az ... Read more »

10 milliárd forintért készültek el a magyarországi védettségi igazolványok

© Technológia: Index.hu Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. március 10-én jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a Nemzeti Infokommunikációs Zrt.-vel (NISZ) a védettségi igazolványok szállításáról. Bár eleinte egyik fél sem ... Read more »

Egy orrszarvú bébi első ingatag lépései

© Euronews Az újszülött példány Az arnhemi Royal Burgers állatkert örömteli hírt közölt, miszerint október 26-án, kedden a hajnali órákban egy egészséges külsejű, szögletesajkú orrszarvú született. Az állatkert legújabb tagja ... Read more »

A fiatalság nem tart örökké, ez bőrünkön is meglátszik, de itt egy új, tökéletes megoldás

A különféle kihívások által okozott mindennapos stressz a bőrödre is hatással van: gyorsabban kiszárad, fáradtnak és fakónak tűnhet. Így könnyebben észrevehetőek az első ráncok is. Ha úgy érzed, a bőrödnek ... Read more »

Kiírták a tendert a kelenföldi indóház felújítására, a Közlekedési Múzeumé lesz

© Technológia: Index.hu Megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben szerdán a Kelenföld indóház megmentésére, az épület teljes körű felújítására szóló tenderre.Ezzel még egy lépéssel közelebb került a Közekedési Múzeum ahhoz, ... Read more »

Napkitörést észlelt kedden a NASA műholdja

Október 26-án kedden az amerikai űrügynökség, a NASA Solar Dynamics Observatory (SDO) napfigyelő műholdja több kitörést is észlelt a csillag Földtől távolabb eső féltekéjének peremén – számolt be róla a ... Read more »

Lehet-e betont ültetni, kinő-e a földből, úgy mint a fa?

© Technológia: Index.hu – Mit nézel Cameron?  – A te műsorodat. Sajnos.  – Sajnos? Miből élsz, Cameron? Ennél a pontnál lehetett tudni, hogy nem lesz baráti hangvételű a végül kevesebb ... Read more »

Klímacsúcs: a fiatalok azonnali cselekvést várnak a politikusoktól

© AP Photo klímatüntetés Delhiben Gyors változást sürget egy 19 éves indiai klímaaktivista, aki a politikusokhoz hasonlóan a Glasgow-ban tartandó klímacsúcsra készül. Srijani Datta itt csatlakozik a világ más tájairól ... Read more »

Híres emberek, akik beteg gyermekükért mindent félretettek

Sérült, beteg gyermeket nevelni emberpróbáló, adott esetben egy egész életre szóló feladat. A szülőknek számtalan kihívással és nehézséggel kell megküzdeniük, s ilyenkor az sem segít, ha valamelyikük rivaldafényben éli a ... Read more »

Szigorúbb adószabályokat ír elő a legvagyonosabbak számára a Biden-kormány

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu Sokkal szigorúbb adószabályok vonatkoznának a 700 leggazdagabb amerikaira, és a rájuk kivetett extra terhek illetve szigorítások segítenek majd megvalósítani Joe Biden „Build Back Better” ... Read more »

Halálra gázolta a közútkezelő pályamunkását egy bolgár kamion az M1-esen

© Technológia: Index.hu A Magyar Közút szakemberei az M1-es autópálya lébényi szakaszán építettek ki terelést, a munkaterületet ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt több tíz tonnás teherautóval biztosították, ám ez sem volt ... Read more »

Átment a busz a kerekei alá zuhant ittas férfi lábán

© Technológia: Index.hu A 151-es busz a csepeli Karácsony Sándor utcai megállóból indult el éppen, amikor az utolsó előtti ajtajának zuhant egy erősen ittas állapotban lévő utas. Az idős férfi olyan ... Read more »

Kitiltottak Amerikából egy kínai telekommunikációs céget

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) keddi rendeletében hatvan napot adott a China Telecom Americas nevű vállalatnak arra, hogy felfüggessze szolgáltatásait az Egyesült Államokban. A bizottság indoklásában közölte: fennáll a veszélye annak, ... Read more »

DK: Bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elkxrtuk összeesküvés-elméletét

© Technológia: 444.hu A Demokratikus Koalíció azért perli be az MTVA-t, mert a Kossuth rádió kedd délutáni műsorában az hangzott el, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan ... Read more »

Holttestet találtak egy kigyulladt lakásban a Rózsadombon

© Technológia: Index.hu Szerda délelőtt 10 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy kigyulladt egy társasház lakása  a II. kerületi Tapolcsányi utcában. A kétszintes társasház emeleti lakásában keletkezett ... Read more »

Szeretetáradat indult a coming outoló labdarúgó felé

© Technológia: Index.hu Az ausztrál Adelaide United játékosa, Joshua Cavallo egy háromperces videóban vállalta fel nyíltan homoszexualitását. Azóta elképesztő mennyiségű támogatást kapott. Az élsport, de különösen a labdarúgás világában kevés ... Read more »

Hazaengedték a szudáni miniszterelnököt

© Marwan Ali/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. A polgári kormány mellett demonstráltak demokráciapárti tüntetők Szudánban, miután hétfőn puccsal katonák vették át az afrikai ország irányítását. A leváltott ... Read more »

A járvány ellenére sem rendelhető el home office az államigazgatásban, emiatt belső utasításokkal próbálják megoldani a helyzetet

© Technológia: 444.hu „Miközben a kormány azt hajtogatja, hogy »oltás alapú védekezés történik«, az államigazgatás számos területén a hivatalokban sorra fertőződnek meg az emberek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.- él ... Read more »

Különválnak Jennifer Lopez és Ben Affleck útjai: ez az oka

Hogy fogják ezt bírni? © Getty Images/ Michael Loccisano / Staff Jennifer Lopez és Ben Affleck az utóbbi időben annyi időt töltött együtt, amennyit csak lehet. Sülve-főve együtt voltak, gyerekeikkel ... Read more »

Brawn elárulta, hogy szerinte miért izgalmas az idei év

© Mark Sutton / Motorsport Images Ross Brawn, Managing Director of Motorsports Max Verstappen a címvédő Lewis Hamilton hatalmas nyomását visszaverve szerezte meg a győzelmet az Amerikai Nagydíjon, egy olyan ... Read more »

Tállai: Csak szűkebb kör előtt marad nyitva a hitelmoratórium

© Technológia: Index.hu Vasárnapig jelentkezhetnek a bankjuknál azok, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével. A személyes ügyintézésre azonban péntekig nyílik mód, a hét utolsó napjáig az online megoldások kínálkoznak ... Read more »

Veszprémy László Bernát (Mandiner): Így válnak prédává az európai nők

© Technológia: Mandiner.hu Új könyvvel jelentkezett Ayaan Hirsi Ali közíró, aki szomáliai menekülti sorból küzdötte fel magát a holland nemzetgyűlés jobboldali képviselőjévé, csak hogy később a dzsihadisták fenyegetései elől az ... Read more »

A DK beperli az MTVA-t, mert tényként kezelte az Elkxrtuk állításait

© Technológia: Index.hu A Demokratikus Koalíció közleményben reagált arra, hogy a Kossuth rádióban tényként kezelték az Elkxrtuk című film történetét, amely szerint Dobrev Klára döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és ... Read more »

Blockbuster akciófilm-trailerrel jelentkezett Tallinból Szijjártó 007 Péter

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu Alighanem komoly tárgyalásokra készül a Külügyminisztériumot vezető Szijjártó Péter Tallinban, mert olyan katonás hangulatban utazott el kedd éjszaka Észtországba, mintha már másnap délután éles ... Read more »

A feleségem nem engedi, hogy megfogjam a babánkat, emiatt fura dologra vetemedtem

El vagyok keseredve. Mióta megszületett a kislányunk, az anyja ki sem ereszti a kezei közül. Még nekem, az apjának se adja oda, mert attól retteg, hogy valami baja lesz. A ... Read more »

Kirabolta a PSG játékosát egy prostituált

© Technológia: Index.hu Kedd este 20 óra körül érkezett a bejelentés a párizsi rendőrséghez, hogy egy prostituált ellopta a Paris Saint-Germain egyik labdarúgójának pénztárcáját. A Bois de Boulogne Párizs legnagyobb ... Read more »

Tudtán kívül fuvarozta a kokaint a menetrend szerinti busz sofőrje

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki sajátos módon szállíttatott kokaint egy ismerősének Budapestről Zala megyébe, közölte a távirati iroda. Pirger ... Read more »

Radikálisan bővítik a lengyel hadsereget

© AP Photo Migránsok a lengyel-belorusz határon, katonákkal körülvéve. Usnarz Gorny, Lengyelország, 2021. szeptember 1. Radikálisan növeli hadseregét Lengyelország – jelentette be kedden Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes. Az erről szóló törvényjavaslatot ... Read more »

Először mutatta meg luxusotthonát belülről a világsztár: nem így képzeltük eddig

Bárcsak beköltözhetnénk… Mondjuk MOST! © Getty Images A High School Musical színésznője az esetek többségében hihetetlenül óvja a magánéletét, így csak néhány Insta-posztból tudhatjuk azt is, hogy amúgy boldog párkapcsolatban ... Read more »

Tizennyolcezerszer zaklatta telefonon volt barátnőjét, börtönt kaphat

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség arra a 46 éves férfira, aki volt barátnőjét zaklatta, és csaknem 18 ezerszer hívta fel őt, illetve üzent neki ... Read more »

Sosem látott fotó került elő Diana hercegné gyermekkorából

Időről időre kerülnek elő fotók a 36 évesen elhunyt hercegné életéből – ezúttal testvére, Charles Spencer osztott meg egy nagyon édes képet Diana gyermekkorából. © Tim Graham Photo Library via ... Read more »

Mazepin: Hibáztam, de tanulok és egyre jobb vagyok

© Andy Hone / Motorsport Images Ayao Komatsu, Haas Chief Engineer, and Nikita Mazepin, Haas F1, on the grid Mazepin a Forma–2-ből a Forma–1-be lépett fel az idei szezonban, miután ... Read more »

Korlátozza az AdBlue-értékesítést a Mol

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu A tömeges felvásárlások miatt korlátozza az AdBlue értékesítését a Mol – közölte az olajvállalat az MTI-vel szerda délelőtt. A döntés értelmében egyszerre csak 1 ... Read more »

Häkkinen: Verstappen tényleg ennyire jó

© Glenn Dunbar / Motorsport Images Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, arrives on the podium A holland jelenleg úton van afelé, ami Häkkinennek kétszer is sikerült, vagyis a ... Read more »

Legutóbb fél éve jelentettek annyi új koronavírus-fertőzöttet egyetlen nap alatt, mint ma

© Technológia: 444.hu 3 125-tel nőtt hivatalosan a koronavírus-fertőzöttek száma a ma reggeli jelentés szerint. Egészen április 23-áig kell visszamenni, hogy ennyi új fertőzöttet találjunk a statisztikában egyetlen nap alatt. ... Read more »

Kobrával maratta meg hasonmását az életbiztosításért

Megrendezte saját halálát egy indiai férfi: kobrával maratott halálra egy hasonló kinézetű nincstelen embert, hogy megszerezze ötmillió dolláros (1,5 milliárd forintos) életbiztosítását. Az 54 éves vádlott, aki hosszú évekig az ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic