Elhunyt Szurdi Miklós

elhunyt szurdi miklós

Elhunyt Szurdi Miklós

Nevéhez kötődik például a Família Kft., az Angyalbőrben és a Linda is.

73 éves korában meghalt Szurdi Miklós színész-rendező – jelentette be a Facebookon hétfőn Pásztor László, Erdőkertes polgármestere, aki azt írta, nagyon megkedvelte Szurdit, mert „fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!”

Szurdi Miklós életrajza szerint a Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész, majd rendező szakos diplomát szerzett. Dolgozott filmgyári asszisztensként is, majd 1975–1979 között a kecskeméti Katona József Színház, majd 1979–1982 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, majd a Nemzeti Színháznál is dolgozott. Rendezőként alkalmazta a Mafilm és a Magyar Televízió. 1990 óta a Veszprémi Petőfi Színház rendezője volt, majd igazgatta a székesfehérvári Vörösmarty Színházat is. Háromszor nősült: Gór Nagy Máriától, Appel Edittől és Xantus Barbarától is két-két gyermeke született. Szurdi Miklós színészként, rendezőként és íróként is dolgozott, hozzá kötődik például a Família Kft., az Angyalbőrben és a Linda is – írja a Telex.

Fotó: Unsplash

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »
Top List in the World