Efter 50 beundringsværdige år: Danske musiklegender takker af

efter 50 beundringsværdige år: danske musiklegender takker af

Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Den 1. december markerer enden på en musikalsk æra.

Claus Asmussen og Willy Pedersen, to ikoniske figurer fra Shu-bi-duas farverige univers, siger farvel til scenen.

Det meddeler bandet selv på deres officielle Facebook-side.

Efter mange års karriere, hvor hits som “Costa Kalundborg” og “Den røde tråd” har sat Danmark i musikalsk brand, er det nu tid til et sidste farvel.

Selvom forsanger Michael Bundesen måske har stjålet rampelyset, har Claus Asmussen og Willy Pedersen været uundværlige brikker i Shu-bi-duas musikalske puslespil.

Den legendariske gruppe eksisterede fra begyndelsen af 70’erne og frem til 2011, og selv efter Shu-bi-duas officielle afslutning fortsatte musikken gennem coverbandet Shubberne.

Læs også

Willy Pedersen har i de seneste fem år været en del af Shubberne og har sat sit præg på Shu-bi-dua-arven. Hans kunstneriske talent og evne til at trylle med ordene har været en afgørende del af bandets unikke lydunivers.

– Vores dejlige Willy har noget på hjerte Vi har nydt hans kærlige, yderst begavede, kunstneriske, temperamentsfyldte, gavmilde, vidunderlige selskab i de sidste 5 år. Han er en ekvilibrist med ord, og står bag ufatteligt mange pletskud i det Shu-bi-duaske univers…. Og så spiller han et Guds benådet klaver, skriver bandet i opslaget.

Willy Pedersens farvel markerer ikke kun et afslutningspunkt for en musikalsk rejse, men det er også en tilbagevenden til rødderne.

Det er på Bellevue Teatret, præcis samme sted, hvor han indledte sin karriere med Shu-bi-dua, at han nu tager et sidste farvel fra scenen.

– Den 1/12 trækker Willy sig tilbage efter mange år i showbizz… Sjovt nok fra det præcis samme Bellevue Teatret hvor han spillede sit FØRSTE show med Shu-bi-dua.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World