Een laptop uit een futuristische film: Lenovo’s onthult transparant model

android, een laptop uit een futuristische film: lenovo’s onthult transparant model

Lenovo heeft zijn transparante laptop ‘Project Crystal’ tijdens de MWC in Barcelona eindelijk gepresenteerd. De nieuwe laptop heeft een scherm met speciale pixels die 55 procent transparantie bieden wanneer ze uit staan.

De laptop heeft een microled-scherm met  helderheid van 1000 nits met een resolutie van 720p, behoorlijk laag voor een schermformaat van 17,3 inch. Sterker nog, als je goed kijkt, zou je zelfs de individuele pixels kunnen tellen. Lenovo koos voor een microled-scherm in plaats van OLED, omdat een OLED-scherm het bedrijf zou beperken tot een maximale schermresolutie van 480 pixels.

De laptop heeft geen toetsenbord zoals je gewend bent. In plaats daarvan heeft de laptop een glazen touchscreen. Echter, dit touchscreen brengt een uitdaging met zich mee: bij het typen voel je niet de feedback die je gewend bent van een fysiek toetsenbord, wat leidt tot meer typfouten. Lenovo heeft hier al een oplossing voor bedacht. Het bedrijf wil kunstmatige intelligentie gebruiken om de typegewoonten van de eigenaar te leren en zo de fouten te minimaliseren.

Bedoeld voor ontwerpers en tekenaars

De laptop zou vooral handig kunnen zijn voor ontwerpers. Die zouden dan op de onderste helft van de laptop kunnen tekenen. Ook zou je de laptop makkelijk kunnen gebruiken als je iets wilt laten zien aan personen die tegenover je zitten. In zo’n geval zou je, in plaats van je hele laptop om te draaien, je scherm via software kunnen spiegelen. Dat is meteen ook het nadeel van de laptop: je hebt een stuk minder privacy.

Aan de achterkant van de laptop zit een kleine camera. Deze camera zorgt ervoor dat de laptop de objecten die erachter staan, met behulp van AI, kan herkennen. Ook biedt deze camera volgens Lenovo de mogelijkheid om Augmented Reality toe te passen.

Het is duidelijk dat de laptop nog in de conceptfase zit. Lenovo heeft ook nog geen plannen om Project Crystal op de markt te brengen. Het scharnier van de laptop is nog niet perfect. Het scherm dreigt dicht te vallen als de laptop minder dan 90 graden geopend is. Ook bouwt de laptop om een onbekende reden een statische lading op, wat voor een schokkende ervaring zorgde wanneer mensen het scherm aanraakten.

Het zal dus nog even duren voordat de laptop op de markt komt. Eerst zal Lenovo een goede gebruiksreden moeten verzinnen en de laptop moeten verbeteren. Maar het is zeker leuk om te zien dat Lenovo met nieuwe technieken aan het experimenteren is.

Meer laptops en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World