Dyr urinsanering för hyresgäst

dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild.

Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor för renovering av en lägenhet och rättegångskostnader. Detta efter det att hon vägrat betala för sanering av katturin, rapporterar Hem & Hyra.

Kvinnan hyrde en lägenhet i Falun. Under en besiktning upptäcktes skador i lägenheten, bland annat klösmärken och lukt av katturin.

Domstolen menar att hyresvärden inte har gjort något fel och kvinnan döms att betala alla kostnader.

News Related

OTHER NEWS

Man allvarligt skadad i mordförsök i Mölndal

Arkivbild. En man i 45-årsåldern har huggits av ett vasst föremål och skadats allvarligt utomhus i ett industriområde i Mölndal. – Det är troligen ett bråk som slutar med att ... Read more »

Dead Space-skaparen lämnar The Callisto Protocol-utvecklaren Striking Distance

Dead Space-skaparen lämnar The Callisto Protocol-utvecklaren Striking Distance Det tog knappt en månad innan det stod klart att The Callisto Protocol hade sålt mycket sämre än utvecklaren Striking Distance och ... Read more »

Landslagschef lämnar landslaget – för Azerbajdzjan

Jens T Andersson byter Sverige mot Azerbajdzjan. Arkivbild. Jens T Andersson lämnar sin roll som övergripande landslagschef på Svenska fotbollförbundet (SvFF) för att bli sportchef för Nefttji Baku i Azerbajdzjan. ... Read more »

Polis befarar stök i Rosengård – drönarbevakar

Ett 20-tal bilar sattes i brand i samband med upploppet i Rosengård i början av september. Arkivbild. Polisen utesluter inte att våldsamheter utbryter i stadsdelen Rosengård i Malmö – trots ... Read more »

Storbritannien säger ja till jätteaffär

Microsofts uppköp av spelkoncernen Activision Blizzard har kantats av rättsliga diskussioner. Arkivbild. En av de största företagsaffärerna det senaste årtiondet är ett steg närmare att gå i lås. Microsofts köp ... Read more »

Ukraina bekräftar anfall mot ockuperade Krim

Kertj-bron mellan det ockuperade Krim och Ryssland. Arkivbild. Den ukrainska militären hävdar att man “framgångsrikt” genomfört en attack mot den av Ryssland ockuperade Krimhalvön, rapporterar BBC. Det rör sig om ... Read more »

Victor och Maja Lindelöf tvingas flytta: "Panik"

Maja och Victor Lindelöf tvingas flytta. Fotbollsstjärnan Victor Lindelöf och dennes fru influencern Maja tvingas flytta från sitt hem efter att ha fått sitt hyreskontrakt uppsagt. Paret Maja och Victor ... Read more »

Sundsvall: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Riksväg 86, Indal. Polisen kontrollerar ett antal fordon.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västernorrland rapporterar detta: 15 ordningsböter för hastighetsöverträdelser utfärdas. Högsta uppmätta hastighet ... Read more »

Guldtackor i beslag hos anklagad toppdemokrat

Senator Bob Menendez. Arkivbild. Den amerikanska toppdemokraten och senatorn Bob Menendez och hans hustru anklagas för mutbrott, meddelar federal åklagare. Vid en husrannsakan i parets hem hittades guldtackor för ett ... Read more »

Huovinen: Snart kommer ”ökända ukrainska leran”

Huovinen: Snart kommer ”ökända ukrainska leran” Kyiv rapporterar framsteg på slagfältet, men snart blir höstvädret och den ”ökända ukrainska leran” en utmaning. Det säger överstelöjtnant Johan Huovinen till TV4 Nyheterna. Det ... Read more »

Ny korridor över Svarta havet: "Väldigt hoppfullt"

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj – i mitten –under ett besök i Tjornomorsk i juli förra året. Arkivbild. Ukraina testar en ny korridor över Svarta havet genom bulgariskt och rumänskt vatten. ... Read more »

William Poromaas hårda kritik mot rivalen Norge – efter stora problemen: ”Klart att det är dåligt”

Det stormar i det norska skidförbundet. Då är William Poromaa inte blyg med kritiken .– Det finns nationer som sliter betydligt hårdare, säger han. Norges skidförbund har det inte lätt ... Read more »

Åklagare stängs av – släkt med en ur Foxtrotnätverket

Åklagare stängs av – släkt med en ur Foxtrotnätverket En åklagare som har utrett gängrelaterade dåd kopplade till det kriminella nätverket Foxtrot, visar sig ha släktband med en av de ... Read more »

Nya bilden på Steffo Törnquists barnbarn tar alla med storm – stolta orden om lyckan: ”Får farfar att smälta”

Steffo Törnquist hade för en tid sedan den stora glädjen att få bli farfar till en liten flicka. Nu delar han med sig av en ny bild på barnbarnet, som ... Read more »

EU skärper kraven för E-bränsle: kräver nollutsläpp

EU skärper kraven för E-bränsle: kräver nollutsläpp EU skärper reglerna för så kallade e-bränslebilar. Det skriver Reuters som har tagit del av ett kommande lagförslag. Enligt det ska bilar som ... Read more »

Polisen: Dubbelmord kan vara lokal konflikt

Temo Allenbäck, lokalpolisområdeschef i Gästrikland, Catarina Bowall, chef i polisområde Gävleborg, och utredaren Karin Wessén på fredagens pressträff i Gävle. Polisen tror att torsdagskvällens krogskjutning i centrala Sandviken rör sig ... Read more »

18-åring förberedde bomb i pojkrummet – döms till fängelse

En 18-åring i nordvästra Skåne döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. Svartkrut, sprängpatroner och sprängkapslar. De explosiva fynden vid en husrannsakan ... Read more »

Familjens resa blev en mardröm – Elliot nära att dö efter dolda sjukdomstecknet: ”Skrämmande”

Elliot var nära att dö av sepsis – nu varnar mamman för dolda tecknet Mitt under familjens semester drabbades den tio veckor gamla Elliot av sepsis och vara nära att ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự