Drottning Silvias lycka – blir hedersmedborgare i Tyskland

Glädjen gick inte att ta miste på.

Drottning Silvia har utsetts till hedersmedborgare i Heidelberg.

Ceremonin ägde rum i stadens rådhus.

Det var en strålande drottning Silvia, 79, som tog emot utmärkelsen i den tyska staden där hon föddes den 23 december 1943.

Drottningen tilldelades hedersmedborgarskapet för sina insatser och sitt sociala engagemang. Silvia fick också ta emot en gåva från Heidelbergs stad, rapporterar kungahuset på sin hemsida.

LÄS MER: Victorias kärleksfulla signaler till Daniel på resan i Göteborg

drottning silvias lycka – blir hedersmedborgare i tyskland

Drottning Silvia tar emot hedersutnämningen av borgmästare Eckart Wurzner i Heidelberg. Bild: Uwe Anspach/AP/TT

Drottning Silvia är mycket omtyckt i staden där en mängd invånare hade samlats utanför rådhuset för att hälsa henne välkommen.

Den svenska kungligheten blev mycket rörd när hon såg hur mycket hennes besök betydde för staden.

Drottning Silvia fick applåder när hon gick upp på scenen i rådhuset för att ta emot den fina utnämningen.

LÄS MER: Kungens och Silvias spännande länsresa till Östtergötland

drottning silvias lycka – blir hedersmedborgare i tyskland

Drottning Silvia strålade så glatt och lyckligt under ceremonin i tyska Heidelberg, Bild: Uwe Anspach/AP/TT

Därefter höll den svenska kungligheten ett tal.

”Jag talar gärna med stolthet om slottet, Gamla bron, det mer än 600 år gamla universitetet, vandringsleden ”Filosofens väg”, nobelpristagarna och sist men inte minst om min stiftelse Childhood och Childhood House Heidelberg!

Det är inte svårt att vara ambassadör för denna vackra och berömda stad. Jag vill återigen tacka er för detta hedervärda pris och för det eleganta mottagandet!”

LÄS MER: Vimmel-Extra: Kungligheter och kändisar på Polarpriset

drottning silvias lycka – blir hedersmedborgare i tyskland

Drottning Silvia höll också ett tal där hon berättade hur mycket Heidelberg betyder för henne. Bild: Uwe Anspach/AP/TT

Hedersmedborgarskap är den högsta utmärkelsen som staden Heidelberg ger till personer som förtjänar utmärkelse ”som på exceptionella och exemplariska sätt har tjänat sina medmänniskor, det gemensamma bästa och staden och dess rykte.”

Drottning Silvia stannar i Tyskland under två dagar.

– Hon har ju en del släkt i Tyskland men det här är ju den här utdelningen i Heidelberg och den svensk-tyska föreningen så det är två officiella punkter, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, till Svensk Dam och avslutar:

– Vad drottningen gör i övrigt under besöket är privat.

LÄS MER: Anställd avslöjar Victorias beteende som chef på slottet

LÄS MER: Victorias återförening med Daniel efter spekulationerna 

LÄS MER: Drottning Silvias lyxinköp uppmärksammas i utlandet

News Related

OTHER NEWS

Brand i Husby – en svårt skadad

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. En person har förts till sjukhus med ambulans efter det att en brand bröt ut i en lägenhet i Husby i ... Read more »

Brittisk bäverunge siktad – första gången på 400 år

Brittisk bäverunge siktad – första gången på 400 år För första gången på över 400 år har en bäverunge setts i London, rapporterar The Telegraph. Djuret utrotades i Storbritannien någon ... Read more »

Brand i Husby – person svårt skadad

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild. En person har förts till sjukhus med ambulans efter det att en brand bröt ut i en lägenhet i Husby i ... Read more »

Man knivskuren och rånad i Göteborg

En man blev knivskuren i samband med ett rån i Göteborg på lördagskvällen. Arkivbild. En man i 20-årsåldern blev rånad och svårt knivskuren av flera maskerade gärningsmän i Göteborg på ... Read more »

Lars Kepler utses till årets deckarförfattare

Lars Kepler utses till årets deckarförfattare Författarduon Alexandra och Alexander Ahndoril, som skriver under pseudonymen Lars Kepler, har för andra gången utsetts till årets deckarförfattare. Det skriver TT. Priset delades ... Read more »

Söndag den 1 oktober – läs dagens horoskop här

Söndag den 1 oktober – läs dagens horoskop här! Söndag den 1 oktober – läs dagens horoskop här! Väduren (21 mars – 19 april) Söndagen bjuder in dig till en ... Read more »

Spotify ska översätta poddar med hjälp av AI

Med hjälp av klonade röster och AI ska svenska poddar kunna översättas till andra språk – men med poddarens egen röst. Arkivbild. Spotify ska börja översätta poddar med hjälp av ... Read more »

Strömmer: Utgå från att det blir värre innan det vänder

Strömmer: Utgå från att det blir värre innan det vänder Det kan dröja innan Sverige ser ett slut på den gängrelaterade våldsvågen. Den slutsatsen drar justitieminister Gunnar Strömmer (M) i ... Read more »

Amazon sägs vilja göra om Alexa till en prenumerationstjänst

Amazon sägs vilja göra om Alexa till en prenumerationstjänst Är du en av de miljontals individer världen över som använder Amazons digitala assistent i din vardag? Då kan det vara ... Read more »

Flera bränder i Nyköping – en till sjukhus

Flera bränder bröt ut på olika platser i Nyköping under lördagskvällen. Arkivbild. Flera bränder bröt ut på olika platser i stadsdelen Brandkärr i Nyköping under lördagskvällen. — Vi vet ännu ... Read more »

Tre raka förluster för HV71 – experternas kritik: “Ett riktigt svaghetstecken”

Johan Tornberg är kritisk mot HV71. HV71 har varit på Norrlandsturné och förlorat mot MoDo 1-6, Luleå 2-5 och Skellefteå 1-3. Då är TV4:s experter kritiska mot hur laget har ... Read more »

Västvänligt parti leder i det slovakiska valet

Västvänligt parti leder i det slovakiska valet Det västvänliga partiet Progressiva Slovakien får 20 procent av rösterna i det slovakiska parlamentsvalet, enligt en vallokalsundersökning från public service-bolaget RTVS. Det rapporterar ... Read more »

Keplerduon årets deckarförfattare igen

Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril är författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler. Arkivbild. Lars Kepler har utsetts till årets svenska deckarförfattare för andra gången. Duon bakom pseudonymen, Alexandra och Alexander ... Read more »

Svår kollision i Nederländerna – match avbruten

Nederländska Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bärs ut på bår efter en otäck kollision. Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bars ut på bår efter en otäck kollision i slutminuterna mot Ajax i ... Read more »

”Kriminella arbetsgivare slipper ställas till svars”

”Kriminella arbetsgivare slipper ställas till svars” Hanteringen av fallet med städerskan Chilo, som greps hemma hos tidigare statsministern Magdalena Andersson (S), är ett av många exempel där svenska myndigheter indirekt ... Read more »

Svår kollision i Eredivisie – match avbruten

Nederländska Waalwijks målvakt Etienne Vaessen bärs ut på bår efter en otäck kollision. Mötet mellan Ajax och Waalwijk i nederländska högstaligan har avbrutits. I slutminuterna låg hemmalagets målvakt medvetslös på ... Read more »

Västvänliga PS kan gå mot seger i Slovakien

Ledaren för Progressiva Slovakien, Michal Simecka. Det ser ut som att Slovakien kommer att ledas av en västorienterad regering som även fortsättningsvis kommer att ge grannlandet Ukraina ett omfattande stöd ... Read more »

Match i Nederländerna avbruten efter otäck skada

Matchen mellan Waalwijk och Ajax fick avbrytas efter att Waalwijks målvakt Etienne Vaessen skadats i en olycka på planen. Han blev liggandes efter att ha kolliderat med Ajax anfallare Brian ... Read more »

Kalle Loponen anmäls till disciplinnämnden

Kalle Loponen riskerar avstängning. Kalle Loponen anmäls till disciplinnämnden. Detta för en huvudtackling han delade ut i gårdagens match mot Södertälje. Det var drygt åtta minuter in i den tredje ... Read more »

Åberg tog tidernas största seger: "Surrealistiskt"

Viktor Hovland, till vänster, och Ludvig Åberg firar den rekordstora segern i lördagens foursome mot USA:s Scottie Scheffler och Brooks Koepka. Framgångssagan Ludvig Åberg verkar helt sakna begränsningar. På lördagen ... Read more »

MJÖRNBERG: De får inte ett bättre läge att välta storfavoriten

Kommer Anders Eriksson och hans- Borås välta storfavoriten Karlskrona i kvällens premiär? Ikväll väntar hemmapremiärer inför storpublik för några av Hockeyettans riktigt stora favoriter den här säsongen. Frågan är om ... Read more »

Julia Bergman har fått sitt fjärde barn – första bilden på sonen: ”Lilla älskling”

Julia Bergman har fått sitt fjärde barn – första bilden på sonen: ”Lilla älskling” Julia Bergman från realityserien Unga mammor har välkomnat sitt fjärde barn till världen! Sedan innan har ... Read more »

Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar karriären

Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar karriären Patrik Karlsson-Lagemyr avslutar sin fotbollskarriär. Det tunga beskedet ges till Expressen. – Jag har försökt göra allt i min makt, men mentalt och fysiskt har jag ... Read more »

Enorma regnmängder i New York – nödläge utlyst

En man i Brooklyn försöker att rensa en dagvattenbrunn i samband med regnovädret. I New York har nödläge utlysts efter det att ett kraftigt regnoväder på fredagen dragit in över ... Read more »

Störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg

Ett elfel har orsakat störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm, rapporterar flera medier. Problemen väntas pågå hela dagen. Elfelet som orsakar stopp i trafiken mellan Hallsberg och Örebro. Texten ... Read more »

Här kan du läsa mer om målvakten Zećira Mušović

Här kan du läsa mer om målvakten i det svenska damlandslaget, Zećira Mušović! Här kan du läsa mer om Zećira Mušovićs ålder, ursprung och partner – det och mycket mer ... Read more »

Gängåklagare trött på snack – alla måste bidra

“En flerfrontshandling” behövs mot gängkriminaliteten. Så skrev åklagaren Lisa dos Santos redan i höstas. Nu måste alla tänka på vad man kan göra, säger hon. Vad kan råda bot på ... Read more »

OFFICIELLT: Romain Gall klar för tyska Rot-Weiß Erfurt

OFFICIELLT: Romain Gall klar för tyska Rot-Weiß Erfurt Romain Gall har skrivit på för Rot-Weiß Erfurt i tyska fjärdeligan. – Jag är otroligt glad över att vara här, säger Gall ... Read more »

Klart med ryssar i Paralympics

Ryska idrottare får delta i Paralympics i Paris. Arkivbild. Ryska idrottare tillåts delta i Paralympics i Paris nästa sommar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Det beslutade Internationella paralympicskommittén, IPC, vid en kongress ... Read more »

Så slipper du bli ruinerad av svaga kronan

Den svaga svenska kronan gör oss fattigare. Men det går att undvika de värsta kronsmällarna – bara man tänker till. Höstsemester bland prassliga löv hemma i Sverige. Arkivbild. Stanna hemma ... Read more »
Top List in the World