Domenicali reageert op bezorgde Italiaanse journalist: 'Wat heeft Hamilton ermee te maken?'

Formule 1-CEO Stefano Domenicali is in gesprek met Leo Turrini, een bekende Italiaanse journalist en Ferrari-kenner, ingegaan op de dominantie van Red Bull Racing. Daarnaast kwam ook de toekomst van Ferrari uitgebreid aan bod, waarbij duidelijk werd dat Turrini zich zorgen maakt over de komst van Lewis Hamilton.

Domenicali maakt al snel duidelijk dat het met de Formule 1, ondanks klachten over een eentonig beeld tijdens de races, uitstekend gaat. ‘De cijfers zijn duidelijk. In 2023 hadden we bijna drie miljard aan inkomsten’, vertelt de man uit Imola aan Quotidiano Sportivo. ‘We hadden zes miljoen toeschouwers bij de races. Objectief bekeken is de Formule 1 nog nooit zo populair geweest’, aldus Domenicali, die op weerstand stuit van de Italiaanse journalist, die stelt dat het jammer is dat Max Verstappen altijd wint. ‘Hoe bedoel je? We hebben net een prachtige één-twee van Ferrari gezien in Australië’, zegt de CEO van de Formula One Group.

Tijdperk Verstappen en Red Bull

Domenicali vindt dat dominantie bij de sport hoort. ‘Ik snap het bezwaar, want we leven in een historisch tijdperk, dat door Red Bull gedomineerd wordt. Dominantie is echter niks nieuws, want we hebben altijd periodes van dominantie in de Formule 1 gezien. Ik zat bij Ferrari, toen het team tussen 1999 en 2008 zes coureurstitels won en acht constructeurstitels.’ Sindsdien won Ferrari geen titel meer.

Ferrari is sterk aan het seizoen begonnen. ‘Naar mijn mening wordt er in Maranello goed gewerkt’, reageert Domenicali op de journalist, die teleurgesteld is dat Ferrari al heel lang geen hoofdprijs meer won. ‘In Melbourne was de Scuderia enorm competitief. Natuurlijk blijf ik Verstappen als de logische favoriet zien, maar Ferrari heeft een stap vooruit gezet. Het is nu sterker dan de andere achtervolgers, waaronder Mercedes.’

Sainz eruit, Hamilton erin

Leo Turrini is een echte Ferrari-kenner en -specialist, en maakt zich ogenschijnlijk zorgen over de komst van Lewis Hamilton. ‘Wat heeft Hamilton ermee te maken?’ vraagt Domenicali zich af. ‘Ik snap de redenatie: nu Carlos Sainz het zo goed doet, is er geen noodzaak meer voor een zevenvoudig wereldkampioen. Dat is echter een verkeerde denkwijze’, meent Domenicali. ‘Ik wil daarbij eerst aangeven dat Sainz een echte heer is en het is geen toeval dat hij the man of the moment is op de rijdersmarkt. Hij zal een plekje vinden waar hij recht op heeft’, voorspelt Domenicali. ‘Met Hamilton heeft Ferrari echter een hele sterke zet gedaan, niet alleen marketingtechnisch. Het is een strategische zet.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

domenicali reageert op bezorgde italiaanse journalist: 'wat heeft hamilton ermee te maken?'

Lewis Hamilton is veertig jaar oud als hij naar Ferrari verhuist.

Turrini geeft echter niet op en vraagt zich af of Hamilton niet te oud is. ‘Wie, Lewis? Nee’, vindt Domenicali. ‘Ik ben bij alle races aanwezig, en Hamilton heeft niks ingeleverd qua talent en is nog steeds hongerig naar succes.’ Toch moet ook Domenicali toegeven dat Hamilton niet de nieuwe Michael Schumacher voor Ferrari zal worden. ‘Er is een verschil, en dan heb ik het niet over de leeftijd, al was Michael veel jonger toen hij naar Ferrari kwam.’

Domenicali doelt erop dat Hamilton eerst de strijd met Charles Leclerc in zijn voordeel zal moeten beslechten. ‘Schumacher was de absolute nummer één, en Eddie Irvine was de duidelijke tweede coureur. Hamilton moet de strijd met Leclerc aangaan, en die zal nooit voor Hamilton gaan knechten. Ik denk wel dat Frédéric Vasseur goed in staat is om die twee te managen.

Onrust bij Red Bull

Desgevraagd reageert Domenicali ook nog op de onrust bij Red Bull. ‘Dat is een onderwerp waar ik niet mee bekend ben. Daar kan ik dus niks over zeggen. Ik hoop alleen dat het imago van de Formule 1 door iedereen in het wereldje gerespecteerd wordt.’ Domenicali sluit het interview af met een persoonlijke voorkeur over een winnaar in zijn geboortestad, Imola. ‘In mijn rol mag ik niet partijdig zijn, maar ik moet toegeven: een Ferrari-zege zou leuk zijn.’

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World