Doldisen överglänste stjärnorna: "Härlig start"

Doldisen överglänste stjärnorna: “Härlig start”

Annika Sörenstam och Madelene Sagström fick slita under första varvet i Scandinavian Mixed.

Då gick det desto bättre för Sagströms gamla gymnasiekompis Elin Arvidsson.

– En jättehärlig start, säger 30-åringen.

undefined

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

När årets Scandinavian Mixed inleddes på Ullna var det ett något otippat blågult namn som tidigt letade sig upp högt på resultattavlan. Elin Arvidsson från Falkenberg fick en smakstart på rundan och höll ihop spelet bra hela vägen.

– Jag började med en wedge till “tap-in” för en schyst birdie på ettan. Sedan satte jag en chip på tvåan. Det var en jättehärlig start att jag slog så många bra wedgar i dag, eftersom jag har lagt ner mycket tid på att göra det den här veckan, säger hon efter rundan.

Den slutade på 68 slag, fyra under par, efter totalt sju birdies och tre bogeys. Ett bra utgångsläge inför fortsättningen av tävlingen.

Bytt USA mot Europa

Arvidsson spelar sedan ungefär ett år tillbaka på Europatouren. Tidigare studerade hon på Texas Tech University (samma som nya stjärnan Ludvig Åberg) och var sedan kvar i USA för att satsa på undertouren Symetra (numera Epson Tour).

En på många sätt tuff tid.

– Du är på en tour där du kämpar och kämpar och kämpar och målet är hela tiden att ta dig vidare till LPGA-touren, och så gör du inte det. Du känner att du misslyckas hela tiden, säger Arvidsson.

Drömmen om LPGA-touren lever trots allt fortfarande.

– Alltså, om man blir topp 10 på Europatourens “order of merit” får man ju åka till sista steget i kvalskolan till LPGA. Självklart åker jag dit och testar det i så fall. Men jag kommer nog inte anmäla mig att åka till kvalet från steg 1, säger hon.

Tufft för Sörenstam

På Europatouren har det så här långt blivit en tredjeplats och en fjärdeplats som bäst. Hur bra förutsättningarna är för att få till en topplacering på UIlna återstår att se. När förmiddagsgänget hade spelat klart sina rundor var det herrarna som dominerade – Elin Arvidsson var en av blott två damer bland de tio bästa.

– Det är fortfarande tidigt. Jag tror att de kommer fixa det (med banuppsättningen framöver) i så fall, så att det inte blir alldeles för ojämnt, säger Annika Sörenstam.

Legendaren, som också är värdinna för tävlingen, hade ingen av karriärens bättre dagar på golfbanan. 52-åringen kom in på totalt tre slag över par till slut och löper stor risk att missa “cutten”, precis som i fjol.

Hon konstaterade att det finns “grejer att jobba på”, men humöret var ändå bra efteråt:

– Jag slog inte bollen alls bra. Men det är kul att vara i tävlingsmiljö, även om det så klart inte är roligt att se att man är över par. Så det är kul, men ändå inte kul… Men härligt att vara här som värdinna och komma till Sverige och spela framför svensk publik.

Trebollen med Sörenstam, Madelene Sagström och spanjoren Rafa Cabrera Bello lockade en del publik i förmiddagssolen på Ullna. Men även Sagström, som gör sin första start i Sverige sedan 2015, hade det tufft och slutade dagen på par.

– Superkul att spela och jag tycker att jag slog bollen ganska bra, men jag satte inga puttar, säger Sagström.

Hon kunde i alla fall glädja sig åt att Arvidsson, före detta klasskompis från riksidrottsgymnasiet i Ljungbyhed, såg till att det var svenskt hyfsat högt upp ledartavlan.

– Elin är extremt imponerande, framför allt hennes arbetsvilja och hur positiv hon är. Hon hade några småtuffa år i USA och det verkar vara ett bra beslut att spela mer i Europa.

Tysken Yannik Paul och dansken Niklas Nørgaard delade tidigt på eftermiddagen ledningen på 65 slag, sju under par. Arvidsson låg då på sjunde plats.

News Related

OTHER NEWS

Sverige vann måstematchen – med nöd och näppe

Svenskt jubel efter Johanna Rytting Kaneryds 1–0-mål i tisdagens Nations League-match borta mot Italien. Spelet var inget att skriva hem om. Men en seger är en seger. 1–0 borta mot ... Read more »

Optisk illusion utmaning: Försök hitta de 7 gömda hundarna i parken

Optisk illusion utmaning: Försök hitta de 7 gömda hundarna i parken (Foto: Reproduktion/SpinGenie) Sju hundar är skickligt gömda i den här optiska illusion utmaningen. Kan du hitta alla sju hundar ... Read more »

Jesper Pettersson får matchstraff - efter otäck smäll

Jesper Pettersson får matchstraff – efter otäck smäll Jesper Pettersson fick lämna kvällens möte mot Frölunda tidigt.  Detta efter en rejäl smäll som träffade Frölundas Jere Innala i huvudet.  – ... Read more »

Nordkorea varnar: På gränsen till kärnvapenkrig

Nordkoreas FN-ambassadör Song Kim i New York på tisdagen. Nordkoreas FN-ambassadör varnar för att Koreahalvön står på gränsen till ett kärnvapenkrig. Anledningen skulle vara att USA och Sydkorea skapat ett ... Read more »

Rörande: Polisens snabba agerande räddar fastkedjad hund från eldsvåda

Foto: YouTube I Arvin, Kalifornien, visade polisofficer Calderon prov på snabbtänkthet och mod när han stötte på en hund som var fastkedjad nära en brinnande husvagn. Calderon klättrade över ett ... Read more »

Sött video: Man Matar Samtidigt Mänsklig Bebis och Kattunge

Sött video: Man Matar Samtidigt Mänsklig Bebis och Kattunge (Foto: Reproduktion/Instagram) Det gulliga videoklippet där en man matar sin bebis och sin kattunge samtidigt värmer internetanvändarnas hjärtan! + Klicka här ... Read more »

Rasrisk efter explosion – för farligt för polisen

En kraftig explosion i ett bostadshus i området Ekholmen har sprängt bort ytterväggen i ett trapphus. En explosion inträffade tidigt på tisdagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Linköping. Byggnaden har fått ... Read more »

IKVÄLL PÅ FD: Det blåste till på 45 minuter - så var allt slutsålt

IKVÄLL PÅ FD: Det blåste till på 45 minuter – så var allt slutsålt Det blåste till på 45 minuter – så var allt slutsålt Nu lyfter Hammarbys publiksiffror, extremt ... Read more »

Beskedet: AFC straffas inte - Solanos licens godkänns

Beskedet: AFC straffas inte – Solanos licens godkänns Det har funnits frågetecken kring Nolberto Solanos tränarlicens. Nu står det klart att AFC Eskilstuna inte straffas, detta enligt Fotbollskanalen.  Det var ... Read more »

Danskt krav på max 19 grader inomhus slopas

Kravet på att hålla inomhustemperaturen på max 19 grader i skolor och på statliga myndigheter slopas i Danmark. Arkivbild. Kravet på att hålla en inomhustemperatur på max 19 grader i ... Read more »

Nu kan du få ett Starfield-skin till Corvette Z06 i Forza Horizon 5

Nu kan du få ett Starfield-skin till Corvette Z06 i Forza Horizon 5 Playground Games och Turn 10 har aldrig dragit sig för att inkludera saker från andra Xbox-varumärken i ... Read more »

Brev från Adaktusson del i Momikas visumansökan

Brev från Adaktusson del i Momikas visumansökan Koranbrännaren Salwan Momika använde ett brev från KD-profilen Lars Adaktusson när han ansökte om och beviljades visum 2018, enligt DN. Det skickades efter ... Read more »

Hollywoods författarstrejk snart slut

Hollywoods författarstrejk snart slut Otaliga filmer och TV-serier har lagts på is, försenats och till och med ställts in på grund av de två gigantiska strejker som tvingat Hollywood på ... Read more »

Mamma hund tillrättavisar en rebellisk valp mitt i kullen; titta på videon

Mamma hund tillrättavisar en rebellisk valp mitt i kullen; Titta på videon (Foto: Reproduktion/Instagram) Videon av en mamma hund som tillrättavisar sin rebelliska valp mitt i kullen imponerar på internetanvändarna! ... Read more »

Saudisk ambassadör på historiskt besök

Ambassadören Nayef al-Sudairi håller presskonferens tillsammans med Palestinas utrikesminister Riyad al-Maliki. Saudiarabiens första ambassadör till Palestina har för första gången besökt det palestinska området. Ambassadören Nayef al-Sudairi är även generalkonsul ... Read more »

Polisen rapporterar om knivlagen, Härryda

Envato.com. Bilden är en genrebild. “I närheten av hållplats Solsten i Mölnlycke gick en man omkring med yxa.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västra Götaland rapporterar detta: Flera ... Read more »

Anställd avslöjar chockerande hemligheter om McDonald’s frukost; se videon

Anställd avslöjar chockerande hemligheter om McDonald’s frukost; se videon I videon visar den anställda produkterna som serveras vid McDonald’s frukost, och bilderna är chockerande. En TikToker som påstår sig arbeta ... Read more »

Bokmässan höjer säkerheten

Bokmässan höjer säkerheten Den ökade terrorhotsnivån gör att Bokmässan i Göteborg höjer säkerheten i år. Alla besökare ska visiteras och mer säkerhetspersonal har kallats in, säger mässansvariga Frida Edman till ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự