Dobbelt norsk da Klæbo spurtslo Valnes i Falun

Dobbelt norsk da Klæbo spurtslo Valnes i Falun

Johannes Høsflot Klæbo (26) spurtet inn til nok en seier på sprinten i Falun. Bak ham fikk Erik Valnes (26) en svært etterlengtet pallplass i en skøytesprint.

Publisert: 18.03.23 kl. 14:59 Oppdatert: 18.03.23 kl. 15:47

Klæbo har nå vunnet 17 av 27 individuelle renn denne sesongen. Det er rekord på herresiden. Skulle han vinne de tre resterende rennene av sesongen, vil han tangere Therese Johaugs rekord på 20 seirer.

Ifølge Valnes, som ble nummer to foran Federico Pellegrino, er det hans første pallplass på en skøytesprint siden desember 2019. Han sto med 11. plass, 24. plass og 4. plass fra henholdsvis Beitostølen, Livigno og Toblach før dagens annenplass.

– Det er fantastisk. Jeg føler jeg har hatt mange sterke skøytesprinter og vært i mange finaler, men Johannes, Pellegrino, franskmenn og andre nordmenn har bestandig plaget meg. Nå fikk jeg fri bane, det var bare å «gønne» på i ryggen til Johannes, sier Valnes til Viaplay.

Det svenske hjemmehåpet Edvin Anger var raskest i prologen, 85 hundredeler foran Klæbo. Sprinten skulle imidlertid bli en skuffelse med svenske øyne. Anger og Calle Halfvarsson ble nemlig nummer tre og fire i semifinaleheatet som Klæbo vant. Tiden ble svak ettersom de stanset i toppen av en bakke fordi ingen ønsket å dra foran. Det ledet til at Håkon Asdøl fikk en plass i sprintfinalen i stedet for Anger på grunn av ett hundredels margin.

– Jeg synes Falun kanskje er en av de verste løypene. Det er så mange taktiske momenter. Du ser det på toppen der da det stoppet i semifinalen. Det gjør at Anger og Calle ryker i dag. Det samme skjer i finalen, da var det helt ekstremt, sier Klæbo til Viaplay.

Det gjenstår tre renn av sesongen. Først skal det gås sprint i Tallinn på tirsdag. Deretter venter det to nye renn i Lahti neste helg.

Publisert: 18.03.23 kl. 14:59 Oppdatert: 18.03.23 kl. 15:47

News Related

OTHER NEWS

Antidoping Norge informerer om positiv dopingprøve

TESTET POSITIVT: Antidoping Norge har lagt ned påstand om utestengelse på to år mot en mannlig hundekjører. Dette er kun et oversiktsbilde og ikke relatert til den aktuelle saken. Antidoping ... Read more »

To busser kolliderte på E6 i Nordland – to personer skadd

To personer ble lettere skadd da to busser kolliderte på E6, sør for Innhavet, ved Storlagmannsvika i Nordland tirsdag. Foto: Politiet / NTB To busser kolliderte på E6 i Nordland ... Read more »

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm – På kort sikt ser vi på ingen måte at vi har klart å bryte trenden, sier Niclas Andersson som har det ... Read more »

Makspris på 1,06 kroner per kWh for strøm onsdag

I Midt-Norge blir prisen 88,8 øre per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 36,7 øre, viser tall fra strømbørsen Nord Pool. Ser man bort fra strømstøtten, men ... Read more »

Justisdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) fraråder bruk av appene Tiktok og Telegram etter en vurdering fra NSM. Foto: Terje Bendiksby / NTB Justisdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på ... Read more »

Trine Rein kjøpte leilighet i Oslo: – Litt skummelt

Trine Rein kjøpte leilighet i Oslo: – Litt skummelt I slutten av februar kjøpte artist Trine Rein (52) en leilighet sentralt i hovedstaden. Ifølge dokumenter Nettavisen har tilgang til ligger ... Read more »

To pågrepet og fire selskaper siktet i politiaksjon mot fiskerinæringen

To pågrepet og fire selskaper siktet i politiaksjon mot fiskerinæringen Politiet aksjonerte mot fiskerinæringen tirsdag morgen med bistand fra Kystvakten, Skatteetaten, Fiskeridirektoratet og Økokrim. – Vi henter nå inn mer ... Read more »

Hugh Jackman får i seg 8000 kalorier om dagen for å bli Wolverine i Deadpool 3

Hugh Jackman får i seg 8000 kalorier om dagen for å bli Wolverine i Deadpool 3 Tidligere i år avslørte Hugh Jackman at det ville ta ham minst seks måneder ... Read more »

Billie Eilish delte blodig bilde fra «Swarm»-innspillingen

Med blond, tufsete parykk og sint blikk drypper blod nedover nakken på Billie Eilish på den ene selfien hun la ut på Instagram til sine 108 millioner følgere. På det ... Read more »

Xi har invitert Putin til Kina – Japans statsminister i Kyiv

Kinas president Xi Jinping sammen med Russlands president Vladimir Putin i Kreml mandag. De to fortsetter møtene tirsdag. Xi har invitert Putin til Kina – Japans statsminister i Kyiv Lovordene ... Read more »

Sissel tar for seg de store spørsmålene på ny plateutgivelse

Allerede har hun og ektemannen Ernst Ravnaas komponert, produsert og skrevet sanger sammen på to utgivelser à tre låter hver. Fredag er tredje slike trio klar, under navnet «Trilogy III ... Read more »

Frode Fjellheim får gjev ærespris for sin enestående karriere: – Jeg har gjort mye rart!

Slik lyder musikeren, komponisten, produsenten og joikeprofessoren Frode Fjellheims nøkterne beskrivelse av karrieren som nå innbringer ham Musikkforleggernes Ærespris for 2023. Juryen beskriver samme karriere som «unik og preget av ... Read more »

Trude Drevlands erkjennelse – etter tøffe beskjeden fra legen: «Må ta det alvorlig»

Trude Drevland (75) kjenner vi som en engasjert dame som ikke er redd for å si i fra. Hun er tidligere politiker for Høyre og ordfører i Bergen fra 2011 ... Read more »

Dette skriver avisene om børs tirsdag 21. mars

ADVARER: DNB-strateg Paul Harper utelukker ikke at Oslo Børs kan falle 20–30 prosent om det blir resesjon. Dette skriver avisene om børs tirsdag 21. mars (Få full oversikt på ett ... Read more »

Mann dømt for drapsforsøk på moren i Lillehammer

Dommen falt i Vestre Innlandet tingrett i forrige uke. I dommen heter det at knivstikkingen kom høyst uventet på moren og tiltaltes søsken. Mannen har ingen voldshistorikk før dette, og ... Read more »

Trine Rein avslører gladbeskjed: «Stor dag»

Trine Rein (51) og Lars Monsen (59) er et kjendispar vi aldri blir lei av. De er begge godt kjent for to vidt forskjellige ting, Trine for sin musikk og ... Read more »

Nettavisen erfarer: Nikita Haikin på vei tilbake til Bodø/Glimt

Nettavisen erfarer: Nikita Haikin på vei tilbake til Bodø/Glimt Nikita Haikin (27) signerte i slutten av januar for Championship-klubben Bristol City etter flere gode sesonger i Bodø/Glimt-buret. I England har ... Read more »

Ryerson reagerer på Haaland-forfallet: – Vi har ikke tapt noen kamp, har vi det?

Tirsdag morgen kom den overraskende meldingen fra Norges Fotballforbund (NFF) om at Haaland hadde forlatt landslagssamlingen i Spania med en vond lyske. – Vi fikk beskjed nå på morgenmøtet at han ... Read more »

Værtrøbbel i fristil-VM – Ruud-kvalifisering flyttes til søndag

I utgangspunktet skulle slopestylekvalifiseringen i Georgia startet klokken 7 norsk tid lørdag, men vindforholdene førte til flere utsettelser gjennom formiddagen. Til slutt ble det besluttet å flytte konkurransen til søndag. ... Read more »

Solbakken med gladmelding: – Ikke noe alvorlig

Landslagsstopperen startet kampen for Mainz, men måtte av banen etter bare 58 minutter etter å ha vært i duell med Borussia Mönchengladbach-spiller Ramy Bensebaini. Hanche-Olsen og Bensebaini slo kne mot kne, ... Read more »

Norsk gullfavoritt i VM: Jarl Magnus Riiber leder etter hoppdelen

Riiber skal ut og jakte sitt femte VM-gull klokken 15.30. Fra før står han med to individuelle- og to laggull. Nordmannen landet på 103,5 meter og går ut i delt ... Read more »

Kvinne i Gloppen utsatt for giftig stoff

Politiet fikk melding om saken lørdag klokken 8.35. – Ricin er et stoff som ved rett tilvirkningsmåte er meget potent og giftig, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Kvinnens skadegrad ... Read more »

Bild-journalist: – Bellingham følger Liverpool tett

VIL TIL LIVERPOOL: Jude Bellingham ser på Liverpool som en mulig destinasjon i sommer. Bild-journalist: – Bellingham følger Liverpool tett Det har lenge blitt spekulert om Jude Bellingham sin fremtid. ... Read more »

Valget er i gang i Nigeria

En plakat med bilde av presidentkandidat Peter Obi ved en motorvei i Anambra i Nigeria. Foto: Mosa’ab Elshamy / AP / NTB Valget er i gang i Nigeria I valget ... Read more »

Melding om paragliderulykke i Ålgård

– En paragliderpilot har krasjlandet. Skadeomfanget er uavklart. Politi, ambulanse og redningshelikopter er på vei til stedet, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter. Read more »

Smedås toer i Tjejvasan

Dahl og Smedås dannet sammen med Emilie Fleten en trio som stakk fra resten av feltet etter omtrent 20 minutters gåing. De tre var samlet inn til mål, der Dahl ... Read more »

Scholz håper på mer indisk støtte i presset mot Russland

Han ble tatt imot av sin indiske kollega Narendra Modi, som uttrykte håp om at krigen vil bli avsluttet gjennom dialog og diplomati. Videre sa han at India er rede ... Read more »

Karlssons bisarre ritual har blitt avslørt: – Det er bare én som kan ha røpet det

Karlssons bisarre ritual har blitt avslørt: – Det er bare én som kan ha røpet det FAAKER SEE (Nettavisen): Frida Karlsson har gang på gang bevist at hun hører hjemme ... Read more »

Riiber i VM-ledelse etter trøblete oppladning: Stuan ut mot juryen

Riiber i VM-ledelse etter trøblete oppladning: Stuan ut mot juryen PLANICA (VG) Jarl Magnus Riiber (25) har et godt utgangspunkt til å ta sin åttende VM-medalje. Ivar Stuan er sterkt ... Read more »

Westvold Hansen kjempet mot nervene før gulldramaet: – Var kvalm som bare det

20-åringen måtte overvinne flere utgaver av trøbbel i hoppbakken og et fall i langrennssporet for å forsvare gullet fra Oberstdorf-VM for to år siden. Til slutt kom hun likevel ensom ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự