Dobbelbagt sød kartoffel

dobbelbagt sød kartoffel

Søde kartofler er en fantastisk spise – egentlig er det faktisk slet ikke en kartoffel, men derimod en rodfrugt/grøntsag, som dyrkes i Asien.

Den har fået sit navn, da den minder lidt om kartoflen i udseende og konsistens, inden den bliver tilberedt – efter tilberedning har den foruden sit flotte orange ‘kød’ også en sød og cremet smag.

Man kan lave det på mange måder – amerikanerne bruger dem som tilbehør til Thanksgiving, hvor man får sweet potatoes aka. yams, som er smagt til med julekrydderier og toppet med ristede skumfiduser.

Herhjemme spiser vi dem tit som ‘bagte kartofler’ eller som sweet potato fries.

Men en ekstra god måde at tilberede dem på, er ved at dobbeltbage dem.

Det fungerer på den måde, at man bager den hele i skrællen som ved normale bagte kartofler, men derefter skraber kødet ud, blander det op med lækkerier og afbager det i skrællen.

Cremet, lækkert og velsmagende!

Fang opskriften herunder:

Dobbelbagt sød kartoffel

Cremet og lækker sweet potato!

2 portioner

1 time, 15 minutter

Forberedelse: 5 minutter

Ventetid: 0 minutter

Tilberedning: 1 time, 10 minutter

Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk sød kartoffel
 • 100 gram revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)
 • 1 tsk hvidløg, revet
 • 1 tsk spidskommen, stødt
 • ½ tsk muskatnød, revet
 • 1 tsk timian, tørret
 • 1 tsk salt + peber
 • 4 spsk. cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
 • 1 håndfuld friske krydderurter (eksempelvis purløg, persille etc.)

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 220 grader. Læg et dybt snit i hver sød kartoffel, som går ca. 2/3 ned i midten. Pensl dem grundigt med olie og stil dem på en bageplade med bagepapir.
 2. Søde kartofler varierer meget i størrelsen, men en god almindelig sød kartoffel skal have ca 70 minutter – stik en gaffel ned i snittet og mærk efter, om den er blevet helt blød.
 3. Når de er bagte, tages bradepanden ud af ovnen – men hold ovnen varm på 200 grader varmluft.
 4. Skrab forsigtigt kødet ud af kartoflerne uden at ødelægge skrællen (af dekorative årsager!) – mos det grundigt med en gaffel til en grov mos og tilføj alle ingredienserne til fyldet. Rør det grundigt sammen.
 5. Fyld nu fyldet tilbage i den tomme skræl, så den får lidt top på – så får både dem cremede midte og lidt ekstra varme på toppen. Bag dem ca. 10-12 minutter, hvorefter du er klar til servering – eventuelt med lidt purløg på toppen.
News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World