Deze slaap calculator berekent hoe laat je moet gaan slapen

deze slaap calculator berekent hoe laat je moet gaan slapen

slaap calculator

Wil je het meeste uit je nachtrust halen? Dan kan deze nieuwe slaap calculator je een handje helpen. De rekenmachine maakt een berekening op basis van de natuurlijke slaapcycli van je lichaam en kan je precies vertellen hoe laat je moet gaan slapen als je op een x-tijdstip moet opstaan.

Uit onderzoek van VZinfo (Volksgezondheid en Zorg) blijkt dat één op de vier Nederlanders van 12 jaar en ouder last heeft van slaapproblemen. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan moeite met in slaap vallen of te vroeg wakker worden. Een vast slaapritme kan je helpen aan een betere nachtrust. Wat is dan het advies van de slaap calculator?

Lees ook: Door deze geuren ga je beter slapen.

Hoe laat moet ik gaan slapen?

Hoe werkt de slaap calculator? Eerst selecteer je jouw geslacht, vervolgens klik je op het vakje met jouw leeftijdscategorie en tot slot voer je het tijdstip in waarop je moet of wilt opstaan. Zo simpel is het. Hoe laat moet je dan in je bed liggen als je om 06:00 uur moet opstaan?

De slaap calculator adviseert dat je hoofd het kussen raakt om 20:45 of om 22:15 als je om 06:00 moet opstaan. Wat zegt de berekening dan? ‘Tijdens de slaap doorloop je drie fasen: de lichte, de diepe en de remslaap. Experts raden 7 tot 9 uur slaap aan. Volgens experts hebben vrouwen 20 minuten meer slaap nodig dan mannen. In de berekening worden 15 minuten niet meegeteld, om rekening te houden met de tijd die nodig is om in slaap te vallen.’

Elke slaapcyclus speelt een cruciale rol in het herstelproces van het lichaam en de geest. De lichte slaap helpt je lichaam te ontspannen, de diepe slaap bevordert het fysieke herstel, en de REM-slaap is essentieel voor cognitieve functies zoals geheugen en leren. Bij de aanbevolen tijd van 20:45, pak je 09:15 uur slaap en doorloop je volgens de slaap calculator alle slaapcycli als je om 06:00 moet opstaan. Bij de aanbevolen tijd van 22:15, pak je 07:45 uur slaap en doorloop je alle slaapcycli als je om 06:00 moet opstaan. Zelf proberen? Klik dan hier.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World