Det hvite hus er «ekstremt opprørt» over fokus på Joe Bidens alder og helse, ifølge toppjournalist

det hvite hus er «ekstremt opprørt» over fokus på joe bidens alder og helse, ifølge toppjournalist

President Joe Biden på vei for å snakke med journalister etter å ha deltatt i en messe, lørdag 17. februar.

Styreleder og utgiver Arthur Gregg Sulzberger i The New York Times forteller at Det hvite hus er «ekstremt opprørt» over at storavisen fortsetter å ta opp og skrive om Joe Bidens «utfordringer».

Samtidig sier han at avisen ikke vil slutte å rapportere på Bidens presidentskap til tross for misnøyen i Det hvite hus, skriver New York Post.

– Han er en historisk upopulær sittende president og den eldste mannen som noensinne har innehatt dette embetet, forteller Sulzberger i et intervju.

Sulzberger setter videre situasjonen til Donald Trump og Joe Biden opp mot hverandre og peker på Trumps kontinuerlige rettslige problemer.

– De er forskjellige. Men de er begge sanne, og offentligheten må få vite begge deler.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Se video: Sammenlignes med klovner

Bekymret

Ifølge en meningsmåling utført av NBC News tidligere i februar ligger helsen og skarpheten til Joe Biden på toppen av listen over bekymringer den amerikanske befolkningen har om det sittende presidenten.

Tre fjerdedeler av velgerne, inkludert halvparten av demokratene, sier at de er bekymret for president Joe Bidens mentale og fysiske helse, heter det i den nasjonale meningsmåling.

For å sammenligne svarer 61 prosent i samme meningsmåling at de er bekymret for Trumps mange pågående rettssaker og 48 prosent sier at de er bekymret for Trumps alder og fysiske helse.

Meningsmålingen avdekket også at 58 prosent er bekymret for Bidens mulige kjennskap til eller mulig involvering i sønnen Hunter Bidens forretninger.

Les også:Donald Trumps støttespillere henges ut på russisk TV: – Bondeknøler

Avviste kognitiv sjekk

Det var tidligere i februar at rapporten til spesialanklager Robert Hur ble lagt fram, og den brakte igjen spørsmålet om Bidens helse på bordet da den la fram at et aktorat ikke vil sikte Biden for forsettlig tilbakeholdelse av bevis.

Rapporten begrunnet avgjørelsen med mangel på bevis og at en eventuell jury ville se på Biden som «sympatisk, velmenende, eldre mann med dårlig hukommelse» og «reduserte evner med økende alder».

Som svar på rapporten gikk pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre ut og uttalte:

– Presidenten beviser hver dag hvordan han fungerer og hvordan han tenker, ved å forholde seg til verdens ledere, ved å ta vanskelige beslutninger på vegne av det amerikanske folket, enten det gjelder innenriks eller nasjonal sikkerhet.

Ifølge New York Post har Det hvite hus avvist at Biden vil gjennomføre en kognitiv test.

Les også:Usikkerhet om Joe Bidens framtid som presidentkandidat: – Du kan bytte ham ut

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »
Top List in the World