Denne mønt er mere end 125.000 kroner værd

denne mønt er mere end 125.000 kroner værd

Foto: Numisaisne

I møntsamlerkredse er der visse fund, der skiller sig ud på grund af deres ekstraordinære værdi. Et sådant eksempel er en amerikansk bicentennial-kvartdollar, som er blevet vurderet til at være over 125.000 danske kroner værd.

Bicentennial-kvartdollars, der blev præget mellem 1975 og 1976, var en del af USA’s fejring af landets 200-års jubilæum.

Ifølge Gobankingnotes er disse mønter kendetegnet ved deres unikke design på bagsiden, hvilket ikke var set på amerikanske kvartdollars i over 50 år. Blandt disse særlige mønter blev en 1976-S Bicentennial Silver Quarter, især i høj kvalitet, solgt for omkring 125.000 danske kroner på auktion, hvilket vidner om dens sjældenhed og efterspørgsel blandt samlere.

Læs også

Værdien af disse bicentennial-kvartdollars er ikke begrænset til dette ene eksempel. Flere andre kvartdollars fra denne serie er også blevet solgt for imponerende priser. De fleste af disse mønter blev fremstillet med en “clad”-teknik, som involverer lag af nikkel, kobber og zink, i modsætning til de sjældnere mønter, der består af 40% sølv, hvilket betydeligt øger deres værdi.

Møntens stand spiller en afgørende rolle for dens værdi. Særligt velbevarede mønter er meget eftertragtede på samlermarkedet.

Disse kvartdollars blev produceret i tre forskellige møntværksteder: Philadelphia, Denver og San Francisco, hver med forskellige oplagstal, herunder millioner af usirkulerede og proof-mønter i både clad og sølvversioner.

Andre bemærkelsesværdige bicentennial-kvartdollars, der har opnået høje priser, omfatter:

    En 1976-S Silver Proof Bicentennial Quarter, som blev solgt for omkring 90.000 danske kroner i 2019.

    En unik Double Denomination 1976 Bicentennial Quarter, der blev præget på en dime, og som nåede en pris på omkring 61.000 danske kroner i 2020.

    En 1976-D Clad DDO Bicentennial Quarter Business Strike, vurderet til omkring 56.000 danske kroner i 2023.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World