December kan blive skudt i gang med nordjysk snestorm

December kan blive skudt i gang med nordjysk snestorm
© Keld Navntoft/Scanpix Der kan falde over ti centimeter sne i Nordjylland onsdag, hvor en prognose fra DMI viser sandsynlighed for snestorm. (Arkivfoto).

Onsdag er det december, og nordjyderne kan se frem til at gå ind i julemåneden med sne under fødderne.

En prognose fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) viser, at der natten til onsdag den 1. december kommer de næste fronter med skyer og nedbør fra vest.

Og den nedbør vil formentlig falde som tøsne i Nordjylland og Nordsjælland. For resten af landet bliver det ifølge prognosen regn eller slud.

I løbet af onsdagen kan snevejret udvikle sig i det nordjyske og blive til regulær snestorm.

Tre parametre skal være opfyldt, for at det kan betegnes en snestorm. Der skal falde mere en ti centimeters sne i løbet af seks timer, middelvinden skal være mere end ti meter i sekundet, snefygning skal være sandsynlig.

Mandag aften ser det i prognoserne ud til, at temperaturen i Nordjylland lander over frysepunktet 1. december. Dermed vil sneen være våd og tung og uden den store mulighed for at fyge.

Det fremgår af et indlæg hos DMI mandag aften, som er skrevet af Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog.

– Men hvis temperaturen bliver bare et par grader lavere, kan snefygning godt blive et stort problem. Vi holder selvfølgelig godt øje med udviklingen og justerer eventuelle varsler løbende, skriver han.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Dansk OL-modstander er ramt af fire coronaafbud

© Brendan Smialowski/AFP Sveriges ishockeykvinder stiller op uden keeperprofilen Sara Grahn, der er blevet testet positiv for corona. (Arkivfoto) Danmarks ishockeykvinder er for første gang nogensinde kvalificeret til vinter-OL, der ... Read more »

Højesteretsdommer vil have færre dommere i Rigsretten

© Thomas Lekfeldt/Scanpix Rigsretten kan med fordel gøres mindre, lyder det fra Jens Peter Christensen i Politiken. (Arkivfoto). Rigsretten bør laves om. Det mener Jens Peter Christensen, højesteretsdommer og dommer ... Read more »

Mand undgår racismesag for tilråb mod Siddique og forældre

En mand, der i oktober foran Christiansborg råbte af folketingsmedlemmet Sikandar Siddique og hans forældre, undgår tiltale for brud på racismeparagraffen. Rigsadvokaten har besluttet at opgive sigtelsen af manden for ... Read more »

Blå partier afviser levertran i yoghurt i form af beløbsgrænse

Oppositionspartier mener, at regeringen har gemt levertran i yoghurten i form af den reformaftale, der blev indgået sent fredag aften, som flere blå partier ikke er med i. Aftalepartierne har ... Read more »

Danske curlingkvinder dukker Norge og sikrer VM-billet

© Henning Bagger/Scanpix Skipper Madeleine Dupont har nu ført Danmark til både OL og VM, der afvikles inden for de kommende måneder (Arkivfoto). Danmarks curlingkvinder er klar til VM. Lørdag ... Read more »

Favoritter cruiser videre i Australian Open

© Loren Elliott/Reuters Aryna Sabalenka kæmper stadig med sin serv, men spillede sig videre til fjerde runde i Australian Open. De fleste favoritter har indtil videre kurs mod den afgørende ... Read more »

Stærk Andersen hjælper Carolina til sejr i topbrag

© James Guillory/Scanpix Frederik Andersen rangerer blandt de bedste målmænd i NFL efter en stærk sæson for Carolina Hurricanes. Frederik Andersen var igen en stærk sidste skanse for Carolina Hurricanes, ... Read more »

Agent efter Ajax-besøg: Eriksen vil til Premier League

© Miguel Medina/AFP Christian Eriksen vandt i sidste sæson det italienske mesterskab med Inter, men ophævede i december sin aftale med klubben på grund af sin indopererede hjertestarter. Alt tyder ... Read more »

Politisk aftale kan løfte pensionisters økonomi markant

Som en del af reformpakken “Danmark kan mere I” er det aftalt at afskaffe modregninger i folkepensionen som følge af en partners arbejdsindkomst. Ud over at det kan friste flere ... Read more »

FBI tæt på at have opklaret sag om drab på 22-årig eventyrer

© Florida Police/Reuters Gabby Petito forsvandt, da hun var på rejse tværs gennem USA med sin forlovede Brian Laundrie i en beboelig varevogn. FBI mener, at Laundrie, der har taget ... Read more »

USA opfordrer til deeskalering efter luftangreb i Yemen

© Naif Rahma/Reuters Et fængsel i det nordlige Yemen er fuldstændig ødelagt efter luftangreb fredag. Der er brug for en øjeblikkelig nedtrapning i den langvarige konflikt i Yemen. Sådan lyder ... Read more »

Løchte ryger ud af Australian Open som sidste dansker

© Tariq Mikkel Khan/Scanpix Frederik Løchte Nielsen er ligesom Clara Tauson og Holger Rune af dette års Australian Open. Tre danskere stillede til start i seniorrækkerne i årets Australian Open ... Read more »

Rodgers skal gøre fjerde forsøg på at opfylde profeti

© Rick Osentoski/Scanpix Green Bay Packers’ quarterback Aaron Rodgers var som knægt fan af San Francisco 49ers, som han tidligere har haft det svært imod i slutspillet. Da NFL-holdet San ... Read more »

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

En 16-årig dreng er blevet sendt på Rigshospitalet natten til lørdag, efter at han pådrog sig brandskader på Kongens Nytorv Station i København. Det fortæller vagtchefen ved Københavns Politi lørdag ... Read more »

Tauson efter nederlag: Jeg kæmpede alt hvad jeg har lært

Danske Clara Tauson er ærgerlig over at være færdig ved Australian Open, efter at hun natten til lørdag dansk tid tabte til amerikanske Danielle Collins i tredje runde med cifrene ... Read more »

Amerikaner roser Tauson: Hun får store resultater i fremtiden

© William West/AFP Danielle Collins er videre til fjerde runde af Australian Open på bekostning af danske Clara Tauson. Den amerikanske tennisspiller Danielle Collins forventer at se store ting fra ... Read more »

Tauson er ude af Australian Open efter stort drama

© Morgan Sette/Reuters Efter et stort drama måtte Clara Tauson (th.) se sig slået med 6-4, 4-6, 5-7 af Danielle Collins fra USA. Det danske tennistalent Clara Tauson er ude ... Read more »

Erhvervsliv ser ikke reformaftale fikse mangel på arbejdskraft

Selv om regeringens nye reformaftale indeholder gode elementer, kalder erhvervsorganisationer den “utilstrækkelig”, “skuffende” og “uambitiøs”. – Der er ikke tale om en reformaftale, den medfører stort set alene status quo ... Read more »

FAKTA: Sådan skal der skaffes hænder til ledige stillinger

Fredag aften kunne regeringen med en hæs finansminister i spidsen flankeret af De Radikale, SF, DF og Kristendemokraterne præsentere en ny reformpakke. Den bærer navnet “Danmark kan mere I”. Formålet ... Read more »

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

© Jewel Samad/AFP Sara Slott Petersen vandt sølv ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Atletikudøveren Sara Slott Petersen er fredag blevet en del af en meget eksklusiv klub. ... Read more »

Akademikere og studerende: Lavere dagpengesats straffer de unge

© Philip Davali/Scanpix Den politiske aftale, som betyder, at dagpengesatsen for nyuddannede dimittender nedsættes, blev præsenteret på et doorstep i Finansministeriet af finansminster Nicolai Wammen (S) fredag den 21. januar ... Read more »

FCK henter senegalesisk angriber i Serie A-klub

Fodboldklubben FC København har forstærket sig med angriberen Khouma Babacar, som skifter fra den italienske Serie A-klub Sassuolo. Det oplyser FCK fredag i en pressemeddelelse. Babacar har skrevet under på ... Read more »

FAKTA: Her er prisvinderne ved Sport 2021

© Dita Alangkara/Scanpix Viktor Axelsen vandt to af de største priser ved Sport 2021. (Arkivfoto) Sport 2021 løb fredag af stablen, og som vanligt blev adskillige personer i dansk sport ... Read more »

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

© Lintao Zhang/Reuters Viktor Axelsen i øjeblikkene efter OL-guldet var kommet i hus sidste år. 2021 var et stort år for Viktor Axelsen. Ud over en masse medaljer har den ... Read more »

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

© Laurence Griffiths/Reuters Simon Kjær førte i sommer Danmark til EM-semifinalen. (Arkivfoto) © Henning Bagger/Scanpix Signe Bruun lavede et hav af mål på kvindelandsholdet i 2021. (Arkivfoto) Simon Kjær og ... Read more »

Akademikere og studerende: Lavere dimittendsats straffer de unge

© Philip Davali/Scanpix Den politiske aftale, som betyder, at dagpengesatsen for nyuddannede dimittender nedsættes, blev præsenteret på et doorstep i Finansministeriet af finansminster Nicolai Wammen (S) fredag den 21. januar ... Read more »

Fagbevægelse: Højere dagpengesats er markant gennembrud

Det er et “markant gennembrud for dagpengene”, at dagpengesatsen sættes op med knap 4000 kroner til maksimalt 23.000 kroner de første tre måneder, man er ledig. Det siger Lizette Risgaard, ... Read more »

Forsvaret overdrager døde pirater til nigerianske myndigheder

© Lars Magne Hovtun/AFP I to måneder har den danske fregat “Esbern Snare” sejlet rundt med ligene af fire mænd, der 24. november blev dræbt i en skudveksling med danske ... Read more »

Blå partier ude af reformaftale: Uholdbart at hæve dagpenge

© Philip Davali/Scanpix På et fælles doorstep forklarede fire borgerlige partier fredag aften, hvorfor de står uden for en ny reformaftale. De var repræsenteret af (fra venstre) Pernille Vermund fra ... Read more »

Fagforening: Nedsættelse af dimittendsats straffer de unge

I en ny politisk aftale indgået fredag af regeringen og fire politiske partier nedsættes dagpengesatsen for nyuddannede dimittender under 30 år, der ikke er forsørgere, til 9514 kroner efter de ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at skaffe mere arbejdskraft

© Philip Davali/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen afholder doorstep om reformaftaler, i Finansministeriet i København, fredag den 21. januar 2022. Foruden regeringen har repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre ... Read more »

Regeringen indgår smal aftale om at få flere i job

Regeringen har fredag indgået en politisk aftale med fire partier om en del af reformpakken “Danmark kan mere I”. Formålet er, at den vil øge arbejdsudbuddet i en tid, hvor ... Read more »

Odense kommer tilbage på sejrskurs mod Skanderborg

© Claus Fisker/Scanpix Odense Håndbold har vundet 15 ud af 16 kampe i Bambusa Kvindeligaen. (Arkivfoto) Efter at have tabt for første gang i sæsonen i sin seneste kamp kom ... Read more »

Jihadister bortfører 13 piger og 7 drenge i Nigeria

© Audu Ali Marte/AFP Mødre venter i 2019 i ængstelse, om der er nyt om deres bortførte børn fra en skole i Chibok i det nordøstlige Nigeria. Alle 276 bortførte ... Read more »

Jeff Winther åbner golfåret med kanonrunde i Abu Dhabi

© Henning Bagger/Scanpix Jeff Winther var forrygende spillende fredag i Abu Dhabi. (Arkivfoto) Jeff Winther er kommet blæsende fra start i årets store åbning på golfåret i Abu Dhabi. Både ... Read more »

Advokat: Fejl i tiltalen rammer rekordstor svindelsag

© Anne Bæk/Scanpix Advokat Anders Németh er blandt forsvarerne i sagen, som kaldes “Operation Greed”. Han har tidligere sagt, at man har spildt en del tid undervejs i processen, som ... Read more »

Over 200 meldes dræbt og såret under luftangreb i Yemen

© Reuters Tv/Reuters Hjælpeorganisationer taler om et forfærdende angreb mod et fængsel i det nordvestlige Yemen, som man her kan se på billedet er fuldstændigt knust. Læger uden Grænser siger, ... Read more »

Den amerikanske komiker Louie Anderson er død - 68 år

© Mario Anzuoni/Reuters I 2016 modtog Louie Anderson en Emmy – en af de mere eftertragtede tv-priser i USA – for sin rolle i serien “Baskets”. (Arkiv). Den amerikanske komiker ... Read more »

Curlingkvinderne giver sig selv to chancer for VM-plads

© Jeff Mcintosh/Scanpix Skipper Madeleine Dupont og resten af holdet så skarpe ud fredag i VM-kvalifikationen. Det lover godt forud for vinter-OL. (Arkivfoto) Nederlaget onsdag til Norge i VM-kvalifikationen gav ... Read more »

Flere danskere lever videre efter at have fået kræft

Nye tal vækker glæde hos Kræftens Bekæmpelse. Der er tale om tal for 2020 fra Sundhedsdatastyrelsen, som viser, at flere lever videre efter at have fået en kræftdiagnose. Antallet af ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic