Deadline nærmer sig - 4,2 mia. kr. venter på 900.000 danskere

deadline nærmer sig - 4,2 mia. kr. venter på 900.000 danskere

Foto: Shutterstock

Hvis ikke allerede du har tjekket, om du er blandt de 904.000 danskere, der har feriepenge til gode hos FerieKonto, kan det være en rigtig god ide snart at få det gjort, så pengene kan være med til at forsøde privatøkonomien i den ofte dyre julemåned.

FerieKonto, der administreres af ATP, har i løbet af efteråret sendt breve ud til omkring 1,4 millioner danskere, men det til trods mangler næsten én million stadig at bestille deres feriepenge.

Det betyder, at puljen med ikke-bestilte feriepenge frem mod udgangen af november er på 4,2 mia. kr.

”I lighed med tidligere år timelønnede lønmodtagere og fratrådte funktionærer, der har haft ferie med løn, der enten har skiftet job eller nu er ledige, som mangler at bestille deres feriepenge på borger.dk. I gennemsnit har de knap 4.700 kr. i feriepenge til gode, som de kan få udbetalt, hvis de altså husker at holde ferie og bestille deres feriepenge,” siger ATP-koncerndirektør Anne Kristine Axelsson

Halvdelen har penge til gode

På nuværende tidspunkt har 49,7 procent af i alt 1,8 millioner lønmodtagere stadig feriepenge til gode.

Som det hvert år er tilfældet i perioden op til sommerferien, bliver der i forbindelse med julen normalt bestilt ekstra mange feriepenge, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge hos FerieKonto bliver bestilt.

”Vi kan kun opfordre til, at man får tjekket, om man skulle have feriepenge til gode,” siger Anne Kristine Axelsson.

Lønmodtagere, der er forhindret i at holde ferie inden årets afslutning, har mulighed for at få overført ferien til næste år, og har man afholdt ferie i ferieåret 2022/2023, men ikke har bestilt sine feriepenge, kan man bestille dem indtil den 30. september 2024.

Afprøver ny kommunikation

I forsøget på at få flere til at tjekke restbeløbets størrelse og bestille feriepenge i tide afprøver FerieKonto i år en digital indsats målrettet unge.

Her modtager nye FerieKonto-brugere i aldersgruppen 13 til 19 år en QR-kode i deres velkomstbrev, som giver adgang til et Augmented Reality-univers og en digital assistent, der guider og giver svar på spørgsmål om feriepenge, direkte på smartphonen.

”Vi forsøger hele tiden at blive klogere på, hvordan vi kan nå og aktivere nogle af de danskere, som måske ikke har det som en naturlig del af deres hverdag at tjekke beskeder i e-Boks. I ATP har vi stort fokus på digitalisering og ny teknologi, og som en naturlig del af det arbejde afprøver vi hele tiden nye løsninger, der gør os klogere på, hvordan vi i fremtiden kan kommunikere og interagere med danskerne,” siger Anne Kristine Axelsson.

Hvad sker der med de feriepenge, der ikke bliver bestilt?

Hvis man har afholdt ferie i ferieåret 2022/2023, men ikke har bestilt sine feriepenge, kan man bestille dem indtil den 30. september 2024.

Herefter bliver feriepengene overført til en feriefond.

Man kan bestille sine feriepenge og læse mere på www.borger.dk/ferie.

Fakta

    Der er pt. 4,2 mia. kr. i feriepenge, som endnu ikke er bestilt.

    Det er feriepenge for ferie, der skal afholdes inden den 31. december 2023.

    Ca. 904.000 danskere har feriepenge til gode.

    På www.borger.dk/bestil-feriepenge kan man se, om man har feriepenge til gode.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World