Dansker bliver verdensmester i chokolade for tiende år i træk

dansker bliver verdensmester i chokolade for tiende år i træk

Danskeren Mikkel Friis-Holm har vundet guld i chokolade ti år i træk ved International Chocolate Awards World Final, som i år blev holdt i Firenze i Italien. Her vandt han syv guldmedaljer.

Tid og gode råvarer har sikret den danske chokolademager Mikkel Friis-Holm syv medaljer ved International Chocolate Awards World Final i Firenze søndag.

Det er tiende år i træk, at han vinder VM i chokolade.

– Det føles stort, og det er fantastisk at blive bekræftet i den teori, jeg har omkring kvalitet, siger Mikkel Friis-Holm om sejren.

Ifølge ham er der er en særlig grund til, at han igen er løbet med guld for bedste chokolademager.

– Vi bruger fem dage på alene at lave chokoladen. Og det er nok der, hvor vi gør noget, der er helt anderledes end det, de andre gør. For de bruger måske kun to eller tre dage, siger Mikkel Friis-Holm.

Selv om han har vundet ni gange før, er det første gang, at han vinder guld for både at være den bedste chokolademager, lave den bedste mørke chokolade og lave den bedste 100 procent ren chokolade.

Chokoladerne bliver vurderet i fem blindsmagninger, hvor der gives point på 26 parametre. Derefter får den højest scorende chokoladeguldmedaljen, hvis den har scoret over 90 point ud af 100 point.

Mikkel Friis-Holm vandt også guld for den bedste etiske handel, for at lave den bedste mælkechokolade og at lave den bedste mælkechokolade med noget i.

– Jeg laver ikke chokolade for at redde verden, men jeg mener ikke, at man kan lave verdens bedste chokolade på ryggen af andre, siger han om den etiske handel.

– Jeg vil gerne betale for god kvalitet og møde de bønder, jeg arbejder sammen med, i øjenhøjde, for jeg har lige så meget brug for dem, som de har for mig.

Et af International Chocolate Awards mål er på globalt plan at fremme og støtte produktionen af chokolade i høj kvalitet.

Derfor er der særligt fokus på, at bønderne, der leverer kakaoen, bliver betalt ordentligt og producerer kakao af en høj kvalitet med en transparent forsyningskæde.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World