Danske filmkritikere afslører: Hun skal være vært til Bodilprisen

danske filmkritikere afslører: hun skal være vært til bodilprisen

Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix

Den 16. marts 2024 uddeles Bodilprisen – Danmarks ældste filmpris – med et stort anlagt gallashow på Folketeatret i København. Danske Filmkritikere byder traditionen tro velkommen til en festlig aften, hvor årets største filmpræstationer hyldes.

Nu har Danske Filmkritikere offentliggjort årets vært.

Læs også

Det bliver skuespiller Mathilde Arcel, der skal styre årets show.

Det skriver Danske Filmkritikere i en pressemeddelelse.

Mathilde Arcel dimitterede fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2020, og siden da har hun foldet sit alsidige talent ud både på lærred, skærm og de skrå brædder. Hun har bl.a. medvirket i tv-serier som Dag & Nat (2022) og Dansegarderoben (2023), men den 27-årige skuespiller fik sit folkelige gennembrud i Nikolaj Lie Kaas’ prisvindende TV 2-serie Agent (2023).

Den nyslåede Bodilvært Mathilde Arcel udtaler:

”Jeg er så stolt over at være blevet spurgt – og så glad for at skulle være vært for Bodilprisen i år! Jeg er både spændt og glæder mig helt utroligt meget til en aften, hvor vi fejrer et eminent filmår og hylder filmkunsten sammen.”

Den fremadstormende skuespiller har cementeret sit talent på teaterscenerne, hvor hun blandt andet har spillet en bærende rolle i den anmelderroste Don Juan (2023) på Det Kongelige Teater og hovedrollen i den Reumert-belønnede opsætning Stolthed og fordom (2022) på Betty Nansen Teatret. I 2021 modtog hun en Reumert Talentpris for forestillingen Nogen er ude at drikke øl på Aveny-T. Snart kan hun se frem til sin første store filmrolle i Mørkeland, som er opfølgeren til den succesrige Kongekabale (2004), der høstede flere Bodilpriser.

Med valget af Mathilde Arcel som vært fortsætter Bodilprisen traditionen med at bringe nye navne frem i rampelyset. Tidligere valg af Bodilværter før deres store folkelige gennembrud tæller blandt andre Ditte & Louise, PLATT-FORM, Jesper Groth og Emma Sehested Høeg.

Forperson for Danske Filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, er begejstret for årets Bodilvært:

“Vi er utroligt glade for, at Mathilde Arcel har takket ja til at være vært til årets Bodilfest, hvor vi hylder filmåret 2023. Hun er en urkraft på scenen og har derudover et stort humoristisk talent, som vi glæder os til at se hende folde ud, når Danske Filmkritikere uddeler Danmarks ældste og mest prestigefulde filmpris.”

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World