Credit Suisse: Ποιοι χάνουν και ποιοί κερδίζουν από τον ελβετικό «γάμο»

credit suisse: ποιοι χάνουν και ποιοί κερδίζουν από τον ελβετικό «γάμο»

Με αισιοδοξία ανοίγουν σήμερα οι αγορές μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS Group με την υποστήριξη της Ελβετίας και την έκτακτη ρευστότητα από κορυφαίες κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κινήσεις των αρχών για την αποτροπή μιας παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης αύξησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά και την ιστορική μεσολάβηση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών χθες, που οδήγησε στην εξαγορά της Credit Suisse από τη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα UBS Group AG έναντι 3 δισεκ. ελβετικών φράγκων (3,23 δισεκατομμύρια δολάρια) ενώ θα αναλάβει και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κατάρρευση των παγκόσμιαων αγορών σήμερα έριξαν ζεστό χρήμα στην αγορά χθες σε όλο τον κόσμο με μια σειρά συντονισμένων ανταλλαγών νομισμάτων για να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες διαθέτουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν .

Ελβετικός «γάμος» με κρατικές εγγυήσεις

Ο ελβετικός τραπεζικός «γάμος» ενισχύθηκε από μια τεράστια κρατική εγγύηση, συμβάλλοντας στην αποτροπή μιας από τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταρρεύσεις παγκοσμίως μετά την πτώση της Lehman Brothers το 2008.

Σήμερα Δευτέρα, δεν υπήρξαν εμφανείς ενδείξεις διαταραχής στις δραστηριότητες της Credit Suisse, ενώ οι οικονομικές αρχές στην Ασία δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν τις συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν είδαν καμία άμεση ανησυχία.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πραγματοποίησαν αρχικά ένα μέτριο ράλι ανακούφισης στο ασιατικό εμπόριο, αλλά ήταν επιφυλακτικές για μια σειρά κινδύνων, όπως ένα πιθανό ντόμινο αλλά και την εύθραυστη κατάσταση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

«ОџО№ П…ПЂОµПЌОёП…ОЅОїО№ П‡О¬ПЃО±ОѕО·П‚ ПЂОїО»О№П„О№ОєО®П‚ ОёО± ОµО»ПЂОЇО¶ОїП…ОЅ ПЊП„О№ О· ОµОѕО±ОіОїПЃО¬ П„О·П‚ ПЂПЃОїОІО»О·ОјО±П„О№ОєО®П‚ Credit Suisse О±ПЂПЊ П„О·ОЅ UBS П„Ої ОЈО±ОІОІО±П„ОїОєПЌПЃО№О±ОєОї ОёО± П„ПЃО±ОІО®ОѕОµО№ ОјО№О± ОіПЃО±ОјОјО® ОєО¬П„П‰ О±ПЂПЊ П„О№П‚ ПЂПЃПЊПѓП†О±П„ОµП‚ ПЂО№О­ПѓОµО№П‚ П„О·П‚ О±ОіОїПЃО¬П‚В», ОґО®О»П‰ПѓОµ Ої Brian Martin, ОµПЂО№ОєОµП†О±О»О®П‚ П„О·П‚ ANZ П„ОїП… G3 Economics ПѓП„Ої О›ОїОЅОґОЇОЅОї.

Η ιστορική συμφωνία της Κυριακής

«О•ОЇОЅО±О№ ОјО№О± О№ПѓП„ОїПЃО№ОєО® ОјО­ПЃО± ПѓП„О·ОЅ О•О»ОІОµП„ОЇО± ОєО±О№ ОјО№О± ОјО­ПЃО±, ПЂОїП… ОµО»ПЂОЇО¶О±ОјОµ ПЊП„О№ ОґОµОЅ ОёО± О­ПЃОёОµО№В», ОµОЇПЂОµ Ої ПЂПЃПЊОµОґПЃОїП‚ П„О·П‚ UBS Colm Kelleher ПѓП…ОјПЂО»О·ПЃПЋОЅОїОЅП„О±П‚ ПЂП‰П‚ ОёОµП‰ПЃОµОЇ ПЊП„О№ О±П…П„О® О· ПѓП…ОЅО±О»О»О±ОіО® ОµОЇОЅО±О№ ОїО№ОєОїОЅОїОјО№ОєО¬ ОµО»ОєП…ПѓП„О№ОєО® ОіО№О± П„ОїП…П‚ ОјОµП„ПЊП‡ОїП…П‚ П„О·П‚ UBS.

 

Οι κεντρικές τράπεζες ανάμεσά τους η Fed και η ΕΚΤ προχ’ώρησαν σε μια συντονισμένη δράση για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις τράπεζες της ευρωζώνης με δάνεια εάν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι η ελβετική διάσωση της Credit Suisse ήταν «οργανική» για την αποκατάσταση της ηρεμίας.

Τη Δευτέρα, οι τραπεζικές δραστηριότητες της Credit Suisse φάνηκαν να λειτουργούν ως συνήθως στα μεγάλα γραφεία της στην Ασία.

Οι νομισματικές αρχές στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ, όπου η Credit Suisse έχει μεγάλα περιφερειακά γραφεία, ανέφεραν ξεχωριστά ότι η δραστηριότητα της ελβετικής τράπεζας συνεχίστηκε χωρίς διακοπή.

Το Bloomberg News ανέφερε ότι η Credit Suisse είχε παροτρύνει το προσωπικό της να πάει κανονικά στη δουλειά και τους διαβεβαίωσε ότι τα μπόνους θα εξακολουθούσαν να καταβάλλονται αυτή την εβδομάδα.

Ανησυχία για τις ΗΠΑ

Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, όπου οι τραπεζικές μετοχές παρέμειναν υπό πίεση παρά την κίνηση πολλών μεγάλων τραπεζών να καταθέσουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην First Republic Bank, που συγκλονίστηκε από την χρεοκοπία της Silicon Valley και της Signature Bank.

Χθες Κυριακή, η First Republic είδε τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής της ικανότητας να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο σε κατάσταση σκουπιδιών από την S&P Global, η οποία είπε ότι η έγχυση καταθέσεων ενδέχεται να μην λύσει τα προβλήματα ρευστότητάς της.

Οι τραπεζικές καταθέσεις των ΗΠΑ έχουν σταθεροποιηθεί, με τις εκροές να επιβραδύνονται ή να διακόπτονται και σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιστρέφονται, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος την Κυριακή, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα της Credit Suisse δεν σχετίζονται με τις πρόσφατες καταθέσεις σε τράπεζες των ΗΠΑ και ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν περιορισμένη έκθεση στην Credit Suisse.

Η Ομοσπονδιακή Ασφάλιση Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης για τη Silicon Valley Bank με τη ρυθμιστική αρχή να επιδιώκει πιθανή διάλυση της τράπεζας.

Η επόμενη μέρα για τη Suisse

Το ερώτημα ωστόσο είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια στην Credit Suisse και τι σημαίνει αυτό για τους επενδυτές, τους πελάτες και τους εργαζόμενους της.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται σημείωμα της τράπεζες προς τους υπαλλήλους, η Credit Suisse πρόκειται μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά να δώσει την δυνατότητα στους πελάτες της να μεταφέρουν ορισμένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία σε άλλη τράπεζα.

Η συμφωνία έχει και τα μελανά της σημεία σύμφωνα με οικονομολόγους καθώς θα κάνει την UBS Ελβετίας, τη μοναδική παγκόσμια τράπεζα, και την ελβετική οικονομία να εξαρτώνται περισσότερο από έναν μόνο δανειστή.

«О— ОєО±П„О±ПѓП„ПЃОїП†О® П„О·П‚ Credit Suisse ОёО± О­П‡ОµО№ ПѓОїОІО±ПЃО­П‚ ПѓП…ОЅО­ПЂОµО№ОµП‚ ПѓОµ О¬О»О»О± ОµО»ОІОµП„О№ОєО¬ П‡ПЃО·ОјО±П„ОїПЂО№ПѓП„П‰П„О№ОєО¬ О№ОґПЃПЌОјО±П„О±В». ОґО®О»П‰ПѓОµ Ої Octavio. Marenzi, О”О№ОµП…ОёПЌОЅП‰ОЅ ОЈПЌОјОІОїП…О»ОїП‚ П„О·П‚ Opimas, ПѓП„О· О’О№О­ОЅОЅО·.

Ο πρόεδρος της UBS, Kelleher, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα κλείσει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, η οποία έχει χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Η UBS είπε ότι αναμένει ετήσια εξοικονόμηση κόστους περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027.

Η ελβετική κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι η συμφωνία της Κυριακής περιλαμβάνει 100 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (108 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια ρευστότητας για την UBS και την Credit Suisse.

Οι μετοχές της Credit Suisse έχασαν το ένα τέταρτο της αξίας τους την περασμένη εβδομάδα. Η τράπεζα αναγκάστηκε να αξιοποιήσει χρηματοδότηση 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα καθώς προσπαθούσε να ανακάμψει από σκάνδαλα που υπονόμευαν την εμπιστοσύνη.

Τέλος στο πλαίσιο της συμφωνίας με την UBS, ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή αποφάσισε ότι τα ομόλογα της Credit Suisse με πλασματική αξία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποτιμηθούν στο μηδέν, εξοργίζοντας ορισμένους από τους κατόχους του χρέους που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από τους μετόχους στη συμφωνία εξαγοράς που ανακοινώθηκε την Κυριακή.

News Related

OTHER NEWS

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο των τρίτων εκλογών και η «θετική ατζέντα»

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο των τρίτων εκλογών και η «θετική ατζέντα» Η απόφαση για θετική, προγραμματική ατζέντα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι πλέον μονόδρομος  για τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. ... Read more »

Μετανάστευση-ΕΕ: Αποζημίωση €20.000 για κάθε «όχι» σε μετεγκατάσταση

Μετανάστευση-ΕΕ: Αποζημίωση €20.000 για κάθε «όχι» σε μετεγκατάσταση Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο για να προσπαθήσουν να ξεμπλοκάρουν το ακανθώδες ζήτημα της μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής, προβλέποντας ... Read more »

Στη Γη της ελιάς ένας γάμος περνά κρίση και η σχέση του Ορέστη με τη Δήμητρα παίρνει αναβολή

Στη Γη της ελιάς ένας γάμος περνά κρίση και η σχέση του Ορέστη με τη Δήμητρα παίρνει αναβολή Όλα τα ζευγάρια στη Γη της ελιάς θα ταλαιπωρηθούν πρακτικά και συναισθηματικά ... Read more »

Ασέλγεια ανήλικης στην Ηλεία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον αθλητικό παράγοντα

Ασέλγεια ανήλικης στην Ηλεία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον αθλητικό παράγοντα Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 15χρονης κοπέλας, από αθλητικό παράγοντα της ... Read more »

Η Sofia Richie φόρεσε το πιο easy-to-style φόρεμα του καλοκαιριού

Η Sofia Richie φόρεσε το πιο easy-to-style φόρεμα του καλοκαιριού Η Sofia Richie έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας fashion girls όσον αφορά το modern chic στιλ και η ... Read more »

ΔΥΠΑ: Πού γίνονται προσλήψεις μόνο με απολυτήριο Γυμνασίου

ergasia Προσλήψεις ατόμων Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή μόνο με απολυτήριο Γυμνασίου) προβλέπει η νέα προκήρυξη της ΔΥΠΑ για την κάλυψη 121 θέσεων σε 25 περιοχές σε όλη τη ... Read more »

5 προφητείες του '1984' του George Orwell που βγήκαν αληθινές

5 προφητείες του ‘1984’ του George Orwell που βγήκαν αληθινές Το 1949, ο George Orwell κυκλοφόρησε το δυστοπικό “1984”. Το βιβλίο πραγματεύεται ένα σκοτεινό μέλλον κατά το οποίο μια παγκόσμια δεσποτική ... Read more »

Σασμός: Μια απρόσμενη είδηση θα πέσει σαν βόμβα στο τραπέζι

Σασμός Όσα θα δούμε απόψε στη σειρά «Σασμός». Η Βασιλική ανακοινώνει στον Μαθιό ότι προχωρά τις διαδικασίες του διαζυγίου, αφήνοντάς τον συντετριμμένο. Η Στέλλα θα του προτείνει μία λύση, που ... Read more »

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας

Νέα διεθνής λεωφορειακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας Νέα διεθνής τακτική λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με τη Αλβανία, «Αθήνα – Μαυρομάτι – Χειμάρα», καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού ... Read more »

Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής

Επιχείρηση Ασπίδα και Bέλος: Η Χαμάς είναι ο πρωταρχικός νικητής Του Udi Dekel Η Επιχείρηση Ασπίδα και Βέλος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με δύο προηγούμενους γύρους μάχης – Επιχείρηση Χαραυγή (Αύγουστος 2022) ... Read more »

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου 83ο στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education για την ποιοτική εκπαίδευση

To Πανεπιστήμιο Αιγαίου 83ο στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education για την ποιοτική εκπαίδευση Ο διεθνής φορέας κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Times Higher Education, δημοσίευσε τα αποτελέσματα του για ... Read more »

Παραλάμβαναν με... ταξί τα ναρκωτικά που διακινούσαν σε τρεις νομούς

Μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ θα απέφερε η πώληση της κάνναβης και της κοκαΐνης που κατασχέθηκαν κατά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε από το περασμένο καλοκαίρι σε ... Read more »

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία - εξπρές από την Κυριακή

Με βροχές και καταιγίδες θα «κυλήσουν» οι πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από την ερχόμενη Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, με καταιγίδες που ... Read more »

Ελευσίνα: Άγριο ξύλο έπειτα από σοβαρό τροχαίο – ΦΩΤΟ

τροχαίο Ελευσίνα Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ελευσίνα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής. Σύμφωνα με ... Read more »

Θα επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του ασύλου;

Ο γερμανικός Tύπος αναφέρεται στη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ενόψει της σημερινής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., αλλά και στον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Σήμερα αναμένεται η κρίσιμη ... Read more »

Τζάρεντ Λέτο: Σκαρφάλωσε στον τοίχο ενός ξενοδοχείου

Ο Τζάρεντ Λέτο καταγράφηκε σε βίντεο, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σκαρφαλώνει σε έναν τοίχο ενός ξενοδοχείου στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, ο διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής εντοπίστηκε να ... Read more »

Μέσι: Σε ποια θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ίντερ Μαϊάμι

Οι παίκτες της Ίντερ Μαϊάμι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Φιλαδέλφεια Γιούνιον Ο Λιονέλ Μέσι μετακομίζει στο MLS. Η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο οποίος υπέγραψε ... Read more »

Οι "Προδότες" έκαναν πρεμιέρα και οι τηλεθεατές "πάρτι" στο Twitter

Οι Η εντυπωσιακή Έπαυλη των “Προδοτών” άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Οι “Προδότες”, το πρώτο παιχνίδι στρατηγικής και μυστηρίου, στην ελληνική ... Read more »

Ελ. Βενιζέλος: "Πέταξε" η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο - Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019

Ελ. Βενιζέλος: “Πέταξε” η κίνηση εξωτερικού στο πεντάμηνο – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 Της Ματίνας Χαρκοφτάκη  Συνεχίστηκε και τον Μάιο η “απογείωση” της επιβατικής κίνησης στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ... Read more »

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Να μην γίνονται ενέργειες που πλήττουν τη λύση των δύο κρατών Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ αλλά και στη λύση των δύο κρατών, διαβεβαίωσε ... Read more »

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις

Ρυθμίσεις οφειλετών: Μέχρι 31 Ιουλίου οι αιτήσεις επανένταξης οφειλετών στις δόσεις Οφειλές ύψους 368,73 εκατ. έχουν ήδη ρυθμίσει 20.550 φορολογούμενοι Σχεδόν δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ... Read more »

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών

Αϊτή: Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, ... Read more »

Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά τη συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση παραγωγής

petrelaio Eκτινάχτηκε το Brent μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για παράταση των περικοπών της παραγωγής έως το 2024. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 1% στα 76,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ... Read more »

Μέγκαν - Χάρι: Η Λίλιμπετ έγινε 2 ετών - Τα «αμερικανικά» γενέθλιά της

Φωτ.: Instagram Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ, έγινε δύο ετών την Κυριακή και η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλιά της, κάνοντας τα «αμερικανική υπόθεση». Ο πρίγκιπας ... Read more »

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός ... Read more »

Τόνια Σωτηροπούλου: Οι στιγμές που έφτασε στα όριά της, τα ταξίδια με τον Κωστή και ο Ντάνιελ Κρεγκ

Η Τόνια Σωτηροπούλου αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της τον τελευταίο καιρό και δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο ο γάμος της με τον Κωστή Μαραβέγια. Είναι και η γενική ... Read more »

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά

Επενδυτική βαθμίδα: Τι σημαίνει η ανάκτησή της για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά Το τελευταίο διάστημα η επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των οικονομολόγων, των επενδυτών ... Read more »

Survivor All Star: Ο Νίκος Μπάρτζης και η αντίδρασή του για το «Ναι» και ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

survivor all star Ακόμη ένα επεισόδιο του «Survivor All Star», παρακολούθησαν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουνίου. Μετά από έναν μεγάλο αγώνα με δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα ... Read more »

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους

Επίδομα παιδιού: Πού μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση τους Στις 31 Μαΐου 2023 άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι που ... Read more »

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής τους Φορολογικές δηλώσεις: Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους Έλληνες φορολογούμενους. Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự