Coronastudie: Hvert reddede liv i Norge kostede 90 millioner kroner

coronastudie: hvert reddede liv i norge kostede 90 millioner kroner

Sverige og Norge valgte meget forskellige strategier under coronapandemien. (Arkivfoto).

Hvert dødsfald, der blev forebygget i Norge under coronapandemien, kostede 12 millioner euro. Det svarer til knap 90 millioner danske kroner.

Sådan lyder en konklusion i et studie lavet af norske og svenske forskere. Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Infection and Public Health.

Norges strategi indebar mere restriktive tiltag end Sveriges under pandemien.

I studiet konkluderes det, at den norske coronastrategi reddede 2025 liv, og at Sverige havde en højere dødelighed efter 30 måneder med pandemien. Mere præcist var den omkring 30 procent højere.

Alligevel mener seniorforsker Per-Henrik Zahl ved det norske Folkehelseinstituttet, at Sverige valgte den bedste vej.

– Jeg havde ikke en mening om, hvad der var bedst dengang, men når man regner det ud bagefter og ser på konsekvenserne, vil jeg sige, at Sverige kom godt ud af det, siger han til det norske nyhedsbureau NTB.

I studiet sammenligner forskerne dødstal i Sverige og Norge mellem 2020 og 2022.

De forskellige strategier resulterede i høje dødstal i Sverige i foråret 2020 og mellem december 2020 og januar 2021.

Zahl havde dog alligevel hellere valgt den svenske strategi. I Norge steg dødstal, da der blev lempet på tiltag og restriktioner.

– Vi må heller ikke glemme, at det handler om meget mere end kroner og øre, siger forskeren.

– I Norge var det især børn og unge, der blev ramt, da de ikke måtte gå i børnehaver, skoler og fritidstilbud. Det påvirkede både deres mentale sundhed og indlæring.

Studiet er gennemført af forskere fra det norske Folkehelseinstituttet og Sveriges Statistiska Centralbyrån,

Studiet blev først omtalt i det norske medie Aftenposten.

/ritzau/NTB

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World