Coolblue komt met een wasmachine die gratis wasjes draait

coolblue komt met een wasmachine die gratis wasjes draait

Coolblue komt met een wasmachine die gratis wasjes draait

Webwinkel Coolblue wil de komende jaren de energiemarkt gaan veroveren. Een van de plannen: wasmachines die gratis werken doordat ze automatisch pas op het gunstigste moment gaan draaien.

Volgens Coolblue-baas Pieter Zwart is de ‘gratis’ wasmachine geen toekomstmuziek, maar is het product echt in ontwikkeling. “We praten met fabrikanten, en hij komt zeer binnenkort op de markt”, zegt hij vandaag in het FD. Coolblue is al de grootste verkoper van wasmachines in Nederland en sinds 2021 biedt het bedrijf ook zonnepanelen en laadpalen aan.

Coolblue wil dat zijn klanten automatisch gebruikmaken van de meest gunstige energieprijzen. Zodoende is Coolblue Energie volgens Zwart ‘het enige energiebedrijf dat minder energie wil verkopen’. Bij veel wind of zon, wekken windmolens en zonnepanelen zoveel stroom op dat de prijs nul of soms zelfs negatief is. Als de wasmachine pas op dat moment begint met draaien, betaal je niets voor het energieverbruik. “Het doel is een wasmachine in de markt te zetten die gratis wast”, aldus Zwart.

Daarnaast wil Coolblue de komende jaren meer thuisbatterijen voor de opslag van zonne-energie gaan verkopen.

Weet iemand nog een slogan?

Veel details van het plan moeten nog worden bepaald. Mogelijk wordt de wasmachine gekoppeld aan een abonnement, waardoor je het apparaat dus eigenlijk huurt. En het ligt voor de hand dat Coolblue hetzelfde concept ook loslaat op vaatwassers en wasdrogers, en mogelijk ook op laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s.

Zoals gebruikelijk bij Coolblue hoort bij elk nieuw product of dienst ook weer een zogenaamd grappige slogan. Voorlopig is dat: happy power, een variant op het happy hour in de kroeg.

Lees meer nieuws over energie en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World