Coolblue boekt recordomzet, groeit verder met BCC-winkels

coolblue boekt recordomzet, groeit verder met bcc-winkels

Coolblue boekt recordomzet, groeit verder met BCC-winkels

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse elektronicawinkel Coolblue heeft vorig jaar meer winst en omzet behaald, ondanks aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. De operationele winst verdubbelde tot 88,3 miljoen euro, maakte de onderneming bekend. De omzet kwam uit op een recordbedrag van 2,4 miljard euro, 2,5 procent meer dan het jaar daarvoor.

“Het is een beperkte stijging, maar wel een record. De markt was niet al te best”, stelt Pieter Zwart, topman van Coolblue in een toelichting. “We hebben hard gewerkt om onze operationele resultaten te verbeteren, we hebben heel veel gemechaniseerd en geautomatiseerd”, zo verklaart hij de winstsprong van vorig jaar. Zwart zegt vooral trots te zijn op de klanttevredenheid die volgens hem is gestegen tot het hoogste niveau ooit.

De nettowinst kwam in 2023 boven de 20 miljoen euro uit vergeleken met een verlies van 6 miljoen een jaar eerder. Dat was volgens Zwart het enige jaar in het 25-jarige bestaan van het bedrijf dat er met verlies werd gedraaid.

Acht nieuwe winkels

Coolblue wil dit jaar verder groeien door onder meer acht nieuwe winkels te openen, waarvan vier in Nederland. Het gaat om locaties in Breda, Hengelo, Leeuwarden en een tweede winkel in Amsterdam, waar eerder winkels zaten van de inmiddels failliete concurrent BCC. Volgens Zwart zijn deze panden “heel erg geschikt” voor Coolblue.

Coolblue heeft, naast zijn webwinkels, nu in totaal 25 fysieke winkels. Daarvan zitten er 14 in Nederland. In totaal werken er zo’n 5700 mensen bij het bedrijf, verspreid over Nederland, België en Duitsland.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World