Coffee Island: Επένδυση στην Coffee-Eco με νέα μονάδα στην Πάτρα

coffee island: επένδυση στην coffee-eco με νέα μονάδα στην πάτρα

Coffee Island: Επένδυση στην Coffee-Eco με νέα μονάδα στην Πάτρα

Την πρώτη βιομηχανική μονάδα στη Ν. Ευρώπη που επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί υπολείμματα καφέ espresso, για την παρασκευή νέων προϊόντων δημιουργούν στην Πάτρα η αλυσίδα καφεστίασης Coffee Island και η startup Coffe-Eco.

O Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές, γνωστοποίησε την επένδυση ύψους 400.000 ευρώ στην startup και σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην Coffe-Eco, γιατί μαζί θα κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη, ξεκινώντας από το ίδιο μας το προϊόν, από τα υπολείμματα καφέ των καφεκοπτείων Coffee Island. Μαζί δημιουργούμε την πρώτη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας και χρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ στη Ν. Ευρώπη, μια μονάδα που προορίζεται για την παρασκευή νέων προϊόντων πρώτης ύλης στους κλάδους των δερμοκαλλυντικών, της ενέργειας, των επίπλων και τηw γεωργίας».

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας της μονάδας στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, τη στελέχωση της υπάρχουσας ομάδας της Coffe-Eco με νέους επιστήμονες, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την επεξεργασία υπολειμμάτων καφέ που αφορούν στις βιομηχανίες ενέργειας (βιολογικό κάρβουνο), επίπλου (εναλλακτικό υλικό), γεωργίας (βιολογικό λίπασμα) και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν στην Ελλάδα και την Αμερική.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει την επεξεργασία πενήντα (50) τόνων υπολειμμάτων καφέ από τα καφεκοπτεία CoffeeIsland, τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. Σημειώνεται ότι πενήντα (50) τόνοι υπολειμμάτων καφέ αντιστοιχούν σε εννέα (9)τόνους ισοδύναμου εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.

Η Coffe-Eco ξεκίνησε το 2016 από το Πανεπιστήμιο Πατρών, στη σχολή Xημικών Mηχανικών, από τον Αλέξη Πάντζιαρο και τον Μάριο Βλαχογιάννη. Σήμερα, μετά από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με το εργαστήριο φαινομένων μεταφοράς και φυσικής υδροδυναμικής της σχολής Χημικών Μηχανικών πραγματοποιεί πωλήσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ και οραματίζεται να κάνει πράξη την κυκλική οικονομία, προκαλώντας βιώσιμη αλλαγή στην αλυσίδα τροφίμων και για αυτό ξεκινά από το upcycling υπολειμμάτων καφέ, ενός από τα δημοφιλέστερα ροφήματα παγκοσμίως. Ήδη έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες καλλυντικών (Apivita, Korres, Dust&Cream, Frezyderm) ενώ στα επόμενά της βήματα στοχεύει να μπει στην αγορά τελικών προϊόντων καλλυντικών με όραμά της την επανατοποθέτηση των δραστικών ουσιών από τα παραπροϊόντα τροφίμων στο μικροβίωμα του δέρματος. Η Coffe-Eco έχει διακριθεί στα ευρωπαϊκά βραβεία EITFood, NBGSeed, και στον παγκόσμιο διαγωνισμό V-Label ως BestB2BVegan Innovative Ingredient, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα στην αμερικανική ήπειρο. Παράλληλα είναι πιστοποιημένη με το cosmosnatural και είναι η πρώτη ελληνική εταιρία μέλος του Upcycle Food Association της Αμερικής. Τα προϊόντα της εταιρείας τα οποία στοχεύουν στην αγορά του καλλυντικού είναι πιστοποιημένα ως «φιλικά προς το μικροβίωμα του δέρματος», γεγονός που ενισχύει την υγεία του δέρματος με αποδοτικότερο τρόπο από τα συμβατικά καλλυντικά.

O Αλέξης Πάντζιαρος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Coffe-Eco δήλωσε σχετικά: «Η σύμπραξη με την Coffee Island θα μας δώσει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε ένα συγκροτημένο επιχειρηματικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει -με ικανά κεφάλαια- να αναπτύξουμε την εμπορική μας δράση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες διεθνείς αγορές». Από την πλευρά του, ο Μάριος Βλαχογιάννης, υπεύθυνος παραγωγής και συνιδρυτής της Coffe-Eco ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο πως με την υιοθέτηση κυκλικών πρακτικών αυξάνεται η αξία των πρώτων υλών και δημιουργούνται νέα προϊόντα. Αυτό ακριβώς θα κάνει η νέα μονάδα βιομηχανικής επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ που ξεκινάμε».

Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα. Το δίκτυο των 484 καταστημάτων απλώνεται σε 52 νομούς και 110 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Καναδάς, Αίγυπτος & Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ τα προϊόντα καφεκοπτείου διατίθενται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Το 2022 ο συστημικός κύκλος εργασιών (τζίρος των καταστημάτων της αλυσίδας μαζί με το δίκτυο franchise) διαμορφώθηκε σε 155 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος της μητρικής εταιρείας το 2022 έκλεισε στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 36 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2021-2024 ανέρχεται στα 11,1 εκατ. ευρώ.

Η Coffee Island υποστηρίζει την άμεση συνεργασία (DirectTrade) με παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1.400 τόνοι καφέ τον χρόνο. Απασχολεί 220 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία και δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

News Related

OTHER NEWS

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου διαμελίστηκε εργαζόμενη

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου διαμελίστηκε εργαζόμενη Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου στο Μεσολόγγι, μέσα στο οποίο έχασε το βράδυ της Παρασκευής (29/9) την ζωή της μία ... Read more »

«Εξπρές Σκιάθος»: Προσέκρουσε στο λιμάνι του νησιού κατά τη διαδικασία πρόσδεσης

«О•ОѕПЂПЃО­П‚ ОЈОєО№О¬ОёОїП‚В»: О ПЃОїПѓО­ОєПЃОїП…ПѓОµ ПѓП„Ої О»О№ОјО¬ОЅО№ П„ОїП… ОЅО·ПѓО№ОїПЌ ОєО±П„О¬ П„О· ОґО№О±ОґО№ОєО±ПѓОЇО± ПЂПЃПЊПѓОґОµПѓО·П‚ Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» χωρίς να ... Read more »

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο αγώνας των προσφύγων για επιβίωση

Η μαζική έξοδος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά από δεκαετίες συγκρούσεων. Όμως το μέλλον τους είναι αβέβαιο, ακόμη και στην Αρμενία. Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν το ... Read more »

Τσεχία: Μετέτρεψαν καταφύγιο πυρηνικών κεφαλών σε τζαζ κλαμπ

Την άνοιξη, το swing συγκρότημα του Jan Smigmator έπαιζε στο Carnegie Hall. Τώρα παίζουν κάτω από τη γη σε ένα καταφύγιο από το οποίο δεν ακούγεται ούτε ένας ήχος προς ... Read more »

Καβάλα: Έπιασαν κι άλλη «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων με τα τροχαία

gri12 Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας «ξεφυτρώνουν» τα κυκλώματα που εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει, τραυματιστεί ή προκάλεσαν θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα. ... Read more »

Μπέος: Τα «βρήκαν» τελικά με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις για το «θερμό επεισόδιο» και η συγγνώμη - Βίντεο

Μπέος: Τα «βρήκαν» τελικά με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις για το «θερμό επεισόδιο» και η συγγνώμη – Βίντεο Συγγνώμη ζήτησε τελικά ο πολίτης που έβρισε τον Αχιλλέα Μπέο, με ... Read more »

Νέα Yόρκη: Έπεσαν 22 εκατοστά βροχής στο αεροδρόμιο JFK - Βίντεο με πολίτες να ψωνίζουν με το νερό μέχρι το γόνατο

AP Πρωτοφανείς καταστάσεις βίωσαν οι περίπου οχτώ εκατομμύρια πολίτες της Νέας Yόρκης λόγω των σφοδρότατων βροχοπτώσων που έπληξαν την πόλη και τις γύρω περιοχές το πρωί της Παρασκευής Είναι ενδεικτικό ... Read more »

Σεισμός στην Κάλυμνο, αισθητός και στην Κω

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (στις 12.38) στην Κάλυμνο όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή αλλά και στην Κω. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η… ... Read more »

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, μεγάλα προβλήματα στο νομό Λάρισας - Μάχη με τις λάσπες

Κακοκαιρία Elias: Χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, μεγάλα προβλήματα στο νομό Λάρισας – Μάχη με τις λάσπες Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του ... Read more »

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παιδιά τόσο αδύναμα που λιποθυμούν, φθάνουν στην Αρμενία

Με περίπου το ένα τρίτο να είναι παιδιά, σχεδόν 93.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ είχαν διασχίσει μέχρι σήμερα το απόγευμα τα σύνορα με την Αρμενία. Αριθμός που μπορεί να… ... Read more »

Μαρία Μπακοδήμου: Ο καλεσμένος της την έκανε να δακρύσει-«Τι συγκλονιστική στιγμή μας μετέφερες...»

Την καρδιά του στην Μαρία Μπακοδήμου άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής το μεσημέρι του Σαββάτου 30/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον ... Read more »

Διαδηλώσεις για τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία: «Φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο»

Διαδηλώσεις για τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία: «Φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο» Με το φόβο πως θα βρεθούν «στο δρόμο ανά πάσα στιγμή» ζουν οι κάτοικοι της Πορτογαλίας, οι ... Read more »

Βόλος: Μετά τις πλημμύρες, ξύλο με πρωταγωνιστή τον Μπέο (vid)

Βόλος: Μετά τις πλημμύρες, ξύλο με πρωταγωνιστή τον Μπέο (vid) Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στον Βόλο όταν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκτός εαυτού, πιάστηκε στα χέρια ... Read more »

Το Ναυάγιο: Τι κοινό έχει με τις σειρές του Netflix, «One Piece» και «The Crown»

Η νέα παραγωγή του MEGA, «Το Ναυάγιο», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 με διπλό επεισόδιο και πέρα από το εξαιρετικό καστ και το συγκλονιστικό σενάριο, υπόσχεται ένα ... Read more »

Κασσελάκης κατά Μπέου: Ο Μητσοτάκης να άρει τη στήριξή του - Να μην διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία του Βόλου

Να αποσύρει τη στήριξη του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η χειροδικία του δημάρχου κατά διαμαρτυρόμενου πολίτη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη ... Read more »

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις μ' ένα λευκό πουκάμισο

Το λευκό πουκάμισο, ένα από τα staple της capsule γκαρνταρόμπας, προήχθη σε βασικό πρωταγωνιστή των τάσεων της σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2023-24. Στο πλαίσιο της στροφής που η μόδα έχει κάνει σε “φορέσιμα” trends, η δυναμική ... Read more »

ΑΕΚ στους φίλους της: "Μείνετε μακριά από το γήπεδο, η παρουσία σας μόνο κινδύνους εγκυμονεί"

Το σήμα της ΑΕΚ στο σημαιάκι του κόρνερ Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη ασφαλείας ζήτησε εισιτήρια ... Read more »

Οι 7 γονεϊκές συνήθειες που πλάθουν ευτυχισμένα και ήρεμα νήπια

Being young means enjoying days full of fun Κατά γενικό κανόνα, τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν ακόμα πώς να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους. Ωστόσο με τη βοήθεια των γονιών τους ... Read more »

Σεισμός: Δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κάλυμνο

seismos-kalymnos829 Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/09) στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε στις 12:38 μ.μ. και ... Read more »

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες

Η Pamela Anderson πήγε στο PFW ίχνος μακιγιάζ και τις «έσβησε» όλες Η Pamela Anderson έδωσε το παρών στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι εντελώς makeup free και απέδειξε πόσο ακομπλεξάριστη ... Read more »

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση

Από «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» κατηγορούμενη στην Ελβετία για εγκληματική οργάνωση Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, μια από τις δύο κόρες του πρώην ισχυρού διδάκτορα του Ουζμεκιστάν Ισλάμ Καρίμοβ, κατηγορείται από τις Ελβετικές ... Read more »

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη

Έχασε το πρώτο σετ από την Πεγκούλα και θα ψάξει την ανατροπή η Σάκκαρη Δέχθηκε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ από την Πεγκούλα, δεν κατάφερε να απαντήσει, παρότι είχε πολλές ... Read more »

Αντιδράσεις μετά το επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο – Η απάντηση της ΝΔ στον Στέφανο Κασσελάκη

Μπέος Βόλος Αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε κάτοικο στην Άλλη Μεριά Βόλου όταν ο τελευταίος τον έβρισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ... Read more »

Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ανάρτηση όλο νόημα και η φωτό που τράβηξε ο Χρήστος Βασιλόπουλος

Μία ανάρτηση όλο νόημα έκανε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για την αγάπη. Ο ηθοποιός γράφει πολλές αλήθειες σε αυτό του το post ενώ ποζάρει ... Read more »

Η ατζέντα του Μπαρτζώκα και η άλλη μισή δουλειά του Γουίλιαμς-Γκος

SUPER CUP 2023 / / – (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) Τσάμπα και βερεσέ βουρλιζόμουν στο γήπεδο της Καλλιθέας! Kαι δεν θα μού το κάνει κιόλας, μού το δήλωσε φόρα παρτίδα ... Read more »

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου

Ο Κακός Βεζύρης: Η τηλεοπτική αποδόμηση του ελληνικού πολιτικού βούρκου ΕΝ ΤΟΥΤΩ Ν.Α.Κ.Α.! Φωνάζει ο Ρώμας ή αλλιώς Βεζύρης στην οθόνη κι από εκεί και πέρα όλα είναι γνωστά, γραμμένα ... Read more »

Νίκος Παππάς για το τατουάζ στο χέρι του: Διάβασα αποκρουστικές ιστορίες, αλλά ιδού η έμπνευση - Δείτε φωτογραφία

Το τατουάζ του χεριού του, το οποίο απεικονίζει τις δυο του κόρες, εμφάνισε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς. Αφορμή για τα… ... Read more »

Η Μελάνια έκανε «κρυφά» νέο προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Φωτ.: EPA Η Μελάνια Τραμπ φαίνεται πως επαναδιαπραγματεύτηκε «αθόρυβα» το προγαμιαίο συμβόλαιό της με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της πιθανής δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ... Read more »

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη - video

Ο Μπέος χτύπησε πολίτη – video Νέο βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο σημειώθηκε στην Άλλη Μεριά Βόλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών για το μπάζωμα ρέματος ... Read more »

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται

Βίντεο: Η πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται Στην τελική ευθεία της κατασκευής της μπαίνει η πρώτη ελληνική FDI Belharra, με το Πολεμικό Ναυτικό να προετοιμάζεται για την καθέλκυση της ... Read more »
Top List in the World